Anketa

Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Da, bez razmišljanja
1 (6.7%)
Da, iako se bojim
4 (26.7%)
Ne, nije nužno dobro nam je i bez njih
7 (46.7%)
Ne, nikako, žele nas pokoriti
3 (20%)

Ukupno Glasova: 14

Glasanje završeno: Siječanj 07, 2010, 10:20:27 poslijepodne

Autor Tema: Nepokoreni ili ipak jesmo?  (Posjeta: 55824 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline plemenitashica

• Skoro pa pravi član
Odg: Nepokoreni ili ipak jesmo?
« Odgovori #60 : Veljača 15, 2013, 08:43:00 prijepodne »
Akcija se održava diljem Hrvatske, u 85 gradova. Potpisi se prikupljaju pd 13-27. veljače.

Našla sam i plakat - poziv.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #61 : Veljača 17, 2013, 12:52:23 prijepodne »
Referendumski ustanak u dva dana prikupio 10.000 potpisa: 'Građani, skinite obrazac i pomozite u prikupljanju!'
 'Reakcije građana su iznimno pozitivne i sva četiri pitanja se potpisuju gotovo istim intenzitetom. Desetak hrvatskih gradova kreće s prikupljanjem potpisa tek sutra jer su naši aktivisti imali problema s gradskim poglavarstvima oko dozvola za štandove'.
...Potpisati se inače možete na sljedećim mjestima koje ćete pronaći OVDJE http://referendum.co/adrese-standova-po-gradovima-2/
•VELIKA GORICA:
Trg Kralja Tomislava
Tržnica
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/78708-referendumski-ustanak-u-dva-dana-prikupio-10-000-potpisa-gradani-skinite-obrazac-i-pomozite-u-prikupljanju.html

PREUZMI POTPISNE LISTE I PRIKUPI POTPISE
http://referendum.co/preuzmi-potpisne-liste-i-prikupi-potpise/

Link za preuzimanje lista je TEKST DOKUMENTI
http://referendum.co/aktivisticki-materijali/tekst-dokumenti/

GRUPA ZAGREB
Zagreb i zagrebačka županija (19 štandova) : Dubravko Krčmarek – 099 2222 356 dubravkokrcmarek@gmail.com
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #62 : Ožujak 04, 2013, 09:29:44 poslijepodne »
REFERENDUMSKI USTANAK u VG-u
 PRIKUPLJANJE POTPISA ZA REFERENDUM PROTEKLO U NE DEMOKRATSKIM UVJETIMA - Darinka Đuretić
http://velika-gorica.org/velika-gorica/hrvatska/referendumski-ustanak-u-vg-u
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #63 : Ožujak 06, 2013, 09:50:15 poslijepodne »
Skupljanje potpisa je završeno, idemo dalje!
 Cijenjeni dame i gospodo,
akcija prikupljanja potpisa je uspješno završena. Primili smo knjige iz svih gradova Hrvatske u kojim su aktivisti odradili gotovo nemogući pothvat. Sada nam ostaje provjeriti sve knjige, prebrojiti točno potpise i predati ih Predsjedniku Hrvatskog Sabora.
 O načinu kako će se odigrati taj svečani čin još se razmišlja, ali čim se donese odluka biti ćete obaviješteni. Isto tako, čim budemo imali točan broj, saznati ćete koliki je konačni broj potpisa.
 U međuvremenu srdačan pozdrav od svih nas, hvala na sudjelovanju i podršci i do skorog viđenja jer ovo je samo početak!
http://referendum.co/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #64 : Ožujak 18, 2013, 11:34:47 poslijepodne »
Zahtjev za raspisivanje referenduma
http://referendum.co/
wwwg tablice

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #65 : Ožujak 22, 2013, 12:20:40 poslijepodne »
 Occupy Croatia poziva građane: Na glasački listić za EU parlament dopišite NITKO i delegitimirajte izbore- Obavezno treba izaći na izbore! Na listić dopisati NITKO, i zaokružiti!Ovom akcijom s velikim brojem nevažećih listića postižemo da se delegitimiraju ovi izbori.Ne izlaskom na izbore, odnosno ne glasanjem, ne postiže se ništa - objavili su na svom facebook profilu pripadnici pokreta Occupy Croatia..

- Kako su ovo izbori za EU parlament ovom akcijom ujedno želimo porućiti hrvatskim vlastima i EU da se protivimo ulasku Hrvatske u EU. Ne važećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima. Akcija će polučiti uspjeh tek nakon provedenih izbora, jer zbog velikog broja nevažećih glasačkih listića i pritiska naroda nakon izbora, vlast će se osjećati nesigurnom, te će biti prisiljena napraviti pozitivne promjene ili raspisati prijevremene izbore. Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Akcijom prema promjeni političkog sustava (parlamentarna diktatura) i uspostavi direktne demokracije - poziva Occupy Croatia.
   Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Nevažećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima, navode u pokretu Occupy Croatia.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/82070-occupy-croatia-poziva-gradane-na-glasacki-listic-za-eu-parlament-dopisite-nitko-i-delegitimirajte-izbore.html

Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline plemenitashica

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #66 : Ožujak 23, 2013, 01:11:58 poslijepodne »
Occupy Croatia poziva građane:

Obavezno treba izaći na izbore! Na listić dopisati NITKO, i zaokružiti!

Ovom akcijom s velikim brojem nevažećih listića postižemo da se delegitimiraju ovi izbori.
Ne izlaskom na izbore, odnosno ne glasanjem, ne postiže se ništa - objavili su na svom facebook profilu pripadnici pokreta Occupy Croatia..

Ili prečarati, napisati bilo kaj. Podržavam. I sama ću učiniti isto.
Nije da se ne postiže ništa, upravo ne izlaskom se daje podrška onima koje će zaokruživati oni koji izađu.
Ali izaći i prečarati listić - e to je pokazatelj da nikoga ne podupireš.

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #67 : Ožujak 23, 2013, 07:41:03 poslijepodne »
Nema to veze. Oni "broje".
Anšlusali mi/nas z referendumom v Zapadne Emirate a ne poznam čoveka kaj je bil za.
Kak se to v bele veli; "Ko piše, njemu više".
wwwg tablice

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #68 : Ožujak 24, 2013, 02:06:49 poslijepodne »

Prisjetite se 'Istine o kojoj se u Hrvatskoj šuti'

Jesu li naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Jesu li svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81860-prisjetite-se-istine-o-kojoj-se-u-hrvatskoj-suti.html

Prije tri godine u javnost je izašao tekst pod naslovom 'Istina o kojoj se u Hrvatskoj šuti'. Autor teksta N.N. tada je razdrmao Hrvatsku koja je pregovarala o svom ulasku u Europsku uniju. Danas, kada smo na pragu ulaska u ovu organizaciju, tekst je i više nego aktualan.
'Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.
Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje.
Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili s niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza.
U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.
Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku. Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je češki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju..................................

Dali ovakvi tekstovi znače istinu, laž ili se svi pretvaramo da ne vidimo i ne čujemo?
« Zadnja izmjena: Ožujak 24, 2013, 02:09:23 poslijepodne Mlačanin »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #69 : Ožujak 24, 2013, 09:40:46 poslijepodne »
Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku.
I kaj? Ko nama brani da sami sebi stavimo neku kvotu i ne dozvolimo graditi prljave tvornice? Ali to opet nebu dobro, jer buš ti prvi išel copy&paste članke koji budu iz tog razloga pluvali po vladi jer time ne dozvoljava strancima, a ni našim da investiraju.

No ak vlada nebu imala nikakve hrvatske kvote, onda buš opet ti prvi koji bu ovdje copy&paste članke koji pljuju po vladi jer se ne brine o našem najvećem bogatstvu - o našoj prelijepoj prirodi. I opet ne dobro.

Viš da nikak nije dobro, navek bu nam ova naša vlada semu kriva. Evo, zima je malo duža pa izgleda da je i tome naša vlada kriva, kaj ne?

Da se radi o HDZju, onda se ne bi tak puno ovdje kritiziralo, to znamo iz iskustva. Ko zna zakaj je to tak? Jer su HDZovci plaćali novcem hrvatskih poreznika socijalnu šutnju i time se duboko zaduživali, ali su bar svi imali od toga koristi - ali kaj bu zutra - baš nas briga.? Jer su se uvlačili ljudima u g...cu time kaj su im delali poklone kratko pred izbore?

Sjetimo se parka iza kina u Gorici.

Jer su davali nofce Crkvi kapom i šakom i time stvarali imiđ velikih vjernika, dok su s druge strane krali na sve strane? Ili sve zajedno i još puno toga više? Sve mi se čini da je svako crpil neku korist od te stare vlade pa se bojal zameriti im se. Tak se barem meni čini. Čisti strah.

Ovdje nema straha, očito jer nema koristi. I to je dobro! Nek ih se kritizira jer se svaku vladu može i mora kritizirati, ali time samo dokazujemo da smo u demokraciji, i to je opet dobro. No kritike bez smisla, koje se mogu okarakterizirati kao "plivanje po valovima", to je po mojem glupost. U to spada nekakvo copy&paste starih i bedastih članaka, bez nekih novih saznanja ili nekog vlastitog mišljenja.
Citat:
Dali ovakvi tekstovi znače istinu, laž ili se svi pretvaramo da ne vidimo i ne čujemo?

Ovakvi tekstovi ovdje na forumu znači da neko pokušava manipulirati javno mišljenje. Ti tekstovi nit znače niš dobrog nit niš lošeg. Sve moreš staviti pod loše svjetlo i pod dobro svjetlo.

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #70 : Ožujak 24, 2013, 10:41:40 poslijepodne »
bio sam nedugo u sloveniji, putovao dolinom save brezice - krsko -sevnica prema celju.

prekrasno uredjena rijeka sava,  izgradjeno nekoliko manjih hidrocentrala, ceste uredne, bez onih hrvatskoj najprepoznatljivijih proizvoda, kanalizacijskih poklopaca, idiotskih rubnjaka  za ubiti se.

okucnice , kuce uredjene, polja bez sikara, ono sto se ne obradjuje, pociste manje stado ovaca..

ta zemlja je sa balkanom zavrsila, i cestitam im..

Madjarska..putovao sam prosle godine  autocestom zagreb-budimpesta..napomena, nisam nikada prije bio u Madjarskoj.
Iznenadjen sam bio uredjenim krajolikom posijana i obradjena  polja sa jedne i druge strane prekras no izgradjene  autoceste ..Polja u nedogled,  nesto sto jos nisam vidio, a vidio sam podosta zemalja.
Budimpesta, mali korak iza Beca..
Madjari se zale, zale se na nezaposlemost, ali, radnim danom nema punih ulica mladih ljudi,znaci rade.

Hrvatska..Hrvatska se vidi najbolje u povratku, nesto malo radi se u Medjimurju, Varazdin, ostalo , sramotna zapustenost, sikare...jad i  bijeda..

Hrvatska treba biti sretna da je uopce dobila uskori pristup europskoj uniji..

kratki opis dviju zemalja koje su u europskoj uniji nekoliko godina, pogotovo slovenija, koju sam poznavao i prije i sada, pomak je veliki, pozitivni .

Slovenija definitivno ne smrdi vise po Balkanu..

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #71 : Ožujak 25, 2013, 09:26:05 prijepodne »
Zanimljvo?

Od zaista brojnih tema i tekstova koji se kopiraju na ovaj forum, moji su tekstovi izgleda problematični?

Ja ipak ne vidim problem, u želji da se potakne nešto pozitivno, ili je sve problem u vezi sa mojim postovima? ;)   Provjeri koliko sličnih
postova ostaje bez ikakvog komentara ili osvrta?
No kad sve pogledamo , sve se opet svodi na nas nekolicinu, koji na svaki način pokušavamo održati forum zanimljivim, aktuelnim.
 Ne vidim u svim tim raspravama ništa loše, očekujući da se i dosta novih članova na ovom forumu uključe u neku od tema.

Namjera copy-paste tekstova, nije baš u kritiziranju vlade mada ima u tome i istine. Jer jedino kritika može pokrenuti promjene i pokušaje da se iste smanje ili usmjere na druge teme ili područja. Sloboda čitanja i razumijevanja teksta svakoj osobi je drugačija i stvara dojam ,koji je različit za svaku osobu posebno.

Ne vidim zašto tebi svaki tekst ostavlja dojam napada na ovu vladu?

Mene je vidiš, bez obzira na vrijeme pisanja, potaknulo na razmišljanje u sasvim drugom smjeru. Namjerno nisam napisao to razmišljanje, nadajući se da svatko na neki način navede „svoj smjer“, koji ostavlja dojam teksta.

Mišljenja sam , da se na nama kao narodom namjerno manipulira u smjeru koji ne odgovara svima, nego „povlaštenima“. U svim ovim godinama nisu iskorišteni resursi koje imamo kao narod , prirodna bogatstva, geografski položaj, znanost, tehnologija…….

Smatram da nismo toliko zaostali u svemu s obzirom na okruženje u kojem se nalazimo. Mislim da je sve to namjerno izostavljeno svih ovih godina u politici vođenja zemlje, svjesno stvarajući ovisnost o drugima, vješto koristeći trenutnu apatiju naroda koji je baš od vlasti očekivao , onaj bitni poticaj. No to je izostalo, izgubilo se u sivilu svakodnevne borbe za preživljavanje, u slavlju koje se vješto podvaljivalo, dok su se malobrojni vješto prestrojavali i stvarali današnje stanje u zemlji.

Ako je to kritika vlade, a po tvojem razmišljanju  može tako biti, tada mislim da je to u redu?

Samo, koliko vidimo to na njih ne djeluje ili nije dovoljno? Zar mora zaista doći do potpunog sloma , da se nešto promijeni?
Ako mogu druge zemlje „zlorabiti“ zakone i međunarodne dogovore, da sebi mogu pogodovati, zašto jedino Hrvatska mora sve poštivati? Zar nema već previše znakova ; „Hrvatska šaptom pade“ da se nešto pokrene za spas zemlje? Zar nije sve spremno da postanemo sluge umjesto ponosni neimari i graditelji svojeg raja na zemlji (koji nam je valjda Bogom dan) za kojeg cijela pokvarena Evropa slini, svih ovih godina kao bijesni pas?

Ako je to kritika svih vlada do sada, zar nije vrijeme da se nešto promijeni?

Ja mislim da je vrijeme već davno prošlo.
« Zadnja izmjena: Ožujak 25, 2013, 09:31:56 prijepodne Mlačanin »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #72 : Ožujak 25, 2013, 06:41:01 poslijepodne »
http://www.jutarnji.hr/video--dozivjela-sam-utopiju--priroda-na-hvaru-je-savrsena---beyonce-u-novom-dokumentarcu-o-ljetovanju-iz-snova/1093020/

Najbolja reklama

VIDEO 'OVO JE UTOPIJA, SAVRŠENSTVO! POGLEDAJTE TU PRIRODU KOJU JE BOG STVORIO' Beyonce u dokumentarcu o ljetovanju na Hvaru
------------------------------------

Drugi nas reklamiraju besplatno. Jedan pozitivan primjer koji treba iskoristiti.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #73 : Ožujak 26, 2013, 12:35:04 prijepodne »
Od zaista brojnih tema i tekstova koji se kopiraju na ovaj forum, moji su tekstovi izgleda problematični?
Problematični? De sam rekel da su problematični? Taj izraz ja do sad nis koristil. Nit tvoje postove vidim ko takve. Ak kaj mislim onda to i velim.
Citat:
Ja ipak ne vidim problem, u želji da se potakne nešto pozitivno, ili je sve problem u vezi sa mojim postovima? ;)   
Je u tvojim postovima nekak ne vidim želju da se potakne nešto pozitivno. Više vidim kritiku prema svemu i svačemu. Ko ona dva penzića Statler und Waldorf koji u loži u Muppeth Showu sve samo kritiziraju.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #74 : Ožujak 26, 2013, 07:45:12 prijepodne »
http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-u-istri-nema-gostiju-njoj-su-svi-domaci-takvu-rh-zelimo-clanak-529749

MILANOVIĆ NA PREDSTAVLJANJU LISTE ZA EUROIZBORE U PULI:Milanović: U Istri nema gostiju, u njoj su svi domaći, takvu RH želimoNismo slučajno u Puli započeli predstavljanje kandidata za Europski parlament. U Istri su svi dobrodošli i domaći, rekao je Milanović

Ne mogu ne primjetiti, kako se ne primjećuje!!??

Dali je ovo povratak zvijezdi, šarena laža ili SK?

Jako dobar znak u pozadini,,,,ha!  8)
Pogledaj malo sve slike.

Kažeš Bobe, da sam u muppet show-u ?

Bolje i tamo nego pod zvijezdom.
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2013, 07:50:10 prijepodne Mlačanin »