Da te podsjetim da je Čačić sudjelovao u vlasti samo 4 godine i napravio konkretne rezultate za mene, ako za tebe nije ok, nisu neki ni za mene pa ih trpim ne 4 godine nego 20 godina.
Ako ćemo biti imalo precizni, a ne odokativni, onda ih ne trpiš 20, već najviše 16 godina. Od čega je prvih 5-6 godina čistih ratnih, gdje nekakvi crvendaći nisu ni postojali, svjesni da su poželjni k'o drek u bazenu, pa se nisu ni puno javljali... tako da možemo računati samo na mirnodopsko razdoblje bez vlasti koalicije, što brzo otopi početni podatak o 20 godina na dvostruko manje...
Ukoliko je tebi 4 godine "samo", onda se preseli u neku nasljednu monarhiju ili u Sjevernu Koreju - tam je normalno da kada jajan zasjedne, da ga gledaš daljnjih 50 godina, a isti ima dovoljno vremena za sve "promjene" koje "planira". Ako misliš da je 4 godine malo, da ja tebe podsjetim da je Njemačka nakon Drugog Svjetskog rata u iste 4 godine (onda je vrijeme proticalo istom brzinom kao i danas!) postala od potpuno razrušene i devastirane zemlje jedna od najjačih industrijskih sila Europe, počeli su od puno lošije situacije nego kukurikavci i završili sa puno boljom situacijom nego kukurikavci!
Iliti -
4 godine su jako, ali JAKO puno vremena da se nešto napravi - normalno, pod uvjetom da se ima volje, znanja i mogućnosti. Kukuriku je sve to imao, a nije napravio ništa, jer su previše vremena, energije i svega ostaloga trošili na međusobna usklađivanja prevelikih razlika te neprirodne koalicije, sastavljene od najrazličitijih dijelova i sastojaka, koja su zajedničko imali samo jednu stavku - dokopati se vlasti pod svaku cijenu! To što maltene nisu ni pričali istim jezicima - figurativno rečeno, tako "dobro" su se slagali! - nema veze...

Trebalo se dokopati vlasti, jasno, jer oni prije nisu zaslužili imati je dalje -
ali se sav "sjaj" tih veličina pokazao u činjenici da su se u 4 godine uspjeli toliko zamjeriti ljudima da su jedva dočekali nove izbore, dapače su pristali čak i na dokazano zlo kodne oznake HDZ, samo da te velike demokrate i stručnjake više ne gledaju. Dapače, zamjerili su im se toliko da i danas, nakon 2 mandata HDZ-a, ljudi zaziru od SDP-a i njegovih čarobiranja sa novim-starim kandidatima za podjelu vlasti, jer niti Zoki se baš ne može pohvaliti da raja u kolonama jedva čeka da ga vidi i glasaju za njega. Rejting mu nije nimalo pozitivan, i eventualno se nada samo pirovoj pobjedi tipa "nisu izabrani najbolji, nego najmanje loši" - a to je poprilično gorka knedla koja smeta u grlu i koja stvara puno kiseline.
Ja ti obećavam da ću - najvjerojatnije već sutra - detaljno "proštudirati" Plan 21, i da ću postavljati pitanja, za koja se nadam da će vas pionire i poslušnike izbrifirati kako lagati i muljati ljudima, kako im prodavati muda pod bubrege i kako ih uvjeriti da je tamnocrvena boja, ustvari, roza... Nadam se nekom tumačenju, onako argumentiranom, a ne da mi se papagajski ponavlja i servira iste reklamerske floskule prepisane sa jumbo-plakata.
Jer prvoga koji se bude pravio grbav i počeo kenjkati nekakvim diplomatskim rječnikom, što će reći - "mlatara satima a da ništa ne kaže" - poslat ću u najmanje rodno mjesto, i to ne samo njegovo, nego i cijelog predsjedništva tog kokošinjca... a kada HDZ izbaci svoju bojanku, posvetit ćemo se i njoj. No sve mora ići nekim redoslijedom...