Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336683 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #150 : Listopad 07, 2011, 08:34:07 prijepodne »
U ovome se u potpunosti razlikujemo.
Ja želim promjene, a iz tvojih postova čitam da da želiš da je sadašnja oporba na vlasti.

Sad samo terba pratiti kaj se bu događalo sa Todorićem ... On je isto jedan od miljenika vladajućih ...

Tu si u potpunosti u krivu. Todorić kao najbogatiji nije miljenik vladajućih nego su vladajući miljenici Todorića- i to bez obzira koja stranka je na vlasti.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #151 : Listopad 09, 2011, 03:56:14 poslijepodne »
http://www.portaloko.hr/clanak/čacic-kukuriku-koalicija-ce-izvuci-zemlju-iz-krize-i-blata/0/20069/

Izvući će iz blata... dok su metali slamu u blato da bude čvršće i duže traje to sranje, u stilu egipatskih cigli do blata i slame, nisu ništa govorili... ak izvuku blato, ostat će jedino njihova slama - od koje isto nikakve koristi...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #152 : Listopad 09, 2011, 06:36:09 poslijepodne »
http://www.portaloko.hr/clanak/čacic-kukuriku-koalicija-ce-izvuci-zemlju-iz-krize-i-blata/0/20069/

Izvući će iz blata... dok su metali slamu u blato da bude čvršće i duže traje to sranje....

Objasni nam i potkrijepi činjenicama kako je to uspijevala kada u Vladi nije niti imala niti mogla imati utjecaja, kada u saboru nije mogao proći nijedan prijedlog zakona koji su predlagali, dok su se crveni zločinci, kako ti kažeš, cerekali na svaki pametan prijedlog zakona u saboru itd. I tako 16 godina.
« Zadnja izmjena: Listopad 09, 2011, 06:44:24 poslijepodne Jaguar »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #153 : Listopad 10, 2011, 10:52:43 prijepodne »
Daj se prekini praviti grbav - 4 godine su mogli napraviti svašta, a nisu napravili NIŠTA. I tada im nitko nije smetao. Posebice ne u krađi, varanju, namještanju poslova samome sebi i postavljanju poslušnika. Isto govno kao i HDZ.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #154 : Listopad 10, 2011, 12:25:36 poslijepodne »
Daj se prekini praviti grbav - 4 godine su mogli napraviti svašta,......

Naravno nisu napravili sve niti su mogli u jednom mandatu, napravili su nešto i nakon slične kao danas 1999 god. smo uživali neke plodove do 2007 na temeljima koji su tada stvoreni.

Naravno u jednom dijelu si i u pravu, mogli su još ponešto napraviti ali nisu, međutim u odnosu na ove s kojim ih uspoređuješ su oni mala beba, iako ti to nećeš nikada priznati, jer ti imaš problema sa crvenim vragovima. i

Evo i ja im zamjeram jednu naoko malu stvar, recimo nisu sredili ni tada biračke spiskove a mogli su, što im se kasnije obilo o glavu gubitkom izbora. Jer ZNA SE kako je HDZ dobivao izbore i danas ima ponovno šansu da ih dobije.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #155 : Listopad 10, 2011, 12:40:33 poslijepodne »
Evo i ja im zamjeram jednu naoko malu stvar, recimo nisu sredili ni tada biračke spiskove a mogli su, što im se kasnije obilo o glavu gubitkom izbora.

Nisu sređivali popise jer je i njima bilo u interesu da nisu sređeni.
Svim političarima to odgovara jer tako mogu manipulirati izborima.

Od 2000 je počela era ubrzanog zaduživanja i jačanja kune. to je trajalo sve dok su stranci bili spremni jeftino davati novce odnosno do kraja 2008.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #156 : Listopad 10, 2011, 03:32:35 poslijepodne »

Od 2000 je počela era ubrzanog zaduživanja i jačanja kune. to je trajalo sve dok su stranci bili spremni jeftino davati novce odnosno do kraja 2008.

I to je istina, no međutim imam osjećaj da na temelju toga želite reći da je zbog toga krenulo u dobrom smjeru a ne zato što je nešto ipak dobro sanirano i napravljeno.
Ako gledamo tako kako Vi kažete, u redu, onda koliko smo se zadužili 2000-2003, koliko nakon toga,  2003-2011, dakle do danas, pa zašto je danas ponovo i gore nego 1999? Ako je zaduživanje bilo razlog uspjeha i rasta do 2008.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #157 : Listopad 10, 2011, 03:58:26 poslijepodne »
Već sam govorio to 100 puta ali evo još jednom da se preuzme:

Nasljeđivanje od Juge je nekih
4,7
Od početka (sav rat i etc) hrvatske do 12 mjeseca 1999 je
10.174,5

do kraja 2003 je:
19.883,9

do 6 mejseca 2011 je:
47.186,4

Znači 10 godina gdje je bio rat je generirao dug od ~5,2 miliona eura.
Znači 4 godine koalicije je dalo ~10 miliona erua duga
7,5 godina HDZ-a je dalo ~ 27 miliona eura duga

SDP je krenuo sa ubrzanim zaduživanjem a to nastavio HDZ. 

Što je u otprilike isto jer se zaduživanje

Jaguar

• Gost
« Odgovori #158 : Listopad 10, 2011, 04:29:59 poslijepodne »

SDP je krenuo sa ubrzanim zaduživanjem a to nastavio HDZ. 

Znamo Bilaj te podatke, dobro da ste ih još jednom ponovili.
No pitanje je u što je koalicija utrošila 10 mlrd a koliko je HDZ od 27 mlrd pokrao?
Današnja situacija govori upravo to,  jer onih 10 zaduženih, za koje su se vidjeli rezultati a što vidimo za ovih 27 mlrd? U tome i je problem, koji cijelo vrijeme pokušavam objasniti.
Dakle to ovisi od vlasti i upravljanja sredstvima, kao uostalom i svaki kućni budžet, dakle važni su ljudi koji upravljaju, sada ne treba spominjati detalje, bar ste Vi ovdje obajvili toliko afera iz zadnjih godina u kojima se taj zaduženi novac isisavao na različite načine u privatne džepove, stoga razlika je ipak ogromna koliko god se neki ovdje trudili pokazati kako su svi isti i lopovi. E nisu, to potvrđuju činjenice svakome
 tko zna zbrojiti 2 i 2.
Iako nitko nije bezgrešan i idealan, svatko može pogriješiti samo je pitanje da li se to radi smišljeno i planirano kako bi se pljačkalo. Ovo što je HDZ radio i radi to je organizirana pljačka na svim nivoima, tu više nema dvojbi. Najsvježiji primjer je i ministar Karamarko, pitanje koje sebi postavljam, do kud, do kad, tko još? Ovo je prešlo sve granice zdravog razuma i bezobrazluka, bahatosti i nepoštivanja ičega i ikoga u Hrvatskoj.
« Zadnja izmjena: Listopad 10, 2011, 04:35:11 poslijepodne Jaguar »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #159 : Listopad 10, 2011, 05:53:24 poslijepodne »
No pitanje je u što je koalicija utrošila 10 mlrd

Ha čuj koliko je čačić od tih 10 miliardi sebi uzeo.
Ja bi mogao reći npr velik dio od 132 miliona kuna i to samo na jednom poslu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #160 : Listopad 10, 2011, 07:19:26 poslijepodne »
Oporbi je zamjerila što nisu glasali za primjerice Zakon o fiskalnoj odgovornosti te Zakon o sukobu interesa koji je bio uvjet za zatvaranje poglavlja 23 u predpristupnim pregovorima. „Zašto smo samo mi i naša koalicija glasali za taj zakon, u čemu je problem?
Što kaže Zakon?
Zakon kaže da svatko tko je dužnosnik  mora sve što ima, i ovce i novce, na sunce“.
http://www.cityportal.hr/vijesti/odrzan-mini-sabor-hdz-a/

O čem se ovde dela?

-

U VI. izbornoj jedinici Šuker, Lovrić Merzel, Đapić, Beus, Ožbolt...
Picula...Petir...Bandić...
http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3311/u-vi-izbornoj-jedinici-suker-lovric-merzel-dapic-beus-ozbolt--.aspx
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #161 : Listopad 10, 2011, 10:16:04 poslijepodne »
Ha čuj koliko je čačić od tih 10 miliardi sebi uzeo.

Nije puno - samo je Coning na izgradnji autocesta upiknuo kolačić od 3 milijarde kuna... znači, stvarno nije puno... nema veze što bi i za 10 kuna bio u sukobu interesa, a kamoli za 3 milijarde, ali to tu ekipu ne zanima... nije ni bitno što je MUP bio obiteljski posao, jer su si tadašnji ministar (Lučin) i ravnatelj (Ostojić) - šogori, no i tu je preočito da je drugarska bratija slabi čitala Klaića i one čudne strane riječi tipa "nepotizam", "korupcija"... ima tu i hrvatskih nepoznanica tipa "mito", "pogodovanje", "namještanje"...  jel' poznat broj Rumunja, Bosanaca i inih koji su ilegalno radili, neprijavljeni, bez boravišnih i radnih dozvola u sustavu Coninga na tim poslovima?? Jer poznato je da Čačić "nije znao" da stranci za rad u Hrvatskoj (vidi čuda - kao i u svakoj drugoj zemlji!) potrebuju radne i boravišne dozvole, prijave boravka i rada, inspekcijski nadzor, te plaćanje svih doprinosa i posebnog poreza?

Jasno mi je da nije znao - pa nije on, jadan i neupućen - donosio taj zakon, već onaj gad Sledgehammer, koji mu je propustio sve potanko objasniti da se čovjek, nevin i dobronamjerna, ne zajebe......
« Zadnja izmjena: Listopad 10, 2011, 10:17:44 poslijepodne Sledgehammer »

Jaguar

• Gost
« Odgovori #162 : Listopad 11, 2011, 08:10:58 prijepodne »
.................

Po običaju melješ puno gluposti, da je sve to tomu tako onda bi tada km autoceste koštao 15 -16 mil kuna, kao kasnije i danas,  a ne 4 mil i to na najtežim dionicama, molim te pa nas prosvijetli kam su onda išli novci kasnije, razlika od minimalno 10 mil kn/km čak i ako uzmemo realno povećanje cijena materijala i usluga od 20% u odnosu na tadašnju izgradnju autocesta. Možeš se truditi do iznemoglosti, no međutim činjenice su jedno a tvoja meljaja drugo.

Apropo Coninga, ako je ta tvrtka i odrađivala neke poslove, tebi velikom domoljubu i nacionalno osviješćenoj personi bi valjda bilo primjerenije da je te poslove odrađivala neka strana tvrtka a ne domaća hrvatska, jer Coning je koliko je meni poznato hrvatska tvrtka, kaj ne?

Dakle kada govorimo o zaduživanju, da zaduživali su se i to puno manje a za te novce radili puno više i u tome je glavni keč, možeš se na trepavice postaviti i mljeti, no to su činjenice i tako u svim sektorima, zato se tada i u to vrijeme koalicijske vlade napravio pomak na bolje, saniralo postojeće stanje(slično današnjem), stvorili dobri temelji za daljnji napredak, izbjegla skoro pa izolacija Hrvatske, e sada me nemoj samo pitati a zašto su izgubili izbore 2003? Na to pitanje ćeš dobiti odgovor na ovim izborima, pa onda sljedećim nakon ovih, jer uvjeren sam da hrvatski građani ne žive više u 1991 i 90-tima, kao nekolicina Vas ovdje, koji se trudite do iznemoglosti pokazati kako su svi isti lopovi, to je ZNA SE čija taktika, jer ako sam ja loš, pokušavam i druge uvući u to, kako bi bio manje zapažen kao loš. E to nije tako, potvrdu će te dobiti na ovim izborima, uvjeren sam u to.
« Zadnja izmjena: Listopad 11, 2011, 08:12:50 prijepodne Jaguar »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #163 : Listopad 11, 2011, 08:21:36 prijepodne »
Apropo Coninga, ako je ta tvrtka i odrađivala neke poslove, tebi velikom domoljubu i nacionalno osviješćenoj personi bi valjda bilo primjerenije da je te poslove odrađivala neka strana tvrtka a ne domaća hrvatska, jer Coning je koliko je meni poznato hrvatska tvrtka, kaj ne?

Zar je tebi ok da se krade sve dok je to hrvatska tvrtka.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #164 : Listopad 11, 2011, 08:30:05 prijepodne »

Zar je tebi ok da se krade sve dok je to hrvatska tvrtka.

Ne nije ok, naravno ali ako je krao neka se to, dokaže i osudi ga se.
Ovdje sam gore govorio o nekim drugim činjenicama, ja neznam da li je krao s Coningom, teško ako uporedimo cijene km autoceste tada i nakon toga, kao i danas. Predpostavimo retorički da je to i istina, ne pitate se onda tko krade razliku o 4 mil do 16 mil po km autoceste danas? Uz tu predpostavku i predpostavku da je HDZ imao veliki utjecaj na pravosuđe i državno odvjetništvo, pod predpostavkom koliko vole Čačića i HNS, pa jeli Vi stvarno mislite da ga ne bi zatvorili i osudili ukoliko bi sve Vaše tvrdnje bile istinite? Pa te tvrdnje i baca upravo HDZ, koji 16 godina zatvara Čačića, naravno bez argumenata i po potrebi od kampanje do kampanje a tu spiku pu*ite i Vi pojedini ovdje. Pametnom je to već dovoljno.