Autor Tema: Predsjednički Izbori 2010.  (Posjeta: 373764 )

0 Članova i 14 Gostiju pregledava ovu temu.

JosipJoža

• Gost
Odg: Predsjednički Izbori 2010.
« Odgovori #360 : Prosinac 29, 2009, 10:36:45 prijepodne »
Neukusno i neprimjereno je to inicirati Vesni Pusić, ta teza se pokušava svakodnevno gurati, međutim "Hrvatstvo" su mnogi "veliki Hrvati" tipa raznih Sanadera, Bandića, pa i Tuđmana su dokazali do danas, kao i očuvanje nacionalnih interesa i nacionalne svijesti.
Neukusno? Gospodine Joža, NETKO TKO IZJAVI DA ĆE HRVATSKA UČINITI SVE KAKO BI PRONAŠLA TOPNIČKE DNEVNIKE za mene pljuje po Domovinskom ratu. Srbiju nitko ne traži topničke dnevnike za Vukovar ili Osijek, a nas koji smo vodili obrambeni rat se traži. Pokušava se popljuvati Domovinski rat na sve načine, a razno-razne Vesne Pusić ne da to sprečavaju nego još i podupiru takav odnos prema hrvatskoj povijesti.

Da, slažem se u potpunosti s Vama, međutim zaboravljate jednu vrlo važnu činjenicu tko je bio na vlasti svih ovih godina i tko je trebao po tom pitanju nešto učiniti u očuvanju i promoviranju domovinskog rata i nacionalnih interesa, nije li to domoljubni HDZ sa svojim satelitima poput HSS-a recimo?
Naravno Srbija bez obzira što je bila agresor vodi pametniju politiku od nas, stalno propagira i promiče svoje nacionalne interese za razliku od nas, kojih nas? E to je dobro pitanje. Osim toga Srbi nemaju razdora i ne dijele se na male i velike Srbe.

Tur

• Gost
« Odgovori #361 : Prosinac 29, 2009, 10:47:49 prijepodne »
Da, slažem se u potpunosti s Vama, međutim zaboravljate jednu vrlo važnu činjenicu tko je bio na vlasti svih ovih godina i tko je trebao po tom pitanju nešto učiniti u očuvanju i promoviranju domovinskog rata i nacionalnih interesa, nije li to domoljubni HDZ sa svojim satelitima poput HSS-a recimo?

Današnji se HDZ uvelike razlikuje od onoga s početka 90-ih. Ovo što je HDZ na čelu sa Sanaderom napravio hrvatskom narodu teško da će se ikada moći ispraviti. Danas je ta stranka sve samo ne domoljubna i to stoji. Možda se nazivaju domoljubima ali istina je nešto sasvim drugo. Međutim ne vidim da to umanjuje činjenice iz prijašnjeg posta.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #362 : Prosinac 29, 2009, 01:35:37 poslijepodne »
Podcjenjujete i 7,41 % velikogoričana koji su svoj glas dali upravo Vesni Pusić, kao i jednako toliki broj Hrvata koji vjeruju Vesni Pusić, taj rezultat je kontinuiran po cijeloj Hrvatskoj, ne samo u jednom Gradu ili jednoj regiji.

Da, pa što? Naravno da potcjenjujem, jer je i njihov rezultat i odabir rezultat loše procjene, što su i potvrdili rezultati izbora. I ne potcjenjujem samo tih mizernih 7,41%, ja potcjenjujem puno veći krug ljudi, dapače debelo više od polovice hrvatskih građana, smatrajući ih neškolovanim seljačinama bez mozga i elementarnog shvaćanja i političko-povijesne providnosti. Jer ne smatram da ljudi koji nemaju ni osnovnu školu mogu donositi intelektualne procjene i ocjene interesa jedne države. Da to mogu, prije bi procijenili da sa nezavršenom osnovnom školom, ili samo sa njom, ne mogu prosperirati u životu, pa bi nešto i popravili po tom planu. A ako su i za to nesposobni, onda su budale. A takvih je skoro polovica punoljetnih građana Hrvatske.

To pokazuje da Hrvatska dolazi, promišlja, sazrijeva u pogledu demokratskih rješenja, oslobađa se emocija, stihije, gleda malo šire oko sebe.

To se isto može reći i za mnoge druge, nije Vesna Pusić ekskluzivni nositelj tih vrlina, dapače ima i puno drugih i jačih nositelja...

Jednom prilikom sam rekao da je Vesnin problem samo u tome što je 5-10  godina ispred prosječnog Hrvata, istina se vremenom potvrđuje i potvrditi će se do kraja kroz neko vrijeme koje nam je očito potrebito još.

Njezin problem je upravo u tome što se ne zna postaviti na mjesto koje joj pripada, i što nema osjećaj za vremenski, tradicijski, vjerski, kulturološki i svaki drugi položaj ove zemlje i naroda, već brije neke svoje nebuloze, potpuno neusklađene sa realnošću ove zemlje i naroda. I zato je sa svojim idejama propali političar.

Da, neki ovdje smo se i nadali da bi možda mogla i pobjediti ili ući u drugi krug, s punim pravom što potvrđuje i njen rezultat u konačnici.

Stvarno ste nadobudni ako bajate da je 7% glasova realitet za nadu ulaska u drugi krug...

Nažalost našu, nažalost Hrvatske nije uspjela ali to ne znači da je svijet propao, Hrvati su birali legitimno i imat će predsjednika kakvog i zaslužuju, kao i Vladu, kao i sve ostalo.

Na žalost vašu, jer ja ne smatram da je izborna propast Vesne Pusić ikakav gubitak za Hrvatsku, upravo zbog već izrečenih stvari. Ja pak kažem - hvala Bogu i na sreću da je tako!! I možete uzeti zdravo za gotovo da još 92,nešto % ljudi misli kao i ja.

Bez obzira koliko Vi mrzili ili nevolili Vesnu Pusić ona je svoj legitimet itekako potvrdila i na ovim izborima, zasigurno.

Tko se zna utješiti, nikada mu nije teško. Vele i da tko se zna snaći, ni na zahodu nije gladan.

Dobro je i da ima jedan Sledgehammer ili više njih, koji je u stanju toliko pljuvati po Vesni Pusić jer to joj daje snagu i motiv za daljnji rad i borbu u promicanju pozitivnih vrijednosti za širu društvenu zajednicu, jer kada ne bi bilo više takvih onda sve skupa ne bi ni imalo smisla.

Kada shvatiš da te "pozitivne vrijednosti" baš i nisu pozitivne vrijednosti, možda budeš pričao drugačije, zajedno sa Vesnom Pusić.

Njezina vizija "pozitivnih vrijednosti" ovoj zemlji ne treba. I to je i praksa pokazala. Bez ikakve milosti i utjehe.
« Zadnja izmjena: Prosinac 29, 2009, 01:38:30 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #363 : Prosinac 29, 2009, 01:42:37 poslijepodne »
Slušam na radiju pusićku koja daje podršku Josipoviću...he..u političkom smislu Bandiću ne treba ničija otvorena potpora, posebno ne sa desnice jer će ona i onako sama doći njemu osim u koliko npr. sam HDZ kojim slučajem ne želi prijevremene parlamentarne izbore koji bi izborom Josipovića bili sasvim izvjesni (opa. Jakovčića u Otvorenom). Ne izborom Josipovića desnica i centar dodatno jačaju, a sigurno je da bi takav razvoj događaja izazvao turbulencije unutar samog SDP-a što bi moglo označiti i početak obračuna između nekoliko frakcija koje jedva čekaju „skinuti glavu“ Milanoviću kojega će prethodno (ali i sa razlogom) optužiti i za gubitak ovih predsjedničkih izbora…. I bili bi u pravu jer je Milanović sportskim rječnikom u malo vremena doista previše puta promašio prazan gol. Dakle sadašnja vladajuća koalicija kao i svi koji ne simpatiziraju SDP će ionako svakako svoj glas dati Bandiću.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #364 : Prosinac 29, 2009, 06:32:29 poslijepodne »
Vesna Pusić bi trebala nešto naućiti,ali se bojim da nemože to još uvijek shvatiti.

Okaniti se brige za Hrvatsku i hrvate !

Izborni rezultat dobro govori,sve je lošiji i lošiji ,i to je jako dobro!!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #365 : Prosinac 29, 2009, 08:21:28 poslijepodne »
sigurno je da bi takav razvoj događaja izazvao turbulencije unutar samog SDP-a što bi moglo označiti i početak obračuna između nekoliko frakcija koje jedva čekaju „skinuti glavu“ Milanoviću kojega će prethodno (ali i sa razlogom) optužiti i za gubitak ovih predsjedničkih izbora….

Točno, evo Pančić je i najavio osnutak nove socijaldemokratske stranke nakon Nove Godine...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline juraja

• Inicijativni odbor i osoblje
  • Učim se pisati
« Odgovori #366 : Prosinac 29, 2009, 08:40:47 poslijepodne »
http://josipovic.net/video/?id=de0386c249ce789c98d52915ca6a884c

Evo i Milan Bandić podupire Josipovića! :)

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #367 : Prosinac 29, 2009, 10:17:26 poslijepodne »
Prilagodi ovaj video i pošalji svojim prijateljima!

Podsjetite svoje prijatelje da izađu na drugi krug personaliziranim videom u kojem će im se Ivo Josipović osobno obratiti njihovim imenom i prezimenom. Sve što trebate napraviti jest upisati ime, prezime prijatelja i njegov/njezin mail. Možete poslati istovremeno čak sedam pozivnica. Svi oni će dobiti mail link na video u kojem piše:

Ime primatelja,

Daj molim te pogledaj ovaj video na josipovic.net jer unutra spominju tebe imenom.

http://josipovic.net/video/?id=127c520b145f6f8a407bd2d3e999b339

Čujemo se, Ime pošiljatelja

Šalje:

...

[X] Želim se prijaviti za dobivanje newslettera.

...i onda ti iduče dva tjedne uredno uvaljivaju karinu.

Zamalo sem pocical.I još potopil 7 prijatelov.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #368 : Prosinac 29, 2009, 10:19:02 poslijepodne »
Put ka sreći - Hrvatski glazbenici za Ivu Josipovića
‘Put ka sreći’ izvodi Savez glazbenika i pjevača za pravednu Hrvatsku: Goran Bare, Kemal Monteno, Tamara Obrovac, Damir Urban, Josipa Lisac, Martina Tomčić, Marijan Ban, Sandra Bagarić, Shorty, Matija Dedić, Alen Vitasović, Vinko Coce, Srebrenka Poljak, Katarina Krpan, Daniel Martin, Jasen Chelfi, Tonko Ninić, Ida Gamulin, TBF, Ansambl “Cantus” i Tamburaški sastav “Slavonci”.

Hrvoje
2009-12-29
14:44:48
Gosp. Josipoviću , spot Vam je vrhunski. A sama činjenica da ste izabrali pjesmu LEGENDARNOG I NEPOTKUPLJIVOG " BARETA" i njegova pojava u spotu uvjerila me da ste Vi taj čovjek za mog predsjednika. Zato Vas molim da ne izigrate povjerenje koje smo Vam dali ,moja malenkost i VELIKI gosp. Bare . Pozdrav iz Slavonije.

Eto razloga za glasajne!!! ^-^
Barica!!! O0

Offline winetouxxl

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #369 : Prosinac 29, 2009, 10:38:37 poslijepodne »
sigurno je da bi takav razvoj događaja izazvao turbulencije unutar samog SDP-a što bi moglo označiti i početak obračuna između nekoliko frakcija koje jedva čekaju „skinuti glavu“ Milanoviću kojega će prethodno (ali i sa razlogom) optužiti i za gubitak ovih predsjedničkih izbora….

Točno, evo Pančić je i najavio osnutak nove socijaldemokratske stranke nakon Nove Godine...
možda u ovu stranku neće pustit stare komunjare i propale udbaše,pa bumo imali za koga glasati

De Loren

• Gost
« Odgovori #370 : Prosinac 29, 2009, 11:03:29 poslijepodne »

možda u ovu stranku neće pustit stare komunjare i propale udbaše,pa bumo imali za koga glasati

... am je takvih starih komunjara i udbaša najviše u ZNA SE kojoj stranci ...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #371 : Prosinac 30, 2009, 12:58:24 poslijepodne »
Joj kak se rat nastavlja. Nakon prve ankete koja je brat bratu naručena od strane jednog stožera evo malo ipak realnije ankete:
http://www.monitor.hr/clanci/ivo-josipovic-zadrzao-prednost-iz-1-kruga/27544/

Uglavnom tu je omijer 53% protiv 33% za josipovića i to je po meni realan omijer.

Jedna stvar koja mi nije jasna- zašto se Bandić zakaćio s Mesičem? Što mu to treba? Mesića podržava večina građana i rat protiv nekog popularnog samo troši resurse njega u obračunu s SDP-om  ???

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #372 : Prosinac 30, 2009, 01:16:54 poslijepodne »
Joj kak se rat nastavlja. Nakon prve ankete koja je brat bratu naručena od strane jednog stožera evo malo ipak realnije ankete:
http://www.monitor.hr/clanci/ivo-josipovic-zadrzao-prednost-iz-1-kruga/27544/

Uglavnom tu je omijer 53% protiv 33% za josipovića i to je po meni realan omijer.

Jedna stvar koja mi nije jasna- zašto se Bandić zakaćio s Mesičem? Što mu to treba? Mesića podržava večina građana i rat protiv nekog popularnog samo troši resurse njega u obračunu s SDP-om  ???

Ne bi se složio omjerom Bilaj...realno gledajući biti će knap i neizvjesno do samog kraja, to je realnost...pročitaj text Lesara..
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lesar--moze-li-netko-u-sdpu-zamoliti-milanovica-da-do-11-sijecnja-suti/467696.aspx

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #373 : Prosinac 30, 2009, 01:19:08 poslijepodne »

......Naravno da potcjenjujem, .............. ja potcjenjujem puno veći krug ljudi, dapače debelo više od polovice hrvatskih građana, smatrajući ih neškolovanim seljačinama bez mozga i elementarnog shvaćanja i političko-povijesne providnosti.

Slažem se. I završavam kao što je Sledge započeo, da, pa što?

Zato jer ide na sve ili ništa. Zar ne gubi sve ako ne postane predsjednik? (osim stana u podsljemeskoj zoni)
A osim toga, vidljivo je iz pisanja po svim medijima i potralima da su njih dvojica bili kućni prijatelji, jeli na šarenom stoljnjaku  i iz iste zdjele grabili. I sad mu je taj prijetelj Mesić okrenuo leđa.
Pa kaj vi ne bi svojem dojučerašnjem prijatelju javno i glasno rekli da je bezobrazan? Ja bi.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #374 : Prosinac 30, 2009, 01:24:36 poslijepodne »

Ne bi se složio omjerom Bilaj...realno gledajući biti će knap i neizvjesno do samog kraja, to je realnost...pročitaj text Lesara..

I ja mislim da je to prihvatljiv omjer s obzirom na "jad" građana. Čak i previše za Bandića.
@ Muha - pročitajte komentare na Lesarovom blogu kaj ljudi misle o Bandiću, pa se onda pozivajte na link, nekak nisu u skladu s vašim navijanjem.
Milsite li da će i za vas biti mjesta kod Bandića ili u toj navodno novoj stranci?