Autor Tema: Predsjednički Izbori 2010.  (Posjeta: 373294 )

0 Članova i 9 Gostiju pregledava ovu temu.

JosipJoža

• Gost
Odg: Predsjednički Izbori 2010.
« Odgovori #225 : Prosinac 14, 2009, 09:17:07 prijepodne »

Ponavljam još jednom, po tko zna koji put: Pokažite mi jedno jedino carstvo, kraljevstvo ili zajednicu država koje se u prošlosti nije širilo na račun drugih država! Mislite da su se vremena promijenila? Da je nekome stalo do nas? Da je sa E-unijom drugačije?

Niti se Rimsko Carstvo širilo na istok da bi Grcima bilo bolje, niti se Napoleonova Francuska širila na jugoistok da bi Hrvatima bilo bolje, niti su Njemci osvajali Sjevernu Afriku da bi mali crnci bili sretni i zadovoljni. Vremena se mijenjaju, ali ratovi se i dalje nastavljaju. Samo su se metode ratovanja promijenile.

gospon Tur,

obzirom da Vam je Plemenitašica već odgovorila u velikoj mjeri s čim se u potpunosti slažem osvrnuti ću se samo na EU i tobože kolonijalni status Hrvatske u toj istoj uniji.

Idemo stvari postaviti onako kako zaista i jesu.

Pa nismo li mi već sada u kolonijalnom statusu prema EU i bez ulaska u EU?
Tko je vodio ovu zemlju svih ovih godina od rata na ovamo i tko nas je doveo već sada u takav status?
Nismo li mi do sada već upropastili i pokrali svu industriju, rasprodali i poklonili za različite provizije nacionalno blago, zlato i srebro, nismo li odavno pustili strane trgovačke lance koji nam donose europsku i inu proizvodnju, nismo li olako prepustili i rasprodali naše Banke strancima, europljanima, što je to ostalo još u ovoj zemlji a da nismo prodali ili poklonili, nismo li izručivali naše generale Hagu i podilazili Hagu u svakoj situaciji ( da, što smo poduzeli u dokazivanju agresije na HR, agresije na Vukovar, Topničkih dnevnika na Vukovar, tko je trebao poduzimati? Tko je vodio i vodi ovu zemlju?), tko je prepustio ZERP, tko je dogovrio sporazum sa Slovencima, itd.itd gospon Tur?

Dakle danas iz ove perspektive govoriti o vođenju i zastupanju države prema nekoj Europi koja nas kolonizira je besmisleno, jer mi to već odavno i jesmo, pa kad već jesmo onda je racionalno i biti dio te Europe, takva kakva je, jer nam je i ostao to kao jedini put, kojim su uostalom išle i sve druge zemlje, te ako ćemo biti pametni možemo izvući i neku korist za sebe, poslovi, tržište, zajednička blagajna, obrana itd.

Da se pitalo Vesnu ili bolje rečeno da se čulo Vesnu ( za cijelo razdoblje od rata pa na ovamo) najmanje pola tih loših stvari u ovoj zemlji se ne bi dogodilo i Hrvatska  i njeni građani bi danas bila sretniji i zadovoljniji, ali nije nažalost jer znate i Vi i ja tko vodi i upravlja ovom zemljom cijelo to vrijeme, tko je doveo zemlju u takav status.

U svom postu negdje ste rekli " ..dali bi se kladiti."
gospon Tur ja se ne kladim, nego iznosim činjenice.

Trpati na leđa Vesni Pusić s ove današnje pozicije da ona nije domoljub, da radi protiv Hrvatske, da vodi zemlju u kolonijalni položaj uniji, da podilazi nekome,
da izdaje i prodaje zemlju, da izdaje nacionalnu sigurnost je sasvim besmilseno
jer to je već odavno učinjeno a učinila je klika koja se upravo svaki put, ama baš svaki put i kod svakih izbora u ovoj zemlji zaklinje na te vrijednosti i baš svaki put izda i svoja obećanja i svoj Narod i svoju zemlju i svoje domoljublje i dokazuje nam to od 1995, od okončanja agresije ne uzimajući u obzir uopće što su radili za vrijeme rata, eto bilo je ratno vrijeme, metež na sve strane, pa da to donekle i razumijem, makar ni za to nema opravdanja, dok su neki ginuli i krvarili neki su se bogatili.

Ali eto Vi se kladite, samo gospon Tur ja ne kockam, međutim kolko vidim kod klađenja se ne dobiva svaki put, u pravilu vrlo rijetko. Zato Vam preporučam da se manje kladite a Više razmišljate.

Ponoviti ću još jednom, ova zemlja i ovaj Narod shvaća konačno pomalo tko je upropastio zemlju, jednako tako shvaća tko ovoj zemlji prilazi iskreno i pametno,
tko je ovu zemlju u ovom i ovakvom trenutku spreman povesti u jedno bolje sutra, tko može napraviti zaokret loše politike vođenja i upravljanja državom i državnom imovinom, bez obzira što sam nekoliko puta naglasio da nitko nije idealan pa ni Vesna Pusić ali naspram svih svojih protukandidata je najbolji izbor.
I to sve potvrđuje i rast rejtinga Vesne Pusić kako dolazi izborni dan, posebno kada naši sugrađani imaju prilike vidjeti i usporediti ostale kandidate sa Vesnom, dodatno shvaćajući što su pojedini kandidati sve kadri učiniti zbog vlastite i osobne dobiti, koliko im je stalo do toga da se međusobno tuku, ispod svake razine, da iznose toliko prljavog veša da ih ni rijeka Sava nemože oprati, jadno i kada čovjek sa strane pogleda tko je upravljao državom, tko je bio ministar, jedan ili drugi, tko je vodio gospodarstvo, privatizaciju, tko vodi Zagreb, tko još stoji sve iza njih, mi se čudimo kako je Hrvatska u ovakvoj situaciji?

Pa čemu mi se to čudimo gopson Tur? Jesu Slovenci pametniji od nas?
Nisu, samo su pošteniji, odgovorniji i prema sebi i svom Narodu, oni su Ljubljnasku banku očuvali i zaštitili, čak su i naše pare zadržali.

I da završim, sve ono što je Vesna Pusić govrila ili zastupala u pravilu ako ne sutra onda za godinu, dvije.....pet je postajao standard, postajala je istina, usvajali su čak i oni na vlasti. Prema tome ostaviti ću i Vama par godina vremena.
Vjerujem da za nekoliko godina će te vjerojatno i Vi shvatiti istinu i dobro. Živjeli!

« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2009, 09:23:58 prijepodne JosipJoža »

Offline domovinesin

• Skoro pa pravi član
  • Spol: Muški
    • hsp velika gorica
« Odgovori #226 : Prosinac 14, 2009, 10:16:58 prijepodne »
svašta ste vi tu napisali o gospođi savršenoj pusićki, ali prije svega nisam čuo niti riječ o nepravdi koja se čini na primjer kandidatu jurčeviću ili mikšiću ... koji ne dobivaju medijski prostor kao drugi kandidati koje favoriziraju mediji koji su pak pod uticajem bilo kandidata ove ili one strane. većina pokušava zatajiti činjenicu da u anketama vodi kandidat bandić. iskreno, meni su krajnje sumnjivi savršeni. njihove su tajne često dobro skrivene, ali mračne... 
Tu ne cede malis sed contra audentior ito

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #227 : Prosinac 14, 2009, 10:45:20 prijepodne »
svašta ste vi tu napisali o gospođi savršenoj pusićki, ali prije svega nisam čuo niti riječ o nepravdi koja se čini na primjer kandidatu jurčeviću ili mikšiću ... koji ne dobivaju medijski prostor kao drugi kandidati koje favoriziraju mediji koji su pak pod uticajem bilo kandidata ove ili one strane. većina pokušava zatajiti činjenicu da u anketama vodi kandidat bandić. iskreno, meni su krajnje sumnjivi savršeni. njihove su tajne često dobro skrivene, ali mračne...  

Jurčevića cijenim, čuo sam dosta dobroga o njemu, prije svega mi i ostavlja takav dojam pametnog, poštenog, moralnog, etičnog,radišnog čovjeka.
Mogao bi povući nekakvu paralelu između njega i Vesne. Međutim što to vrijedi kad će Jurčević osvojiti 1% glasova. Ja nijednog trenutka niam rekao da je Vesna savršena i istakao sam to da ni ona nije idealna, naprosto jer idealno i savršeno ne postoji, a da se može tome težiti, dapače, mislim da ona ktomu i teži, za razliku od mnogih drugih.
Vaše pravo u sumnju savršenih ne želim komentirati jer kao što sam rekao Vesna nije savršena pa prema tome zasiguro ništa ne skriva posebno ne mračno,
ako je itko govorio istinu u ovoj zemlji ne gledajući čak ni na izborni rezultat to je zasigurno Vesna Pusić, pa zato djelomično HNS vjerojatno i ima kontinuiran postotak glasača koji ne raste vrtoglavo u pravilu nikad upravo što ne govori ono što bi Narod volio čuti nego istinu i samo istinu. Pa zašto je ljudi nisu do sada volili? Upravo zato. Međutim svi ti i koji ju nisu volili lagano počinju shvaćati tko je i što Vesna Pusić.

Što se tiče Mikšića, nisam sklon takvim koji su cijeli svoj život proveli u Americi ili tko zna gdje, radili tko zna šta i pojavljuju se u domovini samo za izbore i to pazite izbore za predsjednika države. Da li to Mikšić uopće zaslužuje? Svaka čast njegovom kapitalu ako voli domovinu neka investira, zaposli i uživa u svom biznisu i blagostanju, kao pravi domoljub. Predsjednik? Zašto to njega uopće zanima i s kojim ciljem?

Kada bih razmišljao kao Vi mogao bih ko iz topa postaviti pitanje - a da njega ne šalje CIA možda kod nas za predsjedničko mjesto? Možda čovjek pati ipak samo od osobne promocije, ima novaca pa će malo utrošiti u osobnu promociju, on bar troši svoje pa mi je utoliko lakše za razliku od nekih drugih koji troše moje, Vaše i naše novce.
« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2009, 11:00:45 prijepodne JosipJoža »

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #228 : Prosinac 14, 2009, 11:51:32 prijepodne »
Citat:
Međutim što to vrijedi kad će Jurčević osvojiti 1% glasova.

He..he...svašta...po tome ti se ne vrijedi niti boriti za Vesnu...stoga tu nekaj ne štima...eto dokaz da si demagog na m2..

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #229 : Prosinac 14, 2009, 12:13:01 poslijepodne »
Citat:

He..he...svašta...po tome ti se ne vrijedi niti boriti za Vesnu...stoga tu nekaj ne štima...eto dokaz da si demagog na m2..

ne vidim tu nikakav dokaz, kao i obično od Vas, pa bi molio da mi se pojasni taj dokaz.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #230 : Prosinac 14, 2009, 12:45:31 poslijepodne »
Josipović:
'Sreo sam svog učitelja dok je kopao po smeću'
U pravednoj državi nitko ne kopa po kanti za smeće", kazao je sinoć u Šibeniku predsjednički kandidat Josipović.
http://izbori.net.hr/vijesti/page/2009/12/14/0074006.html

eto...kreator Zakona o ZAMP-u, saučesnik u nestanku famozne posmrtne pripomoći priča o pravednosti...dokaz da učenik nerijetko nadmaši učitelja...he..Josipović je otišao tako daleko da svog učitelja koji kopa po smeću koristi u svoje svrhe, tj. za dobivanje jednokratnih jeftinih političkih bodova...na kraju Josipović nije spomenuo je li se javio svom učitelju s namjerom da mu pomogne..mene to zanima...hebeš ovo vidio sam...kaj si učinio?...to je pitanje..mogu zamisliti scenarij....zasigurno je uznevereno kad ga je snimio pobjego glavom bez obzira...e sad zašto?...he...bojal se da ga učitelj ne bi žical koju kunu...ybg jadan nema....  

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #231 : Prosinac 14, 2009, 12:53:21 poslijepodne »
Citat:

ne vidim tu nikakav dokaz, kao i obično od Vas, pa bi molio da mi se pojasni taj dokaz.

Joža kaj ti trebam crtat, pa rekao si
Citat:
Međutim što to vrijedi kad će Jurčević osvojiti 1% glasova
..znači li to da bi glasao za Jurčevića kad bi znao da će postat predsjednik...nadalje, nije mi jasno zašto onda tipiziraš na Vesnu kad budimo realni znamo da ista neće biti predsjednica...nije li to demagogija?

Offline branko

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #232 : Prosinac 14, 2009, 01:54:46 poslijepodne »
odakle tebi muha da pusicka nece biti predsjednica ?

zena ide u drugi krug....halooo ?

Bilaj

• Gost
« Odgovori #233 : Prosinac 14, 2009, 01:59:49 poslijepodne »

Haloo? Kaj su već objavljeni rezultati prvog kruga izbora?

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #234 : Prosinac 14, 2009, 02:09:58 poslijepodne »
Citat:

Joža kaj ti trebam crtat, pa rekao si
Citat:
Međutim što to vrijedi kad će Jurčević osvojiti 1% glasova
..znači li to da bi glasao za Jurčevića kad bi znao da će postat predsjednik...nadalje, nije mi jasno zašto onda tipiziraš na Vesnu kad budimo realni znamo da ista neće biti predsjednica...nije li to demagogija?

Ne, nego ću ja morati crtati Vama:
dakle rekao sam domovinesinu, ne Vama, da je Jurčević dobar, pošten, pametan, marljiv ali da nema u ovom odnosu desnice nažalost nikakvu šansu( a bilo bi bolje da ima, od svih je bolji, bar se nije ukaljao kao oni) dakle osvojiti će 1%. A napravio sam malu paralelu njega s Vesnom, makar nema te bitne kvalitete, hrabrosti i odlučnosti, ono što Vesna ima.

I to nikako ne znači da bi glasao za Jurčevića kada bi i znao da će biti predsjednik dok je Vesna u kandidaturi, da je nema razmislio bi i o Jurčeviću.

I samo me zanima kak Vi znadete da Vesna neće biti predsjednica. Nije li to demagogija? Ja ne tvrdim niti da će ona biti niti da neće, nego dajem na razmišljanje svima i o Vesni. Mnogi to i razumiju i poklanjaju svoje simpatije Vesni, ne samo simpatije nego će glasati za Vesnu, što potvrđuju sva zadnja istraživanja, kako relevantna tako i ona irevelantna.

i gospon muha meni stvarno nije jasno tko kome ovdje treba crtati, tko je ovdje demagog, ostavljam to ostalim kolegama forumašima neka sami procijene.Živjeli!
« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2009, 02:14:20 poslijepodne JosipJoža »

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #235 : Prosinac 14, 2009, 02:12:39 poslijepodne »

hihihihihih ???? Nekima je. 8)

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #236 : Prosinac 14, 2009, 02:46:27 poslijepodne »
Citat:
gospon muha meni stvarno nije jasno tko kome ovdje treba crtati, tko je ovdje demagog, ostavljam to ostalim kolegama forumašima neka sami procijene.Živjeli!

Slažem se, ja sam prije svega legalist, stoga predlažem da se forumaši uključe i iskažu svoje mišljenje o narečenom...

Offline branko

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #237 : Prosinac 14, 2009, 03:34:38 poslijepodne »

nisu objavljeni, ali posalji mi pozdrav kad budu.   ;)

Tur

• Gost
« Odgovori #238 : Prosinac 14, 2009, 04:44:11 poslijepodne »
Idemo stvari postaviti onako kako zaista i jesu.
Do sada se niste u tome baš proslavili.

Pa nismo li mi već sada u kolonijalnom statusu prema EU i bez ulaska u EU?
Jesmo, naravno da jesmo! Ali čekajte malo, što Vi s time hoćete reći? Da sad treba do kraja spustiti gaće? Do kraja prodati svoju povijest i vrednote? I ovo malo što nam je ostalo da treba dati na pladnju? Na taj način razmišlja Pusićka. Da nije ona možda Vaš favorit?

Da se pitalo Vesnu ili bolje rečeno da se čulo Vesnu ( za cijelo razdoblje od rata pa na ovamo) najmanje pola tih loših stvari u ovoj zemlji se ne bi dogodilo i Hrvatska  i njeni građani bi danas bila sretniji i zadovoljniji
Sad se Vi kladite gospon Joža, ja mislim da bi bilo baš suprotno! Ali eto, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali to je samo mišljenje, ne mora nužno biti i točno.

Želite činjenice? Činjenica je da je Vesna ritolizac Europske unije. To je dokazala u (pre)više navrata. Vi svi pričate o tome kako je ona obrazovana, zna se ponašati, civilizirana je... Pa to su govorili i za Sanadera. A eto što nam je napravio.

Također je vrlo lako moguće da će ONI postaviti Vesnu za predsjednicu, jer bi to savršeno odgovaralo Europljanima. Imali bi nas pod kontrolom još više nego što to imaju sada i njihovi planovi bi bili još više sprovedivi u djelo. Ali izgleda da neće ni morati mješati svoje prste u to, jer će naivni i povodljivi građani ionako glasati za nju. Građani kojima je oduzeto dostojanstvo, ponos, sposobnost razmišljanja vlastitom glavom i koji razmišljaju onako kako ONI žele da razmišljaju. A ti građani misle da su SLOBODNI!

I da, odavno sam shvatio koje su to prave vrijednosti. I molim Vas nemojte mi govoriti što je istina jer nemate ni približno uvid u pravo stanje stvari. Koje stanje stvari?

http://www.forumgorica.com/cuspajz/istina-o-europskoj-uniji/

http://www.forumgorica.com/cuspajz/hrvatski-san-gdje-smo-i-gdje-idemo/
« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2009, 05:00:25 poslijepodne Tur »

Offline lostcase

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #239 : Prosinac 14, 2009, 07:55:45 poslijepodne »
Vidim da je Pusicka veoma popularna ovdje, pa eto , popricajte s njom ovdje :

http://www.forum.hr/showthread.php?t=500546&page=8

;D