I dosadašnji zakon je bio prerigorozan a o ovome da i ne govorim.
I po sadašnjem zakonu ako u jednom malom obrtu/lokalu plaćate pristojbu za Hrvatsku radioteleviziju nemožete imati istovremeno i TV i radio, jer u tom slučaju poslovni subjekt mora plaćati dvije pristojbe za oba uređaja.
Meni je ključna riječ ovdje Pristojba za Hrvatsku Radioteleviziju, dakle ako se plaća ta pristojba ona bi trebala uključivati mogućnost da imate pravo na 1 TV i 1 Radio jer se plaća pristojba za oba programa i TV i Radio.
Dakle, država još jednom pokazuje ne brigu i maćehinski odnos prema svojim građanima, prema gospodarstvu od kojeg zapravo bi trebala živjeti, uvođenjem novih parafiskalnih nameta, suludih i po logici stvari, umjesto da se gospodrastvo rasterećuje ono se i dalje opterećuje s novim nametima.
O kvaliteti programa javne Televizije i politike koja se oko nje vodi ne želim ni diskutirati jer je ovo što se događa s HTV i oko HTV van svake pameti i bilo bi zaista zanimljivo da se svi skupa zajedno odreknemo Televizije a time i prestanemo plaćati pretplatu na 1 godinu dana, te da i HTV i Državi pokažemo kako izgleda kada ne dobije ni kune, pa neka se oni skupa igraju koliko hoće.
Sve ovo je prestrašno, prestrašno je kako država ima moć skojom nas sve skupa uništava po svim apsektima i žalostan sam što živim u takvoj državi, koja apsolutno nimalo ne brine o svojim građanima niti radi bilo što dobro za svoje građane, kako bi bili sretniji i zadovoljniji u ovoj lijepoj zemlji koju sustavno upropaštavaju već godinama.
Jer otprilike logika vlasti je ovakva, sve što pokradu i smjeste u svoje džepove, namiriti ćemo po dva osnova i to:
1.daljnjim zaduživanjem jednim dijelom
2. drugim dijelom ćemo udariti po građanima, te ono što smo mi pokrali svi ćemo kolektivno namiriti