U stvari trebalo bi donjeti zakon po kojem svi oni koji imaju bilo kakvu beneficiju u državi ili imaju novčana primanja od države, da se objavi popis tih beneficija ili novčanih primanja što ih primaju.
ak što dobivaš od održave. onda neka se to objavi na netu.
Mislim da ponovo poistovjećujete stvari koje se poistovjećivati - ne mogu! Tipična djetinja sranja tipa "ak more ovo, onda more i ono, ili nikak!", što je rasprava nedostojna elementarno inteligentnog čovjeka.
Činjenica je da je popis branitelja dokument vrlo upitne vjerodostojnosti, kao i da je dokaz kako su mnogi stekli nezaslužene privilegije varanjem države, dovođenjem države i nadležnih tijela u činjeničnu i pravnu zabludu, te da su pritom počinjena mnoga teška kaznena djela.
I mislim da je razotkrivanje tog i takvog kriminala interes države, i da je kao takav interes važniji od interesa onih koji bi se htjeli skrivati iza svojih nezasluženih statusa i privilegija.
Uopće mi je nejasno koliko glupih ljudi ima u ovoj zemlji koji se mogu pomiriti sa time da se prešuti i zataška kriminal u ime ne znam čega... mira? Pameti? Poštenja? Pomirenja?
Ima li još neka "jaaaako važna" etiketa koju sam zaboravio??
Onaj tko je stvarno časno i pošteno branio ovu zemlju nema se čega skrivati i sramiti. Rekao bih i pred licem i vraga, i Boga, i bilo kojeg čovjeka tko sam i kaj sam, jer nemam što skrivati i pošteno živim svoj život. I svatko tko je protiv toga, i to skriva iza kojekakvih tobožnjih "zabrinutosti" za ne znam što i nekakva samoproglašena prava, isto je lopov kao i onaj tko je krao, a sada mu se ili drže lojtre ili mu se daje alibi.
Ustvari, zakaj bi mi i opet izmišljali toplu vodu?? Ako se taj registar i u drugim zemljama može dobiti i nabaviti, zašto se ne bi mogao kod nas? Za druge mi je jasno - kod njih se invaliditet nije kupovao sa 5 somića ispod stola, i kod njih invalidi i veterani ratova imaju vrlo realno i pošteno postavljene kriterije i stavove, te limite u životu.
Mi smo jedina zemlja gdje nominalni luđaci i psiho-PTSP-bolesnici imaju oružane listove, vozačke dozvole i poslovne sposobnosti. Kada treba od države uzeti, onda su bolesni. Kada treba dati, onda su zdravi da zdraviji ne mogu biti.