Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336656 )

0 Članova i 11 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #255 : Studeni 04, 2011, 07:49:14 prijepodne »
Vladati jedan mandat, a sve ostale mandate biti fikus u saboru…….kaj je to?
Jel ovo oporba koja nekaj obećava, kojoj se može vjerovati?
Jel ovo stranka (HDZ ) koja je nekaj napravila za nas , žitelje ove zemlje, imamo li barem jedan razlog , jedan detalj koji nas može navesti da im damo opet glas?
Jedino kaj su napravili, podijelili se dobro u obadvije strane, SDP i HDZ, i tako si osigurali kontinuitet.
Za mene , na žalost  i jedni i drugi imaju isti mentalni sklop, a to je vrijeme lijepo pokazalo.
Gadi mi se o svemu pisati i ponovno se makar sjećati, na koje su fine i perfidne načine sve rastrajbali, a danas nas pokušavaju uvjeriti da to nisu oni, nego neki drugi.
I jedna važna stvar, ne izjednačavam ih ja, oni su to sami napravili!
Kad je čovjek bolestan, lijeći se, oporba se brine da joj ostaju privilegije, kad je ne daj Bože noga za odrezati zbog gangrene, odreže se da se sačuva život, oporba čuva „stečena prava „ i privilegije. Svi su u saboru po par mandata radi povlaštenih mirovina, pa nismo to mi izglasali! Uništena poduzeća, banke se bogate sa Hrvatskom imovinom, te iste banke smo mi sanirali, a vladajući prodali. I tu nije u pitanju dogovor??
A oporba, bez obzira koja, ne može ništa???
I na kraju, ne sumnjam da nema poštenih osoba kod jednih i drugih, i sjetim se Lota. Pitam se koliko bi ih bilo na kraju i koliko bi stupova soli ostalo u Hrvatskoj?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #256 : Studeni 04, 2011, 07:51:21 prijepodne »
i prezentirajte i imati ćete podršku većine napaćenog naroda.

prezentiran je i prezentira se svakodnevno, a podrška je na 70-ak % od strane građana.
Ti očito spadaš u onih 20% kao i još neki ovdje, koji kakav god bio SDP i koalicija ste apriori protiv.
Ali za te nema krize, rekla je Jaca.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #257 : Studeni 04, 2011, 08:02:37 prijepodne »
Vladati jedan mandat, a sve ostale mandate biti fikus u saboru…….kaj je to?

Nažalost izgleda tako iako nije htjela biti fikus, sjetimo se rada Sabora, koliko pametnih prijedloga je bilo od strane oporbe koje je glasačka mašinerija pobila u Saboru, zakoni s kojima se trebala kreirati bolja budućnost, ono što Sabor može pored izvršne vlasti.
Dolazimo do izbornog zakona, kojeg nužno treba mijenjati i izabirati zastupnike izravno a ne na stranačkim listama, jer jedino tako ćemo dobiti Sabor kao narodski a ne elitistički.

Pa i danas se liste kroje tako od strane vrhova stranki, da nema veze s vezom, na liste se stavljaju ljudi koji nemaju veze s vezom s određenom izbornom jedinicom i narodom te izborne jedinice. I u tome je ključni problem, čak do toga da neki ljudi, iz konkretnih jedinica, se stavljaju na "rizična" mjesta na listama pa ak prođu, prođu ak ne još bolje, jer oni su uglavnom opasnost i neće biti glasačka mašinerija koja se traži i očekuje u Saboru, nego će biti i kritični i samokritični a to nije poželjno našim partijama.

Stoga čekam liste, pa da ih malo anlaiziramo u tom pogledu.

Što se tiče SDP, nekako mi je znakovit u ovoj koaliciji utjecaj HNS-a u cijelom program plana 21, stoga ako bi SDP i pokušao biti "sličan" HDZ-u u nekim segmentima, očekujem od HNS-a određene poteze koji će doprinijeti poboljšanju sveopćeg stanja a prije svega gospodarstva koje je motor pokretač svega ostalog i sređivanja javne uprave, kao i lokalne uprave, na način da bude efikasna, učinkovita i u službi građana prije svega.
« Zadnja izmjena: Studeni 04, 2011, 08:13:15 prijepodne Jaguar »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #258 : Studeni 04, 2011, 09:07:25 prijepodne »
Jedini predizborni plakat koji istinu govori sam vidio danas na putu za zagreb:

Do 2013 svi će mo raditi u državnoj ili zupanijskoj službi.

i bome to je program vladaćujih i oporbe.

Ali danas sam čuo i Čačića koji kaže da bi autoceste dao u koncesiju- to je glupost koja samo pokazuje nemogućnost upravljanja državnim poduzećima.

Ako autoceste sa sadašnjim cijenama zarađuju 100 kuna godišnje oni se mogu dati u konecesiju jedino na dva naćina. Da konescionar godišnje da vladi 90 kuna a da mu je 10 kuna zarada ili da da vladi 100 kuna ali da cijene cestarina digne tako da zarađuje 120 kuna.

U oba slučaja država gubi.
Koncesije imaju smisla kada se nešto treba napraviti ali tamo gdje je već uhodan i gotov posao i treba samo ubirati rentu - to ne treba učinkovita organizacija da se kontrolira da se ne krade a ne davati koncesije.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #259 : Studeni 04, 2011, 09:11:45 prijepodne »

prezentiran je i prezentira se svakodnevno, a podrška je na 70-ak % od strane građana.
Ti očito spadaš u onih 20% kao i još neki ovdje, koji kakav god bio SDP i koalicija ste apriori protiv.

Kojih 70 % ?...naručene ankete...daj ne trkeljaj..nismo ti mi tvoji stranački poslušnici kojima mož pričat bajke...ličiš mi na vampira, hraniš se i još možeš cicati krv jedino svojim naivnim i lakovjernim članovima ...kog vraga spominješ Jacu?...hebala te ona...tko ju uopće ovdje spominje?...

Offline Newbie

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #260 : Studeni 04, 2011, 09:25:33 prijepodne »

A da si uvjeren u dovođenja Kineza, ni ne sumnjam, pa to ti je partijska dužnost! Sam Čačić je nagovijestio, i ima u Planu21, da se dozvoli naseljavanje stranaca "jer ima dosta pustih područja u Hrvatskoj"...

Daj me nemoj da je ovo izjavio? Imas neki link na ovo mozda, jer ovo je izjava katastrofe za Hrvatsku ako se ispuni! Prvo onda mozemo odma zaboraviti na pitku vodu koju imamo... priroda devastacija totalno!

Bilaj

• Gost
« Odgovori #261 : Studeni 04, 2011, 09:30:52 prijepodne »
Daj me nemoj da je ovo izjavio? Imas neki link na ovo mozda, jer ovo je izjava katastrofe za Hrvatsku ako se ispuni! Prvo onda mozemo odma zaboraviti na pitku vodu koju imamo... priroda devastacija totalno!

Ja ga čuo na svoje uši.
Doduše nije rekao za kineze nego je rekao da trebamo uvoziti strance.
Prvo da bi trebali krenuti sa uvozom Ukrajinaca i Rumunja i Bugara ali i ostalih naroda. Ja ga nisam čuo da je to rekao sada ali sam ga čuo da je to rekao prije možda godinu dana.

Ja se slažem da trebamo uvesti ljude ali to trbaju biti visokoobrazovani i tehnološki ljudi koji se prenest u hrvatsku tehnologiju proizvodnje bilo čega da možemo napakon nešto izvoziti a ne građevinske djelatnike (konkretno čačić je bio govorio da bih ih prvo zaposlio u brodogradilištima).

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #262 : Studeni 04, 2011, 10:49:53 prijepodne »
Da niste morti pobrkali Sanadera i Čačića ... ?  Tko je bio spreman Luku Rijeka dati kinezima u koncesiju ?

Ja ga čuo na svoje uši.
Doduše nije rekao za kineze nego je rekao da trebamo uvoziti strance.
Prvo da bi trebali krenuti sa uvozom Ukrajinaca i Rumunja i Bugara ali i ostalih naroda. Ja ga nisam čuo da je to rekao sada ali sam ga čuo da je to rekao prije možda godinu dana.

Ja se slažem da trebamo uvesti ljude ali to trbaju biti visokoobrazovani i tehnološki ljudi koji se prenest u hrvatsku tehnologiju proizvodnje bilo čega da možemo napakon nešto izvoziti a ne građevinske djelatnike (konkretno čačić je bio govorio da bih ih prvo zaposlio u brodogradilištima).

Imam par pitanja ...

1. Kaj fali filipincima i turcima ?

2. Kakvi su to tehnološki ljudi ?

3. Pošto čuješ, kako ti veliš, jako dobro, kakav zvuk proizvodi trava dok raste ?
« Zadnja izmjena: Studeni 04, 2011, 11:15:21 prijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #263 : Studeni 04, 2011, 11:25:49 prijepodne »
Da niste morti pobrkali Sanadera i Čačića ... ? 

Ne čačić je to govorio u nekoj emisliji tipa ili na Z1 ili na Jabuka. Kaj češ sada opet reč da ti pokažem snimak kao što sam ti zadnji put morao dati snimke čačićevih izjava jer mi nisi vjerovato da je to rekao.

Citat:
Imam par pitanja ...

1. Kaj fali filipincima i turcima ?

2. Kakvi su to tehnološki ljudi ?

Pitaj si čačića zašto on neče filipince ili turke a hoče ukrajince, bugare i rumunje.

A tehnološki odnono ljudi od tehnologije su oni koji će u hrvatsku donjeti proizvodnju novih proizvoda a ne koji će raditi kao pomočni bageristi (on lopatom što bager ne može).

Citat:
3. Pošto čuješ, kako ti veliš, jako dobro, kakav zvuk proizvodi trava dok raste ?

To je slično zvuku u Lužcu gdje su prije 20 godina Vukovarski branitelji branili grad a za tebe je već tada nastupio mir.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #264 : Studeni 04, 2011, 12:08:01 poslijepodne »
... Glavno da ti još ratuješ ... kahlicu na glavu pa u jarak !
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #265 : Studeni 04, 2011, 12:51:11 poslijepodne »

Kojih 70 % ?...naručene ankete...daj ne trkeljaj..nismo ti mi tvoji stranački poslušnici kojima mož pričat bajke...ličiš mi na vampira, hraniš se i još možeš cicati krv jedino svojim naivnim i lakovjernim članovima ...kog vraga spominješ Jacu?...hebala te ona...tko ju uopće ovdje spominje?...

Jel me netko tražio? Postavi to pitanje sebi za početak.
Jaka ti retorika, za vola ispeći.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #266 : Studeni 04, 2011, 01:01:17 poslijepodne »
... Glavno da ti još ratuješ ...

Ja samo govorim istinu, a tebi je očito jako problematično to što se hrvatska prije 20 godina branila.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #267 : Studeni 04, 2011, 01:59:54 poslijepodne »
Da ti odgovorim za rumunje ... ima ih u Hrvatskoj pun kufer ... Cijela sela u Rumunjskoj, iz pokrajne Caras-Severin, opčina Lupak (Klokotić, Kraševo ...) naseljeno je večinom hrvatima. Delegacije HDZ sjete ih se, naravno,  redovito pred izbore ...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #268 : Studeni 04, 2011, 02:10:00 poslijepodne »
Da ti odgovorim za rumunje ... ima ih u Hrvatskoj pun kufer ... Cijela sela u Rumunjskoj, iz pokrajne Caras-Severin, opčina Lupak (Klokotić, Kraševo ...) naseljeno je večinom hrvatima. Delegacije HDZ sjete ih se, naravno,  redovito pred izbore ...
Ti hrvati mogu doći bez problema u hrvatsku- samo kažu da su hrvati i s nečim to po(/do)kažu i odmah mogu dobiti hrvatsko državljanstvo.

Vjerovatno nije mislio na njih kada je govorio o tome da bi uvozili strane radnike.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #269 : Studeni 04, 2011, 02:32:54 poslijepodne »
Nisu dobri desni, nisu lijevi, more biti da Vas Čačić čita i kako bi Vam udovoljio, možda planira uvesti Kineze za vođenje zemlje, kinezi nas morti izvuku iz gliba, kak i Kinu.
Am pak nam ni to ni dobro, kaj bi mi, jel znamo kaj bi? babu Vangu.