Hrvatsku (kao i sve drugo i sve ostalo i sve ljude) se voli djelima, a ne kritikama. Hrvatsku se voli prihvaćanjem njezinih slabosti, ponosom na njezine dobre strane, plaćanjem poreza, i kontrolom usta - da ne mora baš svako sranje, kojeg se u naponu svojih dubokih misli u smišljanju kritika prožetih ljubavi sjetiš - izaći na vidjelo... previše je onih koji zloupotrebljavaju slovode i tekovine, a ništa ne rade, već misle da bi trebali biti zahvalni zbog topg njihovog kritiziranja.
Nisam za poimanje stvari da mi je "Hrvatstvo" zanimanje, kao što je to bilo mnogima za vrijeme rata (a i danas je!), ali sam još manje da mi samozvani znalci skladaju kritike na dnevnoj bazi, istodobno sami ne znaju prepoznati i pohvaliti išta dobroga. Kritizirati zna svatko, to uopće nije umna kategorija.
Dakle, ovakvu glupost već odavno nisam pročitala. Znači li ovo, Sledge, da svi moramo zabiti nos u svoj posao, da moramo šutjeti i praviti se da ne vidimo sva sranja koja se iz dana u dan događaju u ovoj državi, samo zato da to ne bi izašlo izvan granica ove države, da ne bi naštetilo njezinom političkom vrhu i da nas netko - ne daj Bože! - ne bi proglasio stranim ulizicama?
Zar misliš da su "ovi vani" blesavi pa ne znaju tko smo i što smo?

Upravo je šutnja mnogih koji su u Tuđmanovo vrijeme 90-ih godina, trebali kritizirati, upozoravati, vikati i vrištati na sav glas - a to nisu činili - ovu državu i dovela do ovog ponora nad kojim danas visimo.
Ti to nazivaš domoljubljem? Ja to nazivam kukavičlukom i glupošću!
Znači li, prema tvojim navodima, da su mediji morali šutjeti o svim aferama o kojima se pisalo svih ovih godina da slučajno ne bi nanijeli štetu gospodi u dubokim mekanim foteljama ogrezlima u kriminal i korupciju, a onda preko njih i HRvatskoj? Jesu li te prikaze Hrvatska? Za tebe možda jesu. Za mene nisu!!! I ja ih nikada neću poistovjetiti s ovom državom ma kako mi pokušavali to naturiti. Ti su ljudi sramota za ovu državu i uvijek će to biti.
Jesu li Vesna Balenović i svi ostali zviždači (ovog se časa ne mogu sjetiti imena one hrabre žene iz Zagrebačke banke koja je objavila podatak o Tuđmanovom honoraru na koji nikada nije plaćen porez!!!) trebali šutjeti i zabiti glavu u pijesak kako svojim glasom o pljački, kriminalu, korupciji i nepotizmu ne bi nanijeli štetui ovoj državi? Je li trebalo šutjeti i ne kritizirati HEP, Inu, ne pisati o Podravki, Žužulu, Guciću, Polančecu, "petim ortacima", o pljački u privatizaciji, o dodjeli unosnih poslova "po babi i po stričevima", o Sanaderovim satovima, o gomili afera i sranja koja se 20 godina događaju u ovoj zemlji?
Stvarnu štetu ovoj državi nisu nanijeli oni koji kritiziraju, nego oni koji kradu!!! Kritikom se nisu izgubila radna mjesta i ljudi nisu završavali na ulici. Ali zbog pokradenih i opljačkanih tvornica jesu! I to je najjednostavnija i najčišća istina!!!
I dobro je napisao Mlačanin, svi mi koji smo ostali ovdje, koji pošteno radimo, plaćamo porez i koji smo uzeli pušku u ruku kad je trebalo volimo ovu Hrvatsku. Tako i dokazujemo svoju ljubav. Ali baš zato što je volimo imamo pravo tražiti i zahtijevati da bude bolja nego što je sad. I kritizirat ćemo koliko god bude trebalo, jer imamo pravo ukazivati na sve one pokvarene prikaze koje su sve ove godine držale ruku na srcu dok se pjevala himna, ali su tu istu zemlju potajice pljačkai i potkradali gdje god su i kako god su stigli.
Pljačkali su moj novac, koji sam ja svojim krvavim radom davala ovoj državi kroz poreze i sva ostala davanja koja pošteno plaćam. PLjačkali su, Sledge, i tvoj novac. Zar stvarno misliš da bih ja - i svi mi! - trebala šutjeti iz straha da mi netko ne zamjeri da sam "loša Hrvatica" jer u ovoj držćavi u kojoj plaćam porez i u kojoj radim tražim i zahtijevam pravdu?
Jesam li "loša Hrvatica" jer upirem prstom u sve ono što se u normalnojh državi ne bi smjelo događati, a u ovoj se događa? ? Nisam!!! Jer ne kradem, ne pljačkam, živim pošteno, hranim i odgajam svoje dijete da jednog dana bude jednako tako pošteni građanin ove države. I zbog toga imam i moralno pravo i dužnost tražiti da ova zemlja - u kojoj će sutra živjeti i raditi i moje mdijete! - bude bolja.
E pa stvarno, Sledge, često znaš lupati gluposti. Ali ovo ti je vrhunac!!!