Autor Tema: Porez na nekretnine  (Posjeta: 69483 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jaguar

• Gost
Odg: Porez na nekretnine
« Odgovori #75 : Studeni 23, 2012, 09:31:02 poslijepodne »
Brzopleto i nepromišljeno!

To je, otprilike, sažeta ocjena cjelokupne vladavine te bahate, nesposobne kamarile.

tu se nikako ne možemo složiti ako generaliziraš sve, bilo je i ima dobrih stvari, a biti će ih sigurno još.
Nisi realan i ne želim ni pokušavati s tobom o tome raspravljati, jer je unaprijed gubljenje vremena.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #76 : Studeni 24, 2012, 12:12:51 prijepodne »
Sigurno ih neće biti više, a i ono što je bilo, bio je plitki populizam bez pravih rezultata, tj. to je bilo mazanje očiju. To je otprilike kao i Bandić u Zagrebu - "on dela, dela", a niti jedan stvarno bitan gradski problem nije riješio u 10 godina vlasti, iako je u tom vremenu profućkano preko 11 MILIJARDI kuna... On to brani nekakvim izgovorima za glupane (ovo raskršće, Bundek, onaj park...), a sve je to kikiriki u lovi naspram onoga što se sve moglo napraviti. Dapače, ne samo da nije napravio, nego je i zadužio grad za cjelogodišnji proračun, a nitko ne zna GDJE je ta lova otišla...

Ova Vlada bi trebala slušati narod, a ne nametati mu svoju diktaturu. Ako u nekom normalnom roku ne uspiju ostvariti niti jedan od bitnih i deklariranih ciljeva, vrijeme je da odu i prepuste nekome drugome. To je normalno u demokratskom svijetu da se Vlada promijeni prije vremena, sjetimo se samo Japana ili Italije (po 27 Vlada u 24 godine, niti jedna nije izdržala niti godinu, naši bajaju o više četverogodišnjih mandata - iako su neuspješniji od ijedne od ovih smijenjenih Vlada Italije ili Japana!!). No našim autokratima i školovanim diktatorima, kojima su puna usta demokracije i inih pojmova kojima neznaju značenje, nije ni nakraj pameti barem jednom pogledati u špigl i reći "damn, sjebali smo..."
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #77 : Studeni 24, 2012, 08:52:20 prijepodne »
Naravno i davno sam o tome pisao, dakle suštinski problem je naša demokracija i shvaćanje demokracije.
Isti primjer imamo i u Gorici, dakle u gradskom Vijeću sjede uglavnom ljudi koji služe za dizanje ruku a ne da misle svojom glavom.
Evo konkretna situacija s porezom na nekretnine, Linić je prekršio koalicijski dogovor, radi i prezentira porez na nekretnine, s stvarima o kojima ne zna ni Milanović, HNS kao koalicijski partner reagira i kaže kako to nije bio koalicijski sporazum, dakle takav porez na nekretnine kako ga je Linić napravio i predstavio bez ikakvih konzultacija s partnerima, a onda se iz SDP-a čuju pozivi na lojalnost. Kakvu lojalnost?

Lojalnost u tom smislu ne bi trebala postojati ni u vlastitoj stranki a tek kod koalicijskih partnera.
Zbog te i takve lojalnosti ova zemlja trpi na različite načine, a prije svega u djelovanju predstavničkih tijela.
Kad je Sabor u pitanju, mnogi zakoni ne bi bili kao takvi donešeni, kad bi zastupnici mislili svojom glavom a ne glasali po lojalnosti ili ti stranačkoj stegi.

Kada to doživimo u Hrvatskoj onda ćemo moći reći kako imamo demokraciju! Ovo nije ni D od demokracije!

Offline tromblon

• Iskusni član
  • HVO
« Odgovori #78 : Studeni 24, 2012, 10:36:37 prijepodne »
... HNS kao koalicijski partner reagira i kaže..

Da, HNS traži priliku za samostalan izlazak na lokalne izbore, jer će se ukoliko ide sa SDP-om utopiti. HNS-u ankete daju 3% i jedna od posljedica toga je koalicija s SDP-om, s kojim su se "spojili". HNS mora samostalno izaći na lokalnim izborima kako bi očuvao svoj rejting i kako bi ispipao snagu na koju je spao nakon nepopularnih poteza Vlade.
U Velikoj Gorici se to i očekuje, sjetimo se prošlih lokalnih izbora gdje je HNS-ov kandidat za gradonačelnika dobio 10% glasova koji su bili potrebni  SDP-ovom kandidatu za pobjedu.
Floskule o potezima Linića su samo opravdanje, o porezu na imovinu se znalo puno prije...
« Zadnja izmjena: Studeni 24, 2012, 10:38:34 prijepodne tromblon »

Jaguar

• Gost
« Odgovori #79 : Studeni 24, 2012, 03:51:40 poslijepodne »
Zadnja Božićeva anketa daje HNS u Velikoj Gorici, koliko se sjećam 6 %, iznosiš krive podatke, (ne)namjerno.
Ako ta anketa daje toliko, objektivno HNS je trenutno na 9% onda, što će se do izbora svakako promijeniti.

Ova rekacija nema veze s lokalnim izborima, Linić je na svoju ruku i bez konzultacija radio zakon, nije ga nikome pokazao ili se konzultirao, a postoji i koalicijski sporazum okvira tog i takvog poreza kojeg se Linić nije pridržavao.
Naprosto Linić se nakon odlaska Čačića zaigrao "Boga" a sve to je potvrdio i premijer Milanović, dakle to nije izmišljotina nego jedna i jedina istina.

U koalicijama to ne može tako funkcionirati, ako se nešto dogovori onda se treba toga i držati, kao što treba i kolaicijske partnere uvažavati.

Igra malog tigra koliko vidim kod HNS-a ne prolazi.

Osim toga ovaj porez zaista ne treba Hrvatskoj bar ne u ovom trenutku, ovakve krize i besparice.

Možda nekom drugom prilikom kad za to sazrije vrijeme.

Ti sad možeš konstruirati kako god ti volja.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #80 : Studeni 24, 2012, 03:56:47 poslijepodne »
Sve „naše“ vlade izgledaju mi kak vlade Austrougarske ili Za vrijeme Turaka u ovim krajevima.
Svaka se je „u ime naroda „ redovito zaduživala, dugove ostavila narodu, a za novce se nema koga pitati. Političari tvrde da se to tak moralo delati. Na kraju, svaka garnitura je otišla, novopridošli ( samo uvjetno, jer su u stvari to opet oni stari) krive one prije sebe i tako u krug od '91 godine.
U stvari stalno se vrte jedni te isti. Neodgovorni i jedni i drugi, zaduže narod, potroše novac, ostave dug i tako u krug.
I sada nam lisac Linić ponovo prodaje Rog za svijeću! Nudi legalizaciju (nacionalizacija), pa zatim novi porez 25% pdv (denacionalizacija), ali još uvijek mu fali novaca pa sad slijedi porez na imovinu……………a gdje je kraj. Sve su dugovi natovarili nama na leđa, na vlasti se ponašaju ko pijani milijarderi. To se ne zna tko manje od njih zna, kamo sve to vodi? Jer jedino kaj rade to su novi porezi i to nam se još prijeti. Ako imaš , tada plati!
Pa oni stvarno rade protiv svojeg naroda! Osiromašuju nas konstantno. Sada mogu nabrojiti barem 20-30 firmi ili tvornica koje su radile i stvarale kakav takav prihod. Pa oni su sve rastrajbali i uništili, jer to nama ne treba! Trebaju nam trgovački lanci koji ne stvaraju nama profit?
Sve mi više to sliči na onaj scenario koji nas vodi u dirigiranu propast – jedan od postova koje je stavio Sledgehammer, to lijepo opisuje.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #81 : Studeni 24, 2012, 05:24:38 poslijepodne »

Da, HNS traži priliku za samostalan izlazak na lokalne izbore,

o da , to bi bilo super, da se konacno tih jugo paltrona rijesimo..trebaju ali prije uhljebiti njihove uglednika, u mraclinskoj dubravi, evet. i za  rasvrstavanje sjecke u cickoj elektrani, brezove metle za dovoz  sjecke..usw  idealno za strucnjaka za kulturna zbivanja imena odisej...

apropo, gledam jucer em su i se pobunili , mislim  hns na linica , svezi haraca sirotinij za kucice i za hrpu betonna kojim su zagadili prekrasnu obalu, i brege unistili..

jebe se njima za to sve, nisu oni ni to napravili, vec, capo te stranke ima vibriranog betona , citaj masu njegovih stanova, koje nemoze ni u ludilu prodati slijedecih sto godina, jebega porez na njegove stanove, a ne briga za povise navedene..

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #82 : Studeni 25, 2012, 01:14:48 poslijepodne »
HNS-u ankete daju 3% i jedna od posljedica toga je koalicija s SDP-om, s kojim su se "spojili".

pa i to je više negoli su imali prije koalicije i formiranja Kukuriku-bloka. Tada nisu prelazili 2,2%.

Ustvari, ukupna životnost HNSa se već dugo bazira samo na pametnom udruživanju njihovih glavonja u pravo vrijeme, inače bi već odavno HNS kao stranka bio ne samo van Sabora, nego i samo spomen u nekim političkim povijesnim čitankama.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #83 : Studeni 25, 2012, 01:23:07 poslijepodne »
Ajde da to potkrijepimo i argumentima. :P

http://www.gorica.hr/dokumenti/sluzbeni-glasnik/SGGVG-2009-5.pdf

3. HRVATSKA NARODNA STRANKA - LIBERALNI DEMOKRATI - HNS 2.669 glasova 11,12%

za gradsko Vijeće (tri Vijećnika)

i 23 vijećnička mjesta u Mjesnim odborima i gradskim četvrtima

s prosječnim izbornim rezultatom od 15%

Na državnoj razini nakon predsjedničkih izbora čvrstih i stabilnih 8%.

Kukuriku koalicija i Vlada je u cjelini utjecala na trenutni pad rejtinga HNS-A koji se sada langsam aber sicher vraća nazad (kada se vidi nesposobnost nekih drugih) i do lokalnih izbora će biti na staroj razini ako ne i veći.
« Zadnja izmjena: Studeni 25, 2012, 01:34:00 poslijepodne Jaguar »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #84 : Studeni 25, 2012, 01:56:48 poslijepodne »
Ja govorim o postopcima na razini države, samo VG me ne zanima, jer to ništa ne predstavlja za naše živote.

Tako da se tješi i dalje.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #85 : Studeni 25, 2012, 02:13:20 poslijepodne »
Ja govorim o postopcima na razini države, samo VG me ne zanima, jer to ništa ne predstavlja za naše živote.

Tako da se tješi i dalje.

A jel' ne zanima te što nemaš kanalizaciju u Mraclinu, što su ti ceste rakopali i držali tako dugo raskopane, pa tek na veliku inicijativu HNS-ovog Vijećnika u Mraclinu g. Stjepana Čunčića dignuta realizacija i sanacija ulica u Mraclinu, to te ne zanima?

Koliko plitko razmišljaš, bolje rečeno kada ti kako paše.
Lokalna razina je mikrodržava i samo dobra lokalna razina je preduvjet i za dobru državu, sretnih i zadovoljnih ljudi, gdje su njihove osnovne a i sve druge potrebe zadovoljene.

A pisao sam ti i za državnu razinu samo se ti praviš slijep kod zdravih očiju, nadam se kako su zdrave.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #86 : Studeni 25, 2012, 04:53:39 poslijepodne »
Problem je što ti pušiš mentalitet da su stranke iznad svega i da bismo trebali biti zahvalni toj velevažnoj gospodi i drugovima što ne živimo u kamenom dobu i što nismo kruha gladni....

Ta gospoda neka rade svoj posao i ono za što su plaćeni (pa nisu oni radove u Mraclinu financirali iz svog džepa, sve su to ljudi to ovdje ODAVNO PLATILI da imaju), a ne da glume da smo svi mi taoci njihove dobre volje (jakih li muda...).

BTW, ta ista gamad su potrošila tu lovu na drugoj strani, a radovi su započeti samo zato jer je za Mraclin dobivena i dodatna lova iz EU-fondova, koju je ta tvoja velevažna bagra rasprčkala i razjebala za spašavanje stranačkih nesposobnjakovića i neznalica i njihovih bijednih šupaka pred zakonom i kaznenim prijavama, pa sada kada je dignuta galama i kada su poletjele neke ozbiljne riječi i prijetnje legislativom, onda je iznenada pronađena lova...

Ajde, nemoj me nasmijavati, ja ne pljugam te tvoje velebne stranačke spike. Ta bagra će raditi ono što im se veli od naroda, inače ih neće biti.
« Zadnja izmjena: Studeni 25, 2012, 04:55:11 poslijepodne Sledgehammer »

Jaguar

• Gost
« Odgovori #87 : Studeni 25, 2012, 07:06:57 poslijepodne »
Sreća što Linić nije uveo još porez na gluposti. ;D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #88 : Studeni 25, 2012, 08:59:16 poslijepodne »
Ako pukne ljubav HNSa i SDPa, ti buš se prvi moral skrivati od tog poreza... Lako je nekome reći da je glup - dokazati to je malo teže, a tebi za bilo koga ovdje - nemoguće.

Za nekoga tvojih godina čovjek bi ipak očekivao neki argument, a tvoje vrijeđanje samo znači da ga nemaš. No i na to smo navikli.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #89 : Studeni 25, 2012, 09:35:01 poslijepodne »
A koji bi to argumenti tebi odgovarali, možda da počnem pisati što je sve dobroga
domoljub dr Ivo Sanader sa svojim timom napravio za Domovinu?

Nije ti dobar  SDP, HNS, Kukuriku koalicija, baš ništa nisi našao dobro što su napravili.
Daj molim te prosvijetli nas konačno tko su ti koji su napravili dobro i što to konkretno?
Ili koji su to koji mogu bolje napraviti?

To od tebe još nismo čuli niti pročitali.

Ti možeš vrijeđati, biti vulgaran, pljuvati po svemu bilo dobro ili ne, ako to nije tvoj izbor? Ma nemoj!
Podučavati svakoga na forumu ovdje o svemu i svačemu? Ma nemoj!

I tebi za informaciju, nikada se nisam skrivao ni od čega ni od koga,
niti imao potrebu, uvijek sam svakoga gledao i mogao pogledati ravno u oči!

« Zadnja izmjena: Studeni 25, 2012, 09:38:52 poslijepodne Jaguar »