Anketa

Vidite li pogrešku Josipovića u BiH?

Da
4 (33.3%)
Ne
8 (66.7%)

Ukupno Glasova: 10

Autor Tema: Opoziv ili ostavka: ili si gluh(a) ili si glup(a)  (Posjeta: 15800 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Opoziv ili ostavka: ili si gluh(a) ili si glup(a)
« : Travanj 17, 2010, 11:01:36 poslijepodne »
"Ako premijerka smatra da sam ovim potezom prekršio Ustav, onda neka u skladu s propisima provede proceduru preispitivanja odgovornosti predsjednika Republike, ali ako se pokaže da nisam prekšio Ustav - onda tražim da premijerka podnese ostavku", kazao je predsjednik Ivo Josipović .
………………….

Predsjednik je kazao i kako ne bi nikako mijenjao glavnu poruku svog govora.

"Zanimljivo je, odnosno licemjerno, da su na dan mog govora u parlamentu BiH, Hebrang i Šeks sjedili na promociji knjige Žarka Domljana,  koji, je, kako piše Večernji list, izjavio da je Tuđman zbog Šuška prihvatio podjelu BiH", napomenuo je predsjednik.

"Nisam niti razmišljala o njegovoj ostavci i ne znam odakle mu ta ideja. Nikad, nigdje, nikome uopće nisam ni spomenula da ću pokrenuti postupak za opoziv. Predlažem presdjedniku da prestane slati poruke preko medija, da sjednemo za stol, kao što sam to još u petak predložila", poručila je Jadranka Kosor preko glasnogovornice Martine Banić.
"Ne pada mi na pamet podnjeti ostavku, niti me predsjednik države na to može pozvati jer nema te ustavne mogućnosti", prenosi Večernji list.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/17/0175006.html?pos=n1

Pogledajte i poslušajte što je Josipović rekao:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josipovic-kosor-trazite-moj-opoziv.html#video

Jadranka opet ne razumije.
Josipović je nju pozvao da opozove predsjednika republike tj da pokrene proceduru za opoziv, a ako ne uspije da on od nje očekuje ostavku.

A ona odgovara:  "Nikad, nigdje, nikome uopće nisam ni spomenula da ću pokrenuti postupak za opoziv."

Kaj znači da je ne može pozvati da podnese ostavku. Može je pozvati svaki građanin, ali je ne može smijeniti. Na žalost.

Cijeli govor - tko nije čitao:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/jeste-li-za-ili-protiv-predsjednika-procitajte-cijeli-govor-ive-josipovica-u-bih-parlamentu/486459.aspx

plemenitashica

• Gost
Odg: Opoziv ili ostavka: ili si gluh(a) ili si glup(a)
« Odgovori #1 : Travanj 17, 2010, 11:06:45 poslijepodne »
PREDSJEDNIK HSLS-a Darinko Kosor:
"Podržao je govor predsjednika Josipovića u Sarajevu, koji su do sada osudili samo HDZ-ovci i HSP-ovci, te je kazao da Hrvatska nije bila agresor, ali da je 90-ih bilo pogrešnih poteza.

"Ispriku žrtvama, posebice onima koje su nastale zbog pogrešne hrvatske politike prihvaćamo u potpunosti", zaključio je Kosor,..."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosor-opet-protiv-kosorice-josipovic-ima-pravo-90ih-je-bilo-mnogo-pogresnih-poteza/486617.aspx

Hm... do kad će Jadranaka tolerirati koalicijskog partnera? Što li je rekao Pupovac, to nisam vidjela, zna li netko?

Offline branko

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #2 : Travanj 18, 2010, 08:01:35 prijepodne »
pupovac je podržao govor.

Offline Newbie

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #3 : Travanj 18, 2010, 10:17:44 prijepodne »
Pupovac podrzao, ne, trebal je nepodrzati hahahhaa

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #4 : Travanj 18, 2010, 10:27:03 prijepodne »
Kak bi bilo da Obama ode u Irak, tamo se ispriča Iračkom narodu na svim nepravdama, naravno i pri tom osudi Bušovu politiku ..?..

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #5 : Travanj 18, 2010, 10:41:04 prijepodne »
Kak bi bilo da Obama ode u Irak, tamo se ispriča Iračkom narodu na svim nepravdama, naravno i pri tom osudi Bušovu politiku ..?..

Upravo tako, i osudi americku politiku i americki narod koji je izabrao tu politiku na izborima. Bas me zanima sto misle o nasoj agrasiji oni koji zive u pogranicnim podrucjima sa bosnom, odnosno zivjeli su od 91 do 95, dali bi se i oni slozili da se stane na granicama i nek se i dalje ispaljuju granate odma preko save ili une na hr, na njihove kuce, da granate, puskicom opale preko, svaki malo nabrijaniji cedo kad se napije opali po svojoj volji neki metak na nasu stranu, na nekoga. Da ste tamo zivjeli siguran sam da bi vam stav bio, da pregazite ih skroz! zato te price o agresiji, daj Josipovicu ne pricaj gluposti i pustio se rata drzi se svoje harmonike ili sto vec sviras.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #6 : Travanj 18, 2010, 10:41:27 prijepodne »

muhice, uspoređujete kruške i jabuke.

U Iraku ne žive i Amerikanci, kao što u Bosni žive i Hrvati, a Vi i Vaš Bandić i tekako "brinete " o Hrvatima u Bosni pa bi ste Vi predpostavljam u svakom slučaju trebali podržati taj govor iz brige prema Hrvatima u Bosni.

U Bosni je bio građanski rat, sukob triju Naroda, koji dans moraju i trebaju živjeti zajedno, i ovaj posjet i govor daje nadu da će oprost i pomirenje na tim prostorima  dobiti jaču konotaciju nego li je do sada imala za zajednički suživot, osim toga treba se okrenuti naprijed i gledati na budućnost, pa i budućnost Hrvatskog Naroda u Bosni, Josipović može, hoće i zna u tom smjeru napraviti jedan novi iskorak za razliku od onih koji još uvijek prizivaju duhove prošlosti, na štetu naravno vlastitog Naroda, briga za njima svih ovih godina vidi se do kuda ih je dovela, gdi su i kak su.

Bosna je bila i je nešto drugo a Irak je sasvim nešto drugo.
Uostalom to je stvar Obame i Amerike, makar nije isključeno da će to Obama jednog dana i učiniti

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #7 : Travanj 18, 2010, 11:20:54 prijepodne »

Ili nemate pojma o politici, ili su vaša tumačenja vrlo zlonamjerna, jer nitko normalan ne bi išao uspoređivati te dvije stvari koje, dapače, nemaju apsolutno ništa zajedničko, ni u kom pogledu (stvarnom, principijelnom, povijesnom...), dapače - aludiraju na otvorenu agresiju zbog mnogobrojnih ciljeva od kojih niti jedan nije ni izbliza isti kao razlog prisustva hrvatskih vojnika u BiH.

Hrvatska se, u tom kontekstu, nema apsolutno nikome i za ništa ispričavati. Jedina isprika koja bi bila potrebna je isprika HDZ-ovog tadašnjeg i današnjeg vodstva za pogrešnu politiku koja je ovu zemlju i njezine ljude, gospodarstvo i napredak unazadilo za dosta desetljeća... No, to je unutarnja isprika, a prema van se nemamo kome ispričavati, dapače - okruženje sa bilo koje strane bi se trebalo ispričavati nama. I postoji poduži popis stvari na svakom od tih popisa, svaka zemlja ga u našem okruženju ima, za što bi se trebala ispričati nama, a ne mi njima. Počevši od Slovenije, jer da nije bilo nas, JNA bi ih pojela u roku tjedan dana, a zahvaljuju nam tako da nas jebu gdjegod stignu, a još i pridodaju izmišljotine samo da nam pakoste... Za Srbiju i Crnu Goru je sve vrlo jasno. BiH bi se isto trebala ispričati za svoju muslimansku politiku na štetu svih i svakoga, jer je uvidjela priliku za stvaranje muslimanske države u Europi, politiku koju djelomično vode i danas, iako im to neće baš uspjeti - barem ne u granicama i na način kako bi oni htjeli.
« Zadnja izmjena: Travanj 18, 2010, 11:30:30 prijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #8 : Travanj 18, 2010, 11:44:59 prijepodne »

Hrvatska se, u tom kontekstu, nema apsolutno nikome i za ništa ispričavati.

Molim da mi netko iz teksta govora c/p dio u kojem čita da se Josipović ispričava.
Ja čitam žaljenje za žrtvama i pogrešnom politikom (koja nije prestala sve do danas).

Ali ne vidim u postovima komentar na Jadrankino nerazumijevanje Josipovićeva poziva da ona pokrene proceduru za opoziv predsjednika ako smatra (ona ili vlada ili HDZ) da je prekršio Ustav?

Kao i od sada, kao i kod Muhe, ja o kruškama, a Muha ne o jabukama nego o lubenicama. Dobro da nije na poriluku.

Dodatak:

@Newbie "....daj Josipovicu ne pricaj gluposti i pustio se rata drzi se svoje harmonike ili sto vec sviras." - Josipović je vrstan glazbenik, a ne harmonikaš.

Edit: dodatak
« Zadnja izmjena: Travanj 18, 2010, 11:47:49 prijepodne plemenitašica »

Offline Alen

• Iskusni član
    • VG Dnevnik
« Odgovori #9 : Travanj 18, 2010, 11:57:38 prijepodne »
Politka se treba prestati baviti prošlošću i kopanjem po starim ranama. Politika treba omogućiti ljudima dostojanstven život, a kad budu zaokupljeni radom i učenjem ljudi će si međusobno oprostiti. To je najvažnije i jedino takvi oprosti vrijede. Jedini način na koji se politika može ispričati žrtvama je da ubojice do zadnjeg strpa u zatvor na vrijeme dulje od života. Formalne isprike i klanjanja žrtvama, ali i odbijanje priznanja grijehova ljudima su ne samo bezvrijedni nego i uvredljivi. Dokle god politika bude dijelila da bi vladala, nema sreće ni za koga.
The will to greatness clouds the mind
Consumes the senses, veils the signs
We each are meant to recognize.
(VNV Nation)

http://twitter.com/alenf
http://twitter.com/vgdnevnik

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #10 : Travanj 18, 2010, 12:44:07 poslijepodne »
Molim da mi netko iz teksta govora c/p dio u kojem čita da se Josipović ispričava.

A gdje sam ja reako da se on ispričavao??
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #11 : Travanj 18, 2010, 12:50:51 poslijepodne »
Citat:
muhice, uspoređujete kruške i jabuke

Ne bih rekao, naime kruške i jabuke nemaju veze sa provođenjem konzistentne politike, ne znam da li vam je poznato da je svojevremeno Tuđman nudio Izetbegoviću da bude nositelj HDZ-ove liste u Bosni??..dakle nije li to dokaz da se nije provodila politika podjele???...dakle ova politička garnitura bi to trebala znati stoga bi trebala biti opreznija u ishitrenim izjavama...naime sve mi to više liči da to nije naša Hrvatska politika, već politika koju provode svjetske silnice, a mi bespogovorno tu i takvu politiku sprovodimo...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #12 : Travanj 18, 2010, 01:04:11 poslijepodne »
Citat:
muhice, uspoređujete kruške i jabuke

Ne bih rekao, naime kruške i jabuke nemaju veze sa provođenjem konzistentne politike, ne znam da li vam je poznato da je svojevremeno Tuđman nudio Izetbegoviću da bude nositelj HDZ-ove liste u Bosni??..dakle nije li to dokaz da se nije provodila politika podjele???...dakle ova politička garnitura bi to trebala znati stoga bi trebala biti opreznija u ishitrenim izjavama...naime sve mi to više liči da to nije naša Hrvatska politika, već politika koju provode svjetske silnice, a mi bespogovorno tu i takvu politiku sprovodimo...

Ovaj komentar sada je OK, no naš osvrt je bio na onaj prijašnji na koji ta etiketa o usporedbi neusporedivog (Hrvatske i BiH vs. SAD-a i Iraka) itekako štima.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #13 : Travanj 18, 2010, 01:06:07 poslijepodne »

..... poznato da je svojevremeno Tuđman nudio Izetbegoviću da bude nositelj HDZ-ove liste u Bosni??..

.....da to nije naša Hrvatska politika, već politika koju provode svjetske silnice, a mi bespogovorno tu i takvu politiku sprovodimo...

muhice,
"Tuđman nudio Izetbegoviću da bude nositelj liste HDZ u Bosni", pa ja sam malo možda priglup, pa ne kužim.
Ajde da malo usporedimo da ja Vama predložim da budete član SDP-a. ^-^
Ili recimo da prihvatite VFK kao svoju predsjednicu. ;D ;D
Ili da predložim da Vi budete dvorska luda, u Hlapićgradu? Vi ćete to prihvatiti?

Ostavite nas više svjetskih silnica, umarate nas s tim, naciju umarate s tim, tu priču prodaju oni kojima je i dalje stalo do svojih g**ica i koje baš briga kako je Narodu, nego samo kako će i dalje ostati na vlasti, krasti, pljačkati, upropaštavati sve što valja i vrijedi u ovoj zemlji, pa eto tobože vanjski i unutarnji neprijatelji su na djelu.
muhice, ta vremena su prošla, nadam se i da je nacija vrlo svjesna što treba učiniti kod svakih sljedećih izbora.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #14 : Travanj 18, 2010, 01:33:04 poslijepodne »
Citat:
Tuđman nudio Izetbegoviću da bude nositelj liste HDZ u Bosni",

Da, i o tome pričam, dosljednost, no vama je to ionako nepoznanica, stoga ne znam tko je ovdje kak ste rekli....

Citat:
baš briga kako je Narodu, nego samo kako će i dalje ostati na vlasti, krasti, pljačkati

Pa u tome i je poanta, žao Vam je kaj vi to ne delate... Vi bi dragi kolega Joža na vlast i to je jedina istina .... jahali bi i iskorištavati Vlastu ...hm..nestrpljivi smo jel???...ovak kak delate bute se još načekali....
« Zadnja izmjena: Travanj 18, 2010, 01:39:31 poslijepodne Muha »