Autor Tema: Raste potpora za EU  (Posjeta: 39996 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Raste potpora za EU
« : Svibanj 26, 2011, 12:37:48 prijepodne »
Istraživanje
Raste potpora – Za EU bi sada glasovalo 56 posto građana
Birači SDP-a i HDZ-a prednjače s potporom, njih 95, odnosno 94 posto želi izaći na referendum o ulasku u Uniju
http://www.vecernji.hr/vijesti/raste-potpora-za-eu-bi-sada-glasovalo-56-posto-gradana-clanak-292294

Ja neznam nikoga da bi bil ZAEU...
O čem je opče ova anketa..?Raste potpora eunije il referendumu!?

Vlada prešutjela da Europska komisija nije povjerovala podacima o zločinima
Monitoring nam uvode zbog procesuiranja ratnih zločina

U subotu su se cijeli dan u uredu glavnog državnog odvjetnika M. Bajića prikupljali dodatni podaci o ratnim zločinima pa hitno slali u Bruxelles.
http://www.vecernji.hr/vijesti/monitoring-nam-uvode-zbog-procesuiranja-ratnih-zlocina-clanak-291289

Oni nečeju nas,mi nebi rada knem pa kaj,ludi božji,onda delamo!?
Idemo f euniju.
wwwg tablice

amarkulin

• Gost
Odg: Raste potpora za EU
« Odgovori #1 : Svibanj 26, 2011, 11:42:00 prijepodne »
Država kakvu imamo stalno ide iz lošega na gore. Jedino pozitivno kaj se počelo događati (ova hapšenja kriminalaca iz politike) je uvjetovano pritiskom izvana. Da smo mi bili sposobni sami se ponašati odgovorno i poslovno ne bi sve propalo... Zato je bolje da budemo u društvu kakve-takve kontrole, nego prepušteni na milost i nemilost "svojima", kak je to vrlo precizno Bruno Bušić prorekel...

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #2 : Svibanj 26, 2011, 11:48:27 prijepodne »
Ponavljam po neznam koji puta, sude nam kolonizatori, države i ljudi koji nemaju kodeksa, osim osvajanja i ponašanja po njihovim potrebama.
Holanđani uz pristanak Amerike i cijelog svijeta,dozvolili Srbima da ubiju, izmasakriraju civile u Srebrenici. Samo zato jer su bili Muslimanske vjere.
I nikome nišat.
Ne vjerujem da se to nije znal na vrijeme.
Danas nam takvi i slićni opet sude i određuju nam pravila.
Fala lijepa,ali ništa oni nemaju bolje nego mi sami. Naravno osim lijepog celofana- sa Tulipanom.

Znam da se mnogi ne slažu sa ovakovim mišljenjem , ali zar to nije istina?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline prvivozac

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #3 : Svibanj 26, 2011, 11:52:15 prijepodne »
ti su podaci od 56% za EU izmišljeni, lažirani, kao i anketer prije toga koje govore o tome da je većina za EU u zadnjih pola godine. na kolikoj i kojoj populaciji su rađena ta istraživanja? nema tih podataka

amarkulin

• Gost
« Odgovori #4 : Svibanj 26, 2011, 11:55:35 prijepodne »
Mlačanin, pa poznato je da je ljudska civilizacija razvijena na odnosima moći. Tko jači, taj kvači. Kaj bi Srbi nas pustili da se nismo uspjeli obraniti? Jel bi nas itko fermal 2% da sami sebi nismo pomogli?

Problem nije u njima - oni su takvi kakvi jesu: EU političari rade sve iz svog interesa (ili interesa svog naroda). Problem je u nama - jer naši političari ne rade u interesu hrvatskog naroda!!! Ne po pitanju pristupanja EU, jer je to povijesna nužnost, nego po tome što su uništili industriju, znanost, obrazovanje i mnoge druge temelje opstojnosti naroda.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #5 : Svibanj 26, 2011, 12:26:09 poslijepodne »
Mlačanin, pa poznato je da je ljudska civilizacija razvijena na odnosima moći. Tko jači, taj kvači. Kaj bi Srbi nas pustili da se nismo uspjeli obraniti? Jel bi nas itko fermal 2% da sami sebi nismo pomogli?

Problem nije u njima - oni su takvi kakvi jesu: EU političari rade sve iz svog interesa (ili interesa svog naroda). Problem je u nama - jer naši političari ne rade u interesu hrvatskog naroda!!! Ne po pitanju pristupanja EU, jer je to povijesna nužnost, nego po tome što su uništili industriju, znanost, obrazovanje i mnoge druge temelje opstojnosti naroda.

Ma znam to, ali žalim kaj naši "mudraci" ne koriste te istina i na njihovim temeljima postignu. ma ne zahtjevaju za nas što bolje i povoljnije uvjete. Nebi trebali odstupati ni za milimetar!
 A oni rade upravo suprotno.
Zato sam jadan ogorčen, osječam se kao -Kuntakinte.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

amarkulin

• Gost
« Odgovori #6 : Svibanj 26, 2011, 12:52:22 poslijepodne »
Ne koriste ih zato kaj su nesposobni! Kaj tebi jadnoković izgleda kao fajter koji se bu boril za nekaj?
Jedini pravi ministar vanjskih poslova s autoritetom je bil Zvonimir Šeparović - ovo sve drugo su očenašeki...

http://blog.vecernji.hr/snjezana-nemec/2011/02/04/intervju-drsc-zvonimir-separovic-hrvatska-u-moralnoj-i-politickoj-krizi/
« Zadnja izmjena: Svibanj 26, 2011, 12:54:04 poslijepodne amarkulin »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #7 : Svibanj 26, 2011, 01:54:52 poslijepodne »
Država kakvu imamo stalno ide iz lošega na gore. Jedino pozitivno kaj se počelo događati (ova hapšenja kriminalaca iz politike) je uvjetovano pritiskom izvana. Da smo mi bili sposobni sami se ponašati odgovorno i poslovno ne bi sve propalo... Zato je bolje da budemo u društvu kakve-takve kontrole, nego prepušteni na milost i nemilost "svojima", kak je to vrlo precizno Bruno Bušić prorekel...

Potvrđujem.

A ti, mlačanin, razmisli si malo kaj i kak bi bilo u ovoj lijepoj našoj da se nismo trudili pristupiti EU. Nije EU med i mlijeko, ne znam zakaj si EU tak zamišljaš i zakaj si tolko razočaran, ali bez nastojanja da uđemo u EU bilo bi nam definitivno gore. Još bi vladao divljiji divlji zapad nego kaj je sad.

A u ovom trenutku je pitanje: da li želimo ili trebamo uči u EU? Ne znam, jer ne znam kaj je HDZ sve potpisal da bi mogli uči, ali da nam je neko trebal da si uvedemo malo više reda - to svakako.

Offline ulysses

• Iskusni član
« Odgovori #8 : Svibanj 26, 2011, 02:04:09 poslijepodne »
Svi vi koji zazivate strane gazde i tutore za Hrvatsku, primijenite isti princip najprije na vlastitoj obitelji i u svojoj kući. Dajte svom susjedu ili nekom strancu neka vam upravlja imovinom, neka vam odgaja djecu i neka vam se "brine" o supruzi.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #9 : Svibanj 26, 2011, 02:05:14 poslijepodne »
Ali to je glupav argument.
Pristupati EU zato što su naši političari lopovi. I europljanski počitičari kada će biti rijeć o hrvatskoj će se ponašati baš kao i hrvatski političari.

Bolje bi bilo pristupati EU zato što možemo nešto dobiti od EU ili profitirati s njenim članstvom.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #10 : Svibanj 26, 2011, 02:54:47 poslijepodne »
Iako Bilaj ovo ne bu pročital, možda će nekog drugog zanimati...

Naravno da ćemo DOBITI pristupanjem u EU! Prvo to što ćemo biti ravnopravni dio uređenog svijeta (onoliko ravnopravni koliko se budemo znali nametnuti). Ima još puno argumenata, ali pričekajmo javne kampanje da ih sve vidimo i odvagnemo...
« Zadnja izmjena: Svibanj 26, 2011, 02:59:45 poslijepodne amarkulin »

amarkulin

• Gost
« Odgovori #11 : Svibanj 26, 2011, 02:59:28 poslijepodne »
Svi vi koji zazivate strane gazde i tutore za Hrvatsku, primijenite isti princip najprije na vlastitoj obitelji i u svojoj kući. Dajte svom susjedu ili nekom strancu neka vam upravlja imovinom, neka vam odgaja djecu i neka vam se "brine" o supruzi.

Glupost. Jel tvoj šef spava s tvojom ženom? Ne. A zakaj ga onda na poslu slušaš?

Tak isto i EU: postoje sfere zajedničke politike, o kojoj se odlučuje dogovorno (u prijevodu: tko skupi više glasova). Tko je nama kriv kaj nas nitko ne uvažava? Jakoga svi uvažavaju...
A postoje i sfere individualne politike svake države. To su one u kojima su neki uspješno bankrotirali.  ;D

P.S. Tko je kriv kaj su Grci propali, a Nijemci već izišli iz recesije?
« Zadnja izmjena: Svibanj 26, 2011, 03:21:04 poslijepodne amarkulin »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #12 : Svibanj 26, 2011, 03:09:09 poslijepodne »
E zgodan je Jurčićev komentar na famu o EU.

'Pitanje ulaska u Europsku uniju mi smo pretvorili u famu kao da je to pitanje života i smrti. Čekamo da nam netko riješi probleme. Riješit će oni probleme, ali u svoju korist tako da budemo jeftina radna snaga, da jeftino prodamo naše imanje i da kod njih radimo. Nitko nam neće dati veću plaću ili mirovinu', pesimistično kaže dr. Ljubo Jurčić

amarkulin

• Gost
« Odgovori #13 : Svibanj 26, 2011, 03:19:07 poslijepodne »
A kaj su nam domaći poslodavci dali veliku plaću i sigurna radna mjesta? Jesu šipak! Koliko su radnih mjesta stvorili Kutle, Gucić i drugi veliki hrvati?

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #14 : Svibanj 26, 2011, 05:45:53 poslijepodne »
Ali to je glupav argument.
Pristupati EU zato što su naši političari lopovi. I europljanski počitičari kada će biti rijeć o hrvatskoj će se ponašati baš kao i hrvatski političari.

Bolje bi bilo pristupati EU zato što možemo nešto dobiti od EU ili profitirati s njenim članstvom.

Kao prvo, to nije glupav argument za onog koji imalo razumije situaciju.

Kao drugo - da, pristupati EU se već isplatilo i to baš zato jer su naši političari lopovi! I eto, već ih je nekoliko po zatvorima, tak da je samo pristupanje već imalo smisla.

E sad, pristupiti (uči) u EU i ne moramo na kraju krajeva (IMHO), ali nam je taj proces pristupanja jako trebao. Postali smo malo "civiliziraniji".

Kao treće - slažem se da sad, kad imamo malo više reda, ak niš bar na papiru, da sad moramo izvagnuti prednosti i nedostatke ulaska u EU.

Za to treće bih pričekao da čujem malo više činjenica, a ne ovakva babska naklapanja po forumima. Ježim se od tolko budalaština kolko se naslušam po svim tim našim portalima. Sve jadno do jadnijeg, a kaj je najvažnije skoro niš konkretnih argumenata.
Ak vam je žal kaj su vas stranci pokrali, a naši prodali, onda se bolje upitajte kaj su za to stranci krivi? Ko da bi vi na mjestu tih stranaca drugačije postupili? Bi qurac moj. Kaj se ne žalite na ove naše kaj su nas prodali, nego na strance? A za HDZ ste znali glasati?

Cmizdriti morete negdje drugdje, ovdje dajte bolje koju konkretnu argumentaciju pa da raspravimo pro i kontra.