Autor Tema: Kako bi vi opisali stanje današnje države i nacije?  (Posjeta: 20848 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

JosipJoža

• Gost
Odg: Kako bi vi opisali stanje današnje države i nacije?
« Odgovori #30 : Studeni 30, 2009, 09:14:50 poslijepodne »
Žužul je ponudio platiti jamčevinu 22000000 kn koje je maznuo, fakat velikodušno od njega!

Tipičan hrvatski sindrom, mazneš lovu, ak te ne uhvate(a obično do sada nisu) nikom ništa lova ti ostaje, ak te slučajno uhvate onda imaš za jamčevinu ili to se danas, kod nas, tako moderno vraća već ukraden novac. A ovaj nema pojma ni o čemu.

Postavlja se zaista pitanje: kako građani mogu vjerovati političarima kada slušaju ovakve izjave? Naravno to je percepcija za sve političare, svejedno što nisu svi takvi.

Koji je zaključak?

Po meni da ovakve političare pod hitno treba micati s političke scene. Tko? Mi, jedino mi možemo raditi pritisak na sve moguće načine, do izbora a na izborima da dobro razmislimo kome dajemo glas a ne da se vodimo kao krdo, kam krene jedan bik-dasa svi za njim.

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #31 : Studeni 30, 2009, 09:31:47 poslijepodne »
Pa ljudi jel to moguće?  rekao bi pokojni Mladen Delić

Kak ne bi bilo moguće, pa ste pročitali i vidjeli i čuli sve. :o Ne, niste pogriješili. ;) Dobro ste čuli i vidjeli.  >:(

Toooooooo se zove imati "ĐON OBRAZ", ??? aliiiiiiiiiiiiiiiii.... ipak mu se nešto iza brda valja???  :P :P :P

Offline pegla

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #32 : Studeni 30, 2009, 09:44:34 poslijepodne »
Da da tresla se brda ,rodio se miš :-[ :-[                                                                                                           
koja smo mi ****na država :-X :-X
« Zadnja izmjena: Studeni 30, 2009, 09:47:05 poslijepodne pegla »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #33 : Studeni 30, 2009, 09:58:55 poslijepodne »
Po meni da ovakve političare pod hitno treba micati s političke scene.

To uopće nije riješenje. Lopove treba u zatvor a ne micati s političke scene. Uh ti kazne. Ulove te da kradeš pa ti samo onemoguće da više ne možeš na vlasti krasti.

Treba kazna za njih i oduzimanje imovine cijeloj obitelji.
Da se mene pita - ja bih istog trena potpisao da odlužim 5 godina u zatvoru a da moja obitelj (a i ja kada izađem iz zatvora) nekoliko desetaka miliona eura. Ma može i kuna. Tak i svi ti lopovi misle.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #34 : Studeni 30, 2009, 10:25:33 poslijepodne »
Po meni da ovakve političare pod hitno treba micati s političke scene.

To uopće nije riješenje. Lopove treba u zatvor a ne micati s političke scene. Uh ti kazne. Ulove te da kradeš pa ti samo onemoguće da više ne možeš na vlasti krasti.

Treba kazna za njih i oduzimanje imovine cijeloj obitelji.
Da se mene pita - ja bih istog trena potpisao da odlužim 5 godina u zatvoru a da moja obitelj (a i ja kada izađem iz zatvora) nekoliko desetaka miliona eura. Ma može i kuna. Tak i svi ti lopovi misle.

gospon Bilaj, nisam možda bio dovoljno jasan, podrazumijeva se gdi da idu, ali prije svega s političke scene, da konačno počnemo ići naprijed, da se zna odgovornost i obveze, da konačno svima nama se vrati vjera u politiku i političare.

A imovina? sve oduzeti naravno, ak se moglo oduzimati POT-u 1947 nizašto, zašto ne ovakvim kriminalcima koji nas pljačkaju i finaciraju familiju i ljubavnice.
I dok svi Hrvati puše, ljubavnice se bogate.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #35 : Prosinac 01, 2009, 08:37:21 prijepodne »
http://www.vecernji.hr/vijesti/raskos-proracunu-u-dvije-godine-pet-tisuca-novih-mirovina-hvo-clanak-59025

"Raskoš u proračunu: U dvije godine pet tisuća novih mirovina za HVO
U 2010. godini na povlaštene se mirovine planira potrošiti 7,26 milijardi kuna, gotovo četiri posto više nego što je plan za ovu godinu, što čini jednu petinu ukupnih rashoda za mirovine i mirovinska primanja........"

Da li je u ovoj zemlji netko u stanju lupiti šakom od stol i reći "DOSTA VIŠE", gdje je oporba, što ona radi i što poduzima?
Mislim da oporba ne poduzima ono što bi trebala u ovakvoj situaciji, a morala bi. Brine me to iz prostog razloga jer svi skupa osjećamo nemoć da bilo što promijenimo, osim da se dogodi kritična masa za revoluciju, jer nama samo revolucija može pomoći izgleda.
Ova zemlja dobro još i diše kada sagledamo sve i stavimo na jedan kup, što se u ovoj zemlji radi.

15 godina nakon rata 5000 novih mirovina i to ne minimalnih, nego bogme zaprepaštujućih. A ako pogledamo koliko je ljudi bilo samo fiktivno zaposleno i koliko ih ima još, neznamo za sve, pa "zbrinjavanje" na ovakav način, ova zemlja je ne u banani, ona je u bankrotu i sje...a totalno.

Pitam se samo gdi je kraj? Do kuda ovaj način vladanja će nas dovesti? Koliko ćemo se još zaduživati a da nitko ne odgovara za ništa, razbacujući se s našim novcima, ma kakvi pijani milijarderi, oni su bebe naspram naših vlastodržaca.

Pa kad se samo sjetimo nekih vremena, reći će nam da smo nostalgičari, ne nismo, volimo Hrvatsku, više nego bilo tko od njih koji je kradu na sve moguće načine, prevršilo je svaku mjeru razuma i dobrog ukusa, neka smo i nostalgičari, napisao sam jednom prilikom da je:

Tito zadužio bivšu zemlju s 6 republika i 2 pokrajine ( 22 mil ljudi) za polovinu današnjeg duga Hrvatske kroz 45 godina.
Otvorio tvornice i zaposlio ljude, napravio im besplatne stanove. Jedino nije redio ceste kao "Vi" i mlatio lovu za sebe i svoje.

I danas će se ti isti koji nas kradu i pljačkaju naći i govoriti sve najgore o Titu, da ne kažem pljuvati po njemu.
Gospodo Tito je za "Vas" bio gospodin, radio je i greške, istina, nije bio svetac. " Vi " ne radite? Vi neradite zločin nad cijelom nacijom? Nisu li ponovo poterbni "goli otoci", ne jedan nego cijeli arhipelag? Gospodo u toj i takvoj Hrvatskoj se ja više ne osjećam lijepo, ma šta "Vi" mislili, jesam li ja nostalgičar ili ne, da li sam ja domoljub ili ne, a veći sam domoljub zasigurno od "Vas", s karakterom i obrazom čistim kao suza, brigom za ono što se događa u ovoj lijepoj zemlji koju uništavate svakim danom sve više i više, dok mi pušimo svakim danom sve više i više.

Nek nam je dragi bog na pomoći, ništa drugo više nemogu kazati, čini mi se da nam samo još on može pomoći.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #36 : Prosinac 01, 2009, 08:54:38 prijepodne »
http://www.jutarnji.hr/
http://www.vecernji.hr/tema/hrvatske+autoceste/

Opis bi otprilike izgledao upravo ovako:

Ništa neznam, nemam se kome pravdati
Kako ja mogu znati što rade moji suradnici
Suradnike ja biram
Pa, pa, pa šta je to, nije to ništa
Pa, pa, pa to je normalno
Zašto bi ja odgovarao?
Zašto bi ja davao ostavku?SDP? Pih, pih.......
a građani?Ma tko njih .....?

Ma kakva kaznena odgovornost
Ma kakva politička odgovrnost
Ma kakva moralna odgovornost
Birači opet trebate glasati za mene

Ministar prometa "europske demokratske" Republike Hrvatske
Božidar Kalmeta

Pa ljudi jel to moguće?  rekao bi pokojni Mladen Delić

http://www.jutarnji.hr/kosnju-trave-za-prognanike-platili-2-4-milijuna-kuna-/380412/

da li oni zaista misle da smo mi toliko glupi? Pa to su unikati, njih treba klonirati.

Molim Vas lijepo Tvrtka iz Šibenika ide u Slavoniju kositi travu, a Slavonija bez posla. Tko koga tu..........
Slavonci, Slavonci za koga Vi glasate? Probudi se Slavonijo.

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
« Odgovori #37 : Prosinac 01, 2009, 06:06:44 poslijepodne »
Gospodine Josipe,
nemojte se ljutiti kad "neargumentirano" iznosite neke podatke i još ste k tomu neobrazovani za ovakve diskusije - rekao bi jedan poznati akademik sa foruma.

Al, šalu na stranu. Vi sigurno ne volite ovu državu toliko koliko je voli Sklad gradnja. Samo ime Vam govori da oni izgrađuju ovu državu. Dakle, nisu na državnim jaslama. Oni samo naplate ugovor koji su potpisali po važećim zakonima države njihove i naše. Dakle, oni stvarno nisu ništa krivi. Skladno kuću grade, od temelja do krova.
Ni Šibenska firma koja kosi travu u Slavoniji nije ništa kriva. Pa nisu oni pištoljima ganjali upravu HAC-a da im da da kose travu u Slavoniji. Javili se na oglas i pobijedili. Nisu krivi ni ovi u HAC-u. Pa firma iz Šibenika je po zakonu bila najpovoljnija.  Nije ni M.M.Dropuljić kriva što su članovi uprave kupili dionice IGH gdje je i ona dioničar. Pa mogli su kupiti i dionice Dubai World korporacije. I vidite kako su stručni i pametni. Dubai je riknuo, a IGH stabilno kotira na Zagrebačkoj burzi.
Ljudi jednostavno, kako veli ministar Night Club, znaju svoj posao i imaju iskustva. To što mi ne kužimo to je već problem našeg školstva u bivšem sistemu koji nas nije školovao da razumijemo liberalni kapitalizam. Pa svuda u visokorazvijenim državama je normalno da Upravu nadziru Nadzorni odbori koji štite vlasnike. Jedino kod nas premijerka želi uvid u dokumentaciju javnih natječaja. pa od kuda se ona razumije u boje i lakove, debljinu namaza, količinu šljunka i bitumena kod gradnje, premaze na branicima cesta i lukova na mostovima. Žena nije građevinski stručnjak. Ko će sad njoj objasniti da Sklad mora skladno pofarbati ,tri ruke, tunel, a ne jednu kako bi dugoročno uštedio na premazima svake godine.? kad pročita troškovnik vidjet će da je to cijena za tri ruke, a ne za jednu. Dakle, ako je nešto tri puta skuplje to nije zato jer netko krade već radi kvalitete izvedenih radova. Osim toga, troškovnik nije radila uprava već IGH - stručni nadzor. Dakle, sve je po zakonu. Malo komplicirano, rekli bi neškolovani ekonomisti i kriminalisti, ali po važećem zakonu. Ko i peti ortak. Ljudi htjeli kupiti banku po cijeni prije sanacije koju će platiti država. Nikakvih zlih namjera nisu imali, sve su kod javnog bilježnika ovjerili, transparentno.
A Tito je samo zatvarao. Čim bi nestalo novca u nekoj zadrugi odmah svi u pržun. Čim bi Gucko maznuo zlato ili srebro odma potjera za malim poduzetnikom.Čim bi netko sagradio dvije kuće odmah maltretiranje odakle ti. Zamislite, direktor sagradi 3 kuće i kupi 4 stana i onda ga još komunisti proganjaju za porijeklo imovine. Pa to je stvarno bilo za popizdit.
A čovjek je samo bio nacionalno osviješteni stručnjak. Takvog maltretiranja danas više nema i ne može da bidne!!!
Stanje današnje države i nacije je o.k. Malo smo više dužni nego naši starci, ulazimo laganim korakom u Uniju svjetskih država, na more nam dolaze japanci, svi su se relativno dobro uhljebili, imamo veće plaće od svih bivših republika, nacionalno smo se osvijestili, gura se hebiga.
Znate onu poznatu: " Sedinjene američke države potresa kriza, ni kod braće Rusa nije dobro, a ni u naše preduzeče ne cveta cveče" - ili tak nekak.

Vi ste sigurno sretni što danas na nacionalnoj televiziji igra film " Valter brani Sarajevo"? Eh, to su bili dani sevdaha i baklave.......
Ko to tamo peva?

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #38 : Prosinac 01, 2009, 06:38:41 poslijepodne »
Inspektor Vinko; -Za poreklo imovine najviše su krivi rokeri.Njih treba da se vata,de češ na pošten narod?

U ZAMPA nema problemi i diskurziju,harač se fino naplačuje a ima i da se digne.Tačka.
Svi ste vi,bre,što kupujete cedeji,ploče,kompjuteri i druge điđemiđe-lopovi.Nemoj da čujem da je neko po šumama i gorama pevušio moji največi svecki uspesi sa Doru,Porin,Kuglu i sve drugo za šta sam dobio od tetke i teče nagrade,pregrade i zagrade.Zaslužio sam.
Plati!!!