Najveća glupost koja vlada među dobrim dijelom stanovništva - pri čemu je poseban problem što i Vlada indirektno šalje takove poruke - je da će ta EU riješiti bilo koji od naših problema i negativnosti koje nas tište. A narodu treba otvoreno reći da EU ne rješava nacionalne i unutarnje probleme jedne zemlje, pa tako neće niti naše.
Ovo je živa istina za koji Eurofili ne žele nikada ni čuti.
Ne znam kak da ti sad velim, a da, s jedne strane ne bude uvreda, jer ne želim vrijeđati, a da ti opet s druge strane stvarno velim kaj mislim o toj tvojoj izjavi... Teško.
Evo, ovak, ovo kaj si izjavil stvarno nema niti malo smisla. Živi populizam, zavaravanje, ili samo produkt razmišljanja bez imalo razumijevanja.
Vjerujem da za eurofila smatraš čovjeka koji je za ulazak HR u EU.
Kao prvo općenito: zakaj smatraš da neko ko je za ulazak HR u EU ne bi htio čuti neki argument protiv? Ako to tak i je kod nekog pojedinca, onda to nema nikakve veze sa njegovim stavom glede ulaska HR u EU, nego ima veze sa njegovom nesposobnošću slušanja, diskutiranja, razmišljanja.
Kao drugo: to kaj je Sleđ izjavil, to je svakom razumnom čovjeku jasno, tak da po toj tvojoj tvrdnji ispada da jedan eurofil nije razuman čovjek.
Kao treće: niko koga ja znam, a da je za ulazak HR u EU, nije
tvrdil da bu EU rješaval naše unutrašnje probleme. Opet ubacuješ argumente protiv tvrdnji koje ne postoje i time misliš da daješ protuargumente. Čisto zavaravanje, manipulacija. Ili možda samo ne kužiš kaj zapravo pišeš?
Oni koji se
nadaju da bu EU riješila naše probleme, njima treba objasniti da to tak nije, i da to nije i nemre biti razlog da HR uđe u EU.
Jel ti uopće vidiš razliku između onih koji
tvrde nešto, i onih koji se
nadaju nečem?