Autor Tema: Bandić i njegova kandidatura  (Posjeta: 136184 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline lostcase

• Učim se pisati
  • **
Odg: Bandić i njegova kandidatura
« Odgovori #75 : Studeni 16, 2009, 02:11:21 poslijepodne »
Moj favorit :

http://www.miroslav-tudjman.com/

Jedini koji ne jamci kontinuitet HDZ-SDP politike zadnjih 10 godina.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #76 : Studeni 16, 2009, 02:46:58 poslijepodne »
Moj favorit :

Nije jedini, ima ih još pa čak i sa puno većim izgledima nego Vaš favorit, nažalost ipak nedovoljno za Hrvatsku.Hrvatska treba Kerume, Bandiće.......kad se popiške i pokake da nacija ima što čitati po 24 sata, pa kad se malo zaljube, pa razvedu, pa malo dijele imovinu koju su pohapali, pa jedna ljubavnica, pa druga, stan , auto za ljubavnice, to je hrana za naciju, hrana koja podiže imunitet čak i protiv svinjske gripe.

Offline lostcase

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #77 : Studeni 16, 2009, 02:59:17 poslijepodne »

Nije jedini, ima ih još pa čak i sa puno većim izgledima nego Vaš favorit, nažalost ipak nedovoljno za Hrvatsku.Hrvatska treba Kerume, Bandiće.......kad se popiške i pokake da nacija ima što čitati po 24 sata, pa kad se malo zaljube, pa razvedu, pa malo dijele imovinu koju su pohapali, pa jedna ljubavnica, pa druga, stan , auto za ljubavnice, to je hrana za naciju, hrana koja podiže imunitet čak i protiv svinjske gripe.

Ako se ravnate po ovim smjesnim anketama da....ali desnica u HR ima kapacitet najmanje 10% glasova i to se na svakim izborima vidi. Druga je stvar sad koliko moze oteti Hebrangu i ostalim kandidatima oko desnog centra i centra.

Tudjman je pak namjerno ignoriran u medijima , dok Bandic i Vidosevic ispadaju iz konzervi.

Unatoc tome , njegova grupa na fejsbuku je npr. najveca :

http://www.facebook.com/#/group.php?gid=34668554753

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #78 : Studeni 16, 2009, 07:00:27 poslijepodne »
............Hrvatska treba Kerume, Bandiće.......

Kruha još ipak ima, a igara sve više. Koga briga što će biti u siječnju?

Offline domovinesin

• Skoro pa pravi član
  • Spol: Muški
    • hsp velika gorica
« Odgovori #79 : Studeni 17, 2009, 08:28:38 prijepodne »
u pravu je josipjoža, hrvatska treba bandića.
Tu ne cede malis sed contra audentior ito

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #80 : Studeni 17, 2009, 08:14:37 poslijepodne »
Moj favorit :

Interesantno je kako se u biografiji koju on navodi na svojoj stranici (http://www.miroslav-tudjman.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=56&lang=hr) ne navode nikakve stranke (HSDS - stopila se sa SDP-om, HDZ) u kojima je bio član (http://www.moljac.hr/biografije/tudjman_miro.htm).

Ne jamči kontinuitet HDZ-SDP politike, a skoro da se može reći da je bio i u jednoj i u drugoj stranci.

Ono što je simptomatično svih kandidatima što nitko ne otkriva koje su ovlasti predsjednika i koje su zaista njegove mogućnosti. Ono što svi pričaju i obećavaju nema veze sa stvarnom ulogom predsjednika.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #81 : Studeni 17, 2009, 08:40:59 poslijepodne »
Ako sam dobro razumio ti zastupaš (to je o k) one predsjedničke kandidate koji se odriću stranačke pripadnosti u svrhu  zastupanja svih građana bez obzira na nacionalnost, vjeru itd  ?...

Offline lostcase

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #82 : Studeni 17, 2009, 11:11:02 poslijepodne »

Interesantno je kako se u biografiji koju on navodi na svojoj stranici (http://www.miroslav-tudjman.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=56&lang=hr) ne navode nikakve stranke (HSDS - stopila se sa SDP-om, HDZ) u kojima je bio član (http://www.moljac.hr/biografije/tudjman_miro.htm).

Ne jamči kontinuitet HDZ-SDP politike, a skoro da se može reći da je bio i u jednoj i u drugoj stranci.

Ono što je simptomatično svih kandidatima što nitko ne otkriva koje su ovlasti predsjednika i koje su zaista njegove mogućnosti. Ono što svi pričaju i obećavaju nema veze sa stvarnom ulogom predsjednika.

Nije bio ni u jednoj ni u drugoj. Osnovao je hrvatske socijaldemokarte s Vujevicem. Na kraju nije ni bitno jel bio, bitno je da ne misli nastaviti podanicku politku SDP-HDZ u vanjskoj politici. Na vanjsku politiku utjecati moze.

A naravno da ce svi kandidati obecavati brda i doline sad..... pa sjetite se smao kaj je Mesic lupao pa je eto dobio izbore dvaput. ( drugi put je doduse imao i pomoc Drive Sandera )

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #83 : Studeni 17, 2009, 11:55:50 poslijepodne »

Nominalno gledeč, stvâr jě jasna da němrě biti jasnaja (Turo-poljana), maker morti za nekě posle bilo i MaksimMilija(l)no Gôrko (rěkel bi Tolstoj):

Znači da samo trebamo vidjeti tko od predsjedničkih kandidata ima jednog od tih imena. Ferdinand, Karlo, Matija, Leopold, Albert, Ladislav, Marija, Filip, Maksimilijan, Rudolf, Fridrik...

Škoda (ili srěča) kě sě Milan Bandić ili Milan-(n)ović nésu setili (s)etimologijě. Po gore spomenutomu receptu za osvajâjně Bâjnske dvorov* imali bi maksimalně odn. vekšě šansě:

Maksi-mil(ij)an --> Milan Grande --> Milan (Gr)andić --> Milan (B)andić,
Maksi-mil(ij)an --> Milan-od milja --> Milan-(n)ović.

Nakon dokazivajna maksimalně o-milenosti Milana vu Hrvâtov (vuz morebitnu korekciju teksta himně: "Mile si nam Ti jedini"), iza pobedě na precedničkomu zebirajnu i osvâjajna političkoga vrh(nj)a, vrhovnik Bandić bi si mogel dodati još i nâziv-ni(c)k Maksimilijan Vrhovec.

Puni nâziv bi mu bil: Vrhovnik Milan Bandić i/ili Maksi-Milijan Vrhovec.

A i kandidaturu jě, simbolično, počel z vrh(ovc)a Zagrebačkě gorě - Slemena.

Kvartet Gubec i Savski Valovi - Na Sleme, 02:27
(In-sieme na Sleme)
Kvartet Gubec i Savski Valovi - Na Sleme
« Zadnja izmjena: Studeni 18, 2009, 12:08:12 prijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Bilaj

• Gost
« Odgovori #84 : Studeni 24, 2009, 03:29:25 poslijepodne »
evo napakon jednom pozitivnog komentara o bandiću.
Jest da je dugo trebalo da se ijedan pozitivan pojavi, ali eto i to smo dočekali. Ali više govori o ostalim političarima nego o Bandiću samom

http://www.vecernji.hr/kolumne/biracima-se-smucilo-politickih-podjela-kolumna-51558

Otkako je Milan Bandić objavio svoju predsjedničku kandidaturu, nastala je panika po medijima. Svi mogući kolumnisti i komentatori okrenuli su dokazivati kako bi njegov izbor bio ravan nacionalnoj katastrofi.

Analiziraju oni uzduž i poprijeko Bandićeve nedostatke, ali se jasno vidi da im to baš nekako ne ide od ruke: argumenti su im tanki, logika klimava, a dokazi nikakvi. Ne zato što Bandić ne bi imao nedostataka – ima ih, hvala na pitanju, u izobilju – nego zato što se ti politički proroci i ne boje njegovih nedostataka, nego nečega drugog, što ne spominju.

A što je to drugo? Pa, to su, nemojte se iznenaditi, Bandićeve vrline. A to je pravi hrvatski specijalitet, da se nekome vrline uzimaju za zlo i da se upravo one smatraju najvećim njegovim grijehom.

A koje su to Bandićeve vrline? Nema ih mnogo, ali su zato slikovite. O njemu se može kazati i ovo i ono, samo se ne može reći da je ideološki zaguljen.

On je već do sada bezbroj puta pokazao da može surađivati i s lijevima i s desnima, i s Crkvom i s braniteljima, i s nacionalnim manjinama i s dijasporom, i s Istrom i sa Slavonijom i s Bosnom. Rezultati su jedanput ovakvi, drugi put onakvi, ali se dobra volja nikada ne može poreći.

Sad se vi pitate tko mu to može zamjeriti. A ja odgovaram: može dobar dio naše političke kaste, a skupa s njom i mediji koji od nje žive.

Jer, pripadnici te kaste izgrađuju svoj profil i svoj javni identitet upravo na ideološkoj isključivosti. Njih prepoznajemo po tome što s jednima mogu, a s drugima ne mogu i po tome što će jedne stvari uvijek učiniti, a druge nikada neće.

Nema te opće koristi koja bi njih natjerala da odu u Bleiburg ako su redovito u Jasenovcu, niti da odu u Jasenovac ako su redovito u Bleiburgu.

A po tome se već vidi i zašto im Bandić smeta. Prvo i prvo, postoji opasnost da se većini birača već smučilo od svih tih podjela, da im je dosta toga da svatko puca iz svoga bunkera i da su se zaželjeli malo normalnoga života i običnoga ljudskog razgovora.

Da bi, ukratko, mogli dati glas Bandiću, ne samo zato što će se on i s njima sporazumjeti, nego zato što im je stalo do sporazumijevanja kao takvog.

A onda, postoji i druga, još veća opasnost: da Bandić svojim primjerom pokaže kako podijeljenost nije naša sudbina, nego da se može živjeti i drukčije.

Da lijevo i desno – zapjenjeno lijevo i zapjenjeno desno – nipošto nisu jedine naše mogućnosti, nego da postoje i drugi putevi. Da politička shizofrenija nije hrvatska nasljedna bolest, nego da je groznica koja nas već dugo trese, ali od koje bismo se možda mogli i izliječiti.

A mnogi od te shizofrenije dobro žive, pa se zato i boje Bandića. Ne kažem da je on doktor, a ne kažem ni da je lijek. Kažem samo da on otkriva kako postoji i zdravlje. A kako ćemo do toga zdravlja doći, druga je stvar i nipošto se ne može svesti na pitanje jesmo li za Bandića ili protiv njega.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #85 : Studeni 24, 2009, 08:34:43 poslijepodne »
Odlično gospon Bilaj, Vi pronađoste Bandića u centru, možda bi se Bandić za mjesto predsjednika učlanio i u HNS naprimjer, jer on je u stanju sve napraviti i promijeniti puno boja, da dođe do cilja. Ne, ne ja takvog predsjednika netrebam, koji nije dosljedan, vjerodostojan, nakon toliko godina članstva u SDP-u, "odmetnuo" se iz SDP-a. Zašto? Opet radi svog osobnog cilja, radi bježanja od problema Zagreba, za koji se on tako zalaže, možda i zaštite od progona - imuniteta.
Lokalni izbori završiše prije par mjeseci, zašto je kandidirao za mjesto gradonačelnika, zašto to nije prepustio nekome drugom i čekao predsjedničke izbore? Izigrao je stranku, izigrao je Zagreb, svoje birače, svoje stranačke kolege, nisam siguran da ne bi izigrao i državu zbog svog osobnog interesa.
Ja nemogu vjerovati takvom kandidatu i nikada mu ne bi dao svoj glas, predlažem i Vama da dobro promislite.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #86 : Studeni 24, 2009, 10:00:05 poslijepodne »
Joza joza

Nisi uočito bit a bio je istaknut i boldan

"dobar dio naše političke kaste ... izgrađuje svoj profil i svoj javni identitet upravo na ideološkoj isključivosti"

Offline lostcase

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #87 : Studeni 25, 2009, 12:39:09 prijepodne »
Joza joza

Nisi uočito bit a bio je istaknut i boldan

"dobar dio naše političke kaste ... izgrađuje svoj profil i svoj javni identitet upravo na ideološkoj isključivosti"

Naravno da kod Bandica nema ideoloske iskljucivosti kad taj nema nikakve ideale i stavove ni ista. Samo vice, ja delam, ja orem , bumo se dogovoril....Kaj god da ga se pita odgovor je isti.

Jedina ideologija koju on pozna je LOVA.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #88 : Studeni 25, 2009, 11:05:37 prijepodne »
Citat:
Izigrao je stranku, izigrao je Zagreb, svoje birače, svoje stranačke kolege, nisam siguran da ne bi izigrao i državu zbog svog osobnog interesa.
Ja nemogu vjerovati takvom kandidatu i nikada mu ne bi dao svoj glas, predlažem i Vama da dobro promislite.

Zašto svjesno obmanjuješ?..tko je koga izigrao?...nije li SDP-e izigrao Bandića?...pa za boha miloga da nije bilo Bandića za SDP-e se u Zagrebu ne bi niti znalo...Bandić je u SDP-u od samog početka kada nije bilo lako...Bandić je bio u SDP-u kada je bio na 3 % za razliku od nekih koji su u praskozorje 2000 promijenili kapute i ušli u SDP-e kad je sve bilo gotovo...ti i takovi su očiti primjer pa tako i djelujete na ovom forumu....služite se kranje niskim metodama, slično kao i ptica kukavica koja čeka da druga "vrijedna" ptica izgradi gnjezdo a tada ova nastupa i zaposjeda gnijezdo kao da je njezino...mislim da to najbolji oslikava ljude koji govore kao Vi... Kada je riječ o tome kako prepoznati želju za nametanjem osobnog mišljenja vjeruj mi, da uživo sretnem mnoge od ovih anonimnih učesnika s foruma, "rasprava" bi bila puno drugačija...ovaj nezavisni forum je prije svega otvorio prostor za opstrukciju svega onoga kaj ne zastupa političko nametnuto mišljenje skupine koja isti kontrolira, a prilagođavanje toj opstrukciji se najčešće provodi putem pozivanja na kriterij spremnosti na raspravu....

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #89 : Studeni 25, 2009, 01:09:49 poslijepodne »
Citat:
Izigrao je stranku, izigrao je Zagreb, svoje birače, svoje stranačke kolege, nisam siguran da ne bi izigrao i državu zbog svog osobnog interesa.

Zašto svjesno obmanjuješ?..tko je koga izigrao?...nije li SDP-e izigrao Bandića?...pa za boha miloga da nije bilo Bandića za SDP-e se u Zagrebu ne bi niti znalo...Bandić je u SDP-u od samog početka kada nije bilo lako...Bandić je bio u SDP-u kada je bio na 3 % za razliku od nekih koji su u praskozorje 2000 promijenili kapute i ušli u SDP-e kad je sve bilo gotovo...ti i takovi su očiti primjer pa tako i djelujete na ovom forumu....služite se kranje niskim metodama, slično kao i ptica kukavica koja čeka da druga "vrijedna" ptica izgradi gnjezdo a tada ova nastupa i zaposjeda gnijezdo kao da je njezino...mislim da to najbolji oslikava ljude koji govore kao Vi... Kada je riječ o tome kako prepoznati želju za nametanjem osobnog mišljenja vjeruj mi, da uživo sretnem mnoge od ovih anonimnih učesnika s foruma, "rasprava" bi bila puno drugačija...ovaj nezavisni forum je prije svega otvorio prostor za opstrukciju svega onoga kaj ne zastupa političko nametnuto mišljenje skupine koja isti kontrolira, a prilagođavanje toj opstrukciji se najčešće provodi putem pozivanja na kriterij spremnosti na raspravu....

gospon muha, nikoga ja ne obmanjujem, samo iznosim svoje razmišljanje kao i Vi svoje, o promjeni kaputa nemojte meni ništa imputirati jer moj kaput je vrlo čist, što se mene tiče, kao i moj karakter o kome Vi baš i neznate ništa, nemojte meni stavljati usta ili na lice nešto što mi ne pripada, ja ne djelujem na forumu, ja se zabavljam malo kad imam vremena, a koliko vidim da i ovaj forum nitko ne kontrolira ili ti nedaj bože cenzurira.

Vidim iz Vaših reakcija da ste jako osjetljivi na Bandića, s tendencijom da blatite po SDP, to mi upravo signalizira da bi Vi mogli biti jedan od onih koje spomenušte s promjenama kaputa, mene intuicija vodi uvijek dobro ili bar do sada je, ako u Vašem slučaju griješim, na koncu nije to ni bitno.

Što bi SDP napravio bez Bandića jadan u Zagrebu?

gospon muha ako Vam nije jasno grad Zagreb, kao i sve druge metropole, urbane sredine su uvijek bile okrenute takvim nekim opcijama, liberalima, građanskoj opciji, centru ako hoćete i bez obzira da nije bilo Bandića, bio bi neki drugi "Bandić" i SDP bi uvijek tako prošao ili bar slično, za razliku od ruralnih sredina gdje građani isključivo glasaju za desnicu i s emocijama, makar se osjeća pomak i kod nas da i ruralne sredine "zriju" u tom pogledu i počinju drugačije promišljati, dokazano dobrim dijelom i kod nas u Turopolju na zadnjim lokalnim izborima.

Dakle očito da Vi uzimate previše k srcu za sve što se kaže za Bandića, vjerojatno s razlogom koji je samo Vama poznat.
I ono što sam rekao već za Bandića, ostajem i dalje pri tome, pasalo to Vama ili ne.Živjeli!