Ovaj primjer možemo sagledati dvosmjerno:
1. Naravno ponašanje jedne javne osobe, posebno političara, koji svojim primjerom i ponašanjem treba biti uzor svakom građaninu u primjerenom ponašanju i pravilima ponašanja, ovdje je odaslana suprotna poruka, koja se uostalom u ovoj zemlji odašilje godinama i ne samo od Čačića, pa se mi čudom čudimo zašto su poremećeni sustavi vrijednosti na svim razinama, u svim institucijama, u školi, na ulici, vrtiću, pa i u crkvi čak i da ne nabrajam dalje.
2. Ovaj primjer jednako tako pokazuje i onu drugu stranu ponašanja institucija i službenih osoba prema javnim osobama, posebice prema političarima,
dakle da sam ja ili Vi bili u pitanju u najmanju ruku bi bili prisiljeni od strane policijskog službenika maknuti se isti tren, platiti kaznu ili biti privedeni.
Dakle ovaj primjer pokazuje i strah institucija od političara, možete misliti kad je neka još opasnija situacija u pitanju, gdje je i kriminal ili korupcija u pitanju, pa zato i nikakvo čudo da nam se oko nas događa sve ovo što nam se događa, opet iz razloga poremećenih sustava vrijednosti, jer očito ni pred zakonom nismo svi isti, niti nam je svima isto dozvoljeno.
Policijski službenik je trebao i morao u ovom slučaju poduzeti sve kao da sam i ja bio u pitanju ali nije nažalost.To je jednako tako pitanje za ministra policije, što Čačićevu krivnju ne opravdava, naravno.