Autor Tema: Raste potpora za EU  (Posjeta: 40060 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Odg: Raste potpora za EU
« Odgovori #30 : Svibanj 27, 2011, 03:10:06 poslijepodne »
Sada vidim da ne znaš razliku između Eurofila i Eurofoba i Euroskeptika (ili Eurorealista).
Eurofili i Eurofobi su oni koji su neobjektivni.

Euroskeptici ili Eurorealisti pokušavaju realno sagledati prednosti i nedostatke ulaska u uniju. Jel ti jasnije?
Moram priznat da ne znam točno kaj ta riječ eurofil znači. Priznajem. Imam samo nekakvu predodžbu o značenju te riječi. Međutim tvoje izlaganje (ak se to uopće tak može nazvati) o značenju te riječi mi nije niti malo vjerodostojno. Ni trunku. Tak da po mojem ni ti ne znaš kaj to znači, samo nepotrebno filozofiraš o nečem kaj ne znaš. To se još dodatno manifestira time kaj non-stop tu riječ pišeš velikim slovom.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #31 : Svibanj 27, 2011, 03:10:34 poslijepodne »
Citat:
Euroskeptici ili Eurorealisti pokušavaju realno sagledati prednosti i nedostatke ulaska u uniju. Jel ti jasnije?

Oni to ne uče na partijskim druženjima...nisu im rekli da to košta!

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/ulazak_u_eu_kostati_ce_nas_vise_od_4_milijarde_kuna/312117.html

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #32 : Svibanj 27, 2011, 03:17:25 poslijepodne »
BTW ovo ti je sofizam.

Tvrdnja 1. Vjerujem da za eurofila smatraš čovjeka koji je za ulazak HR u EU.

Tvrdnja 2. Zakaj smatraš da neko ko je za ulazak HR u EU ne bi htio čuti neki argument protiv?

Obje tvrdnje izgledaju naoko logičke ali Eurofil je osoba koja bezkompromisno zeli u EU te njega ne zanimaju argumenti. Eto to je je tvoja primjena sofizma kad već isti spominješ   ;)

E!... Nemoj, molim te.    :(
Ovakvim ... ispadima... sam sebe sve više diskvalificiraš od neke razumne diskusije.
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2011, 03:19:39 poslijepodne BobRock »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #33 : Svibanj 27, 2011, 03:18:44 poslijepodne »
Moram priznat da ne znam točno kaj ta riječ eurofil znači. Priznajem.

... po mojem ni ti ne znaš kaj to znači...

Ok, ti priznaš da ne znaš.
Ali znaš da sam ja u krivu.  :D

Ajme argumentacije. Nadam se da češ nastaviti razgovor kada pronađeš što je Eurofil a što Eurofob.  8)
A do tad barem se pokušaj suzdržati vrijeđanja.
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2011, 03:28:33 poslijepodne Bilaj »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #34 : Svibanj 27, 2011, 03:27:42 poslijepodne »
Ali znaš da sam ja u krivu.  :D
Pa reko sam ti - nisi vjerodostojan. Nisi niti malo argumentiral zakaj ti smatraš da ta riječ to znači, nego si samo prezentiral svoje viđenje. Znači: žderi ili umri. Bez logike, bez ičega. Ili ti moram povjerovati na riječ ili ne. S tim da je način na koji si to prezentiral bio i više nego manjkav.

Osim toga još nisi shvatio da se riječ eurofil piše malim slovom, nego ga i dalje tupiš i pišeš velikim. Za inat. Ali da upališ malo moždano tkivo, to nikako. Inatiš se bezveze.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #35 : Svibanj 27, 2011, 03:37:39 poslijepodne »
Pa reko sam ti - nisi vjerodostojan. Nisi niti malo argumentiral zakaj ti smatraš da ta riječ to znači, nego si samo prezentiral svoje viđenje. Znači: žderi ili umri. Bez logike, bez ičega. Ili ti moram povjerovati na riječ ili ne. S tim da je način na koji si to prezentiral bio i više nego manjkav.

Osim toga još nisi shvatio da se riječ eurofil piše malim slovom, nego ga i dalje tupiš i pišeš velikim. Za inat. Ali da upališ malo moždano tkivo, to nikako. Inatiš se bezveze.

Zato što je to naprosto činjenica. Ak ti sumnjaš u tu činjenicu onda izvoli pronađi u riječnicima što znači fobia.
Onda bi umjesto vrijeđanja sam otipkao na stranicu poput ove http://lmgtfy.com/?q=phobia+wikipedia&l=1

Da skratim. Nauči što znače navedene rijeći pa onda možemo dalje govoriti.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #36 : Svibanj 27, 2011, 04:21:50 poslijepodne »
Zato što je to naprosto činjenica. Ak ti sumnjaš u tu činjenicu onda izvoli pronađi u riječnicima što znači fobia.
Onda bi umjesto vrijeđanja sam otipkao na stranicu poput ove http://lmgtfy.com/?q=phobia+wikipedia&l=1

Da skratim. Nauči što znače navedene rijeći pa onda možemo dalje govoriti.

Ma ti si činjenica.

Sad počinješ opet nekaj drugo. Kaj nije bilo riječ o riječi eurofil? Zakaj sad mijenjaš taktiku i zakaj sad ideš na riječ eurofob? Oš mi s tom jednom riječju dokazati drugu? Bedasto. Za korištenje takve taktike bi mi prvo moral argumentirati zakaj bi definicija jednog morala označiti definiciju drugog. A to ti nemreš.

Evo, da vidiš kaj znači sufiks -phile. Imaš baš primjer za Eurofila baš na toj stranici. Ma evo da se ne mučiš previše:
Europhil: a person who wants to increase cooperation between governments within the European Union.

Općenito -phil znači: "Suffixes with the common part -phil- (-phile, -philia, -philic) are used to specify some kind of attraction or affinity to something, in particular the love or obsession with something."

Da si mi tak argumentiral onda bi bio vjerodostojan, ovak niš od tvoje vjerodostojnosti. Jesi bar naučil da se eurofil ne piše velikim slovom? Ili ti i to moram crtati?

E sad, gdje piše da je eurofil neobjektivan? To je čista glupost! Očito je da ti sam ne znaš kaj znači riječ eurofil, imal si neku svoju (definitivno krivu!) predođbu, a ovdje glumiš pametnoga i ideš druge učiti. Samo kaj si se ovaj put zaj.bo! Moja predođba riječi eurofil je bila potpuno točna, mada se ja nis išel kurčiti da znam kaj ta riječ znači, nego sam oprezno izjavil da imam predođbu kaj ta riječ znači. Tu si našel prostora za napad i išel me ispravljati, umjesto da si prvo sam provjeril značenje te riječi.

Ako netko zagovara ulazak HR u EU, to znači ako je eurofil, to još ne znači da je u svakom slučaju neobjektivan, kak si ti tvrdil. Sigurno ima i neobjektivnih eurofila, ali sama riječ eurofil ništa ne govori o objektivnosti te osobe, kak si ti tvrdil. Jel ti sad jasno? Ili ti još nekaj nije jasno?

Da skratim: ne znaš diskutirati.
« Zadnja izmjena: Svibanj 27, 2011, 04:25:46 poslijepodne BobRock »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #37 : Svibanj 27, 2011, 05:02:30 poslijepodne »
Ukratko, FILIJE su sklonosti, FOBIJE su strahovi, ali oboje u nekom više patološkom obliku koji determinira (određuje) način ponašanja.

Stoga je jasno da se tim pojmovima (kojima nije mjesto u opisima niti zagovornika niti protivnika ulaska u EU) služe oni koji sami nemaju previše pojma o čemu se radi, ali tješe sami sebe kako takvo izražavanje ostavlja dojam kako su oni jako učeni i potkovani...

Najgluplje korištenje pojma "fobija" je u "homofobiji" - kao o nekome tko ne podržava jednaka prava homoseksualnih osoba i normalnih osoba, kao što sam to ja, jer smatram homoseksualnost psihološkim stečenim poremećajem i ne smatram da je normalno ševiti se u dupe u vezi istospolnih osoba. No pedera se ne bojim ni u kom pogledu - stoga je mene proglašavati homofobom krivo.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #38 : Svibanj 27, 2011, 07:39:36 poslijepodne »
... i majka devet jugovića je tvrdila da je nevina, ali joj nisu povjerovali ...
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #39 : Svibanj 27, 2011, 08:21:51 poslijepodne »
Oni to ne uče na partijskim druženjima...nisu im rekli da to košta!

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/ulazak_u_eu_kostati_ce_nas_vise_od_4_milijarde_kuna/312117.html

To je manje od 4% godišnjeg proračuna RH. Ali gle kaj piše...

Restrukturiranje gospodarstva kao i harmonizacija nacionalnog zakonodavstva stajati će nas između 2,5 i 4,3 milijarde kuna

Ako bi time postigli to da novac ne curi tamo kamo ne bi trebao onda cijena nije ni velika....

Čudno kako nisi citirao svojeg favorita Jurčića koji je rekao...

- Mi imamo domovinu, ali nemamo državu, nismo izgradili državu. Uopće nemamo institucije koje bi rješavale hrvatske probleme i ostvarivale hrvatske ciljeve, zaključuje Jurčić.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #40 : Svibanj 27, 2011, 08:30:34 poslijepodne »
I za to nam je kriva Europa, jel tak?

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #41 : Svibanj 27, 2011, 10:15:57 poslijepodne »
Dobro pitanje... jer je jasno da za ispravljanje svih problema koje imamo Europa nije ni kriva, a niti će te probleme Europa rješavati i ispravljati... i u svjetle te činjenice jasno je da nam EU u biti i ne treba baš previše, no taj zaključak nećete nikada čuti na TV...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #42 : Svibanj 28, 2011, 11:44:23 prijepodne »
Čitam danas u Obzoru da je samo u desetak najpoznatijih korupcijskih afera popaljeno 2 milijarde kuna. To je ono što je isplivalo, a to je najvjerojatnije samo vrh ledenog brijega. Ne bih se začudio da zbog korupcije godišnje gubimo i najmanje 10% državnog proračuna.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #43 : Svibanj 28, 2011, 04:38:47 poslijepodne »
Mala država za veliki kriminal.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #44 : Svibanj 28, 2011, 06:26:52 poslijepodne »
Ma ti si činjenica.

Oš mi s tom jednom riječju dokazati drugu? Bedasto. Za korištenje takve taktike bi mi prvo moral argumentirati zakaj bi definicija jednog morala označiti definiciju drugog.

Evo, da vidiš kaj znači:
Europhil: a person who wants to increase cooperation between governments within the European Union.

Da si kliknuo na link, a što nisi onda bi dobio i sljedeću rečenicu koju nisi pročitao.

http://en.wikipedia.org/wiki/Europhile
In politics, it may be used to imply Pro-Europeanism, or support for the European Union, often disapprovingly.

A da si pročital točno to znaći ova definicija dole:
Citat:
Općenito -phil znači: "Suffixes with the common part -phil- (-phile, -philia, -philic) are used to specify some kind of attraction or affinity to something, in particular the love or obsession with something."

Onda bi uočio riječ obsession.

A objašnjavanje filije fobijom i obratno je logično jer su to atonimi.

Bobe, Nauči što je Eurofil i Eurofob pa dalje možemo razgovarati umjesto da cijelo vrijeme ideš vrijeđati.