Autor Tema: Popis branitelja  (Posjeta: 73314 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

JosipJoža

• Gost
Odg: Popis branitelja
« Odgovori #60 : Travanj 14, 2010, 07:58:50 prijepodne »
I dosadašnji zakon je bio prerigorozan a o ovome da i ne govorim.
I po sadašnjem zakonu ako u jednom malom obrtu/lokalu plaćate pristojbu za Hrvatsku radioteleviziju nemožete imati istovremeno i TV i radio, jer u tom slučaju poslovni subjekt mora plaćati dvije pristojbe za oba uređaja.

Meni je ključna riječ ovdje Pristojba za Hrvatsku Radioteleviziju, dakle ako se plaća ta pristojba ona bi trebala uključivati mogućnost da imate pravo na 1 TV i 1 Radio jer se plaća pristojba za oba programa i TV i Radio.

Dakle, država još jednom pokazuje ne brigu i maćehinski odnos prema svojim građanima, prema gospodarstvu od kojeg zapravo bi trebala živjeti, uvođenjem novih parafiskalnih nameta, suludih i po logici stvari, umjesto da se gospodrastvo rasterećuje ono se i dalje opterećuje s novim nametima.

O kvaliteti programa javne Televizije i politike koja se oko nje vodi ne želim ni diskutirati jer je ovo što se događa s HTV i oko HTV van svake pameti i bilo bi zaista zanimljivo da se svi skupa zajedno odreknemo Televizije a time i prestanemo plaćati pretplatu na 1 godinu dana, te da i HTV i Državi pokažemo kako izgleda kada ne dobije ni kune, pa neka se oni skupa igraju koliko hoće.

Sve ovo je prestrašno, prestrašno je kako država ima moć skojom nas sve skupa uništava po svim apsektima i žalostan sam što živim u takvoj državi, koja apsolutno nimalo ne brine o svojim građanima niti radi bilo što dobro za svoje građane, kako bi bili sretniji i zadovoljniji u ovoj lijepoj zemlji koju sustavno upropaštavaju već godinama.

Jer otprilike logika vlasti je ovakva, sve što pokradu i smjeste u svoje džepove, namiriti ćemo po dva osnova i to:
1.daljnjim zaduživanjem jednim dijelom
2. drugim dijelom ćemo udariti po građanima, te ono što smo mi pokrali svi ćemo kolektivno namiriti
« Zadnja izmjena: Travanj 14, 2010, 08:01:59 prijepodne JosipJoža »

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #61 : Travanj 14, 2010, 08:58:15 poslijepodne »
O kvaliteti programa javne Televizije i politike koja se oko nje vodi ne želim ni diskutirati jer je ovo što se događa s HTV i oko HTV van svake pameti i bilo bi zaista zanimljivo da se svi skupa zajedno odreknemo Televizije a time i prestanemo plaćati pretplatu na 1 godinu dana, te da i HTV i Državi pokažemo kako izgleda kada ne dobije ni kune, pa neka se oni skupa igraju koliko hoće.

Kaj misliš da ima koji način da se rešiš te i takove parafiskalne organizacij?
Am ti je to kak "Istočni greh"!!!
Čem si se rodil to si dobil.
Nigdo te ni ne pita jel ti bi,nek "Pljati!"

Bilaj

• Gost
« Odgovori #62 : Travanj 16, 2010, 12:15:48 poslijepodne »

Offline Neo

• Iskusni član
  • mas-tur-bator
« Odgovori #63 : Travanj 16, 2010, 03:38:15 poslijepodne »
To dokazuje da treba napraviti reviziju, a ne objavljivati na netu. Mislim da bi javnim objavljivanjem počeo "lov na vještce" u kojem bi najviše stradali pravi invalidi.

Trs

• Gost
« Odgovori #64 : Travanj 16, 2010, 03:49:58 poslijepodne »
http://www.vecernji.hr/regije/najvecu-braniteljsku-mirovinu-koprivnici-ima-ratni-dezerter-clanak-126306

Evo zašto treba popis branitelja objaviti.

Nakon objave – smak svijeta! Jer bi ispalo da većina uglednika, veeelikih Hrvata, ne spada, doduše, u Tuđmanovih dvjesto familija, ali da spada u dvjesto tisuća Zorroa (zbog maski) koji muzu kravu muzaru zvanu Hrvatska Domovina, zvanu ti-i-ja. Jasno da vlasti cvokoću zubi zbog tog mogućeg potresa od 10,1 po Richteru, s lokacijom epicentra: Gornji Grad, Zagreb.
Sto do dvjesto tisuća lažnih, puta koliko love mjesečno?! Puta koliko dionica, žvrljugalica i kak se to sve zove?! Koliko to košta hrvatsku mati muzaru mjesečno, godišnje, desetgodišnje itd?!

Što misliš, Bilaj, da pričekamo s objavom donjih tvojih željenih popisa? Možda ni nisu toliko bitni u ovom trenutku (da ne bi bilo zabune, nisam ni u jednom od njih)!

Bilaj tražio nedavno:

- registar svih NOB boraca (od kojih njih oko 68 tisuća i dalje prima mirovinu)
- popis svih umirovljenika koji su otišli u invalidsku mirovinu (oko 250,000)
- popis svih primatelja socijalne pomoći (oko 140,000)
- popis svih onih koji primaju poticaje (mislim da je oko 170,000)

Bilaj

• Gost
« Odgovori #65 : Travanj 16, 2010, 03:56:17 poslijepodne »
Što misliš, Bilaj, da pričekamo s objavom donjih tvojih željenih popisa? Možda ni nisu toliko bitni u ovom trenutku.

Bilaj tražio nedavno:

Bolje bi bilo sve te popise istovremeno objaviti.
Samo je bitno da se vide koji su ti omjeri. Trenutno je oko 65 tisuća branitelja u mirovini ali i jednako toliko NOB boraca. Čist da se dobiju sve te relacije. Uostalom NOB borci bi trebali brat bratu biti ista kategorija kao i branitelji u domovinskom ratu.

Trs

• Gost
« Odgovori #66 : Travanj 16, 2010, 03:56:57 poslijepodne »
To dokazuje da treba napraviti reviziju, a ne objavljivati na netu. Mislim da bi javnim objavljivanjem počeo "lov na vještce" u kojem bi najviše stradali pravi invalidi.

Ne znam kako bi stradali pravi invalidi ali ne radi se samo o invalidima nego o "branitelji" vs branitelji i "branitelji" (između lijeve bradavice i dlana desnice) vs domovina.

Trs

• Gost
« Odgovori #67 : Travanj 16, 2010, 04:15:07 poslijepodne »
Što misliš, Bilaj, da pričekamo s objavom donjih tvojih željenih popisa? Možda ni nisu toliko bitni u ovom trenutku.

Bilaj tražio nedavno:

Bolje bi bilo sve te popise istovremeno objaviti.
Samo je bitno da se vide koji su ti omjeri. Trenutno je oko 65 tisuća branitelja u mirovini ali i jednako toliko NOB boraca. Čist da se dobiju sve te relacije. Uostalom NOB borci bi trebali brat bratu biti ista kategorija kao i branitelji u domovinskom ratu.

O kej, jedino se ne bih nikako složio da se objavi popis primatelja socijalne pomoći jer se zbog političarske mafijaške gamadi koja je uništila preko tristo tisuća radnih mjesta i što je još gore, dugoročnu perspektivu i razvoj privrede, industrije, znanosti, svega onoga što znači progres, na tom popisu možda nalaze (a možda ne nalaze, što je još gore) ljudi koji bi u inozemstvu puno vrijedili, koje cijenim, koji spadaju na taj popis ne svojom krivnjom (to jest, svojom krivnjom, jer nisu podobni).
S obzirom da je ovo zarazno, napišem nešto, odmah dobijem odgovor na koji bih trebao odgovoriti, povlačim se sad, moram dalje, diviti se proljeću (najgrđe godišnje doba, bljak!), staviti svoju sliku one duge od neki dan na forum, baciti se na glavu s prvog kata na asfalt ili - auspuh pod noge pa tam kam već treba.  :)

Trs

• Gost
« Odgovori #68 : Travanj 16, 2010, 04:17:47 poslijepodne »

Bez veze, sad sam videl da mi piše pod imenom "iskusni član", baš sad kad sam se počel osečati totalka neiskusno, zbunjeno i bezvezno!   ^-^

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #69 : Travanj 16, 2010, 08:23:40 poslijepodne »

To je meni fascinantno, 65 godina je prošlo od završetka II. svjetskog rata i još toliko je boraca živo. Da li su možda saveznici bacali kakve preparate za dug život tadašnjim partizanima?

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #70 : Travanj 16, 2010, 09:51:04 poslijepodne »
Ma trebali bi postati mam dostupni si popisi povlastičarov i benefitorof jel se ti je to kak poplava;če jen miš napravi prelo f kopi eto ti pada nasipa.Čem se malo nekoga nadiže si mam beže tam.

Popis s(v)e kaj ovu,nadri,nazovi,tzv.,Bananastan,Hajvanplanet,Državu cicaju!

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #71 : Travanj 17, 2010, 02:04:03 poslijepodne »

To je meni fascinantno, 65 godina je prošlo od završetka II. svjetskog rata i još toliko je boraca živo. Da li su možda saveznici bacali kakve preparate za dug život tadašnjim partizanima?

Skoro svi ti (jer neki su ipak u dubokoj starosti) su u ono vrijeme rata kao i ovi naši današnji borci bili samo djeca. I moj sused ima decu koju je prijavil da su bili u ratu,a doma su spali z mamum i tatum v podrumu dok smo mi bili nadužnosti. Ali se je skompal z predsednikom      s-mešne zajednice iak obadva nisu rata ni videli osim na televizije, denes su zaslužni borci.

Tako i bivši borci NOB-a ,ako ih je tak puno bili su samo deca,mame pod kiklom .
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #72 : Travanj 18, 2010, 11:21:55 prijepodne »
Skoro svi ti (jer neki su ipak u dubokoj starosti) su u ono vrijeme rata kao i ovi naši današnji borci bili samo djeca. I moj sused ima decu koju je prijavil da su bili u ratu,a doma su spali z mamum i tatum v podrumu dok smo mi bili nadužnosti. Ali se je skompal z predsednikom      s-mešne zajednice iak obadva nisu rata ni videli osim na televizije, denes su zaslužni borci.

Ah kaj da čovjek kaže. Oni koji su 45 imali 18 godina sada imaju 83.
Ali to je samo odraz države i društva. Ne tako davno naš bivši predsjednik je rekao da je on bio partizan u NOB-u, da bi ga novinari podsjetili da je na kraju rata imao samo 10 godina   :-\

anyway, sve popise gdje država daje beneficije treba objaviti.

Kaj se tiče broja nezaposlenih iz komunizma u odnosu na kapitalizam. Uzmimo sada hipotetički stituaciju da u ZG holdingu ovog trena otkaz dobije 3,500 radnika. Dali bi se povečao broj nezaposlenih. Da za 3,500 ljudi
Ali dali bi se raalno povečao broj nezaposlenih- NE - jer bo je čak 3,500 ljudi ovog treba na dugotrajnom bolovanju. I to je izvor lopovluka. 25% ljudi iz neke firme da je korinično blesno je ipak malo too much.  :o
« Zadnja izmjena: Travanj 18, 2010, 11:26:42 prijepodne Bilaj »

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #73 : Travanj 18, 2010, 11:35:30 prijepodne »

Ah kaj da čovjek kaže. Oni koji su 45 imali 18 godina sada imaju 83.
Ali to je samo odraz države i društva. ..........
anyway, sve popise gdje država daje beneficije treba objaviti.

Kaj da kaže – ukinuti im, naročito povlaštene, čak i obične penzije. Isto tako i ovima iz Domovinskog rata koji imaju povlaštene penzije (zašto) kao i onima koji nikada nisu bili u postrojbama a primaju razne naknade, prodali su dionice, dobili dividende itd.

Zato treba taj registar, a ne zato da se pročita popis i ime postrojbe.
No, naravno, bune se oni koji koriste razne povlastice a znaju i sami da ih nisu zaslužili. Ali im treba i dokazati.

Ja bih to uredila tako da se ukinu SVE penzije i povlastice do daljnjega, pa ti dokazuj da imaš pravo na istu. Što prije dokažeš, to će ti se prije nastaviti s isplatom.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #74 : Travanj 18, 2010, 12:42:08 poslijepodne »
Ja bih to uredila tako da se ukinu SVE penzije i povlastice do daljnjega, pa ti dokazuj da imaš pravo na istu. Što prije dokažeš, to će ti se prije nastaviti s isplatom.

To bi bilo vrlo, ali vrlo nepromišljen čin koji bi državu u porezne obveznike koštao opet puno više nego da se tom problemu pristupi na bilo koji normalan način, a ne na apsolutistički koji govori samo da nemaš pojma sa čime se loviš ukoštac.

Tako je država postupila sa pravima iz Kolektivnog ugovora, kao i iz prava po zakonu o državnim službenicima i namještenicima, te Zakonu o radu, pa je popljugala debelo više negoli je trebala platiti u normalnim okolnostima i u skladu sa dogovorenim, potpisanim i pravovremenim.

I ja bih Tebi ukinuo sva pšrava, i još dao otkaz. Pa ti dokazuj da imaš pravo na prava, i još da si ti na tvom radnom mjestu najbolji izbor od svega što se nudi na tržištu rada. Jel' bi ti se to sviđalo?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”