Ponavljam još jednom, po tko zna koji put: Pokažite mi jedno jedino carstvo, kraljevstvo ili zajednicu država koje se u prošlosti nije širilo na račun drugih država! Mislite da su se vremena promijenila? Da je nekome stalo do nas? Da je sa E-unijom drugačije?
Niti se Rimsko Carstvo širilo na istok da bi Grcima bilo bolje, niti se Napoleonova Francuska širila na jugoistok da bi Hrvatima bilo bolje, niti su Njemci osvajali Sjevernu Afriku da bi mali crnci bili sretni i zadovoljni. Vremena se mijenjaju, ali ratovi se i dalje nastavljaju. Samo su se metode ratovanja promijenile.
gospon Tur,
obzirom da Vam je Plemenitašica već odgovorila u velikoj mjeri s čim se u potpunosti slažem osvrnuti ću se samo na EU i tobože kolonijalni status Hrvatske u toj istoj uniji.
Idemo stvari postaviti onako kako zaista i jesu.
Pa nismo li mi već sada u kolonijalnom statusu prema EU i bez ulaska u EU?
Tko je vodio ovu zemlju svih ovih godina od rata na ovamo i tko nas je doveo već sada u takav status?
Nismo li mi do sada već upropastili i pokrali svu industriju, rasprodali i poklonili za različite provizije nacionalno blago, zlato i srebro, nismo li odavno pustili strane trgovačke lance koji nam donose europsku i inu proizvodnju, nismo li olako prepustili i rasprodali naše Banke strancima, europljanima, što je to ostalo još u ovoj zemlji a da nismo prodali ili poklonili, nismo li izručivali naše generale Hagu i podilazili Hagu u svakoj situaciji ( da, što smo poduzeli u dokazivanju agresije na HR, agresije na Vukovar, Topničkih dnevnika na Vukovar, tko je trebao poduzimati? Tko je vodio i vodi ovu zemlju?), tko je prepustio ZERP, tko je dogovrio sporazum sa Slovencima, itd.itd gospon Tur?
Dakle danas iz ove perspektive govoriti o vođenju i zastupanju države prema nekoj Europi koja nas kolonizira je besmisleno, jer mi to već odavno i jesmo, pa kad već jesmo onda je racionalno i biti dio te Europe, takva kakva je, jer nam je i ostao to kao jedini put, kojim su uostalom išle i sve druge zemlje, te ako ćemo biti pametni možemo izvući i neku korist za sebe, poslovi, tržište, zajednička blagajna, obrana itd.
Da se pitalo Vesnu ili bolje rečeno da se čulo Vesnu ( za cijelo razdoblje od rata pa na ovamo) najmanje pola tih loših stvari u ovoj zemlji se ne bi dogodilo i Hrvatska i njeni građani bi danas bila sretniji i zadovoljniji, ali nije nažalost jer znate i Vi i ja tko vodi i upravlja ovom zemljom cijelo to vrijeme, tko je doveo zemlju u takav status.
U svom postu negdje ste rekli " ..dali bi se kladiti."
gospon Tur ja se ne kladim, nego iznosim činjenice.
Trpati na leđa Vesni Pusić s ove današnje pozicije da ona nije domoljub, da radi protiv Hrvatske, da vodi zemlju u kolonijalni položaj uniji, da podilazi nekome,
da izdaje i prodaje zemlju, da izdaje nacionalnu sigurnost je sasvim besmilseno jer to je već odavno učinjeno a učinila je klika koja se upravo svaki put, ama baš svaki put i kod svakih izbora u ovoj zemlji zaklinje na te vrijednosti i baš svaki put izda i svoja obećanja i svoj Narod i svoju zemlju i svoje domoljublje i dokazuje nam to od 1995, od okončanja agresije ne uzimajući u obzir uopće što su radili za vrijeme rata, eto bilo je ratno vrijeme, metež na sve strane, pa da to donekle i razumijem, makar ni za to nema opravdanja, dok su neki ginuli i krvarili neki su se bogatili.
Ali eto Vi se kladite, samo gospon Tur ja ne kockam, međutim kolko vidim kod klađenja se ne dobiva svaki put, u pravilu vrlo rijetko. Zato Vam preporučam da se manje kladite a Više razmišljate.
Ponoviti ću još jednom, ova zemlja i ovaj Narod shvaća konačno pomalo tko je upropastio zemlju, jednako tako shvaća tko ovoj zemlji prilazi iskreno i pametno,
tko je ovu zemlju u ovom i ovakvom trenutku spreman povesti u jedno bolje sutra, tko može napraviti zaokret loše politike vođenja i upravljanja državom i državnom imovinom, bez obzira što sam nekoliko puta naglasio da nitko nije idealan pa ni Vesna Pusić ali naspram svih svojih protukandidata je najbolji izbor.
I to sve potvrđuje i rast rejtinga Vesne Pusić kako dolazi izborni dan, posebno kada naši sugrađani imaju prilike vidjeti i usporediti ostale kandidate sa Vesnom, dodatno shvaćajući što su pojedini kandidati sve kadri učiniti zbog vlastite i osobne dobiti, koliko im je stalo do toga da se međusobno tuku, ispod svake razine, da iznose toliko prljavog veša da ih ni rijeka Sava nemože oprati, jadno i kada čovjek sa strane pogleda tko je upravljao državom, tko je bio ministar, jedan ili drugi, tko je vodio gospodarstvo, privatizaciju, tko vodi Zagreb, tko još stoji sve iza njih, mi se čudimo kako je Hrvatska u ovakvoj situaciji?
Pa čemu mi se to čudimo gopson Tur? Jesu Slovenci pametniji od nas?
Nisu, samo su pošteniji, odgovorniji i prema sebi i svom Narodu, oni su Ljubljnasku banku očuvali i zaštitili, čak su i naše pare zadržali.
I da završim, sve ono što je Vesna Pusić govrila ili zastupala u pravilu ako ne sutra onda za godinu, dvije.....pet je postajao standard, postajala je istina, usvajali su čak i oni na vlasti. Prema tome ostaviti ću i Vama par godina vremena.
Vjerujem da za nekoliko godina će te vjerojatno i Vi shvatiti istinu i dobro. Živjeli!