Autor Tema: Thompson i politika  (Posjeta: 101449 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Thompson i politika
« Odgovori #120 : Travanj 26, 2014, 12:35:44 prijepodne »
 Mene Thompson ni bogznakaj ali poštivam tuđi izbor i ukus.
wwwg tablice

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #121 : Travanj 26, 2014, 11:14:00 prijepodne »
Mene Thompson ni bogznakaj ali poštivam tuđi izbor i ukus.
O ukusima se nemre diskutirati, tu imaš prav. No ako neko sluša primjerice neke srpske pjesme koje slave četnike i veli da ga samo muzika interesira taj nekak zatvara oči pred tekstom i svim drugim oko te muzike. Primjerice. Isto vrijedi i za ustaštvo. Ja ne bih rekao da se to tak može ili smije. Nekad se ne smije sve okretati samo i jedino oko muzike. Ne smiju se zatvarati oči kod nekih stvari jer ih time automatski podržavaš.

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
Odg: Vice Vukov, Thompson i politika
« Odgovori #122 : Travanj 26, 2014, 01:51:35 poslijepodne »
Citat:
Da je Vice Vukov (živ i) des aktiven na način na teri je to bil koncom šezdesete i početkom sedamdesete let prešloga stoletja - doživel bi istu sudbinu kak i unda i imal bi identičen tretman kak Thompson.
………..
Gda čitaš ke su unda pisali o Vukovu i ovo ke se des piše o Thompsonu - naježiš se!
Isto, ali do zajnoga zareza ISTO!!!!

http://www.forum.hr/showpost.php?p=16287710&postcount=11716

Zavera mučajna iliti šut(eraj)na
Glasnost i (zavero-mučeča snaj)perestrojka na jugof.ilirski način

Poradi „hrvatskoga nacionalizma“ Vice Vukov ne smel javno nastupati ni popevati dvadesetek let.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

LOJTRICE I LESTVICE ZVUKOV 

Vice Vukov - Dalmatinska elegija, 04:24

Vice Vukov - Dalmatinska elegija
« Zadnja izmjena: Travanj 26, 2014, 02:09:58 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #123 : Travanj 26, 2014, 05:17:21 poslijepodne »
šiltovi čavoglave
siltovi cavoglave

Ajd, dej reči...  ;D
wwwg tablice

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #124 : Travanj 26, 2014, 05:38:52 poslijepodne »

Poradi „hrvatskoga nacionalizma“ Vice Vukov ne smel javno nastupati ni popevati dvadesetek let.

Ok, tvrdiš da ga "Jugoslaveni" nisu puštali nastupati jer bi time propagiral samostalnu Hrvatsku. Nis to znal. No meni je jasno da tada jugoslavenskim komunistima neki nacionalizam nije pasal jer su na silu sve šteli držati zajedno. Ne podržavam jer je jasno kakva su jugopolitičari sve delali zlodjela, i da na silu to nije moglo dugo trajati.

No sad to uspoređivati sa Thompsonom koji nije da se Hrvatska odcijepi od ... ne znam čega, nego on sasvim jasno podržava ustaštvo, a to znači i sva ona zlodjela koja su počinjena u ime ustaštva. U kojem smjeru takav svetonazor vodi, to moremo vidjeti na primjeru Hitlera.

Jedan želi slobodu svoje nacije dok drugi podržava ustaštvo!

I to je, Ljudevit, tebi isto? Mislim prenosiš nekaj, pa sugeriraš da se slažeš s tim, jel tak?

Evo ti mali isječak iz Wikipedije da vidiš kaj su ustaše delali:

"Fašistička narav ustaškog pokreta te želja za stvaranjem etnički čiste države rezultirala je masovnim progonima, zatvaranjima i ubojstvima Srba, Židova, Roma i svih Hrvata neistomišljenika. Tijekom četiri godine postojanja NDH, procjenjuje se da je ubijeno oko 30.000 Židova[4] te otprilike jednako Roma, dok je broj stradalih civila Srba oko 217.000."

Mislim, sad more svako počet pričat da to u wikipediji nije istina, no da ih je i pol tolko ubijeno u ime ustaštva, ma i samo 1 posto ... ak imaš zdrav razum nemreš dobro govoriti o ubojicama, i to masovnim ubojicama. I to neovisno kakve su imali više namjere time postići. Dobro se nemre postići radeći zlo! Nikak i nikad!

Taj tip na forum.hr malo preveć brka jabuke i kruške. Nemoj i ti.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #125 : Travanj 26, 2014, 05:43:59 poslijepodne »
Slažem se sa tim da bi danas Vice smel samo pripovedati. Popevati mu sigurno ne bi dali ,jer ova današnja "glavata gospoda  ( "Jazavec pred sudom" - Petar Kočić) sigurno bi pronašli način da ga zaustave. Hrvatsvo i Hrvati opet su na meti Velikosrpsko- Europske politike. Njima stalno , a ne opet smeta samo spomen na bili koji dio iz naše prošlosti.
Ne simpatiziram Tompsona i takvu vrstu glazbe, ali za usporedbu Ceca slobodno peva u Vukovar, ali Tompsonu se brane svaki nastup.  Izgleda da Evropu i "braču " nam preko Save smeta svaki spomen i pomen Hrvatskih vrednota ,koji podsjeća na junaštvo naših predaka. Svaki spomen naših korijena je već velika opasnost. To kaj se naše ulizice nisu kadre postaviti, kaj izdaju vlastiti narod , to je naša sramota , a ne pjevanje .
Po meni, oni ne bi zaradili ni kunu jer ne volim takvu glazbu.
Ali izvlačiti stalno nama Hrvatima takve gadosti je podlo i pokvareno.
Zanima me koji narod kroz svoju povijest nema sličnih primjera na koje se može uvijek pozivati. Ima nacije koje i danas rade genocid pred cijelim svijetom, samo se to sada naziva drugim imenima. Svi su abolirani i očišćeni, ali Hrvati su jedini ostali Zli, kroz sva pokoljenja do današnjih dana.
« Zadnja izmjena: Travanj 26, 2014, 05:50:20 poslijepodne Mlačanin »
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #126 : Travanj 26, 2014, 08:50:43 poslijepodne »
Tituš Kumrovečki je negda tumačil da iza sakoga grma vreba neprijatel, neprijatel nigdar ne spi (pa ga se, valda, lako prepozna po podočnaki).
Des simpa(r )tizantem i baštinikem titalitarne i/ili antihrvatske politike, iza sakoga grma (i mikrofona) vreba ustaša.
Javnosti se oče poslati poruka, message (Mesič):
“Ustanem ja, oko mene svi ustaše”.

Citat:
MESIC USTASA, 0:33
https://www.youtube.com/watch?v=AV-uijB52A8
Citat:
Pr(emjero)voaprilska šala
Citat:
Milanović: Do osnivanja NDH u Europi nije bilo masovnih egzekucija
Travajnsko-četrsprvski kolokaust
(P)LUJ DE FINSKI HIST(E)RIČAR UZORAN MILANOVIĆ
http://www.forumgorica.com/povijest/do-je-veksi-blazenik-broz-ili-pavelic/msg54406/#msg54406
Citat:
U Zagorju na izvoru rijeke Krapine
opali smo ispod stola od graševine...

http://www.forumgorica.com/kajkavski/popevke-sem-slagal-i-recice-bral-kaj-danke-i-kaj-nocke/msg52518/#msg52518
Dreletronic - Čavel v glavi, 03:28

Dreletronic - Čavel v glavi
« Zadnja izmjena: Travanj 26, 2014, 09:06:39 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #127 : Travanj 27, 2014, 07:13:19 poslijepodne »
Hrvatsvo i Hrvati opet su na meti Velikosrpsko- Europske politike.
Mlačanin, kaj ti sad zmišljaš?

Kakvo Hrvatstvo je na meti kakve "Velikosrpsko- Europske politike"?

Jel ti stvarno tvrdiš da Srbi zajedno sa Europom imaju jednu zajedničku politiku protiv nas Hrvata? Srbija i EU? WTF??? Na osnovi kojih činjenica ti to tvrdiš?

Znam da ni na ta pitanja nebum dobil odgovor, tak da... prestani izmišljati gluposti. Da to nije tak ozbiljna tema bilo bi samo smiješno.
Citat:
Ne simpatiziram Tompsona i takvu vrstu glazbe, ali za usporedbu Ceca slobodno peva u Vukovar, ali Tompsonu se brane svaki nastup.
A jel se ti praviš lud? Kaj se praviš da ne kužiš zakaj Thompsonu brane održavati koncerte? Ili stvarno niš ne kužiš? Vjerojatno ni ne kužiš zakaj su kaznili Šimunića? Ak ti so sve ne kužiš onda se ili potrudi saznati ili jednostavno prestani ovdje pisati takve pizdarije jer samo loše o sebi govoriš.
Citat:
Izgleda da Evropu i "braču " nam preko Save smeta svaki spomen i pomen Hrvatskih vrednota ,koji podsjeća na junaštvo naših predaka.
Jel tebi ubijanje " 30.000 Židova[4] te otprilike jednako Roma, dok je broj stradalih civila Srba oko 217.000." stvarno junaštvo? Ako je onda ja s tobom stvarno nemam kaj više pričati. Dapače! Svakome koji bude hvalio ubijanje potrudit ču se kazniti ga. Na ovom forumu ubijanje se ne bude hvalilo i uzdizalo!

A ti kao priznati vjernik i kršćanin me stvarno teško razočaravaš kad ideš tak konzekventno zatvarati oči pred zlom.
Citat:
Zanima me koji narod kroz svoju povijest nema sličnih primjera na koje se može uvijek pozivati. Ima nacije koje i danas rade genocid pred cijelim svijetom, samo se to sada naziva drugim imenima. Svi su abolirani i očišćeni, ali Hrvati su jedini ostali Zli, kroz sva pokoljenja do današnjih dana.
Izvlačiti takve činjenice se smije, pa čak i treba (!), i to tak dugo dok ima bolesnih mozgova koji i dalje takve gadosti podržavaju. Ili zatvaraju oči i prave se budale. Na isto izađe. Ne znaš kaj je gore.

Ono kaj smo zgriješili moramo priznati i ne bježati od istine. Kaj je bilo - bilo je. A to kaj su ustaše delali je povijesna činjenica, ko to ne priznaje samog sebe vara, a time pokušava i druge varati. I širom otvara vrata sljedećim zlodjelima!

Ja se ne osjećam kriv za ta zlodjela koja su nekada delali ustaše, i imam prava biti ponosan da sam Hrvat. I jesam! I ta mrlja u našoj povijesti to neće promijeniti.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #128 : Travanj 27, 2014, 08:19:17 poslijepodne »
Hrvatsvo i Hrvati opet su na meti Velikosrpsko- Europske politike.
Mlačanin, kaj ti sad zmišljaš?

Kakvo Hrvatstvo je na meti kakve "Velikosrpsko- Europske politike"?

Jel ti stvarno tvrdiš da Srbi zajedno sa Europom imaju jednu zajedničku politiku protiv nas Hrvata? Srbija i EU? WTF??? Na osnovi kojih činjenica ti to tvrdiš?

Znam da ni na ta pitanja nebum dobil odgovor, tak da... prestani izmišljati gluposti. Da to nije tak ozbiljna tema bilo bi samo smiješno.
Citat:
Ne simpatiziram Tompsona i takvu vrstu glazbe, ali za usporedbu Ceca slobodno peva u Vukovar, ali Tompsonu se brane svaki nastup.
A jel se ti praviš lud? Kaj se praviš da ne kužiš zakaj Thompsonu brane održavati koncerte? Ili stvarno niš ne kužiš? Vjerojatno ni ne kužiš zakaj su kaznili Šimunića? Ak ti so sve ne kužiš onda se ili potrudi saznati ili jednostavno prestani ovdje pisati takve pizdarije jer samo loše o sebi govoriš.
Citat:
Izgleda da Evropu i "braču " nam preko Save smeta svaki spomen i pomen Hrvatskih vrednota ,koji podsjeća na junaštvo naših predaka.
Jel tebi ubijanje " 30.000 Židova[4] te otprilike jednako Roma, dok je broj stradalih civila Srba oko 217.000." stvarno junaštvo? Ako je onda ja s tobom stvarno nemam kaj više pričati. Dapače! Svakome koji bude hvalio ubijanje potrudit ču se kazniti ga. Na ovom forumu ubijanje se ne bude hvalilo i uzdizalo!

A ti kao priznati vjernik i kršćanin me stvarno teško razočaravaš kad ideš tak konzekventno zatvarati oči pred zlom.
Citat:
Izvlačiti takve činjenice se smije, pa čak i treba (!), i to tak dugo dok ima bolesnih mozgova koji i dalje takve gadosti podržavaju. Ili zatvaraju oči i prave se budale. Na isto izađe. Ne znaš kaj je gore.

Ono kaj smo zgriješili moramo priznati i ne bježati od istine. Kaj je bilo - bilo je. A to kaj su ustaše delali je povijesna činjenica, ko to ne priznaje samog sebe vara, a time pokušava i druge varati. I širom otvara vrata sljedećim zlodjelima!

Ja se ne osjećam kriv za ta zlodjela koja su nekada delali ustaše, i imam prava biti ponosan da sam Hrvat. I jesam! I ta mrlja u našoj povijesti to neće promijeniti.

Sa čime ja veličam ustaštvo?

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #129 : Travanj 28, 2014, 08:52:14 poslijepodne »
Thompson - Jasenovac I Gradiska Stara

Jedna nadasve miroljubiva pjesmica na tri akorda ... bez psovanja, vrijeđanja, omalovažavanja i prizivanja ustaštva ...

:D

Što mu ne organizirate koncert na Kaptolu, ionako stalno huškate narod da idu jedni protiv drugih. 

...  "prvo su došli popovi, pa topovi, pa lopovi ... "
« Zadnja izmjena: Travanj 28, 2014, 08:58:36 poslijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #130 : Travanj 28, 2014, 09:23:11 poslijepodne »

Jel stvarno misliš da se u kontekstu diskusije o Thompsonu i ustaštvu može govoriti o "Hrvatskim vrednotama" i "junaštvu naših predaka" bez da to ima veze jedno s drugim?

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #131 : Travanj 28, 2014, 11:39:58 poslijepodne »
Citat:
(Za neke ne samo) nominalno gledeč junaci su jugonacionalisti, štafetisti iliti (šte)fašisti, pandan nacistem iliti nacionalsocijalistem. 
Imaju dosti zajedničkoga, na priliku vu odnosu na Katoličku cirkvu.

Obširneše:
http://www.forumgorica.com/povijest/do-je-veksi-blazenik-broz-ili-pavelic/msg54426/#msg54426

Perkovič(ov)i Mustači (ne)imaju rada Thompsona. Dražeše su im popevke alla...
Druze TITO kupit cu ti Ficu, a Mercedes..., 01:23
z fima „Ke je muž (Perkovič) bez Mustači"
(zato mu se, pozitivcu Perkoviču, v Nemačke pridružil pozitivec Mustač)

Druze TITO kupit cu ti Ficu, a Mercedes...
« Zadnja izmjena: Travanj 29, 2014, 12:09:37 prijepodne Ljudevit Kaj »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #132 : Travanj 29, 2014, 08:27:28 prijepodne »

Jel stvarno misliš da se u kontekstu diskusije o Thompsonu i ustaštvu može govoriti o "Hrvatskim vrednotama" i "junaštvu naših predaka" bez da to ima veze jedno s drugim?

http://www.vecernji.hr/hrvatska/josipovic-za-financial-times-napisao-komentar-o-energetici-u-eu-935545
Najsvježiji primjer kako se zemlja i svo naše bogatstvo polako daje drugima.

Diskusija nema smisla, jer me vrijeđa tvoje pisanje ,optužbe i tvoja manipulacija . Rasprava na takav način ne vodi nikuda osim stvaranje zle krvi. To mi nije cilj. Hvala lijepa.

« Zadnja izmjena: Travanj 29, 2014, 08:41:13 prijepodne Mlačanin »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #133 : Svibanj 01, 2014, 08:58:49 poslijepodne »
Diskusija nema smisla, jer me vrijeđa tvoje pisanje ,optužbe i tvoja manipulacija . Rasprava na takav način ne vodi nikuda osim stvaranje zle krvi.
Mene smeta kad ti ideš braniti ustaštvo ili bubneš nekaj, a posle se praviš da ti nisi niš. I kad ti se argumentirano i konkretno sa tvojim citatima skrene pažnja na to kaj pišeš, onda se praviš na niš ne kužiš, da se osjećaš uvrijeđeno i da to nema više smisla.

Zakaj onda započinješ, pitam se? Misliš da su ovdje samo budale kojima moreš sve i svašta "prodati"? Varaš se. Ak ideš kaj pisat onda budi spreman stajati iza toga. A možda i braniti to. Ili prestani pisati takve gluposti. Mislim - ne pišem ti to prvi put.

Ili ti to samo prenosiš od nekoga, pa zato ne razmeš sadržaj, i zato to nemreš obraniti?

Ajd reci.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #134 : Svibanj 02, 2014, 07:48:48 prijepodne »
Mene pak smeta kaj se ti i onaj koko stalno lovite za jednu jedinu stvar i onda generalno deklarirate sve i svakoga kroz to... pa i Mesić je, dok je krao čekove po bijelom svijetu, pjevao ustaške po drugim kontinentima, pa mu niste nikada zamjerili... valjda zato kaj je onda bil kasnije zaslužil "poštovanje", naravno - za rad protivan hrvatskim interesima...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”