Anketa

Vjerujete li Dragutinu Lesaru?

da
4 (57.1%)
ne
1 (14.3%)
tek ću procijeniti
2 (28.6%)

Ukupno Glasova: 5

Glasanje završeno: Travanj 13, 2010, 07:06:30 poslijepodne

Autor Tema: Hrvatski laburisti – Stranka rada  (Posjeta: 38295 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Hrvatski laburisti – Stranka rada
« : Ožujak 14, 2010, 06:06:30 poslijepodne »
Sutra, u ponedjeljak, 15. ožujka u Europskom domu Zagreb , točno u 11 sati javnosti ćemo predstaviti
„Hrvatske laburiste – Stranku rada“.

Sve vas koji želite znati više o stranci pozivam da sutra u 12 sati otvorite www.laburisti.com

"Ako vjerujete da politika mora izvirati iz vrijednosti demokracije, istine, poštenja, društvene solidarnosti, pravde i prava na dostojanstvo radnika, ako ste spremni na pošteni, javni otvoreni i transparetni politički rad i prihvaćate naš moto „Ne u vlast pod svaku cijenu i ne u vlast sa svakim“ onda ste vi Hrvatski laburisti!"

"Ljudi su naša snaga, čovjek, muškarac i žena, mlad i star, radnik i intelektualac, službenik i namještenik, seljak, umirovljenik ili nezaposlen

Čovjek, čovjek iznad, i čovjek prije svega ! "

http://drlesar.bloger.hr/post/hrvatski-laburisti-8211-stranka-rada/2527508.aspx

blog g. Lesara:  http://drlesar.bloger.hr/

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Odg: Hrvatski laburisti – Stranka rada
« Odgovori #1 : Ožujak 15, 2010, 08:59:53 poslijepodne »
S obzirom da su i HDZ i SDP isti i da od nijednih ni drugih ne možemo očekivati ništa bolje, a takvo mišljenje sve više prevladava među stanovništvom, onda ovakva jedna inicijativa može uroditi nekim plodom. Samo da to ne bude alibi stranka za Lesara kako bi i u slijedećem mandatu bio saborski zastupnik.

Stranica im je pristojnija od većine web stranica ostalih stranaka, ali neke parole su im promašene...ne u vlast pod svaku cijenu i ne u vlast sa svakim...ja mislim da nema valjda nijedne stranke u Hrvatskoj koja barem nekoliko puta to nije tvrdila.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #2 : Ožujak 16, 2010, 11:53:38 prijepodne »
…….gospodin Lesar je otišao iz HNS ali vrlo korektno i dalje s HNS ima vrlo korektne odnose i ne pljuje po HNS….

I tu mu je veličina. Čovjek se razišao sa strankom, i djeluje samostalno (do sada) i uopće ne vidim problem ako je osnovao stranku, pa taman i zato da se ispred nje kandidira na idućim izborima (ne dao Bog dugog čekanja za te izbore).

…..jedino na način da pokuša pokrenuti novu stranku pa tako sebe ponovo progurati u Sabor,

Na žalost, jer mi u Sabor još uvijek biramo stranke, a ne imena.

....briga o sebi samom i ništa drugo.

S ovim se ne slažem. Lesar je vrlo kvalitetan zastupnik, i svakome bi trebalo biti jasno da je velika šteta za cijelu državu ako ne bi uspio „sebe ponovo progurati u Sabor“ (ružno rečeno). Slučaj Tomašić.
Lesar brine o malom čovjeku, i zalaže za za mnoge pojedinosti koje stranke ne žele prokazati. I zato je dobrodošao i potrebit.

Ako se prati Lesara u sabornici ili na blogu, čovjek je iskren, dosljedan, borac, ja ga doživljavam kao pravednu osobu, a najvažnije nije svezan stranačkom stegom koje mi je već pun kufer. Pripremljen je za svaku sjednicu, i naziva probleme pravim imenom, ne glumi, govori razumljivim jezikom, i on je jedan od zastupnika koji i mene zastupa. Hvala mu.
Na kraju krajeva, znamo kako Međimurje glasa na svakim izborima.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #3 : Ožujak 16, 2010, 01:53:31 poslijepodne »
Plemenitašice,

u potpunosti se slažem s Vama oko izrečenog za g.Lesara, cijenim ga jednako tako.
Međutim može se postaviti pitanje zašto ne ide kao nezavisni kandidat i zašto mu je sada u ovom trenutku potrebna logistika i stranka tempirana dovoljno vremenski pred izbore( zašto to nije napravio prije godinu ili godinu kasnije), naravno iz te nove stranke neće moći 5 ljudi ući u Sabor, nego eventualno jedan i to upravo g.Lesar.
Prema tome bilo bi daleko korektnije od njega da je išao kao nezavisni na izbore i potvrdio sebe i svoju kvalitetu na izborima, nego ovako. I u tom kontekstu sam dobio dojam da to čini ponajviše radi sebe a ne ideala koje zastupa. A vrijeme će pokazati da li sam dobio krivi dojam. ;)

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #4 : Ožujak 16, 2010, 03:38:54 poslijepodne »
Međutim može se postaviti pitanje zašto ne ide kao nezavisni kandidat i zašto mu je sada u ovom trenutku potrebna logistika........

Zašto? Pa on i kao nezavisni kandidat ima siguran prolaz u saborsku klupu. Mnogi članovi ostalih stranaka a i građani koji nisu članovi, njega prepoznaju kao vrlo kvalitetnog političara. Osim toga, Međimurje glasa uvijek „snažno“ za razliku od, ne znam, npr. za Rožića ili Tončija Tadića.

"„društvene grupacije kojima se stranka obraća -  Ljudi koji žive od svog rada.
Tom rečenicom dan je odgovor na mnoga pitanja,ali i postavljeni visoki ciljevi. Stranka Hrvatski laburisti-Stranka rada jasno je dala do znanja da mjesta za političko kazalište nema, kao što nema ni mjesta za obmanu javnosti. Javnost zaslužuje istinu i s tom pozicijom krećemo!

" Ideja, projekcija, program i svi potrebni dokumenti počeli su se uobličavati i pripremati u ljeto prošle godine. Odlučili smo da ćemo do Osnivačkog sabora i par dana nakon toga, raditi bez medija i to iz dva razloga. Prvo smo željeli testirati svoje organizacijske sposobnosti ne koristeći medijske najave, a drugi je razlog taj što smo procijenili da će svaka takva najava doživjeti pokušaj destrukcije iz redova drugih političkih stranaka i medija. Obje procjene su bile točne. "

Znajte da su, u ovom trenutku, 90 posto naših članova ljudi koji nisu pripadali ni jednoj stranci, stari između 40 i 50 godina i ovo im je prvi politički angažman. Na moje pitanje zašto pristupaju baš nama, odgovarali su da iako su "stari" da moraju nešto pokušati učiniti jer u ovoj državi sve ide k vragu. Ima i ljudi koji u svojoj profesiji i okolini u kojoj žive nešto znače, tako da nam je njihov angažman najveća vrijednost. To dokazuje da se ne radi o stranci koja je nastala rascjepom nekih drugih stranaka, kao što je to na našoj političkoj sceni bilo uvriježeno. Krećemo iz anonimnosti, sami, a pridružuju nam se svi profili ljudi - radnici u doslovnom smislu riječi, liječnici, novinari, nezaposleni ljudi.

http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=3

Elita bere vrhnje kad je dobro, a kad je kriza teret moraju snositi oni koji rade

Razlikujemo se i u tome što EU vidimo kao sredstvo, a ne kao cilj u građenju pravednijeg i boljeg društva. Ne treba hrliti u EU ako je ona samo cilj, jer je cijena previsoka.

Konačno, strahovito se razlikujemo u tome što smatramo da država može biti dobar gospodar društvenog dobra i smatramo da bi trebalo staviti svojevrstan moratorij na daljnju privatizaciju resursa poput poljoprivrednog zemljišta, šuma, vode, prometne i komunalne infrastrukture i ono malo što je ostalo u energetici.
…..
Prvo moram podsjetiti da krize nije bilo kada je bilo profita i ekstraprofita. Onda su zasluge za to sebi pripisivali vladajući, poduzetnici, poslodavci, menadžeri... Dakle, jednom riječju, kapitalisti. U njihovu korist išao je taj profit. Sada kada je kriza, teret izlaska iz te krize trebali bi nositi zaposleni, oni koji žive od svog rada. Sada su oni višak, treba ih smanjiti, otpustiti, radničke plaće treba smanjiti, kolektivne ugovore raskidati, ukidati regrese za godišnji odmor, putne troškove, praktično većinu materijalnih prava koja su vezana uz plaću....

http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=6

plemenitashica

• Gost
Rasprodaja, a ne prodaja
« Odgovori #5 : Ožujak 22, 2010, 10:54:55 poslijepodne »
……“smatramo da u Hrvatsku trebamo uvesti i oblike neposredne demokracije, odnosno da građani na referendumu a ne političke elite, trebaju odlučivati o nekim važnim stvarima kakve su bile, recimo, ulazak u NATO ili arbitražni sporazum sa Slovenijom.
Za razliku od ostalih, mi mislimo da EU nije cilj nego sredstvo i ako za ostvarivanje bolje države treba usporiti ulazak u EU – onda ga je bolje usporiti nego platiti previsoku cijenu.“

„Ne može biti društveno prihvatljivo da kad je gospodarska situacija dobra, profit međusobno dijele država i vlasnici kapitala, a onda kada nastupi kriza, teret snose radnici – te radnici su višak, te treba smanjiti plaće, ukinuti dnevni odmor i naknadu putnih troškova, zamrznuti mirovine, ukidati socijalna prava. Krizu su proizveli vlasnici kapitala i vlast, a oni cijenu krize platili nisu. Hrvatska je jedina država u kojoj je gospodarstvo u krizi, građani u minusu, a banke ostvaruju profit u milijardama kuna.“

„Ostali su nam samo vode, poljoprivredno zemljište, šume te komunalna i prometna infrastruktura.
Smatramo da treba staviti moratorij na svaku daljnju privatizaciju tih resursa, kako Hrvatska uskoro ne bi sličila na kineski dućan u kojem je »sve po deset kuna«.

To i jest cilj onih koji su nas doveli u ovo stanje: da se nacionalna imovina ne proda, nego rasproda.“

http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=9

Nemam kaj dodati, sve piše.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #6 : Ožujak 23, 2010, 08:17:29 prijepodne »
"da građani na referendumu a ne političke elite, trebaju odlučivati o nekim važnim stvarima"

Plemenitašice, ovo nije ništa novo, znam pouzdano da se HNS itekako zalaže za to ali moramo imati u vidu da smo mi zakon o referendumu imali skroz krivo postavljen a koji je zahtijevao da najmanje 50%+1 građana izađe na referendum.
Znamo svi da je to nije bilo moguće ostvariti jer nikada izlaznost na bilo koje izbore nije bila takva(što smo naravno sami krivi)
Zato se dao prijedlog promjene zakona o referendumu i uvjetima referenduma, ponajviše upravo iz reguliranja izlaznosti građana na referendum da bi bio pravosnažan.

Naravno da treba pitati građane na referendumu oko važnih stvari za zemlju ali ne i za svaki problem, jer ipak političke elite su dobile legalitet i povjerenje građana na izborima, te stoga snose i odgovornost za svoje odluke koje povlače ili će povlačiti.
O pitanju odgovrnosti možemo na dugo i široko diskutirati.

Prije li nego dolazimo do referenduma građani imaju odgovornost da izlaze na izbore, dobro promišljaju kome daju povjerenje i za koga glasaju, referendum je samo dodatni mehanizam s kojim se rješavaju neka važna pitanja.

Zemlje koje imaju visokorazvijenu demokraciju i odgovornost političkih elita nemaju velike potrebe za referendumom

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #7 : Travanj 20, 2010, 04:01:59 poslijepodne »
Predsjednik Hrvatskih laburista i dosadašnji nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar od 12. travnja nastavlja obnašati mandat Hrvatskog sabora kao član Hrvatskih laburista - Stranke rada.

Imenovanju Hrvatskih laburista za parlamentarnu stranku prethodilo je rješenje Ministarstva uprave od 31. ožujka 2010. godine kojime je odobren upis političke stranke pod nazivom „Hrvatski laburisti – Stranka rada“ u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=41

Čestitam g. Lesaru.  :)

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #8 : Travanj 27, 2010, 01:31:30 poslijepodne »
Čekajte, vi ste zapravo opozicija vladujem HDZ-u i opozicija najačoj oporbenoj stranci SDP-u!

- Ja sam u Saboru – superopozicija! Zato jer sam opozicija vladajućima i oporbi.
..........
Završit ću ovaj razgovor jednim lakšim pitanjem: znate li kao čelnik strnke koja se zalaže za očuvanje hrvatskog jezika kako se na hrvatskom kaže – vjetar koji oprašuje biljke?

- Znam, reče se – jebivjetar!

http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=57

Lesar je više nego dobar.  :)

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #9 : Lipanj 20, 2010, 03:19:15 poslijepodne »
Bilo bi poštenije od njih da kažu: bankrotirali smo, nemamo novca, ne možemo poštivati kolektivni ugovor i idemo ga raskinuti.………………………………….

Vlada prvo osnuje 48 agencija i onda kaže da ima previše ljudi. Oni koji su to napravili neka to riješe. Neka dođu pred svoje i kažu im: 'Čujte, mi smo pogriješili što smo vam dali posao, nama ta agencija ne treba.' Zašto broj zaposlenih u javnim poduzećima i državnoj upravi buja umjesto da se smanjuje?

Koliko ministara biste ostavili?

Hrvatska je zrela za devet ministarstava, s predsjednikom bi bilo 11 članova Vlade.

Samo da vas podsjetim. Sanader je obećavao malu i učinkovitu državnu upravu. 2004. godine je startao s 14 članova. Koliko ih sada ima? 20.

Imamo čudan spoj Ministarstva graditeljstva i okoliša, to baš ide zajedno. Pa Ministarstvo obrazovanja i sporta, a posebno je Ministarstvo kulture. Zatim imamo Ministarstvo gospodarstva i rada. Imamo i pomoćnike državnih tajnika, pa onda idu pročelnici, načelnici, njihovi pomoćnici. To je tih pet, šest tisuća ljudi.

...................................

Ako ljudi očekuju od nas da ostanemo ono što jesmo, da se ne prodamo, pa makar to podrazumijevalo ostanak u oporbi, ja se toga moram držati. Ako ljudi misle da je bitno biti u vlasti jer samo tako možeš nešto mijenjati i odlučivati, onda to sa sobom nosi rizik odricanja velikog dijela sebe.

Zar to nije politika?
Ja mislim da postoji poštena politika.

Nije viđena baš na ovim prostorima.
Zato smo formirali stranku.

Zar Vlada u zadnjih godinu dana nije napravila baš ništa dobroga za radnike?
(12 sekundi pauze) Uuuuuh... Malo sam umoran pa se vjerojatno neću nikada sjetiti.

http://danas.net.hr/intervju-tjedna/page/2010/06/17/0145006.html

Sve ovo i još više kaže saborski zastupnik G. Lesar.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #10 : Veljača 12, 2011, 09:00:34 poslijepodne »
Potpišite putem interneta ili proslijedite link:

http://www.laburisti.com/modules/xpetitions/index.php?id=2
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #11 : Veljača 23, 2011, 02:38:44 prijepodne »
Za akciju »Pišite Vladi - ostavka!« 61.621 potpis
http://www.vjesnik.hr/html/2011/02/23/vijesti.asp#5
wwwg tablice

Jaguar

• Gost
« Odgovori #12 : Veljača 23, 2011, 07:57:23 prijepodne »

Svejedno mi se čini da je taj broj premal, obzirom kakva je situacija, obzirom da se radi o stranki rada, obzirom koliko dugo su prikupljali, obzirom da su sindikati skupili preko 700.000 potpisa. Imam osjećaj da građani nisu potpisivali jer su izgrani sa sindikalnim potpisima i da ne vjeruju u takve akcije više i da svoj potpis ne daju više tako lako kao sindikatima.
« Zadnja izmjena: Veljača 23, 2011, 08:27:32 prijepodne Jaguar »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #13 : Veljača 23, 2011, 08:03:06 prijepodne »

Svejedno mi se čini da je taj broj premal, obzirom kakva je situacija, obzirom da se radi o stranki rada, obzirom koliko dugo su prikupljali, obzirom da su sindikati skupili preko 700.000 potpisa. Imam osjećaj da građani nisu potpisivali jer su zigrani sa sindikalnim potpisima i da ne vjeruju u takve akcije više i da svoj potpis ne daju više tako lako kao sindikatima.

Neka i meni zgledi da si u pravu. ;)
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #14 : Ožujak 23, 2012, 10:46:55 poslijepodne »
Laburisti i pripreme za izbore
Stranka Hrvatski laburisti počela je s pripremama za lokalne izbore v petom
meseco 2013 leta.
Velido da očejo pravdati svoje rezultate z  izbori pak buju genuli vejč ve s pripremama.
Očito so ih Međimurci ali i ostali narod zeli za dobro stranko i davlejo joj podrško.
Predsednik Dragutin Lesar je formeral jako čvrsto, pošteno i iskreno stranko prema
narodo se mi čini. A ljudima je to važno. Posle se te korupcije i malverzaciji teško je vejč
opče bilo kome verovati – al čini se Laburistima se verje
.
Če tak ostane stranka i dale delat za nas obične ljude, dalko bojo došli.
http://trnac.net/2012/03/23/laburisti-i-pripreme-za-izbore/

Prilika čini lopova...
wwwg tablice