Autor Tema: Thompson i politika  (Posjeta: 101494 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Newbie

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Thompson i politika
« Odgovori #90 : Siječanj 28, 2011, 01:19:30 poslijepodne »
Citat:
ta djeca imaju mogućnost formirati sopstveno svoje mišljenje i stav o svemu pa

Kak da ja sad znam koga si citiral? Zakaj ljudi brišu imena kod tog QUOTE?

To neznas Markulin jer ne citas postove nego nabadas, citati treba, a i razumjeti ako se ikako moze sto pise.

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #91 : Siječanj 28, 2011, 03:47:38 poslijepodne »
Mozda, kad covjek sve skupa stavi na vagu, promisli o svemu, najbolje bi bilo da se ne opterecujemo koga ljudi slusaju, svakome dati pravo na izbor sto zeli slusati. Zelis Cecu slusaj i gledaj, oces Thompsona, evo ti ga... Jedino sto mi koji smo i sudionici naseg domovinskog rata nemozemo ipak cecu progutati, a vjerujem ni ostalu ekipu sa istoka koja je u odredjeno vrijeme pjevala pjesme podrske svojim "vojnicima". Dali oni koji dolaze poslje nas, nasa djeca, isto tako trebaju se baviti mrznjom prema takvima, tu me pitanje muci... Dali ih opterecivati i stalno im filati mozak o srbima kao nepozeljnim ljudima u nasim krajevima? Nemogu reci da sam ja ikada prije, prije rata bio opterecen sa time ko je odakle i sto je, dok nije dosao taj rat, i onda sam na svoje oci vidio i shvatio sto su oni i kakvi su. Sada znaci, djecu drzati na opretu, ne dopustiti im da zaborave sa kime imaju posla ili im ne pricati nista, ostaviti da sve padne u zaborav. Dakle, pusiti ih da se ne opterecuju pa da cine greske u stilu bratstva i jedinstva koje smo mi cinili ili ih ipak opominjati i usaditi im ideju nikad vise sa njima!

Cijenjeni Newbie, dotakli ste upravo prava pitanja, slušati ili ne, djeca, budućnost, opraštati ili ne, puno je pitanja i tema je kompleksna, naravno da je ponekad teško pobijediti samog sebe, zapravo i najteže, međutim ako mene pitate ne treba zaboraviti ali ne treba niti djecu opterećivati, upoznati ih svakako ali ne i svakodnevno usađivati mržnju, tako da ona, ta djeca imaju mogućnost formirati sopstveno mišljenje i stav o svemu pa i o tome.
S druge strane ako smo iskreni katolici, na što se stalno pozivamo i zaklinjemo, pravi i iskreni katolici i opraštaju, oprost je isto tako proces koji traje ali u dubini sebe ipak trebamo pronaći snage i nadići same sebe, ako to uspijemo onda smo pobjednici a naša djeca će imati sretnu i zadovoljnu budućnost.

SOPSTVENO???
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Jaguar

• Gost
« Odgovori #92 : Siječanj 28, 2011, 03:54:53 poslijepodne »
Nevjerovatno, he..ajmo ubiti onoga tko je okrio uljeza...

Uvaženi muha, uljez Vam je znate tko......zaključite sami.
Uhvatili ste se jedne riječi, pa trebate biti svjesni da nismo svi napredni Hrvati kao Vi a nije nam ni zanimanje hrvatstvo.
O stnadardnom hrvatskom jeziku možete pročitati nešto i ovdje, te koliko je on kao takav isprepleten s različitim dijalektima i narječjima. Ali zanimanje hrvatstvo je vjerojatno zanimljivo, ja neznam, ne bavim se tim zanimanjem.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_jezik

Hrvatski standardni jezik nema dijalekatske osnovice, niti je istovjetan sa nekim dijalektom posebno, on je samo dosljedna stilizacija novoštokavske jekavštine zapadnoga tipa, uz tronarječnu nadogradnju prema višestoljetnoj hrvatskoj književnoj baštini. Hrvatski standardni jezik nije samo štokavština ili samo čakavština niti je to samo kajkavština, opće hrvatski standardni jezik je suodnos sva tri hrvatska narječja i mogućnost komunikacije među njima što ga čini specifičnim i jedinstvenim te neovisnim o svim drugim srodnim ili manje srodnim jezicima.

Hrvatski jezik obuhvaća standardni, odnosno književni jezik te sve narodne govore kojima se služe Hrvati. Dijalektima čakavskoga i kajkavskoga narječja govore samo Hrvati, dok se štokavskim narječjem uz Hrvate služe i Bošnjaci, Srbi i Crnogorci.

Od štokavskih dijalekata arhaičnim šćakavskim (tzv. slavonskim) govore samo Hrvati, zapadnoštokavskim i ijekavsko-šćakavskim Hrvati i Bošnjaci, a zapadnoijekavskim Hrvati na više terena i na širem dubrovačkome području, ali i drugi južnoslavenski narodi koji se služe sličnim ijekavskim varijantama.

Hrvati u Gradišću (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka) služe se dijalektima čakavskoga, rjetkije štokavskoga (vlahijski u 12 sela u južnom Gradišću) i kajkavskoga narječja te rabe zajednički vlastiti standardizirani oblik hrvatskoga jezika, Hrvati u talijanskoj pokrajini Molise štokavsko-čakavskim narječjem, a Hrvati Krašovani u Rumunjskoj pod utjecajem okoline razvili su jedan specifičan Karaševski govor koji spada pod torlačko narječje, (u Rekašu na rumunjsko-srbijanskoj granici Hrvatska manjina rabi – kosovsko–resavski dijalekt), kao Hrvati koji obitavaju na Kosovu već 700 godina (u Janjevu i Letnici), iločki Hrvati vojvođanskim dijalektom, a Hrvati u Boki Kotorskoj zetsko–južnosandžačkim.[3] Svi ti dijalekti pripadaju srednjojužnoslavenskom dijasistemu slavenske jezične grane.[4]

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #93 : Siječanj 28, 2011, 04:18:51 poslijepodne »
Sve je to uredu što Ste napisali, ali riječ SOPSTVENO? morao sam pogledati u riječnik...

Jaguar

• Gost
« Odgovori #94 : Siječanj 28, 2011, 04:45:16 poslijepodne »
Sve je to uredu što Ste napisali, ali riječ SOPSTVENO? morao sam pogledati u riječnik...

Da bi se Vi i ekipa imali čim zabavljati i dokazivati svoje hrvatstvo. ;) Namjerno sam postavio tu riječ u kontekst rečenice jer sam od Vas nekolicine i očekivao takve reakcije, ipak sam bio u pravu s vlastitom procjenom nekih od sudionika ovog foruma.
I upravo svi Vi koji ste na tu riječ i reagirali, predpostavljam da držite i ruku na srcu dok pišete postove. ;)

Zanimljivo da nitko od ostalih cijenjenih forumašica i forumaša nije reagirao nego Vas nekolicina koji ste svakom loncu poklopac i čije je mišljenje jedino istinito i ispravno, možete si misliti? Zanimljivo, zaista zanimljivo, počinje me ovaj forum i sve više privlačiti zbog Vas uvaženi krok i ostatka ekipe koji se redoslijedom lijepite, jedan na drugoga i kada Vas se ne tiče. Ma ne, niste Vi političari, Vi samo glumite politčare. ;)

Offline Vegi

• Iskusni član
« Odgovori #95 : Siječanj 28, 2011, 06:13:38 poslijepodne »
Čuj ti gospon Jaguar, upala je ta tvoja "hrvatsko dijalektalna " rječica i meni u oko , odmah nakon što si je napisao, no nisam ti našao potrebu odmah je spočitavati no nakon ovog tvog trkeljanja  o namjernoj provokaciji neklolicine, moram ti reči da si generalno usro i šefa i stranicu i pet kilometri pruge.
Lepo se ti pokri z vuhima po glavi i ne soli ljudima o hrvatskim dijalektima.
Ako ti je dotična rječica i ušetala u osobni vokabular, pa kaj onda , nek je, al naj ga onda srati i sprdati i spočitavati o hrvatstvu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #96 : Siječanj 28, 2011, 09:01:56 poslijepodne »

Nije napisao, već iskopirao.

I što je to "rIječnik"? Mislim da je "rječnik", nije "ije" nego "je"... glasovne promjene još postoje u hrvatskom jeziku. I vrijede.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #97 : Siječanj 28, 2011, 09:15:45 poslijepodne »

Zašto pomoćni glagol velikim slovom?
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #98 : Siječanj 28, 2011, 09:27:34 poslijepodne »
To sam ja napisao isto kao i uvazeni jaguar da se ekipica ima cime zabavljati... S obzirom da pisem u zurbi primite isprike zbog krivo upisanog velikog slova S, no ipak ste razumjeli jer je hrvatska rijec... Netko glumi, netko prodaje maglu...

Offline Goričanka

• Veteran
« Odgovori #99 : Siječanj 29, 2011, 08:37:12 prijepodne »
Ne vidim zašto bi ti imao više prava na pogrešku od bilo koga drugoga.
Osim toga, ima Hrvata koji govore ekavicu i nisu zato manje Hrvati.
Ako vas smeta nečiji stav, onda je zbilja jadno da su vam jedini kontraargument jezik i pravopis.

Hoće li se na ovom forumu ikada voditi jedna normalna konstruktivna rasprava, bez ovakvih djetinjastih digresija?

Jaguar

• Gost
« Odgovori #100 : Siječanj 29, 2011, 09:04:11 prijepodne »
Čuj ti gospon Jaguar, upala je ta tvoja "hrvatsko dijalektalna " rječica i meni u oko , odmah nakon što si je napisao, no nisam ti našao potrebu odmah je spočitavati no nakon ovog tvog trkeljanja  o namjernoj provokaciji neklolicine, moram ti reči da si generalno usro i šefa i stranicu i pet kilometri pruge.
Lepo se ti pokri z vuhima po glavi i ne soli ljudima o hrvatskim dijalektima.
Ako ti je dotična rječica i ušetala u osobni vokabular, pa kaj onda , nek je, al naj ga onda srati i sprdati i spočitavati o hrvatstvu.

Uvaženi gospon Vegi, žao mi je ako ste shvatili da sam povrijedio Vaše hrvatsvo, nije mi bila namjera, osim ako se i sami niste prepoznali u toj nekolicini ali to je Vaš osobni osjećaj, na njega nažalost nemogu utjecati.
Bilo bi vjerojatno najbolje da ni sada niste reagirali, čime bi ste pokazali da je gluopst hvatati se za jednu riječ kod bilo kog sugovornika na forumu, te na temelju te jedne riječi lijepiti različite etikete, što je nekima ovdje zanimanje, posebno kada ostanu bez argumenata ili inspiracije za pisanje neistina i laži.
Isprika i svima drugima, koji su, uvjeren sam shvatili moje spominjanje hrvatstva u kontekstu prozivanja i hvatanja forumaša za svaku napisanu riječ i vađenje te riječi iz konteksta osnovne misli, čime se fokus raprave preusmejrava i odmiče od osnovne teme, posebno kada ponestane argumenata.

I na kraju cijenjeni gospon vegi, ja se ne moram pokrivati z vuhima po glavi, za glavu imam uvijek toplu kapu koja mi čuva dobro moje moždane stanice, koje hvala dragom Bogu rade još uvijek dobro i nisu podložne bilo kakvom utjecaju iz vana. Ostajte mi zdravi i veseli, neka Vas dragi Bog čuva i podari Vam sreću i zadovoljstvo, ljubav i blagostanje, mir i dobro Vama i ljudima oko Vas.

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #101 : Siječanj 29, 2011, 09:26:41 prijepodne »
Ne vidim zašto bi ti imao više prava na pogrešku od bilo koga drugoga.
Osim toga, ima Hrvata koji govore ekavicu i nisu zato manje Hrvati.
Ako vas smeta nečiji stav, onda je zbilja jadno da su vam jedini kontraargument jezik i pravopis.

Hoće li se na ovom forumu ikada voditi jedna normalna konstruktivna rasprava, bez ovakvih djetinjastih digresija?

Dobro sa ste se ukljucili u temu, U pravo vrijeme.

Offline Goričanka

• Veteran
« Odgovori #102 : Siječanj 29, 2011, 10:14:36 prijepodne »
Za tvoju informaciju uključila sam se ja u temu na vrijeme, no što to vrijedi tebi govoriti kad ti očito ne čitaš više od zadnja dva posta.
Tako površni su ti i komentari, pa je svaka rasprava s tobom besmislena.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #103 : Siječanj 29, 2011, 11:25:12 prijepodne »
Sve je počelo postom forumaša Newbia, u svemu napisanom nema prijepora, naime i ja slč. razmišljam no isprovociralo me uvlakačko dodvornički post novopridošlog forumaša Jaguara koje nije (moje mišljenje) dobronamjerno, želi pažnju pa pribjegava i ljepi se na teme i komentira nas nekoličinu koji slovimo da pišemo sa srcem iskreno sagledavajući probleme kroz prizmu običnog malog čovjeka a ne ritoljubno, onako kako bi drugi htjeli čuti iako ne misle tako...upravo radi toga sam izbacio uljeza "sopstveno"...kaj se dogodilo?..isti je odmah izrežirao scenarij u smislu kako je on namjerno umetnuo riječ "sopstveno" jer je zamislite znao da će se nas nekoličina uhvatiti za to..mož mislit..ne znam kako vama ali meni je to više nego bolesno samim tim kaj nam je svima održao lekciju iz povijesti Hrvatskog pravopisa...nemreš belivet...tu je poanta, osobno libu me racku tko gdje i kako pjeva, kako priča...ja sam za " budi pošten, iskren, budi čovjek"..

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #104 : Siječanj 29, 2011, 11:32:57 prijepodne »
Za tvoju informaciju uključila sam se ja u temu na vrijeme, no što to vrijedi tebi govoriti kad ti očito ne čitaš više od zadnja dva posta.
Tako površni su ti i komentari, pa je svaka rasprava s tobom besmislena.

Znam da ste jako aktivni na forumu, samo od kad nema josip jože, plemenitašice,.. nešto ste uspavani. Dolaskom jaguara, čini mi se kao da ste se probudili...dovoljno površno :P