http://www.vecernji.hr/vijesti/raskos-proracunu-u-dvije-godine-pet-tisuca-novih-mirovina-hvo-clanak-59025"Raskoš u proračunu:
U dvije godine pet tisuća novih mirovina za HVOU 2010. godini na povlaštene se mirovine planira potrošiti 7,26 milijardi kuna, gotovo četiri posto više nego što je plan za ovu godinu, što čini jednu petinu ukupnih rashoda za mirovine i mirovinska primanja........"
Da li je u ovoj zemlji netko u stanju lupiti šakom od stol i reći "DOSTA VIŠE", gdje je oporba, što ona radi i što poduzima?
Mislim da oporba ne poduzima ono što bi trebala u ovakvoj situaciji, a morala bi. Brine me to iz prostog razloga jer svi skupa osjećamo nemoć da bilo što promijenimo, osim da se dogodi kritična masa za revoluciju, jer nama samo revolucija može pomoći izgleda.
Ova zemlja dobro još i diše kada sagledamo sve i stavimo na jedan kup, što se u ovoj zemlji radi.
15 godina nakon rata 5000 novih mirovina i to ne minimalnih, nego bogme zaprepaštujućih. A ako pogledamo koliko je ljudi bilo samo fiktivno zaposleno i koliko ih ima još, neznamo za sve, pa "zbrinjavanje" na ovakav način, ova zemlja je ne u banani, ona je u bankrotu i sje...a totalno.
Pitam se samo gdi je kraj? Do kuda ovaj način vladanja će nas dovesti? Koliko ćemo se još zaduživati a da nitko ne odgovara za ništa, razbacujući se s našim novcima, ma kakvi pijani milijarderi, oni su bebe naspram naših vlastodržaca.
Pa kad se samo sjetimo nekih vremena, reći će nam da smo nostalgičari, ne nismo, volimo Hrvatsku, više nego bilo tko od njih koji je kradu na sve moguće načine, prevršilo je svaku mjeru razuma i dobrog ukusa, neka smo i nostalgičari, napisao sam jednom prilikom da je:
Tito zadužio bivšu zemlju s 6 republika i 2 pokrajine ( 22 mil ljudi) za polovinu današnjeg duga Hrvatske kroz 45 godina.
Otvorio tvornice i zaposlio ljude, napravio im besplatne stanove. Jedino nije redio ceste kao "Vi" i mlatio lovu za sebe i svoje.
I danas će se ti isti koji nas kradu i pljačkaju naći i govoriti sve najgore o Titu, da ne kažem pljuvati po njemu.
Gospodo Tito je za "Vas" bio gospodin, radio je i greške, istina, nije bio svetac. " Vi " ne radite? Vi neradite zločin nad cijelom nacijom? Nisu li ponovo poterbni "goli otoci", ne jedan nego cijeli arhipelag? Gospodo u toj i takvoj Hrvatskoj se ja više ne osjećam lijepo, ma šta "Vi" mislili, jesam li ja nostalgičar ili ne, da li sam ja domoljub ili ne, a veći sam domoljub zasigurno od "Vas", s karakterom i obrazom čistim kao suza, brigom za ono što se događa u ovoj lijepoj zemlji koju uništavate svakim danom sve više i više, dok mi pušimo svakim danom sve više i više.
Nek nam je dragi bog na pomoći, ništa drugo više nemogu kazati, čini mi se da nam samo još on može pomoći.