Izmišljen je jedan zaista divan model za preraspodjelu novčanih sredstava na nivou grada- opčine prema mjesnoj samoupravi.
Svi moraju uplaćivati u gradski proračun (mislim specijalno na grad Goricu),a tada grad,odnosno gradske službe rade raspodjelu sredstava prema nekom svom ključu na račune mjesnih odbora.
Ovdje dolazimo do vrhunca gluposti našeg monetarnog ili poreznog sistema. Onaj koji privređuje nije istovremeno gospodar svojih vrijednosti – ili zarađenih novaca.
Znam da ne spominjem ništa novo,ali navodim kao samo još jednu glupost djelovanja i rada politike.
Onaj koji ništa ne privređuje,taj raspolaže sa materijalnim dobrima. Zašto ?
Pa vjerojatno zato jer mu to glupost politike dopušta.
A dopuštamo i svi mi zajedno.
Umjesto da oni svi služe nama,mi smo se doveli u situaciju da sa nama manipuliraju i rade sve kako njima odgovara.
Dakle grad sa našim novcima radi kako hoće i nama odgovara ,pa vi tako hoćete,mi zastupamo upravo vaše interese,sa izborima ste potvrdili ispravnost naših postupaka.
Još jedna glupost koju si bezobrazno prisvaja politika.
Naravno, mi ništa ne činimo da se takova situacija promijeni,jer očito svatko ima neko svoje sitno zadovoljstvo ,kojim sebi opravdava status quo.
U ovakvoj situaciji, koja se lijepo podržava od strane svih stranaka,postoji divan način za kanaliziranje sredstava gdje to odgovara pojedincima koji imaju svoje uvlakače koji gmižu za njima kao hijene.
Zato se mogu raditi kojekakve gluposti i ostvariti lokalni projekti ,a sve na štetu ostalih .
Treba svakako voditi računa o solidarnosti prema svima u gradu,jer ne mogu svi imati iste ili mogućnosti zarade.
Probajte se prisjetiti bilo kojeg svojeg posjeta gradski službama ili ne daj bože nekom financijskom uredu. Bili ste vjeruje ljubazno primljeni,pozdravljeni sa osmjehom referenta koji se pritom čak i podigao sa svojeg te vas pitao za vaše zdravlje.
Kad tamo dođeš prosto ti se ne napušta taj divan ambient i radna atmosfera.
Jer tog službenika mi plaćamo, on jedva čeka da nam svojom ljubaznošću pokaže kako je toga itekako svjestan i da naš dolazak za njega predstavlja neizmjernu radost. Sada nam može svojim nesebičnim angažmanom riješiti sve naše probleme koji nas nepravedno opterećuju.
Moram brzo završiti ovu bajku i vratiti se u stvarnost.
I da na kraju slažem se stranke bi zaista trebalo zabraniti u Hrvatskoj.
Ali i svima koji su se do sada bavili politikom da im se to strogo zabrani.
Mislim da smo se i ovdje skroz udaljili od teme.