Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336740 )

0 Članova i 13 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #270 : Studeni 04, 2011, 03:01:02 poslijepodne »
Nisu dobri desni, nisu lijevi, more biti da Vas Čačić čita i kako bi Vam udovoljio, možda planira uvesti Kineze za vođenje zemlje, kinezi nas morti izvuku iz gliba, kak i Kinu.
Am pak nam ni to ni dobro, kaj bi mi, jel znamo kaj bi? babu Vangu.

A tko je tebi dobar da se uveze?
Jesli li da se uvezu radnici?
Dali da se samo radnici uvezu ili cijele obitelji?

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #271 : Studeni 04, 2011, 03:13:26 poslijepodne »
da delaš decu toliko koliko laprdaš, morti nebi trebalo uvoziti radnike !
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #272 : Studeni 04, 2011, 03:16:49 poslijepodne »
da delaš decu toliko koliko laprdaš, morti nebi trebalo uvoziti radnike !

Kad ne znaš konstruktivno i argumentirano postati nemoj ni vrijeđati.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #273 : Studeni 04, 2011, 03:28:35 poslijepodne »

Bilaj, mislim da nema velike potrebe za uvozom, osim možda u dijelu poslova koje Hrvati NEĆE raditi, kao i u svim evropskim zemljama, iako dolazi vrijeme promjena i početi će raditi jer posla naprosto neće biti u tolikom obimu da se može birati.
Da će biti neke male potrebe, možda i hoće ali naravno prije svih treba zaposliti nezaposlene Hrvate.

Drugo što je meni važnije. Hrvati gdje god su otišli u sređen sustav(dijaspora) dokazali su se kao vrijedni, radišni i uspješni, stoga po meni je daleko veći problem u sustavu, koji treba radikalno zaokrenuti u smislu, standarda, odnosa, odgvornosti priej svega, te osobnim primjerom pokazati i narodu i građanima s vrha države kako se treba ponašati.

Što smo imali do sada?

Imali smo čitav niz obrnutih procesa upravo s vrha države koji su se preslikavali u sve pore i sfere života da danas i djeca u vrtiću maštaju kako se obogatiti a ne raditi.

To je pravilo čvrsto i sigurno postavljano 20 godina u ovoj državi i trebati će puno napora, volje i odgovornosti da se ta slika promjeni. Želim vjerovati da će to moja djeca doživjeti i utoliko ću biti sretan, naravno svaki od nas treba pokušati tome i doprinijeti, svaki u svom radijusu življenja.

Moj dojam je da kukuriku koalicija ima u ovom trenu volje i snage da počne raditi te zaokrete, utoliko više što ima i dobročuvanu zaleđinu i podršku od strane građana, jer naime svima je valjda postalo jasno da ovako dalje ne ide i ne vodi nikam osim u propast. Ima i sposobne ljude, moralnije i časnije od sadašnje garniture HDZ-a, generalno gledajući, ne uzimajući u obzir i neke pojedine slučajeve, koji mogu eventualno imati negativan predznak, nitko nije savršen pa ni cijela kukuriku koalicija, generalno gledajući okuplja najsposobniji dio građana, timski, ima namjeru staviti stručnost i znanje ispred nepotizma i partijaškog zapošljavanja, ima odlučnosti i hrabrosti učiniti neke promjene, koje su nužne, u gospodarstvu, javnoj upravi, energetici, turizmu, investicijama,za mene je to sasvim dovoljno, da imam vjeru da će biti bolje negoli do sada.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #274 : Studeni 04, 2011, 03:49:24 poslijepodne »

Bilaj, mislim da nema velike potrebe za uvozom, osim možda u dijelu poslova koje Hrvati NEĆE raditi, kao i u svim evropskim zemljama, iako dolazi vrijeme promjena i početi će raditi jer posla naprosto neće biti u tolikom obimu da se može birati.
Da će biti neke male potrebe, možda i hoće ali naravno prije svih treba zaposliti nezaposlene Hrvate.

Ja mislim da cijela priča o uvozu radnika je dosta irelevantna. Hrvatska je možda samo obečana zemlja za ljude iz Bosne jer im je to blisko i nije daleko.
Ali da kada uvozi onda bi trebala imati politiku bilo tko da se može uvesti ali da je VSS (bolje se integriraju u društvo te više doprinose društvu) te da je posao stalan minimum jedna godina ugovor.

Citat:
Moj dojam je da kukuriku koalicija ima u ovom trenu volje i snage da počne raditi te zaokrete, utoliko više što ima i dobročuvanu zaleđinu i podršku od strane građana, jer naime svima je valjda postalo jasno da ovako dalje ne ide i ne vodi nikam osim u propast.

Ja mislim da to nije istina. HDZ se pokazao da neće napraviti promjene (jer je jadranka moglo to napraviti a nije), a da večini u hrvatskoj koji ne zarađuju svoj novac je najbitnije da bude status quo.
Tako da promjene traži mali dio ludih ljudi.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #275 : Studeni 04, 2011, 04:43:15 poslijepodne »

Dobro je imati pozitvan stav i pozitivna očekivanja. Ali to treba pokazati odmah ,a ne samo prićati. Poučeni dosadašnjim iskustvima, narod ne može nikome vjerovati. I na kraju trebaju se dobro osjetiti pozitivni efekti da ljude uvjere u vjerodostojnost potrebnih reforma i poslovnih odluka.
priznajem da bih to rado vidio.
a to se najbolje osjeti u poreznoj politici i sigurnom socijalnom sustavu. Redovita isplata plaće, posao i radno vrijeme dostojno čovjeka, kraj sirovom kapitalizmu i najvažnije povjerenje u institucije države.
Malo previše za očekivati - ili se možda varam?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #276 : Studeni 04, 2011, 05:32:58 poslijepodne »

Ja mislim da to nije istina. HDZ se pokazao da neće napraviti promjene (jer je jadranka moglo to napraviti a nije), a da večini u hrvatskoj koji ne zarađuju svoj novac je najbitnije da bude status quo.
Tako da promjene traži mali dio ludih ljudi.

Nije istina prvo da promjene traži mali dio ljudi.
Promjene treba i znati napraviti. Bilaj analizirajte malo strukturu članova i podržavatelja HDZ i nekih drugih stranaka, koja je to struktura ljudi, koja naobrazba, znanje i kvaliteta. Kada to pomno analizirate odgovor će Vam se nametnuti sam od sebe, nemoram Vam ga uopće saopćiti. I tu leži odgovor na sve ove naše diskusije i teme, kao i probleme ali i rješenja.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #277 : Studeni 04, 2011, 05:47:08 poslijepodne »
Malo previše za očekivati - ili se možda varam?

Nikako nije previše za očekivati, to je minimum.
Uređeni sustav, jasna pravila igre za sve podjednako u svim resorima i sektorima
odgovornost, rad, red i disciplina, po cijenu gubitka radnog mjesta u suprotnom, po cijenu ostavki, pada vlade
svijest u javnoj službi, svim institucijama sistema, službama da žive na grbači građana i da im građani moraju biti u prvom planu i svi njihovi problemi, o tome bih mogao roman napisati s kokretnim primjerima.

Svijest među saborskim zastupnicima ali ne samo svijest, nego odgovornost posla koji ćemo im dati u povjerenje, kod rada Sabora i donošenja zakona i zakonskih rješenja.

I na koncu pad Vlade ukoliko ne radi dobro, ili dovoljno dobro. To još nismo u Hrvatskoj doživjeli i mislim da je sazrelo vrijeme da i to doživimo.

O izbornom zakonu sam već pisao ponešto, obavezno iz temelja mijenjati

Uvjek sam bio optimista pa tako i ovaj put, mislim i da sam dobro informiran i ima velikih naznaka da krene sve u boljem smjeru. Iako neće biti lako, kola su otišla daleko nizbrdicu, treba ih prije svega zaustaviti, pa tek onda lagano tegljiti prema vrhu ponovo. To svakako neće biti brzo i preko noći, svatko onaj tko u ovim uvjetima od bilo koga očekuje brza i preko noći rješenja vara se, no važno je zaustaviti daljnji kolaps i krenuti naprijed, poboljšavati segment po segment društva, naravno rješavajući prioritete a znamo svi koji su to.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #278 : Studeni 04, 2011, 06:19:06 poslijepodne »
Nije istina prvo da promjene traži mali dio ljudi.
Promjene treba i znati napraviti. Bilaj analizirajte malo strukturu članova i podržavatelja HDZ i nekih drugih stranaka, koja je to struktura ljudi, koja naobrazba, znanje i kvaliteta. Kada to pomno analizirate odgovor će Vam se nametnuti sam od sebe, nemoram Vam ga uopće saopćiti. I tu leži odgovor na sve ove naše diskusije i teme, kao i probleme ali i rješenja.

To nije samo stvar kukuriku i HDZ-a to je generalno.

U hrvatskoj je premalo ljudi koji su zainteresirani za promjene a previše onih kojima je ok u statusu quo.

Zato ni Kukuriku ne govori da će biti promjene tipa srezati lokalnu upravu nego govori decentralizacija (a sa 500 optina trebamo provesti centralizaciju a ne decentralizaciju).
Isto tako ne govori da će se trebati smanjiti primanja umirovljenicima- tu npr je skilak teren za sve jer imamo 1,2 miliona glasaća od kojih valjda 600,000 će sigurno glasati - a to je ekvivalntno svim onima koji od države nemaju koristi nego cijelo vrijeme uplačuju u proračun (ljudi koji ne rade za državne fime i nisu povezani gospodarski sa državnim firmama).

Kukuricu ne govori da će biti otpuštanja u državnoj upravi - a HDZ se hvali da će neće otpuštati ljude a realno moraju otpuštati jer ako se za 150,000 ljudi smanjio privatni sektor onda nema logike da se poveća državni.

Hrvatska je sada u trenutku da je previše ljudi protiv bilo kakvih reformi a premalo onih koji su za reforme i to je najgore. MMF je dobar samo u tom jer će prisiliti jače da se reforme naprave i da vlada ima opravdanja i da može na nakog svaliti krivnju nepopularnih reformi.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #279 : Studeni 04, 2011, 09:04:25 poslijepodne »

To nije samo stvar kukuriku i HDZ-a to je generalno.

Kukuricu ne govori da će biti otpuštanja u državnoj upravi - a HDZ se hvali da će neće otpuštati ljude a realno moraju otpuštati jer ako se za 150,000 ljudi smanjio privatni sektor onda nema logike da se poveća državni.

Bilaj pouzdano Vas uvjeravam da je puno ljudi za promjene
Usporedite HDZ i kukuriku po članstvu, podržavateljima i simpatizerima po kvaliteti, stručnosti i naobrazbi.
Tko je realniji i iskreniji u izjavama, HDZ koji laže da neće otpuštati ljude ili kukuriku koji oprezno u predizborno vrijeme jednostavno ne smije ići sa najavama velikih rezova? A kojih će nužno morati biti.

I na koncu ovo što radi HDZ dozlogrdilo je više i Bogu i narodu, afera na aferu, milijarda na milijardu, laži i obmane svake vrste, toliko je već dosadno i pratiti, kao što vidite i ovdje se jako malo takvih priča objavljuje jer je svima već postalo normalno, kad se probude uz kavu da čitaju ili gledaju kako je opet par stotina miliona ili neka milijarda otišla tamo ili amo. Ljudi su postali depresivni više od toga, dok oni nemaju ni za kruh i mlijeko. Onda će HDZ reći kako je HDZ=Hrvatska a svi ostali koji ne podržavaju ili kritiziraju takvo upravljanje državom su bijeli miševi. Ma možete misliti, države, hrvatstva, domoljublja i blagostanja.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #280 : Studeni 04, 2011, 09:46:28 poslijepodne »
Usporedite HDZ i kukuriku po članstvu, podržavateljima i simpatizerima po kvaliteti, stručnosti i naobrazbi.

Ovo je fama koju treba razbiti.
ako neka stranka ili grupacija osvaja više od pola stanovništva onda govorimo o tome da neku stranku podržavaju svi slojevi društva. nema tu u hrvatskoj da neki podržavaju ili ne. Mi smo premalo društvo da se dijelimo tako.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #281 : Studeni 04, 2011, 10:22:46 poslijepodne »

Ovo je fama koju treba razbiti.
ako neka stranka ili grupacija osvaja više od pola stanovništva onda govorimo o tome da neku stranku podržavaju svi slojevi društva. nema tu u hrvatskoj da neki podržavaju ili ne. Mi smo premalo društvo da se dijelimo tako.

Koja to opcija osvaja pola stanovništva?
Da ako računate polovina od izlaska a od ukupnog stanovništva je to 30%
HDZ je imao u najbolja vremena sigurnih 30% na izborima, koji su to glasači i koja struktura glasača?
Zašto HDZ nikad nije osvojio Zagreb, Varaždin, Istru i svaki drugi imalo razvijeniji dio Hrvatske gdje medvjed nemora nositi pismo i gdje je Internet dostupan svima i koji se koriste istim?
Zašto su utvrde HDZ bili Lika, Slavonija( koju su oni pretvorili u bijedu)?
Bilaj razmisli malo i zbroji 2 i 2.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #282 : Studeni 04, 2011, 10:38:01 poslijepodne »
Tko je realniji i iskreniji u izjavama, HDZ koji laže da neće otpuštati ljude ili kukuriku koji oprezno u predizborno vrijeme jednostavno ne smije ići sa najavama velikih rezova? A kojih će nužno morati biti.

:D  :D  :D
Jagi,naj se glible zakapati...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #283 : Studeni 04, 2011, 10:41:18 poslijepodne »
"čačić populacijska uvoz radne snage"
Probajte zguglati,ni v pitajnu samo Ašim Čači.Kaj mene ovo malo pameti služi Gazimir je rekel da sad trebamo zauzeti stav koga bumo zapošlavali i komu davali radne dozvole.Kak stvari stoje odluka ni pala a uvozili bumo se i sekaj,po pitajnu radne snage.Tipično hrvatski-"samoubojstvo sa stilom".

Veliki gospodarski planovi bez brige o demografskim čimbenicima
...
Po stopi ukupnog fertiliteta. u Hrvatskoj se već više od dvadeset godina rađa manje djece nego što je potrebno za osnovnu reprodukciju stanovništva. Po ženi u fertilnom razdoblju za taj minimum bilo bi potrebno, recimo, troje djece, međutim, to Hrvatska nema.
...
Ta dva negativna procesa u Hrvatskoj, kad se spoje – prirodni pad stanovništva i negativna migracijska bilanca - dovode do izumiranja stanovništva.
...
To je nešto što se nekome, recimo tako. koji nije u struci i ne čini previše strašnim, ali tvrdim da će se bez obzira na velik broj nezaposlenih vrio brzo i u Hrvatskoj pojaviti problem radne snage. To u sadašnjim okolnostima zvuči gotovo nevjerojatno, ali je doista tako. Ne samo npr. zbog izjave predsjednika Hrvatske gospodarske komore koji je spomenuo brojku od dva milijuna radnika potrebnih u skoroj budućnosti u Hrvatskoj, nego zbog svih spomenutih demografskih pokazatelja. To je klasična supstitucija hrvatskoga stanovništva, posebice ako se ima u vidu atraktivnost naših prostora, pogotovu jadranske obale, što pučki rečeno znači: Hrvati nestaju a drugi se naseljavaju na njihova mjesta u Hrvatskoj. To bilo koja zemlja sebi ne može dopustiti i takvog primjera u povijesti nema.
...
http://www.hkv.hr/vijesti/razgovori/8008-stjepan-terc-veliki-gospodarski-planovi-bez-brige-o-demografskim-imbenicima.html
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #284 : Studeni 04, 2011, 11:15:01 poslijepodne »
Zašto HDZ nikad nije osvojio Zagreb, Varaždin, Istru i svaki drugi imalo razvijeniji dio Hrvatske gdje medvjed nemora nositi pismo i gdje je Internet dostupan svima i koji se koriste istim?

Izbori 2003. SDP ima samo 4% više glasova u zagrebu ali zato HDZ ima 4% više od SDP-a u Zagorju.

U Istri i Kvarneru što su SDPove i IDSove utvrde te dvije stranke su skupa uspjele osvojiti tek duplo više glasova nego HDZ sam.

I nemoj misliti da internet nije dostupan svima- takve priče ostavi za nekog drugog. U hrvatskoj je internet jako penetrirao i ima ga u svakom kutku Hrvatske. Inertneta ima svugdje i po petlji skoro pa se treba tražiti problem gdje se ne može staviti internet i to je na prste jedne ruke.