Autor Tema: Predsjednički Izbori 2010.  (Posjeta: 373316 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

plemenitashica

• Gost
Odg: Predsjednički Izbori 2010.
« Odgovori #345 : Prosinac 28, 2009, 09:42:24 poslijepodne »
http://www.jutarnji.hr/pupovac-dosao-podrzati-vesnu-pusic/432402/

Fala Tur.  ;)
Ponovno je dokazao svoju veličinu kao čovjek i političar, bar u mojim očima. Naročito rečenicom: .."ja ne hodam po kućama".  :) (ali ima kuća u koje želim doći i stisnuti domaćinu ruku)

Edit: ispravak citata
« Zadnja izmjena: Prosinac 28, 2009, 09:49:15 poslijepodne plemenitašica »

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #346 : Prosinac 28, 2009, 09:58:03 poslijepodne »
"Nitko, ali nitko od njih građanima nije rekao da će i NJIH nešto pitati. Da neće SAM odlučivati. Da će recimo koristiti ustavno pravo i predlagati raspisivanje referenduma o ključnim pitanjima na državu i naciju
Da se protivi promjeni ustavnih pravila za EU referendum prema kojima bi manjina u ime večine odlučila o ulasku Hrvatske u EU. Da je za sporazum o arbitraži sa Slovenijom trebalo raspisati referendum.
.

Nitko od njih nije izašao iz okvira hrvatske političke elite koja je stvorila dogmu o tome da je samo predstavnička demokracija dobra, da je neposredna demokracija (referendum) opasna i da opravo ta elita mora preuzeti teško breme odgovornosti za sve odluke. U ime naroda."

Svi su tražili GLAS, samo mi dajte glas a onda ću JA odlučivati.
Nitko narodu nije ponudio zajedništvo i NAKON izbora.
I dobili su odgovor. Pedeset i šest posto birača ostalo je doma. Potpuno nezainteresirani.

http://drlesar.bloger.hr/post/narodni-samar-politickoj-eliti/2081325.aspx

Nemam kaj dodati. G. Lesar je opet rekao istinu. Bravo. :) :) :) :) :)

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #347 : Prosinac 28, 2009, 10:46:56 poslijepodne »
Ma da, a koji je (osim Pusićke i Kajina) to bez grijeha da se kamenom baciti može?

Da, u slučaju Pusićke si stvarno rekla istinu... oprosti, ali nemaš pojma. Previše stvari ne znaš za takve izjave... meni je svejedno kaj ona nosi među nogama, ljude ocjenjujem po stavovima, djelu i riječima. I ne znam gdje je ona lošija od te tri kategorije. Ona kao da živi na Marsu...

Ha - ha- ha...

Kaj je smiješno? Tvoje neznanje? Neupućenost? Nepoznavanje osnovnih činjenica? To ti nije smiješno - to ti je žalosno!! Skini feminističke naočale i shvati neke osnove gradiva života, rada i povijesti, te stavova Vesne Pusić...

Moš' mislit koji pogodak "skoro",  samo za dvije pozicije.

Pa to je u konkurenciji 12 ljudi blisko pogotku (i nesuporedivo točnije i realnije od nadobudnika koji su bajali o nekakvoj izbornoj pobjedi, jer je od sedmog do petog mjesta puno manje negoli od petog do prvog...). Svejedno je dovoljno daleko (hvala Bogu!!) da se može i dalje tješiti kako je ona odradila upravo vrhunaravno presavršeno kampanju, no očito da glupi narod ipak nije baš tako glup, pa Vesnica ide doma prodavati pamet i demokraciju.

A najbliže ikakvom savršenstvu će biti tek onda kada se odluči povući iz politike i prestati zajebavati ovu zemlju za svojim nebuloznim vizijama, te tako pokazati političku zrelost i mjeru, koje bi bile veće od prenapuhanog ega i umišljaja o bogomdanosti i bezgrešnosti...
« Zadnja izmjena: Prosinac 28, 2009, 10:57:11 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #348 : Prosinac 28, 2009, 10:54:00 poslijepodne »
Nitko narodu nije ponudio zajedništvo i NAKON izbora.

Je li ih netko u tome spriječavao da to kažu, ili će se netko pravdati da će tjerati svoju tvrdoglavost jer je izborom dobio pravo da radi što hoće?

BTW, netočno je to kaj veliš, Primorac je rekao par puta u predizbornim istupima da će tražiti raspis referenduma za mnoga pitanja od nacionalnog interesa.

Vesni Pusić to ne bi palo na pamet, uostalom ona je rekla da raja i stoka sitnog zuba nemaju što participirati u mudrim odlukama političke elite.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #349 : Prosinac 28, 2009, 10:58:10 poslijepodne »
............
BTW, netočno je to kaj veliš, ........

Ne velim ja, veli g. Lesar.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #350 : Prosinac 28, 2009, 11:06:03 poslijepodne »
BTW, netočno je to kaj veliš, ........
Ne velim ja, veli g. Lesar.

Nema veze, Ti si ga prenijela kao i svoj stav, pa sam Tebi i odgovorio.

Tur

• Gost
« Odgovori #351 : Prosinac 29, 2009, 07:55:09 prijepodne »
Fala Tur.  ;)
Ponovno je dokazao svoju veličinu kao čovjek i političar, bar u mojim očima. Naročito rečenicom: .."ja ne hodam po kućama".  :) (ali ima kuća u koje želim doći i stisnuti domaćinu ruku)

Eh da imamo jednog Pupovca koji bi zastupao interese Hrvata.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #352 : Prosinac 29, 2009, 08:54:57 prijepodne »

..... Ona kao da živi na Marsu....

Da, dobro rečeno i kao da nešto govori vanzemaljcima, koji je dakako teško razumiju.

Podcjenjujete i 7,41 % velikogoričana koji su svoj glas dali upravo Vesni Pusić, kao i jednako toliki broj Hrvata koji vjeruju Vesni Pusić, taj rezultat
je kontinuiran po cijeloj Hrvatskoj, ne samo u jednom Gradu ili jednoj regiji.
To pokazuje da Hrvatska dolazi, promišlja, sazrijeva u pogledu demokratskih rješenja, oslobađa se emocija, stihije, gleda malo šire oko sebe.
Jednom prilikom sam rekao da je Vesnin problem samo u tome što je 5-10  godina ispred prosječnog Hrvata, istina se vremenom potvrđuje i potvrditi će se do kraja kroz neko vrijeme koje nam je očito potrebito još.
Da, neki ovdje smo se i nadali da bi možda mogla i pobjediti ili ući u drugi krug, s punim pravom što potvrđuje i njen rezultat u konačnici.
Nažalost našu, nažalost Hrvatske nije uspjela ali to ne znači da je svijet propao, Hrvati su birali legitimno i imat će predsjednika kakvog i zaslužuju, kao i Vladu, kao i sve ostalo.
Bez obzira koliko Vi mrzili ili nevolili Vesnu Pusić ona je svoj legitimet itekako potvrdila i na ovim izborima, zasigurno.
Dobro je i da ima jedan Sledgehammer ili više njih, koji je u stanju toliko pljuvati po Vesni Pusić jer to joj daje snagu i motiv za daljnji rad i borbu u promicanju pozitivnih vrijednosti za širu društvenu zajednicu, jer kada ne bi bilo više takvih onda sve skupa ne bi ni imalo smisla.

Tur

• Gost
« Odgovori #353 : Prosinac 29, 2009, 09:10:15 prijepodne »
Da, dobro rečeno i kao da nešto govori vanzemaljcima, koji je dakako teško razumiju.

Podcjenjujete i 7,41 % velikogoričana koji su svoj glas dali upravo Vesni Pusić, kao i jednako toliki broj Hrvata koji vjeruju Vesni Pusić, taj rezultat je kontinuiran po cijeloj Hrvatskoj, ne samo u jednom Gradu ili jednoj regiji.

Pa ako su građani za nju vanzemaljci onda nije ni čudno da je dobila ovoliko glasova. Ali upravo se tako ponaša, kao da smo mi svi s nekog drugog planeta i ne razumijemo što nam donosi njezina politika. Pa ona zagovara sve ono što ne bi trebala ako mene pitate. Ali ne samo mene, nego i 92,59% Velikogoričana koji svoj glas nisu dali njoj. Vi podcjenjuete tih skoro 93%!

Jednom prilikom sam rekao da je Vesnin problem samo u tome što je 5-10  godina ispred prosječnog Hrvata, istina se vremenom potvrđuje i potvrditi će se do kraja kroz neko vrijeme koje nam je očito potrebito još.
Ma znate koji je Vesnin problem? Ona bi na silu sjela na stolicu u Pantovčaku. Pa ona je bila izbezumljena kad je vidjela rezultate izlaznih anketa! Plakala je, da nije bilo kamera vjerojatno bi počela vrištati. Što je očekivala? Ako mene pitate dobro je i prošla. Šteta što kandidati poput Jurčevića ili Kajina nisu dobili veću potporu. Ali hej, nema svatko novaca za stotine jumbo plakata i reklame na TV-u.

One njezine priče o Europskoj uniji i o tome kako smo bez toga čista nula! Molim vas! Ili o tome kako ćemo ostati izolirani ako se ne priključimo! To su priče za malu djecu! Pa ljudi još uvijek znaju razmišljati svojom glavom. Hvala Bogu. Nadajmo se da Vesna Pusić nikada neće osvojiti više od 7,25% glasova u RH jer bi to značilo zatiranje svega sa prefiksom hrvatsko i priključenje megadržavi sa ciljem zatiranja nacionalne svijesti.
« Zadnja izmjena: Prosinac 29, 2009, 09:13:28 prijepodne Tur »

Tur

• Gost
« Odgovori #354 : Prosinac 29, 2009, 09:15:42 prijepodne »
I da, ako je 5-10 godina ispred prosječnog Hrvata bilo bi joj bolje da se vrati u sadašnjost jer joj ni u budućnosti podrška birača izgleda nije bolja.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #355 : Prosinac 29, 2009, 09:42:57 prijepodne »
..... jer bi to značilo zatiranje svega sa prefiksom hrvatsko i priključenje megadržavi sa ciljem zatiranja nacionalne svijesti.

Neukusno i neprimjereno je to inicirati Vesni Pusić, ta teza se pokušava svakodnevno gurati, međutim "Hrvatstvo" su mnogi "veliki Hrvati" tipa raznih Sanadera, Bandića, pa i Tuđmana su dokazali do danas, kao i očuvanje nacionalnih interesa i nacionalne svijesti.
O tome Vam mogu roman napisati ali nema potrebe, znate Vi to sve, nemojmo se praviti slijepi i gluhi kod zdravih ušiju i očiju.
O EU svi mi imamo poseban stav i ne želimo skidati gaće, međutim tko nas je doveo do toga, tko i danas vodi takvu politiku, tko je rasprodao svo državno blago, tko je napravio sporazum s Hagom, tko je izručivao generale u Hag(to čak nije htio napraviti ni Ivica Račan), tko nas zadužuje toliko da smo u dreku do grla, dok istovremeno taj isti novac krade i usmjerava u privatne džepove, zbog čega građani danas ostaju bez posla i nemaju sigurnosti i dostojanstva, tko je radio privatizaciju i pretvorbu  te opljačkao zemlju, tko je pobjegao kada je bilo najteže i u nedogled tako? Tko? Vesna Pusić?
Ne nije gospon Tur, nego upravo ti veliki Hrvati koji će danas meni nabijati kompleks kako ja nisam Hrvat ili sam malo manji Hrvat od njih, malo morgen.
Meni taj kompleks a bogme niti Vesni Pusić nemožete nabijati jer za mene kao i za nju Hrvatstvo i nacionalni interesi znače nešto drugo od busanja u prsa Hrvatska, križanje pred oltarom dok istovremeno krše namjanje 9 od 10 božjih zapovijedi.

Jurčeviću i Kajinu svaka čast cijenim ih obojicu prema njihovom zalaganju i djelovanju, međutim jedno je vikati u saboru a drugo je voditi zemlju kao predsjednik, za to treba malo više mudrosti nego što je recimo ima Kajin.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #356 : Prosinac 29, 2009, 10:01:27 prijepodne »
tko je napravio sporazum s Hagom,

Nije li Pusička upravo izglasala da je Haag nadležan za oluju i upravo omogučila uhičenja generala.
Citat:
tko je izručivao generale u Hag(to čak nije htio napraviti ni Ivica Račan)
Nije radio račan samo zato što bi bila pobuna naroda
Citat:
tko nas zadužuje toliko da smo u dreku do grla, dok istovremeno taj isti novac krade i usmjerava u privatne džepove
i istovremeno Pusička kaže da Čačić i Ferenščak nisu lopovi.
Citat:
tko je pobjegao kada je bilo najteže i u nedogled tako?
Nije li pobjegla u ameriku kada je bilo najteže. Pa se onda vratila i zdušno pokrenula novine da se Tuđman sruši i to u sred rata.
Citat:
Meni taj kompleks a bogme niti Vesni Pusić nemožete nabijati jer za mene kao i za nju Hrvatstvo i nacionalni interesi znače nešto drugo od busanja u prsa Hrvatska, križanje pred oltarom dok istovremeno krše namjanje 9 od 10 božjih zapovijedi.
Bome se ona ne križa ispred crkvenog oltara nego ispred oltara EU-a. Zdušno je podržavala arbitražu i rekla da će se otvoriti vrata pregovora i mahala s nekim novcima - kad li ono i dalje su pregovori blokirani baš kao i ti isti novci.

Citat:
Jednom prilikom sam rekao da je Vesnin problem samo u tome što je 5-10  godina ispred prosječnog Hrvata, istina se vremenom potvrđuje i potvrditi će se do kraja kroz neko vrijeme koje nam je očito potrebito još.
Ovo je takvo podcjenjivanje svih onih ljudi koji nisu glasovali za Vesnu Pusič da je to strašno. Zbog toga ja te stavljam na ignore listu.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #357 : Prosinac 29, 2009, 10:03:35 prijepodne »
I da, ako je 5-10 godina ispred prosječnog Hrvata bilo bi joj bolje da se vrati u sadašnjost jer joj ni u budućnosti podrška birača izgleda nije bolja.

Je gospon Tur, pa to se točno tako i vidi kako ste i napisali prema rezultatima kako Vesne Pusić, tako i HNS-a bilo na državnom ili lokalnom nivou.
Naj te biti smiješni, skup zajedno sa Vesnom Pusić trenutno na čelu HNS iz godine u godinu ima sve bolje rezultate, viši postotak glasova i ponovno i na ovim predsjedničkim izborima potvrđeno je zasigurno treća stranka u Hrvatskoj. Vrlo stabilno stoji za razliku od svih drugih stranaka satelita, ako izostavimo SDP i HDZ. HNS je stranka koja ima svoju glavu i rep, stranka sutra jakog centra, bez koje se neće moći ni lijevo ni desno.
Iako nije pobijedila ili otišla u drugi krug, Vesna Pusić je svojom kampanjom napravila jedan i za nju bitniji uspjeh, promovirala je i prezentirala vrijednosti za koje se zalaže općenito HNS, te na taj način učinila dodatni veliki korak u promociji i afirmaciji stranke ka daljnjem, sigurnom rastu i usponu što se svakodnevno i osjeća na svim razinama. Taj put nije lagan i jednostavan u uvjetima u kojima danas živimo, shvaćanjima koja još uvijek nosimo u sebi, podjelama koje nas razdiru ali lagano i sigurno ide naprijed, korak po korak a jedino tako se i gradi veliki uspjeh.
Sve što preko noći izgradite postoji opsanost da preko noći i izgubite, potvrđeno bezbroj puta kako u općenitom životu tako i u političkom životu.

Tur

• Gost
« Odgovori #358 : Prosinac 29, 2009, 10:05:27 prijepodne »
Neukusno i neprimjereno je to inicirati Vesni Pusić, ta teza se pokušava svakodnevno gurati, međutim "Hrvatstvo" su mnogi "veliki Hrvati" tipa raznih Sanadera, Bandića, pa i Tuđmana su dokazali do danas, kao i očuvanje nacionalnih interesa i nacionalne svijesti.
Neukusno? Gospodine Joža, NETKO TKO IZJAVI DA ĆE HRVATSKA UČINITI SVE KAKO BI PRONAŠLA TOPNIČKE DNEVNIKE za mene pljuje po Domovinskom ratu. Srbiju nitko ne traži topničke dnevnike za Vukovar ili Osijek, a nas koji smo vodili obrambeni rat se traži. Pokušava se popljuvati Domovinski rat na sve načine, a razno-razne Vesne Pusić ne da to sprečavaju nego još i podupiru takav odnos prema hrvatskoj povijesti. Tu je priči kraj. Ne kažem ja da je Pusićka jedina koja to čini, ali je jedna od istaknutijih. Pljuje po svemu što je hrvatsko, samo što to sve lijepo zamota u celofan Europske unije. A vi i slični vama ne odmotaju celofan. Jer ljepše je vjerovati da nam Europa želi dobro. Najteža stvar na svijetu je čuti, vidjeti. Ne želimo vidjeti. Mislite li da kapitalist želi vidjeti pozitivne strane komunističkog sustava? Mislite li da komunist želi vidjeti ono što je dobro i zdravo u kapitalističkom sustavu? Mislite li da bogataš želi vidjeti siromašne? Ne želimo gledati, jer ako bismo gledati, mogli bismo se promijeniti.

Vjerojatno izgleda previše neugodno mnogima od vas da shvatite da su svi, osim onih rijetkih, vrlo vjerojatno sebični i traže vlastitu korist, na profinjen ili manje profinjen način. Ali, radije bojite ljude svijetlim bojama, nego da ih prozirete, zato jer nerado prozirete sebe. U tome je stvar. Kako bih volio da mi razum dozvoljava da podržavam ulazak Hrvatske u EU. Imao bih optimističniji pogled na budućnost. Ali svjestan sam da nam budućnost u Europi ne donosi ništa bolji život, samo lošiji.

Jurčeviću i Kajinu svaka čast cijenim ih obojicu prema njihovom zalaganju i djelovanju, međutim jedno je vikati u saboru a drugo je voditi zemlju kao predsjednik, za to treba malo više mudrosti nego što je recimo ima Kajin.

Da, Vesna Pusić je izuzetno mudra. Mudrost joj na uši izlazi. Nije sposobna ni stranku voditi. Kokodakanje joj jedino ide i u tome je uspješna.

Tur

• Gost
« Odgovori #359 : Prosinac 29, 2009, 10:15:07 prijepodne »
Je gospon Tur, pa to se točno tako i vidi kako ste i napisali prema rezultatima kako Vesne Pusić, tako i HNS-a bilo na državnom ili lokalnom nivou.

Vidi se da, zato Vesna i plaće.

A što se tiče onoga što vi nazivate "vrijednostima" za koje se zalaže HNS, reči ću Vam da to nisu nikakve vrijednosti već isprazne parole lansirane od strane NJIH. Umjetne tvorevine koje će se raspršiti kako su i nastale. Nekad je bilo moderno biti Jugoslaven, danas je to Europljanin. Nekad SFRJ, SSSR, danas EU... Sve što je stvoreno umjetno prije ili kasnije se raspadne jer to nije prirodno stanje stvari. Ali kod raspadanja takvih megadržava najviše nastradaju nedužni ljudi. Ne razumijem kako ljudi mogu biti tako naivni da se nakon tolikih stradavanja i ratova opet slijepo zaletavaju.