Autor Tema: Popis branitelja  (Posjeta: 73304 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Odg: Popis branitelja
« Odgovori #45 : Travanj 12, 2010, 04:43:03 poslijepodne »
- registar svih NOB boraca (od kojih njih oko 68 tisuća i dalje prima mirovinu)

Nadam se.

- popis svih umirovljenika koji su otišli u invalidsku mirovinu (oko 250,000)

Zašto? Ili mislite na vojne invalide?

- popis svih primatelja socijalne pomoći (oko 140,000)

Zašto?

- popis svih onih koji primaju poticaje (mislim da je oko 170,000)

Trebalo bi, kao i za što primaju poticaje i u kojem iznosu.

I zaboravili ste: popis svih koji primaju povlaštene mirovine i zbog kojeg razloga.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #46 : Travanj 12, 2010, 04:45:52 poslijepodne »
- registar svih NOB boraca (od kojih njih oko 68 tisuća i dalje prima mirovinu)

Nadam se.

- popis svih umirovljenika koji su otišli u invalidsku mirovinu (oko 250,000)

Zašto? Ili mislite na vojne invalide?

- popis svih primatelja socijalne pomoći (oko 140,000)

Zašto?

- popis svih onih koji primaju poticaje (mislim da je oko 170,000)

Trebalo bi, kao i za što primaju poticaje i u kojem iznosu.

I zaboravili ste: popis svih koji primaju povlaštene mirovine i zbog kojeg razloga.

uz valjda vojne bude se ispidalo i dali su invalidi i koliko. Ovih 250,000 je civilnih invalida rada.

Ovi sa socijalnom pomoći, i njih ima svakakvih. Ne tako davno su u 24 sata slikali ljud koji dolaze po socijalnu pomoć i njihove automobile. Neki voze aute bolje od mog.  :o

I povlaštene- pogotovo onim zaslužnim ljudima i saborskim zastupnicima.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #47 : Travanj 12, 2010, 04:46:35 poslijepodne »
ako glasna manjina ........

........ imam li pravo tražiti da se moji podaci ne objave bez moje suglasnosti?

Muha - koja glasna manjina? Niste valjda mislili na branitelje? Pa oni istinski i jesu u manjini zato i traže objavu da se onoj većini prava na status oduzmu jer su prevaranti.

A vaši SMS i laboratorijski nalazi ne utječu na proračun i krađu i nezakonit način primanja novca.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #48 : Travanj 12, 2010, 04:49:53 poslijepodne »

.....uz valjda vojne bude se ispidalo i dali su invalidi i koliko. Ovih 250,000 je civilnih invalida rada.

Kod takvih treba objaviti popis potpisnika jer mnogi su dobili novac u vlasite džepove da bi progurali ili potpisali invalidnost. Pouzdano znam jednog "zaslužnog" narodnog najavljivača koji se time debelo okoristio, iako ne znam da li je  još uvijek u igri.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #49 : Travanj 12, 2010, 10:11:38 poslijepodne »
ako glasna manjina bolesnika poželi objaviti sadržaj povijesti bolesti iz nekog labaratorija gdje postoje i moji nalazi ili npr. ginekoloških i uroloških pretraga, na netu imam li pravo tražiti da se moji podaci ne objave bez moje suglasnosti?... 

ako poželi objaviti sadržaj bankovnih računa, izvatke, opomene i potvrde imam li pravo tražiti da se moji podaci ne objave bez moje suglasnosti?

ako poželi objaviti sadržaj sms poruka, ispise poziva i zapise razgovora (a i to postoji), zapise položaja sms kartice imam li pravo tražiti da se moji podaci ne objave bez moje suglasnosti?

Sve što navodiš su privatne stvari koje nisu i ne idu na štetu državnog proračuna, i zaštićene su kroz pojam privatnosti i poslovnog odnosa sa subjektima kojima je to poslovna ili službena tajna.

Tako da popis branitelja, koji dobivaju novac (a mnogi i nezasluženo) iz proračuna nemaju pravo baš na takav tretman. Drugim riječima, uspoređuješ krumpire i kruške.

Kao treće, taj registar ne iznosi niti jedan od podataka kojih su se glasno pribojavali dežurni zaštitnici privatnosti; riječ je samo o imenu i prezimenu, te jedinici i vremenu provedenom u njoj.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #50 : Travanj 12, 2010, 10:55:34 poslijepodne »
Citat:
uspoređuješ krumpire i kruške

U čemu je problem...objavimo onda točno 68000 krušaka tj. branitelja imenom i prezimenom koji primaju mirovinu...pustimo onda 430000 krumpira, odnosno  zemljana na miru...oni ionako tek kad umru imaju jedinu privilegiju dobiti plaćeni sprovod od države....

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #51 : Travanj 12, 2010, 11:13:23 poslijepodne »
Citat:
narodnog najavljivača koji se time debelo okoristio

Pa objavi do kraja ime tog dr. koji je omogućio mnogima povlaštenu mirovinu....kaj si stala..??..objavi, da vidimo jesi li fakat glas naroda ili nisi....no ništa od toga ti samo kao i obično uvjek tuđim kur... po trnju mašeš....he..sigurno je sigurno...

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #52 : Travanj 12, 2010, 11:28:54 poslijepodne »
............kaj si stala..??..objavi, da vidimo jesi li fakat glas naroda ili nisi....

Nisam, ja sam glas same sebe. I to ste već morali naučiti.
Da sam mu ja dala lovu, onda bih ga imenovala, ali nisam, ja još nisam u penziji. Ovako nemam dokaza, a i ljudi koji su dali ne bi rekli, (osim valjda na sudu) jer imaju debele koristi od toga, a osim toga i onda su znali da krivo rade.

no ništa od toga ti samo kao i obično uvjek tuđim kur... po trnju mašeš....he..sigurno je sigurno...

Budite sretni i zadovoljni kaj ne mašem s vašim kad već svojega nemam.

Kaj vam je danas  ;) , malo ste na urologiji i ginekologiji, sad ste na plotu, još malo pak bute v grabe ili u Dragonošcu pri Pavloviću.
Nemojte više pisati asocijacije na ginekologiju, tu nemojte ulaziti u dublju raspravu, ipak sam na tom polju jača od vas. 

Bilaj

• Gost
« Odgovori #53 : Travanj 13, 2010, 12:12:36 poslijepodne »
U stvari trebalo bi donjeti zakon po kojem svi oni koji imaju bilo kakvu beneficiju u državi ili imaju novčana primanja od države, da se objavi popis tih beneficija ili novčanih primanja što ih primaju.

ak što dobivaš od održave. onda neka se to objavi na netu.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #54 : Travanj 13, 2010, 01:50:06 poslijepodne »
.......

Taj čas bi bili proglašeni neprijateljem koji ukida ljudske slobode i zadire u privatnost.
Ali, Bilaj, ja se slažem s vama.  :)

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #55 : Travanj 13, 2010, 02:49:28 poslijepodne »
U stvari trebalo bi donjeti zakon po kojem svi oni koji imaju bilo kakvu beneficiju u državi ili imaju novčana primanja od države, da se objavi popis tih beneficija ili novčanih primanja što ih primaju.

Mislim da ponovo poistovjećujete stvari koje se poistovjećivati - ne mogu! Tipična djetinja sranja tipa "ak more ovo, onda more i ono, ili nikak!", što je rasprava nedostojna elementarno inteligentnog čovjeka.

Činjenica je da je popis branitelja dokument vrlo upitne vjerodostojnosti, kao i da je dokaz kako su mnogi stekli nezaslužene privilegije varanjem države, dovođenjem države i nadležnih tijela u činjeničnu i pravnu zabludu, te da su pritom počinjena mnoga teška kaznena djela.

I mislim da je razotkrivanje tog i takvog kriminala interes države, i da je kao takav interes važniji od interesa onih koji bi se htjeli skrivati iza svojih nezasluženih statusa i privilegija.

Uopće mi je nejasno koliko glupih ljudi ima u ovoj zemlji koji se mogu pomiriti sa time da se prešuti i zataška kriminal u ime ne znam čega... mira? Pameti? Poštenja? Pomirenja?

Ima li još neka "jaaaako važna" etiketa koju sam zaboravio??

Onaj tko je stvarno časno i pošteno branio ovu zemlju nema se čega skrivati i sramiti. Rekao bih i pred licem i vraga, i Boga, i bilo kojeg čovjeka tko sam i kaj sam, jer nemam što skrivati i pošteno živim svoj život. I svatko tko je protiv toga, i to skriva iza kojekakvih tobožnjih "zabrinutosti" za ne znam što i nekakva samoproglašena prava, isto je lopov kao i onaj tko je krao, a sada mu se ili drže lojtre ili mu se daje alibi.

Ustvari, zakaj bi mi i opet izmišljali toplu vodu?? Ako se taj registar i u drugim zemljama može dobiti i nabaviti, zašto se ne bi mogao kod nas? Za druge mi je jasno - kod njih se invaliditet nije kupovao sa 5 somića ispod stola, i kod njih invalidi i veterani ratova imaju vrlo realno i pošteno postavljene kriterije i stavove, te limite u životu.

Mi smo jedina zemlja gdje nominalni luđaci i psiho-PTSP-bolesnici imaju oružane listove, vozačke dozvole i poslovne sposobnosti. Kada treba od države uzeti, onda su bolesni. Kada treba dati, onda su zdravi da zdraviji ne mogu biti.
« Zadnja izmjena: Travanj 13, 2010, 02:52:34 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #56 : Travanj 13, 2010, 04:40:59 poslijepodne »
I mislim da je razotkrivanje tog i takvog kriminala interes države, i da je kao takav interes važniji od interesa onih koji bi se htjeli skrivati iza svojih nezasluženih statusa i privilegija.

Ovo smatram da je najbitnije! I zato sad Jadra mora nekaj poduzeti. Sad se barem može pred tom mafijom tumačiti da je i tak već sve otkriveno i da je primorana nešto poduzeti. Ak sad niš ne napravi, onda ne bu nikad. Ne smijemo zaboraviti da su to stvarno organizirani kriminalci i ubojice. Tu nema šale.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #57 : Travanj 13, 2010, 06:19:36 poslijepodne »

Mislim da ponovo poistovjećujete stvari koje se poistovjećivati - ne mogu! Tipična djetinja sranja tipa "ak more ovo, onda more i ono, ili nikak!", što je rasprava nedostojna elementarno inteligentnog čovjeka.

Činjenica je da je popis branitelja dokument vrlo upitne vjerodostojnosti, kao i da je dokaz kako su mnogi stekli nezaslužene privilegije varanjem države, dovođenjem države i nadležnih tijela u činjeničnu i pravnu zabludu, te da su pritom počinjena mnoga teška kaznena djela.

………varanjem države i nadležnih tijela……… mislim da to ne stoji.
Mislim da je država varala namjerno i lagala sama sebi,odnosno dopustila da ju nadležna tijela varaju i obmane . ukoliko država smatra da je prevarena i da nije znala da ju varaju ,trebala bi sankcionirati sve one i tijela koja su provodila spomenute radnje.

Ili je sve lijepo učinjeno namjerno!!!!

Ako država ne odreagira ,znači sve se znalo i ona to jest država sve je lijepo blagoslovila.

Mislim da ovdje netko mora snositi odgovornost pa makar to bili i najviši dužnosnici ili če sve opet završiti kao i stari dobri Kutleraj????
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #58 : Travanj 13, 2010, 06:31:39 poslijepodne »
Država treba odreagirati, to je točno, i to se i želi postići objavljivanjem Registra.

Glede ostatka posta, ne slažem se jer dolazimo do elementarnog tumačenja pojma "država", pogotovo ono "država je obmanjivala" ide u nerealnu krajnost...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #59 : Travanj 14, 2010, 12:34:39 prijepodne »
Ovdje se govori dali se smije dati uvid jevnosti tko je sve branitelj.

E sada jedna groznija stvar: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/13/0481006.html
HRT bi zatražio da hep dostavlja sve podatke tko sve troši struju te bi na osnovu toga svima naplačivao TV preplatu. A ti se tuži sa HRT-om da se oslobodiš.

Konkrento za sve firme to bi značilo da ti nameću novi namet. Čim plačaš struju plačaš i pretplatu. A za firme koliko imaš automobila toliko ekstra moraš plačati i pretplata. za poluditi.