I za tebe vrijedi isto kao i za dobolu; nemoj me ništa moliti, jer ti ne misliš iskreno kada to kažeš, već prodaješ bahati cinizam... pa neka ti bude.
Mene nemaš što moliti; imaš mnogo izvora gdje možeš apsolutno sve doznati (samo treba htjeti), i ja ti za to ne trebam... moji postovi ne služe da nešto bitno naučiš, jer to i nije moguće iz ničijih postova na bilo kojem forumu; puno pametniji od mene su o tome cijele knjige, koje - vjerovala ili ne - moraš pročitati i tako baratati sa određenim fondom znanja da bi te cijenio kao sugovornika, ozbiljnog sugovornika, a sa tvojim mišljenjem - koje je potpuno nevažno - ja se neću boriti... A ti bi htjela da ti se sa tri rečenice sve objasni, i usput pobijede tvoje neznanje, subjektivni emotivni stav i sve ostalo što te čvrsto drži u tvojem uvjerenju... to nije moguće. Jednostavno.
Ja nisam ovdje da nekoga u nešto uvjeravam u nešto što već činjenično postoji, za to postoje činjenice i povijesni fakti koji su nepromjenjivi, tako da se tamo moraš naluknuti želiš li nešto iskreno doznati, mada u to nisam siguran, jer si za to prelijena (plus možeš nabrojati još 359 razloga, od toga da ti se neda, nemaš vremena, boli te neka stvar za to itd itd...), kao i velika većina ljudi... ostaje ti tvoja dokonost i ubijanje vremena do kraja posla dok se ide doma, bez namjere ičega iskrenog i pametnog, već samo da prođe vrijeme...
Moji navodi u postovima služe samo kao natuknica za skretanje na nekakav pravi put u doznavanju određenih istina, pogotovo ovakvih povijesne i aktualne vrste, ne kao izvor informacija - njih moraš znati prije uključenja u raspravu. U tome se ti i dobola razlikujete od mene; ja se ne javljam u teme u kojima "nisam doma", barem dobrim dijelom, dok se vi osjećate doma svugdje, iako nije nikome jasno zašto...
Zato i nisam pogođen tvojim riječima da se neki ljudi (ne svi) ne slažu sa mnom; i ne trebaju, naravno, ali trebaju poznavati neke stvari da bi uopće razgovarali o tome... e, sad je problem što bi oni - kao i ti - i ovce i novce, i ništa ne učili a sve znali, a to ne ide...