Autor Tema: Porez na nekretnine  (Posjeta: 69196 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Porez na nekretnine
« Odgovori #60 : Travanj 30, 2012, 12:58:58 poslijepodne »
Je li bogat svaki čovjek koji ima vikendicu?
Linić odlučio: Hrvatima stiže i šesti porez na nekretnine
Nekretnine se u nas već oporezuju s pet vrsta poreza: na kuće za odmor, na dohodak od najma, na dohodak od prodaje, na promet pri nasljeđivanju i darovanju i na promet u slučaju kupoprodaje nekretnina
 Ministar financija Slavko Linić ne odustaje od namjere da ove godine predloži, a od iduće uvede, novi porez na imovinu.
 Bogati nekretninama
– Smatram da je čovjek koji ima stan u Zagrebu i vikendicu na moru bogat čovjek – ponovio je ovih dana Linić. S tom će se izjavom složiti mnogi ekonomisti koji godinama upiru prst u činjenicu da više od 90% Hrvata živi u vlastitoj kući i stanu, a još k tome 180.000 obitelji ima vikendicu. Prema njemačkim standardima, gdje u privatnim stanovima i kućama živi 30-40 posto višeg i srednjeg sloja, Hrvati su natprosječno bogati nekretninama, a takva je situacija i u bivšim komunističkim državama, gdje se vodila politika jeftinih i svima dostupnih nekretnina.
...Ministarstvo financija još nije nikome dostavilo radnu verziju zakona, a u javnosti se vrti niz varijanti, od toga da se porez ne bi plaćao na nekretnine u kojima se živi do toga da bi sve nekretnine do 100.000 eura bile oslobođene poreza, a na vrijednost veću od te obračunavale bi se dvije porezne stope: s 0,5 posto oporezivale bi se dodatne nekretnine u vrijednosti od 100 do 200 tisuća eura, a s 1-2 posto vrijednost imovine veća od 200.000 eura. Bila bi i razlika služi li imovina za stanovanje, odmor, poslovanje, iznajmljivanje ili je neiskorištena.
http://www.vecernji.hr/vijesti/linic-odlucio-hrvatima-stize-sesti-porez-nekretnine-clanak-403921
wwwg tablice

Jaguar

• Gost
« Odgovori #61 : Travanj 30, 2012, 02:13:03 poslijepodne »

Ja sam tu podijelejnog mišljenja, netko tko je puno štedio odvajao mnogo čega kako bi kroz neko vrijeme sazidao vikendicu, s puno odricanja, očito je napravio "promašenu" investiciju.
Trebal je ići na Bahame, na skijanje, ...........sad ne bi plaćal porez.

Iako je to uvijek stvar izbora, no prvo bi trebali definirati što su to sve luksuzi.
Danas ispada kako je luksuz uopće živjeti i biti živ!

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #62 : Travanj 30, 2012, 03:08:02 poslijepodne »
Nije.
A jel negdje piše da samo bogati moraju plaćati porez?
Nije ni to.
Ak je jedan štedel i investiral u dionice i sad bu na dividende moral plaćati porez, onda je to ok, ali ak je investiral u vikendicu i sad mora plaćati porez, onda to nije ok? Isti drek, drugo pakovanje.

Sve ono kaj ti nije neophodno potrebno za život se komotno može gledati ko luksuz. Ak nemaš penez za porez: prodaj i nemaš više brige.

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #63 : Travanj 30, 2012, 10:27:23 poslijepodne »
Sve ono kaj ti nije neophodno potrebno za život se komotno može gledati ko luksuz.
Kulko? 2820 HRK mesečno? Il je sad 3040 HRK?
wwwg tablice

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #64 : Svibanj 01, 2012, 12:30:06 poslijepodne »
Ak si zaslužil novce i otišel na Bahame,od toga država nije imala nikakvu korist.
Ali ak si delal vikendicu ,platil si sve poreze i plačaš i dalje.
No bolje bi bilo da su te vlekli pijanoga i poscanoga z birtije ili iz hotela na Jadranu.
Jer tak su delali z mnogima ki se denes pametni delaju i prodaju nam svoje gluposti pod spas zemlje.
I to ti je politika?!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #65 : Svibanj 01, 2012, 02:18:17 poslijepodne »
Sve ono kaj ti nije neophodno potrebno za život se komotno može gledati ko luksuz.
Kulko? 2820 HRK mesečno? Il je sad 3040 HRK?
To ti moraš znati. Kolko si odvajal da bi investiral u dionice, ili gradil vikendicu, eto tolko. Ja ne znam kaj je tebi dost i kolko ti ostaje na kraju mjeseca. Ali ak si imal za ulaganje, dal u vikendicu, dal u dionice, onda nisi ulagal ono kaj ti je neophodno za život, jel tak?

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #66 : Svibanj 01, 2012, 06:21:05 poslijepodne »
Gleč;
kruv črni - kruv beli,
jajca po 0.66 -jajca po 2 kn,
mela po 4 -mela po 6,
meso po 20, 24, 29,
vino po 7, 14 il 25 kn,
...i to ti se treba za živeti a do ti more dokazati kaj si po čem jel?
Jel me sad razmeš?
Ali... Več negdo drugi misli o tem i živo ga boli * kaj mi mislimo.
wwwg tablice

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #67 : Svibanj 01, 2012, 11:20:49 poslijepodne »
Gleč:

jedan stan od 80 kvadrata za tebe, ženu i dvoje djece - kuća sa 240 kvadrata i vikendica sa 120 kvadrata na moru.

Jel treba kome dokazivati koje od te dvije opcije je neophodno potrebno, a koje je luksuz?

No ak si jel ono najskuplje i nemaš na kaj platiti porez na nekretninu, onda je sve ok, kaj ne? Ak si jel ono najjeftinije i uz to došel do dodatnih nekretnina, onda si imal čime to kupiti, onda si imal viška.

I kaj bi se sad po tvome trebalo kome dokazivati? Baš ne razmem kaj ti očeš reć... ili ti mene ne razmeš?

Jaguar

• Gost
« Odgovori #68 : Svibanj 01, 2012, 11:44:59 poslijepodne »
Oporezivanje ima smisla u uređenim državama koje ti naplate poreze ali ti nešto zauzvrat i daju.
Kod nas je nažalost još uvijek tako, da ti samo uzimaju (i to puno, kroz puno poreza) a ništa ne daju.
I u tome je po meni ključni problem! Nije preoblem i platiti porez kada znaš za što plaćaš, ali kada plaćaš a milijarde se kradu i za to nitko ne odgovara, onda me smeta da plaćamo toliko i kakvih sve ne poreza!

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #69 : Svibanj 02, 2012, 12:36:32 prijepodne »
Baš ne razmem kaj ti očeš reć... ili ti mene ne razmeš?
Zgleda da je nerazumevanje obostrano a ak si bumo još dale tumačili još se mejne bumo razmeli.  ;D
Idemo dale.
Druga tema.
wwwg tablice

Zagorec BP

• Gost
« Odgovori #70 : Studeni 02, 2012, 07:50:58 poslijepodne »

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #71 : Studeni 02, 2012, 09:16:03 poslijepodne »
Zločin je imati stan koji se ne koristi
Linić: „Bogati bi trebali više pridonositi za školstvo, zdravstvo, socijalnu zaštitu i druge javne p...
...Porez na imovinu odgođen je za travanj iduće godine, a prije uvođenja novog nameta bit će održana rasprava i komunikacija s građanima od strane Ministarstva financija.
...Ministar financija je ponovio kako je politika SDP-a smanjenje opterećenja radničkih plaća doprinosima kako bi im ostalo više i kako bi gospodarstvo bilo konkurentnije.
http://www.portal53.hr/

Zločin je prodati se banke strancom da bi te ti isti posle prek te iste držali za ta dva makova zrna kaj se v Iraku, Venezuele, Rusije, Srbije zoveju mudima... I buduči da se nesmeš dodeti "glave" glumiš "fjajija" i mlatiš po raje.
Zločin je posredno z prodajum banke hititi svoj narod v dužničko ropstvo.
I zločin je imati bilokaj... Jel se mam najde negdo da te zamlati z reketom.
Croatia nostra.

Smanjenje opterećenja radničkih plaća doprinosima kako bi im ostalo više za poreze.
Rasprava i komunikacija s građanima- to je plan. Kak i Plan 21.
Vozit stare aute, lovit pi*, drogirat, pit, jest i zaje* se- 0% poreza. Sve za Veseljka! Rješenje za osvježenje.
wwwg tablice

Zagorec BP

• Gost
« Odgovori #72 : Studeni 02, 2012, 09:28:41 poslijepodne »
Dva milijuna € na računu nije imovina, ali stan je - e pa zato oduzmi nam to Liniću.

Ahahahah, pa on nema djece i ne zna kako je to stvarati nešto, mučiti se za to i nadati se da si djeci nešto stvorio da ne budu podstanari i da imaju neke šanse za život.

Pri tome život poistovjećujem sa izletima, ljetovanjima, zimovanjima, kulturnim događajima, a ne samo sa pukim preživljavanjem na dovoljnom broju aminokiselina i tekućine. 

:-(

Jaguar

• Gost
« Odgovori #73 : Studeni 22, 2012, 02:57:02 poslijepodne »

Eto posljedice Sulejmana Veličanstvenog, Linić nije izgleda propustio ni jednu epizodu.
Što je je, ovo je previše u ovom trenu, ovakve krize i nezaposlenosti, kada novaca nema nigdje.
Ako uzmemo u obzir da usporedno ide i legalizacija, pa ovaj porez, to hrvatski građani ne mogu podnijeti u ovom trenutku ni uz najbolju volju i želju, krivo vrijeme i nedovoljna priprema samog zakona kao i preduvjeta za ispunjavanje istog. Brzopleto i nepromišljeno!

http://www.jutarnji.hr/linic-i-sefica-porezne-uprave-predstavljaju-porez-na-nekretnine-/1068035/

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #74 : Studeni 23, 2012, 08:45:04 poslijepodne »
Brzopleto i nepromišljeno!

To je, otprilike, sažeta ocjena cjelokupne vladavine te bahate, nesposobne kamarile.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”