Dajte, Joža, ovo već postaje smiješno!!!
Zašto? Zato jer kolega forumaš „brani svojeg“ predsjedničkog kandidata.
Zaista, svatko na svakom forumu ima to pravo. Naravno, poštujem kad su rečenice kulturne, civilizirane i čitljive.
Nije samo JosipJoža taj koji favorizira jednog kandidata. I forumaš lostcase favorizira svojega, i Muha svojega. Zašto ne? Istina, ova druga dvojica su malo manje „napadni“, ali to je valjda zato kaj nisu puno na forumu.
Inače, za primijetiti je da se ova kampanja daleko lakše čita i probavlja na ovom forumu od recimo zadnje za lokalne izbore, ili one prije, parlamentarne. Pa tada nismo od kojekakvih huškača mogli civilizirano niti misliti, a kam tek pisati. Zašto – zato jer su huškači bili po zadatku logirani da bi nas ostale vrijeđali, omalovažavali, pljuvali. Sjećam se, bilo je dana kad je bilo neizdržljivo biti dio foruma. Gadilo mi se.
Tako da ova nabrojana trojka, ako i jesu pristrani, vrlo su pristojni.

... i meni je smiješno nadmetanje trojke Vidošević-Hebrang-Primorac i međusobno udaranje u pleksus a do jučer su se grlili i ljubili……….
I meni. Uopće ne razumijem toliko bacanje novca (pa i tuđeg) na TV spotove, razne izjave po novinama, i ukratko gađanje blatom i govnima jedan po drugom. Ne samo da su se ljubili, nego su objedovali skupa, i najvjerojatnije dijelili tuđe novce.
………….ali kada uzmemo u obzir sve činjenice današnjeg trenutka u ovoj zemlji, mislim i dalje da je najčistijeg obraza, da ima pamet, znanje i iskustvo, da je hrabra i odlučna donositi odluke koje možda u određenom trenutku i nisu popularne ali dugoročno vode zamlju ka boljem sutra, znam da je mnogi i ne vole zbog toga ….
Točno, upravo zato se nju ne može gledati na TV ili novinama da ikoga proziva, vrijeđa, omalovažava, iako vjerojatno zna jako puno što bi mogla iskoristiti kontra one trojke nabrojane u gornjem citatu.
Ta žena je ispred ove balkanske ciganije s prostačkih „manirama“ .
Načelno sam vrlo protiv stapanja ove moje zemlje sa budućom kolonijalno orijentiranom EU, ali s obzirom da sam u debeloj manjini, moram prihvatiti ili bolje rečeno prilagoditi se volji većine koja možda zna ili možda i ne zna što čine.
E pa sad, u toj budućnosti želim da me jedna izabrana osoba dostojno predstavlja u toj tvorevini. A ta izabrana osoba bi trebala i morala biti poštena, svjetska, pristojna, pametna, obrazovana, koja zna misliti, govoriti i ponašati se civilizirano i u duhu 21. stoljeća.
Vesna Pusić to je.
Ostavljam svakome od Vas pravo na vlastitu odluku kao što imam i ja pravo na svoju, te da istu prezentiram u temi "Predsjednički izbori 2010".
U pravu ste.
Je li to samo teritorij zemlje? Valjda nije. Teritorij bez ljudi je ništa.
Netočno. Ova zemlja je zanimljiva meni, a i bagri u EU samo zbog teritorija, zbog ljepota, zbog prirode, zbog žitnice, zbog mora.
Ljudi??… Rekao je Bregović, a Bebek otpjevao: „po meni se ništa neće zvati“.
Ili su oni neki po kojima se nešto ipak nazvalo baš svi zaslužili?
Ljudi su prolazni, danas jesam, sutra me nema. Dođu naša djeca, pa njihova djeca, a što li će ta djeca i njihova djeca jesti i koju vodu piti ako prodamo ili poklonimo zemlju? Kojim će jezikom govoriti, hoće li jedni druge oslovljavati sa rođo, kume, di si doš`o, jesi mi pis`o, pokr`o? Kak je Goričanka primijetila ima kandidata koji ne znaju izgovoriti riječ Hrvatska.
I odjednom je kristalno jasno tko su i što su ti ljudi koji lažu "u interesu Hrvatske".
Kristalno jasno? Kome? Jednoj određenoj MANJINI ljudi je, nekima je postalo jasno odmah na početku kad su se počeli grupirati u stranke, nekima malo kasnije kad ih je popustila početna euforija, nekima još kasnije pa su skidali kapute i oblačili druge,
a VELIKOJ većini još uvijek nije vidljivo, iako osjećaju laži i prijevare, neimaštinu, jad i bijedu svakim danom čak i na svojim leđima i svojem dvorištu. I takvi će na žalost, glasati za iste te prevarante i kradljivce za koje glasaju već godinama. Opet ponavljam: želim im svima da što prije imaju što manje za jest, što manje novca za obući sebe ili djecu, što više krntija od auta ili još bolje da gacaju po blatu.
Je li HRvatska narod? ……
To nije moj interes ma koliko me oni u to uvjeravali. Pa zašto onda ti blentavi političari ne vide da naš interes očito nije isti? Nisu me uvjerili da imamo isti interes. A ako su tako blesavi i to ne shvaćaju, jasno je: oni ne zavrjeđuju moj glas.
Podrazumijevaju li pod "Hrvatskom" sva ova prirodna bogatstva po kojima hodimo svi mi? Ako je to Hrvatska, otkud im pravo da malom broju povlaštenih dodijele lavovski dio tih bogatstava koja po logici stvari pripadaju jednako svima nama koji živimo u ovoj državi i proglase ih svojima?
……
Pa sad podvucimo crtu: moj interes i interes onih koji sebe proglašavaju predsjedničkim kandidatima očito nije isti. Ja nikada od njih nisam tražila da lažu u bilo čije ime i za bilo čiji interes. Oni su to pravo sami sebi dali. Moje poimanje Hrvatske i njihovo očito se razlikuju kao nebo i zemlja. I ja im ne vjerujem.
Slažem se. Niti ja im ne vjerujem niti zavređuju moj glas. Ali nekoga se mora izabrati.
Ipak ostaje opcija pošten, pravedan, bez putra (zakaj se to veli putra kad bolje pristaje blata, govna ili još ružnijih riječi) na glavi, pa čak i samozatajan. Onaj kaj ore i kopa, koji namješta natječaje, koji izrabljuje radnike, koji zapošljava iz osobnog interesa, koji je stekao svoju imovinu SVOJIM radom u zadnjih 15/20 godina a ta imovina se čita u milijunskim iznosima, zar bi me taj trebao voditi u EU? Ma dajte najte.
Osim toga biramo predsjednika države koji treba dostojno predvoditi svoju zemlju (po imenu zemlju) u svijetu. Kao što je neki dan na TV rekao srednjoškolski kolega Kosor, i Srbi imaju boljeg predsjednika nego ovih nekoliko kandidata u nas. A isti ti Srbi su godinama i stoljećima bili (i jesu) iza nas i uvijek su nam zavidjeli jer smo mi bili Europljani, a oni balkanci? Sigurno imate mnogi takvih iskustava.
(u nastavku pogledajte
http://www.forumgorica.com/cuspajz/malo-nas-je-al'-smo/No, došlo je do promjene.
Ali ta promjena je došla samo i isključivo zbog političara koji su već 19-4 godine na vrhu ove zemlje i za koje glasaju ovi neuki i prostački barbari.Izbor Vesne za precednicu bi bil jeden od najgorših mogućih izborov. Marioneti imamo i preveč.
Ne slažem se, zbog svega gore napisanog. Biste li Tur malo objasnili svoj stav.
Edit: boldanje i ispravak linka