Anketa

Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Da, bez razmišljanja
1 (6.7%)
Da, iako se bojim
4 (26.7%)
Ne, nije nužno dobro nam je i bez njih
7 (46.7%)
Ne, nikako, žele nas pokoriti
3 (20%)

Ukupno Glasova: 14

Glasanje završeno: Siječanj 07, 2010, 10:20:27 poslijepodne

Autor Tema: Nepokoreni ili ipak jesmo?  (Posjeta: 55792 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
Odg: Nepokoreni ili ipak jesmo?
« Odgovori #45 : Studeni 10, 2009, 10:58:12 poslijepodne »
Ne mogu razumijeti (a kaj mogu kad sam bedasta) da smo ne tako davno branili ovu zemlju od kako su rekli jedne od najmoćnijih vojski Evrope, a onda nakon toga postajemo poslušnici ZNA SE koga i za koga.

Bi li mi vi, forumaši, pojasnli zašto mi to MORAMO ući u nekakvu zajednicu sa meni mrskim narodima, koji su zgriješili kroz povijest mnoge nepravde, inceste, smrti, krvoprolića, otimanja, uništenja i stalno to čine.

Što nas vuče, što nas tjera, što nam ne da biti svoj na svome?
Zato su nam nacionalni interesi EU, a ne naša lijepa zemlja? Mi smo svoju zemlju krvlju i životima izborili, oni nisu, baš nitko.
Ima li negdje nekakav link?

Poštovana Plemenita gospođo,
živimo i komentiramo u krivim vremenima. Jedino što nam je demokracija donijela ovakvi komentari koji nisu automatizmom kazneno proganjani ali već i u ovom demokratskom sistemu malo ozbiljnije i javnije prozivanje sa sobom nosi uzročno posljedične sankcije ( primjer djelatnice ZABE, INE itd.).
Mi MORAMO ući u Uniju jer smo rasprodali svoju imovinu i više nismo njezini vlasnici pa novi vlasnici žele da se primjenjuju njezini zakoni kako se ne bi pojavio kakav Hugo, Tito ili slični pa im nacionalizirao imovinu ili ih pozatvarao jer nisu ispunili potpisane ugovore i platili obveze.
JNA nikada pred nijednim sudom nije optužena za genocid, krvoproliće ili uništavanje imovine jer sve stranke koje su se nalazile na vlasti tu temu nikada nisu ni smatrala problematičnom. Ko je bombardirao Vukovar? Nije Arkan, nije Šešelj, nije Slobo. Sad, avioni su bili od JNA. Možda su ih rentirali četnicima, ono rent a plain.
Zemlju su branili dragovoljci , a nakon toga je uslijedila mobilizacija. U međuvremenu je počela i privatizacija.
Nadam se da ste do sada shvatili da mi već dugo nemamo nacionalnih interesa jer isti već duge formalno i ne postoje. Uostalom, što bi to trebao biti nacionalni interes kad su se strateški interesi jedne države rasprodali po povoljnoj cijeni.
Da li su telekomunikacije, nalazišta plina, elektorprivreda, voda, proizvodnja, poljoprivreda, objekti u turizmu koje smo naslijedili od bivše države nacionalni interesi? Pa toga više nema, pojela maca.
Zapravo, zašto vi uopće otvarate ovakve teme? Da bi nas podsjetili da smo u banani od samog početka, malo poslije ili generalno od stoljeća sedmog?
Stalno nešto kombiniramo o vanjskom dugu, koliko se koja vlada više zadužila u odnosu na prijašnju, ko je s kim bio u kombinaciji kod privatizacija, a svi pokrenuti predmeti polako ali sigurno odlaze u zastare. Taman dok nam se otvore i zatvore poglavlja više nećete imati koga proganjati za nezakonite radnje ili nepoštivanje preuzetih obveza jer će sve biti u zastari.

Vaš slogan je ....Viva la revolution, zar ne. Pa onda ajmo, evo napalio me film Sutjeska. Definirajte revolucionarno djelovanje?
Ne izlazak na izbore, ne čitanje i komentiranje dnevnih tiskovina, kupovanje namirnica u Srbiji.....što?
Ko to tamo peva?

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #46 : Studeni 11, 2009, 02:21:57 poslijepodne »
... probaj voljeti Hrvatsku drugačije, ne kritikom.

Ne volim kad se citira samo jedan dio ,ali tako je napisano pa ću se nadovezati.
Voljeti Hrvatsku srcem,kako za koga ,ali za mene znači ostati ovdje ,sunce drugdje neće bolje sjati,ali ne čim je zatrubila truba više nije bilo mjesta na autocestama , vlakovima,autobusima,koji su puni jurili prema Njemačkoj,ma Kanadi čak,jer su ostale zemlje bile preblizu.
 Voljeti srcem,znači braniti je dok mi je cijela obitelj sa starim roditeljima u nekom podrumu kod susjeda
Voljeti je znači hraniti i oblačiti Zenge i ine vojnike koji su za divno čudo ostali ovdje
Voljeti je znači u doba komunizma ,kada su mnogi zbog kriminala morali izbjeći iz tog mraka totalitarizma,ostali smo tu u tom mraku radili gradili privređivali i stvarali i čekali zrake sunce da razbiju taj mrak.
Voljeti je dali to znači,vratiti se kad je „zgodno“kao heroj oteti nam sve ono što smo godinama stvarali i izgrađivali,bagatelizirati sve ,prodati,rastrajbati bilo zašto samo da i oni zarade na onome što nisu privrijedili
Čudna neka ljubav,priznajem.
Voljeti znači braniti sve naše tekovine,diči glas kada se zemlja urušava zbog bahate i promašene politike. Pokušati govorom ukazati na grešku u očekivanju da se stane,razmisli ne podilazi ulizivački drugima .
Da ja volim Hrvatsku i sada kad je osiromašena i opustošena kao Hirošima,radim i dalje ovdje ,nemam bankovne račune vani u bankama,nemam ništa više nego sam imao i ranije,ne brojim svoje stanove na pet ,šest adresa itd,itd.
I kritizirat ču i dalje jer jedino to mogu,u nadi da će ipak netko čuti vapaj očajnika (ne samo mene nego i ostale koji vole svoju zemlju iskreno), ne ću izmišljati  načine i zakone kako da ne platim porez i kako da osiromašim raznim uvozima seljake kojima se svaki dan priča nova priča,ovisno o potrebama dnevne politike.
Zemlja se voli na mnogo načina ,a ne tako jako da bi je najradije uzeli i prodali,je samo za
sebe.
Zaista ne znam kako bi je više ,bolje i drugačije volio??

Odličan post mlačanin! Svaka čast!

Ja bi još samo nadodala da nemam potrebu nikome dokazivati svoje domoljublje ili Hrvatstvo jer se to samo po sebi podrazumjeva, nemam dvojbe po tom pitanju, sve je jasno ko bijeli dan.
Tu sam se rodila, tu živim, to volim, to je moje i tu bum i završila jednog dana.
Ne moram se lupati u prsa i vikati iz sveg glasa ja sam Hrvatica, da bi se osjećala dobro u svojoj koži, jer to je isto kao da urlam ja sam žena, majka, čovjek....
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline Točkica

• Iskusni član
« Odgovori #47 : Studeni 11, 2009, 07:30:47 poslijepodne »

Hrvatsku (kao i sve drugo i sve ostalo i sve ljude) se voli djelima, a ne kritikama. Hrvatsku se voli prihvaćanjem njezinih slabosti, ponosom na njezine dobre strane, plaćanjem poreza, i kontrolom usta - da ne mora baš svako sranje, kojeg se u naponu svojih dubokih misli u smišljanju kritika prožetih ljubavi sjetiš - izaći na vidjelo... previše je onih koji zloupotrebljavaju slovode i tekovine, a ništa ne rade, već misle da bi trebali biti zahvalni zbog topg njihovog kritiziranja.

Nisam za poimanje stvari da mi je "Hrvatstvo" zanimanje, kao što je to bilo mnogima za vrijeme rata (a i danas je!), ali sam još manje da mi samozvani znalci skladaju kritike na dnevnoj bazi, istodobno sami ne znaju prepoznati i pohvaliti išta dobroga. Kritizirati zna svatko, to uopće nije umna kategorija.

Dakle, ovakvu glupost već odavno nisam pročitala. Znači li ovo, Sledge, da svi moramo zabiti nos u svoj posao, da moramo šutjeti i praviti se da ne vidimo sva sranja koja se iz dana u dan događaju u ovoj državi, samo zato da to ne bi izašlo izvan granica ove države, da ne bi naštetilo njezinom političkom vrhu i da nas netko - ne daj Bože! - ne bi proglasio stranim ulizicama?

Zar misliš da su "ovi vani" blesavi pa ne znaju tko smo i što smo?  :P

Upravo je šutnja mnogih koji su u Tuđmanovo vrijeme 90-ih godina, trebali kritizirati, upozoravati, vikati i vrištati na sav glas - a to nisu činili - ovu državu i dovela do ovog ponora nad kojim danas visimo.

Ti to nazivaš domoljubljem? Ja to nazivam kukavičlukom i glupošću!

Znači li, prema tvojim navodima, da su mediji morali šutjeti o svim aferama o kojima se pisalo svih ovih godina da slučajno ne bi nanijeli štetu gospodi u dubokim mekanim foteljama ogrezlima u kriminal i korupciju, a onda preko njih i HRvatskoj? Jesu li te prikaze Hrvatska? Za tebe možda jesu. Za mene nisu!!! I ja ih nikada neću poistovjetiti s ovom državom ma kako mi pokušavali to naturiti. Ti su ljudi sramota za ovu državu i uvijek će to biti.

Jesu li Vesna Balenović i svi ostali zviždači (ovog se časa ne mogu sjetiti imena one hrabre žene iz Zagrebačke banke koja je objavila podatak o Tuđmanovom honoraru na koji nikada nije plaćen porez!!!) trebali šutjeti i zabiti glavu u pijesak kako svojim glasom o pljački, kriminalu, korupciji i nepotizmu ne bi nanijeli štetui ovoj državi? Je li trebalo šutjeti i ne kritizirati HEP, Inu, ne pisati o Podravki, Žužulu, Guciću, Polančecu, "petim ortacima", o pljački u privatizaciji, o dodjeli unosnih poslova "po babi i po stričevima", o Sanaderovim satovima, o gomili afera i sranja koja se 20 godina događaju u ovoj zemlji?

Stvarnu štetu ovoj državi nisu nanijeli oni koji kritiziraju, nego oni koji kradu!!! Kritikom se nisu izgubila radna mjesta i ljudi nisu završavali na ulici. Ali zbog pokradenih i opljačkanih tvornica jesu! I to je najjednostavnija i najčišća istina!!!

I dobro je napisao Mlačanin, svi mi koji smo ostali ovdje, koji pošteno radimo, plaćamo porez i koji smo uzeli pušku u ruku kad je trebalo volimo ovu Hrvatsku. Tako i dokazujemo svoju ljubav. Ali baš zato što je volimo imamo pravo tražiti i zahtijevati da bude bolja nego što je sad. I kritizirat ćemo koliko god bude trebalo, jer imamo pravo ukazivati na sve one pokvarene prikaze koje su sve ove godine držale ruku na srcu dok se pjevala himna, ali su tu istu zemlju potajice pljačkai i potkradali gdje god su i kako god su stigli.

Pljačkali su moj novac, koji sam ja svojim krvavim radom davala ovoj državi kroz poreze i sva ostala davanja koja pošteno plaćam. PLjačkali su, Sledge, i tvoj novac. Zar stvarno misliš da bih ja - i svi mi! - trebala šutjeti iz straha da mi netko ne zamjeri da sam "loša Hrvatica" jer u ovoj držćavi u kojoj plaćam porez i u kojoj radim tražim i zahtijevam pravdu?

Jesam li "loša Hrvatica" jer upirem prstom u sve ono što se u normalnojh državi ne bi smjelo događati, a u ovoj se događa? ? Nisam!!! Jer ne kradem, ne pljačkam, živim pošteno, hranim i odgajam svoje dijete da jednog dana bude jednako tako pošteni građanin ove države. I zbog toga imam i moralno pravo i dužnost tražiti da ova zemlja - u kojoj će sutra živjeti i raditi i moje mdijete! - bude bolja.

E pa stvarno, Sledge, često znaš lupati gluposti. Ali ovo ti je vrhunac!!!   ???
« Zadnja izmjena: Studeni 11, 2009, 07:34:42 poslijepodne Točkica »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #48 : Studeni 11, 2009, 08:37:45 poslijepodne »
Volio bih da uopće shvaćaš kaj sam htio reći, a ne se odmah napuhavati i pisati stvari koje nitko nije rekao, čak ni pomislio... otkuda si izvukla odmah sve vragove "crne i crvene"??

Nitko ništa ne brani, ali htio sam samo reći da bi povremeno trebali znati kada treba imati jezik za zubima, a ne laprdati uvijek i svugdje bezveze i nekontrolirano, glavno da se lupeta, uz još dublje uvjerenje kako je to "jako važno" i kako se time čini "dobro djelo".

Ako oni vani znaju što se kod nas dešava (normalno da znaju), što ćeš im ti sa svojim kritikama i komentarima? Nije stvar u tome što se dešava, stvar je u iskorištavanju loših dojmova (koji nemaju najčešće veze sa objektivnim, već su strogo subjektivni) za politički pritisak.

BTW, znam o čemu govorim, naša vizija "konstruktivne kritike" se svugdje zove i tretira kao ciganluk i žutilo, a ne kao konstruktivna kritika. No to treba moći razlikovati.

Da si to vrijeme koje si potrošila na tipkanje potrošila na barem elementarno shvaćanje onoga kaj sam htio reći, bilo bi lakše i tebi i meni. A negdje sam već spomenuo da jezik ne treba biti brži od pameti... zar je tako teško toga se barem jednom pridržavati?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #49 : Studeni 12, 2009, 02:07:57 poslijepodne »
.................
Ako oni vani znaju što se kod nas dešava (normalno da znaju), što ćeš im ti sa svojim kritikama i komentarima?

Baš me briga kaj oni znaju i da li znaju.
Važno mi je da ovi ZNA SE čuju i saznaju koje efekte polučuju među građanima ove države, jer nisu svi ZNA SE gliste.
Važno mi je kako je nama, važno mi je da i ovi ZNA SE i oni drugi i oni vani saznaju i čuju, pročitaju da nisu dobrodošli, da ova anketa kaže:

Jeste li za ulazak Hrvatske u EU? 
Da, bez razmišljanja  1 (7.7%)
Da, iako se bojim  4 (30.8%)
Ne, nije nužno dobro nam je i bez njih  5 (38.5%)
Ne, nikako, žele nas pokoriti  3 (23.1%)

Ukupno glasača: 13

I da, imamo problema, ali da znaju da smo sposobni riješti svoje probleme unutar svojih granica, no nemojte me pitati kada. Jednog dana, nadam se da bum poživela.

Offline Točkica

• Iskusni član
« Odgovori #50 : Studeni 12, 2009, 03:59:22 poslijepodne »

Volio bih da uopće shvaćaš kaj sam htio reći, ...

I ja bih, Sledge, isto tako voljela da ti češće promisliš što si htio reći, ali i da pročitaš što si napisao i da shvatiš kako to zvuči. A to što napišeš (ne znam jesi li prije toga dobro promislio što ćeš i kako ćeš napisati) prečesto zvuči nadmeno, bahato i podcjenjivački. Zato i dobivaš reakcije kakve dobivaš.

A negdje sam već spomenuo da jezik ne treba biti brži od pameti... zar je tako teško toga se barem jednom pridržavati?

Hajde, budi ljubazan, pa ti budi prvi koji će se tako ponašati. A mi ćemo za tobom.

Tur

• Gost
« Odgovori #51 : Studeni 12, 2009, 09:53:12 poslijepodne »
I da, imamo problema, ali da znaju da smo sposobni riješti svoje probleme unutar svojih granica, no nemojte me pitati kada. Jednog dana, nadam se da bum poživela.

Jel vi shvaćate da je ova vaša teorija ustvari utopija? Mi bumo riješili svoje probleme SAMOSTALNO??? Ko ih bu rešil? Korumpirana vlast ili zatupljeni narod?

Ja ne mislim provesti život u ovakvoj državi de je kriminal ko dober dan. Mislim da je vreme da počnemo normalno funkcionerati, pa ak treba i pod cenu toga da se denemo pod nečiju kontrolu.
« Zadnja izmjena: Studeni 12, 2009, 09:58:13 poslijepodne Tur »

Offline Točkica

• Iskusni član
« Odgovori #52 : Studeni 12, 2009, 10:05:48 poslijepodne »
Ja ne mislim provesti život u ovakvoj državi de je kriminal ko dober dan. Mislim da je vreme da počnemo normalno funkcionerati, pa ak treba i pod cenu toga da se denemo pod nečiju kontrolu.

Ajoj, Tur, kaj bu vam sad Sledge rekel? Pazite kad sad vem krene lijepiti etikete poput "izdajica", "potkupljeni", "neHrvat", "loš Hrvat", "uvlači se onima vani",....

Auuuuu     ???

Tur

• Gost
« Odgovori #53 : Studeni 12, 2009, 10:23:35 poslijepodne »
Onoga trenutka kada za nekoga kažete: "On je neHrvat", prestaje razumijevanje. Prilijepili ste etiketu na njega. "On je HDZ-ovac." Toga trenutka razumijevanje prestaje. Zalijepili ste na njega etiketu, i ako etiketa za sobom povlači slaganja ili neslaganja, tim gore! Kako ćete razumjeti ono s čime se ne slažete, ili ono s čime se slažete?

Etikete su nam tako važne. Kažemo: "Ja sam desničar." Ali, jeste li zaista? Ne možeš reći da ako promijeniš stranku imaš novo "ja". Nije li to ono isto staro "ja" s novim političkim uvjerenjima? Sjećam se čovjeka koji je pitao svojeg prijatelja: "Kaniš li glasovati za SDP?" Prijatelj mu odgovori: "Ne, namjeravam glasovati za HSP. Moj otac je bio u HSP-u, moj djed je bio u HSP-u, i moj pradjed je bio HSP-ovac." Prvi reče: "To je neka luda logika. Mislim, ako ti je otac bio konjokradica, i ako ti je djed bio konjokradica, i ako ti je pradjed bio konjokradica, što ćeš ti onda biti?" "Ha, pa onda bih bio u SDP-u", odgovori mu ovaj.

Prema tome: da, ja sam neHrvat. NeHrvat sam jer želim normalno živjeti. I da mogu birati između vlastite sreće i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske sigurno je da bih izabrao ono prvo. Radije bih bio sretan nego gledao Hrvatsku teritorijalno cjelovitu. A tzv. "domoljubi" i "pravi Hrvati" su nam kroz povijest samo štetu nanosili.
« Zadnja izmjena: Studeni 12, 2009, 10:31:05 poslijepodne Tur »

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #54 : Studeni 12, 2009, 10:39:23 poslijepodne »
Jel vi shvaćate da je ova vaša teorija ustvari utopija? Mi bumo riješili svoje probleme SAMOSTALNO??? Ko ih bu rešil? Korumpirana vlast ili zatupljeni narod?

U pravu ste, ali ipak samo djelomično. I dalje vjerujem da ovaj narod može sam.
Doduše, svakim se danom razočaram i pokolebam, ali ipak....

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #55 : Studeni 12, 2009, 10:41:01 poslijepodne »
........... A tzv. "domoljubi" i "pravi Hrvati" su nam kroz povijest samo štetu nanosili.

naglasak na tzv. Time ste sve rekli.  :)

Jaguar

• Gost
« Odgovori #56 : Studeni 29, 2012, 08:41:50 prijepodne »
Nepokoreni ili ipak jesmo?
Odličan naslov.
Zanimljiv je čitav niz ljudi proizašlih iz rata koji su se enormno obogatili, to su sve bili neki vozači, obični policajci, kondukteri, konobari.....
dok imamo prave i istinske generale poput generala Stipetića i nekih još koji eto slučajno se nisu obogatili a i čitav niz istinskih pravih branitelja, koji se nikada ničim nisu okoristili pa čak ni mirovinom.
I zato mi je ovo pitanje u naslovu ispravno do boli!

http://www.jutarnji.hr/klemm--uopce-nisam-navijac-cibone--samo-sa-zelio-da-dario-saric-ostane-u-hrvatskoj-/1069306/

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #57 : Siječanj 07, 2013, 11:43:38 poslijepodne »
komentari: ...
Zdravkec 2013-01-06 21:48:45
 Hrvatsku su opljačkali manjim dijelom za vrijeme Tuđmana a većim dijelom za vrijeme Račana i Sanadera!
 Pljačku su, kroz cijelo vrijeme samostalnosti pa sve do današnjeg dana, bez presedana, isključivo, jedino, samo i jedino samo, provodile strukture na vlasti do 1990. Nakon prvih demokratskih izbora, smjene i čistke su dodirnule sve institucije a samo manjim dijelom gospodarstvo. Dok su domoljubi s Tuđmanom na čelu bili zauzeti sa stvaranjem države te "dogovaranjem" rata s Miloševićem, "izdajom" Vukovara, "prodajom" Posavine, "podjelom" Bosne i Hercegovine, "agresijom" na Bosnu i Hercegovinu i "udruženim zločinačkim poduhvatom" s HR H-B-om, netaknute ekonomske strukture su baštinile svoje vještine. Za vrijeme Tuđmana privatizirano je samo 28% subjekata, u koje nije uključeno niti jedno strateški i nacionalno vrijedno poduzeće, koje je činilo kičmu gospodarskog suvereniteta, poput banaka, INE, Plive, Hrvatskog telekoma, itd. Do Tuđmanove smrti stranci su imali samo 1/6 bankarskog tržišta a do kraja 2002. 4/5. Do kraja 2000., ino dug je bio 8,5 milijardi USD-a, a Račan taj dug povećava za 23 milijarde eura da bi ga Sanader povećao na 43 milijarde. Račan je osim bankarskog sektora načeo i HT i INU, a u istim je ugovorima definirano i preuzimanje ostatka. Sanader je samo nastavio gdje je prethodnik stao. Prije dolaska na vlast, Račanova je koalicija svoj sporazum o mini državnom udaru (prema samom Sorosu) potpisala u Americi a Sander prije pobjede 2003. je bio u Njemačkoj.
 Dok su bivše strukture izučavale doktrinu Pusićkine "Industrijske demokracije i civilnog društva" (1986.), Tuđman je po šalterima uručivao molbe za putovnicu. U istoj Vesna govori kako: "velika koncentracija kapitala u odabranom krugu upravljačke elite" i "čine elitu koja ima nadproporcionalnu kontrolu nad raspolaganjem ekonomskim resursima o kojima ovisi većina društva". Nije isto kada o 200 obitelji govori povjesničar i ekonomist. Zašto se do danas nisu otkrila imena vlasnika tisuća skrbničkih računa, koji se vode kao vlasnici pola Hrvatske? Račan nije znao nabrojati 200 najjačih "obitelji" jer nije znao definirati obitelj. Linić prodaje HPB, autoceste i Croatia osiguranje a sutra će prodati i poljoprivredno zemljište i vode. Gdje su novci od prodaje imovine Saveza komunista Hrvatske koje je nasljedio SDP-SKH? Jel partija ikada imala problema s financiranjem?
 Konačno, logično se nameće pitanje, ako je HDZ opljačkao državu, zašto je morao novce izvlačiti iz javnih poduzeća za kampanje i stranački rad, zašto danas ne kontrolira niti jedan medij i zašto su, od osuđenih hadezeovaca u zatvoru, samo par pokaznih Pedrića, koje se tereti za nekoliko desetaka milijuna kuna? A milijarde su nestale...
http://www.dnevno.hr/kolumne/ante-nazor/75105-opera-i-tko-je-kriv-za-egzodus-srba-iz-hrvatske.html
wwwg tablice

Offline plemenitashica

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #58 : Veljača 14, 2013, 09:37:36 poslijepodne »
"Predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović rekao je kako su štandovi postavljeni po svim hrvatskim gradovima na velikom broju lokacija, te će svi koji žele potpisati neko od referendumskih pitanja za to imati i priliku. Dodao je kako se broj potrebnih potpisa kreće od 370 do 400 tisuća, te se nada kako će taj broj ionako biti znatno premašen.

Organizacijski odbor poziva sve građane na ostvarenje svojih Ustavom zajamčenih prava u odlučivanju o važnim pitanjima opstanka i razvoja hrvatskog društva. Potrebno je omogućiti pravo sudjelovanja u donošenju važnih odluka građanima Hrvatske, kojima to pravo i izvorno pripada."

Pitanja o kojima je utvrđena potreba izjašnjavanja birača su sljedeća:

1. JESTE LI ZA PONIŠTENJE PRETVORBE I PRIVATIZACIJE ?

2. JESTE LI ZA ZABRANU RASPRODAJE IMOVINE, PROSTORA I PRIRODNIH RESURSA REPUBLIKE HRVATSKE ?

3. JESTE LI ZA ZABRANU PROMETOVANJA, PROIZVODNJE I PRODAJE GMO-a U REPUBLICI HRVATSKOJ?

4. JESTE LI ZA ILI PROTIV ČLANSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U EUROPSKOJ UNIJI?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/78331-referendumski-ustanak-pocinje-u-srijedu-stotine-aktivista-diljem-hrvatske-na-standovima-skuplja-potpise.html

http://www.uzmah.org/

Akcija se održava diljem Hrvatske, u 85 gradova. Potpisi se prikupljaju pd 13-27. veljače.

Vidjela sam taj plakat, mislim da negdje oko doma zdravlja i pisalo je da se potpisi skupljaju preko puta tržnice. Ne znam, nisam bila u gradu već par dana, ali ću provjeriti.
Ma kaj provjeriti i potpisati.
I mene se pita.  8)

« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2013, 10:26:10 poslijepodne BobRock »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #59 : Veljača 14, 2013, 10:29:32 poslijepodne »
Editiranje prethodnog posta: korekcija prvog linka.