Autor Tema: Možda vi niste, ali...  (Posjeta: 17839 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Možda vi niste, ali...
« : Ožujak 18, 2010, 02:55:03 poslijepodne »
........Političar dobiva nešto što ostali građani ne mogu dobiti.
Ukoliko se to još i negira kao bitnu stvar i upitnu stvar. To je još gore.

.......ako ne samo da se krade (ili sumnlja u nezakonitost) nego i krađa opravdava...

Zadnjih dana mi je stalno na pemeti ova rečenica:

"Gospođo Kosor, vi možda niste oteli stan u kojem živite, ali vi živite u otetom stanu!" (citat iz članka Pilsel)

Upravo zbog pocrtanih i boldanih riječi svi koji su na vlasti moraju reći zbogom, "neću se vratiti" i početi si tražiti novo radno mjesto, jer nisu zaslužili niti mirovine. Eventualno one do 2 500 kn (i to im nije potrebno jer imaju dovoljno spremljeno)

Bilaj

• Gost
Odg: Možda vi niste, ali...
« Odgovori #1 : Ožujak 18, 2010, 03:24:21 poslijepodne »
Upravo zbog pocrtanih i boldanih riječi svi koji su na vlasti moraju reći zbogom, "neću se vratiti" i početi si tražiti novo radno mjesto, jer nisu zaslužili niti mirovine. Eventualno one do 2 500 kn (i to im nije potrebno jer imaju dovoljno spremljeno)

Ne trebaju svi otići sa vlasti. Neka otiđu samo oni koji su krali.
I odmah bi dobili normalnu i malu vladu a k tome i učinkovitiju nebrojeno puta.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #2 : Ožujak 18, 2010, 04:48:37 poslijepodne »
I odmah bi dobili normalnu i malu vladu a k tome i učinkovitiju nebrojeno puta.
Malu Vladu kaj bi od vascele Superhikije dobivala VELIKE kajle...
Mineri,uzurpatori,subverzivno podrivački delatniki,interesno političko tehno mesožderske menađerske nakupine,bela garda,PETa kolona,NAŠI,DOMAČI...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #3 : Ožujak 19, 2010, 08:42:34 poslijepodne »
Neka otiđu samo oni koji su krali.

To je jaaaaako širok pojam. Od onoga koji krade, pa onoga koji lojtru drži, pa onoga tko uzima ukradeno, kupuje ukradeno, prodaje ukradeno, uživa ukradeno - a svi oni znaju da JE ukradeno...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #4 : Ožujak 20, 2010, 12:23:25 poslijepodne »
Neka otiđu samo oni koji su krali.

To je jaaaaako širok pojam. Od onoga koji krade, pa onoga koji lojtru drži, pa onoga tko uzima ukradeno, kupuje ukradeno, prodaje ukradeno, uživa ukradeno - a svi oni znaju da JE ukradeno...

Ma samo da samo odu (u remetinac) svi koji su krali biti će odmah u pol manja vlada ak ne i više.

hornet34

• Gost
« Odgovori #5 : Ožujak 21, 2010, 07:28:59 poslijepodne »
mislite da bi onda imali vladu?

Bilaj

• Gost
« Odgovori #6 : Ožujak 21, 2010, 07:35:13 poslijepodne »
mislite da bi onda imali vladu?

Pa ima 250,000 državnih službenika, valjda bi se našli neki za sastaviti vladu.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #7 : Ožujak 21, 2010, 08:17:39 poslijepodne »

"Gospođo Kosor, vi možda niste oteli stan u kojem živite, ali vi živite u otetom stanu!" (citat iz članka Pilsel)

Evo drama danas na HTV nakon Nu2 i gostovanja Pilsel kod Stankovića.
Neće li sudbina Nu2 biti kao i sudbina Latinice, to ćemo saznati vjerojatno u idućim danima.
Iako je premijerka zatražila od urednika informativnog programa demanti u središnjem dnevniku to se ipak nije dogodilo.
A da je, to bi bila velika sramota Hrvatske države. Idemo na dno dna, što svojim postupcima dokazuje i premijerka.
U svim normalnim zemljama ovo se nikako ne bi dogodilo, jesmo li mi normalna zemlja?

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/60419/Kosor-poludila-na.html

Samo sat vremena nakon završetka emisije 'Nedjeljom u 2', premijerka Jadranka Kosor je osobno nazvala Renata Kunića, v. d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a, zaprijetivši mu tužbom ako u nedjeljnom središnjem 'Dnevniku' ne objavi demanti navoda Drage Pilsela koji je gostovao u emisiji Aleksandra Stankovića, saznaje Jutarnji list

« Zadnja izmjena: Ožujak 21, 2010, 08:21:22 poslijepodne JosipJoža »

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #8 : Ožujak 22, 2010, 09:50:35 prijepodne »
Citat:
U svim normalnim zemljama ovo se nikako ne bi dogodilo, jesmo li mi normalna zemlja?

Jel se zna čiji je stan u kojem živi Pilsel????...jel znate od koga i kak ga je dobio???..je li ga zaradio poštenim i čestitim radom???...tko u Hrvatskoj govori o poštenju?????mene to interesira...a Vas???...
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 09:52:53 prijepodne Muha »

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #9 : Ožujak 22, 2010, 10:02:31 prijepodne »
Citat:

Jel se zna čiji je stan u kojem živi Pilsel????...jel znate od koga i kak ga je dobio???..je li ga zaradio poštenim i čestitim radom???...tko u Hrvatskoj govori o poštenju?????mene to interesira...a Vas???...

muhice kao prvo ovdje me zanima sloboda medija i u tom kontekstu sam pisao, kao što ni Latinicu nemožemo gledati iz istih razloga.
Prvenstveno miješanje premijerke u slobodu medija, druga stvar je njen slučaj sa stanom, kao premijerka bi morala i trebala pokazati moral i odgovornost u konkretnom slučaju, u normalnim zemljama se daje ostavka i za manje slučajeve povrede svih načela koja su ovdje povrijeđena u njenom konkretnom slučaju.
muhice,ako znate nešto napišite, nemojte postavljati tisuću pitanja bez odgovra, ja stvarno nemam informaciju i neznam odakle Pilsel ima stan, ako znadete, podijelite s nama, samo nemojte rekla-kazala. Umjesto što postavljate pitanja.

Ono što znam jedino zasigurno, da sam ja sve što imam zaradio izuzetno poštenim načinom i mukotrpnim radom, te ako baš hoćete, ja sam taj koji može govoriti o poštenju i prozvati premijerku za tešku zlouporabu i nanošenje velike životne tragedije ali i financijske štete obitelji u čiji se stan uselila.
Ako ona može mirno spavati u tom stanu onda mene uopće ne čudi što je u stanju sve učiniti svima nama i državi Hrvatskoj, štiteći svoje interese i svoj boljitak, pogodujući svojim pajdašima i prijeteljima na račun naše grbače. Moral je na niskim granama, nažalost to postaje model ponašanja jednog velikog dijela građana za što je direktno odgovorna Vlada na čelu s Jadrankom Kosor, kao i HDZ svih ovih 15 godina vladanja u Hrvatskoj.
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 10:17:17 prijepodne JosipJoža »

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #10 : Ožujak 22, 2010, 10:33:11 prijepodne »

Odgovor:
.........te ako baš hoćete, ja sam taj koji može govoriti o poštenju i prozvati premijerku za tešku zlouporabu i nanošenje velike životne tragedije ali i financijske štete obitelji u čiji se stan uselila.
Ako ona može mirno spavati u tom stanu onda mene uopće ne čudi što je u stanju sve učiniti svima nama i državi Hrvatskoj, štiteći svoje interese i svoj boljitak, pogodujući svojim pajdašima i prijeteljima na račun naše grbače.  

P O T P I S U J E M. I ja sam ta koja to može. I ponosna sam na to što mogu govoriti o poštenju.

Sad mi je sve jasno.

Muha – sad ste još više pali u mojim očima. Cijenila vas jesam, međutim, svako malo napišete neko od protupitanja (umjesto odgovora) koja s poštenjem i moralnošću nemaju čak niti onu najnižu dodirnu točku.
Pretpostavljam da vam to niti nije bitno, ali meni je, bez obzira što vas vaši „kolege“ nisu uvažavali, ja jesam, jer nisam stranački čovjek, no, ovo što ste sad pitali/komentirali je gotovo isto kad ste postavili pitanje/komentar o gđi Zelenika (koja se usput isto postavila na javni medij kao i ova vaša Jadranka-pašteta) kad ste uz naše komentare o nedozvoljenoj cenzuri pitali kak ona može biti kvalitetan radnik tj političarka ako je rodila troje djece (tak je nekak bilo).

Isto to radite i sada.

Jadranka živi u otetom stanu, i svjesna je toga. Nije se niti ispričala (jer nije ona kriva, ali koristi stan), a nije niti prstom mrdnula da se jedinom preostalom članu iz istjerane obitelji namiri  oteto, samo zato jer je na vlasti, pa računa da je ona izuzeta od istine i lopovluka.
I traži nekakav demantij – čega? To što su njih dvojica izvela igrokaz?

Isto je napravila onom snimatelju koji je došao u legendarnoj majci „ne treba mi seks, vlada me jebe svaki dan“.
Pa je ona odlučila kak neće tolerirati (što) istinu i čovjek je dobio otkaz.
Nekak tak se ponašao vaš Bandić prema policajcu koji ga je pijanog zaustavio.

Ako je Pilsl u „krivom“ stanu i on treba odgovarati, ako je Zelenika u „krivom“ stanu i ona treba odgovarati, ako je Jadranka u „krivom“ stanu treba odgovarati i svi poznatog imena i prezimena ili nepoznatog.

Ali ako je tema Jadrankin stan – onda nema mjesta pomisli – pa kaj nije samo ona, a kaj drugi rade?
Sve dok budemo tako mislili i ponašali se, dok budemo tolerirali krađu, nemoral, muljažu, prijevaru, (čak i na vrhu)  do tada ćemo biti korumpirani. Sad vidim da ste i vi u toj grupi ili ste bili dok ste bili unutra.

A dodatno nazivanje telefonom (kak mi je to poznato) - fuj, bljak, smajlić povraćanje i palac dolje.

Edit - podcrtavanje
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 10:38:13 prijepodne plemenitašica »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #11 : Ožujak 22, 2010, 12:26:04 poslijepodne »
Jadranka živi u otetom stanu, i svjesna je toga. Nije se niti ispričala (jer nije ona kriva, ali koristi stan), a nije niti prstom mrdnula da se jedinom preostalom članu iz istjerane obitelji namiri  oteto, samo zato jer je na vlasti, pa računa da je ona izuzeta od istine i lopovluka.

Što je to točno protuzakonito napravila Kosorica. A što je to protuzakonito napravio MORH kada se kaže da je stan otet? Molim točno mi napišite.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #12 : Ožujak 22, 2010, 01:26:31 poslijepodne »
Za sve one koji se kak ti malo prave grbavi.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/03/20/0063006.html

Očito da je MORH istjerao iz stana tada braću Drobac pod pritiskom i prijetnjama, ljudi pod strahom su napustili svoj stan.
Stan je preuzeo MORH kao i većinu stanova oficira bivše vojske koji su ili napustili ili su istjerani iz stanova u to vrijeme, pod prijetnjama.
Stan je MORH preuzeo na sebe i onda ga dodijelio Kosorici, po kojim to zaslugama?
Za svoje zasluge je ona dobivala i to dobru plaću.
Zašto nisu dodjelili Vama, meni, plemenitašici ili bilo kome iz ove zemlje, nego baš Kosorici.
Doduše meni ne bi ni trebali jer ja u takav stan ne bi ušao nikada u životu.
Ali želim reći da dok svi mi smo crnčili i radili da bi sebi napravili krov nad glavom i smjestili svoju obitelj i djecu, netko je samo tako dobio stan od 90 m2 u vrijednosti današnjih 250000 eur. I to još takav stan na tuđim suzama.
I taj netko meni danas treba biti uzor, zato sam i rekao predhodno taj nam vodi državu, taj nam upropaštava sve u zemlji, taj nas zadužuje do besvijesti, taj nas krade, zbog takvoga nemamo posla, taj nas je doveo na prosjački štap.
I onda neki koji ovdje stalno jamraju o krizi i recesiji, koji su nezadovoljni svime što se događa u zemlji, postavljaju pitanje
morala i odgovornosti Jadranke Kosor u slučaju stana obitelji Drobac, koji je evidentno MORH oteo od obitelji Drobac a kasnije dodijelio, po kojim to kriterijima Jadranki Kosor,jadno da jadnije nemože biti.

Osim toga kada je preuzela mjesto premijerke i te kako je trebala znati da će biti pod lupom javnosti i da će to izaći na vidjelo, još uvijek je mogla i imala šansu vratiti stan i pomoći obitelji Drobac, međutim ne, ona ima moć i misli da je nedodirljiva i pazi čuda njoj je sada povrijeđena čast i dostojanstvo. Sram me je što imam takvu premijerku, u normalnim zemljama bi još isti dan dala ostavku na sve funkcije, a tada bih ja mogao biti siguran a i Vi da živimo u koliko toliko normalnoj državi i da sve ima smisla, ovako ne.
Još jedan dokaz koliko smo luda zemlja bez elementarnog morala i savjesti kao i odgovornosti.
I onda se razvija svijest kod građana kada može premijerka mogu i ja, a mi se čudom čudimo kako  nam je sustav vrijednosti poremećen i komentirali smo to ovdje nebrojeno puta.

Dodatno poslušajte samo nezina objašnjenja u vezi stana, jad, bijeda i čemer, u želudcu imam grč dok ovo slušam.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/video--kosor-kod-stankovica-prije-sest-godina-objasnjavala-aferu-stan-danas-tuzba-jucer-amnezija/482138.aspx
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 01:57:26 poslijepodne JosipJoža »

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #13 : Ožujak 22, 2010, 02:05:39 poslijepodne »
Citat:
svako malo napišete neko od protupitanja

Pa naravno, interes za istinom, želim biti objektivan za razliku od Vas...medalja ima dvije strane....vi ionako mrzite sve što ima doticaj sa HDZ-om....nebrojeno ste puta to dokazali...imam osjećaj da mrzite i pločnik ako je po njemu prošao HDZ-ovac prije Vas....kakva ste vi to osoba...??..........PO ZADATKU RADIŠ TO ŠTO RADIŠ JER SI TAKO PROGRAMIRANA..... SLOBODNA NISI JER SI PROIZVOD SUSTAVA I STROJA KOJI TE ODGOJIO I STVORIO...dokaz, samo zato jer napada Jacu sad podržavaš Pilsela jer tako kažu tvoji nalogodavci....lik koji se od pripadnika ekstremne ustaške mladeži (mokrio po Židovskim grobovima) naglo pretvorio u komunistu za mene nemre biti glas javnosti..., ybg kaj je..je..pretjera ga....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #14 : Ožujak 22, 2010, 02:12:37 poslijepodne »
Za sve one koji se kak ti malo prave grbavi.
Eto zanimao me jel netko išta pametno napisao, pa odhajda ignoriranog člana i sve kaj mogu vidjeti jest opet vrijeđanja.

I opet se samo piše paušalno po nekim morlanim vertikalama a ne zna se točno što i kako.

Prvo ljudi prije nego počnu pljuvati moraju znati što je činjenica a što laž.

Ono što je činjenica - Obitelj drobac je koristila stan na osnovu stanarskog prava njegovog pokojnog oca- ali samo dok je bio živ.
Stanarsko pravo je neprenosivo odnosno nije nasljedno. Ali ono što se moglo napraviti sinovi su mogli, na osnovu činjenice da je roditelj bio nositelj stanarskog prava, zatražiti otkup stana. Pošto su očito dekintirani pitanje je dali bi uspjeli otkupiti navedeni stan.

E sada pošto su sada bez zakonske podloge oni taj stan koriste ilegalno ali realno oni imaju dosta prava temeljem posjeda (famozna prava kojima ilegalni useljenik ima veća prava nego vlasnik).

Oni su izbačeni iz stana i tu ima sigurno fest nezakonitosti jer bo znam jedna primjer kada je čovjek izbacivao ilegalnog stanara iz stana te je nakon 2 godine sudovanja još morao dati 5,000 maraka mita samo da se iseli. I to je normalna procedura- duga i teška jer bo svugdje gdje se ne držiš kao pijan plota zakona izgubiš (koliko god bili nelogični nemreš ništa napraviti).

E sada ono što je očito oni su postali socijalni slučajevi jer bo je sin postao nezaposlen. A i tu upravo leži njihov glavni adut. Pošto su oni time postali socijalni slućajevi oni automatski postaju zaštičeni najmoprimci a kao takvi ako im se ne osigura adekvatni smještaj- nemreš ih izbaciti sve dok ne umru + plus ti kao vlasnik moraš platiti sve troškove- npr ako zaštičeni najmoprimac troši struju ti kao vlasnik moraš plačati struju a zaštičeni najmoprimac mora sve skupa plačati zaštičenu najamnimu (što često zna iznositi 100 kuna). I također mi nije poznato dali u ikojem slučaju vlasnik ima pravo isključiti struju.

I gdje je za mene tu problem: Znaći drobčevi su propustili priliku otkupiti stan. Drugo nisu smjeli prihvatiti drugi stan. E da to sve čovijek zna treba imati nekog dobrog odvjetnika kako sve to izmanevrirati.

E sada to je zanimljiva i komplicirana situacija. Stoga treba zapamtiti oni nemaju stanarsko pravo nego se s njima postupa po principu slocijalnog slučaja koji imaju pravo biti zaštičeni najmoprimci.

Stoga isto mi je glupo da se onda govori Drobčev stan, trebalo bi pisati stan u kojem je živio a koji nije njegov jer bo nema nikakve zakonske odredbe da je njegov i cijela priča je jednaka kao i priča tisuće i tisuće socijalnih slučajeva koji na žalost ne mogu si srediti životni prostor ali i za kojih nitko ne brine da dobiju socijalni status. To je veliki propust sicijalne službe koja nije se brinula kako najbolje zaštititi Drobčeve.

A kakve veze ima s ovime Jadranka. Baš nikakve. Jedino što je zajedničko njima je stan.
I stoga lupanje bezveze da je ona izbacila Drobčeve iz stana je čisto politikanstvo i namjerno laganje.
Ono što se može upitati jest na koji način je ona dobila pravo korištenja i otkupa stana i jel to sve prošlo zakonito. Ali nikako se ne može cijelo vrijeme tvrditi da je ona izbacila drobčeve iz stana.

Ali naravno neki će tu samo gledati političko blačenje a nikada neće ni pogledati što je točno iza toga.
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2010, 02:34:13 poslijepodne Bilaj »