A tko je tebi dobar da se uveze?
Jesli li da se uvezu radnici?
Dali da se samo radnici uvezu ili cijele obitelji?
Bilaj, mislim da nema velike potrebe za uvozom, osim možda u dijelu poslova koje Hrvati NEĆE raditi, kao i u svim evropskim zemljama, iako dolazi vrijeme promjena i početi će raditi jer posla naprosto neće biti u tolikom obimu da se može birati.
Da će biti neke male potrebe, možda i hoće ali naravno prije svih treba zaposliti nezaposlene Hrvate.
Drugo što je meni važnije. Hrvati gdje god su otišli u sređen sustav(dijaspora) dokazali su se kao vrijedni, radišni i uspješni, stoga po meni je daleko veći problem u sustavu, koji treba radikalno zaokrenuti u smislu, standarda, odnosa, odgvornosti priej svega, te osobnim primjerom pokazati i narodu i građanima s vrha države kako se treba ponašati.
Što smo imali do sada?
Imali smo čitav niz obrnutih procesa upravo s vrha države koji su se preslikavali u sve pore i sfere života da danas i djeca u vrtiću maštaju kako se obogatiti a ne raditi.
To je pravilo čvrsto i sigurno postavljano 20 godina u ovoj državi i trebati će puno napora, volje i odgovornosti da se ta slika promjeni. Želim vjerovati da će to moja djeca doživjeti i utoliko ću biti sretan, naravno svaki od nas treba pokušati tome i doprinijeti, svaki u svom radijusu življenja.
Moj dojam je da kukuriku koalicija ima u ovom trenu volje i snage da počne raditi te zaokrete, utoliko više što ima i dobročuvanu zaleđinu i podršku od strane građana, jer naime svima je valjda postalo jasno da ovako dalje ne ide i ne vodi nikam osim u propast. Ima i sposobne ljude, moralnije i časnije od sadašnje garniture HDZ-a, generalno gledajući, ne uzimajući u obzir i neke pojedine slučajeve, koji mogu eventualno imati negativan predznak, nitko nije savršen pa ni cijela kukuriku koalicija, generalno gledajući okuplja najsposobniji dio građana, timski, ima namjeru staviti stručnost i znanje ispred nepotizma i partijaškog zapošljavanja, ima odlučnosti i hrabrosti učiniti neke promjene, koje su nužne, u gospodarstvu, javnoj upravi, energetici, turizmu, investicijama,za mene je to sasvim dovoljno, da imam vjeru da će biti bolje negoli do sada.