Autor Tema: Predsjednički Izbori 2010.  (Posjeta: 373526 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Predsjednički Izbori 2010.
« Odgovori #210 : Prosinac 11, 2009, 09:45:54 prijepodne »
gospon Tur, znate li Vi uopće koju funkciju obnaša Vesna Pusić ispred Vlade, koja vodi Hrvatsku u EU? A znate zašto su nju odabrali na tu funkciju?
Prvo to bi ti trebao znati prije nek kaj ovak nekaj kažeš.

Ona samo prati napredovanje i to zaista pitanje je koliko ima stvarne moći na toj poziciji. Na toj poziciji je samo zato što je HDZ htio poniziti Milanovića nakon što je izgubio izbore pa su HDZovci izabrali Pusičku koja je svim silama, nakon što HNS nije ušao u post izbornu koaliciju s HDZ-om, željela naku bitniju fotelju.

Ali dali ima smisla uopće tak nekaj napisati... s druge strane treba biti netko tko želi realno razmisliti a ne biti stranački orijentiran.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #211 : Prosinac 11, 2009, 11:03:05 prijepodne »
Citat:
Dobro gospon Tur, a koji bi bio onda najbolji po Vama?
Znamo da predsjednik i nema baš neke ovlasti, nego je više marioneta, ali ima jednu po meni veliku ovlast i to moralnu, da svojim primjerom ponašanja i promišljanja bude primjer i vodilja cijeloj naciji, od političara u izvršnoj vlasti pa sve do običnog građanina, da potiče rješenja i pozitivno promišljanje. To je velika i važna ovlast, koju ni Mesić nije najbolje odradio, nisam siguran da i on nema  ruke u pekmezu oko nekih stvari, pa i kad je doc Ivo u pitanju, sada je i njemu došlo iz riti u glavu da ga proziva a dok su se skupa grlili i posjećivali ništa nije imao protiv. A znamo mi i u Gorici tko je Mesićevo kumče.
Zamisli kada Bandić još dođe sa svojim kumčadima i kumovima. Volio bi čuti od Vas a tko je to najbolji izbor, možda i moj stav promijenite ako mi date dobre argumente za taj najbolji izbor. On postoji možda ali negdje drugdje, među ovim kandidatima koji su u kampanji ne.

Pa sad me zanima koji od kandidata se može naćoi u ovom opisu karakteristika?
Koji od njih je u svojim strankama promicao nešto slićno?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #212 : Prosinac 11, 2009, 03:49:14 poslijepodne »
Dajte, Joža, ovo već postaje smiješno!!!

Zašto? Zato jer kolega forumaš „brani svojeg“ predsjedničkog kandidata.
Zaista, svatko na svakom forumu  ima to pravo. Naravno, poštujem kad su rečenice kulturne, civilizirane i čitljive.
Nije samo JosipJoža taj koji favorizira jednog kandidata. I forumaš lostcase favorizira svojega, i Muha svojega. Zašto ne? Istina, ova druga dvojica su malo manje „napadni“, ali to je valjda zato kaj nisu puno na forumu.
Inače, za primijetiti je da se ova kampanja daleko lakše čita i probavlja na ovom forumu od recimo zadnje za lokalne izbore, ili one prije, parlamentarne. Pa tada nismo od kojekakvih huškača mogli civilizirano niti misliti, a kam tek pisati. Zašto – zato jer su huškači bili po zadatku logirani da bi nas ostale vrijeđali, omalovažavali, pljuvali. Sjećam se, bilo je dana kad je bilo neizdržljivo biti dio foruma. Gadilo mi se.
Tako da ova nabrojana trojka, ako i jesu pristrani, vrlo su pristojni.  :)

... i meni je smiješno nadmetanje trojke Vidošević-Hebrang-Primorac i međusobno udaranje u pleksus a do jučer su se grlili i ljubili……….
I meni. Uopće ne razumijem toliko bacanje novca (pa  i tuđeg) na TV spotove, razne izjave po novinama, i ukratko gađanje blatom i govnima jedan po drugom. Ne samo da su se ljubili, nego su objedovali skupa, i najvjerojatnije dijelili tuđe novce.

………….ali kada uzmemo u obzir sve činjenice današnjeg trenutka u ovoj zemlji, mislim i dalje da je najčistijeg obraza, da ima pamet, znanje i iskustvo, da je hrabra i odlučna donositi odluke koje možda u određenom trenutku i nisu popularne ali dugoročno vode zamlju ka boljem sutra, znam da je mnogi i ne vole zbog toga ….
Točno, upravo zato se nju ne može gledati na TV ili novinama da ikoga proziva, vrijeđa, omalovažava, iako vjerojatno zna jako puno što bi mogla iskoristiti kontra one trojke nabrojane u gornjem citatu.
Ta žena je ispred ove balkanske ciganije s prostačkih „manirama“ .

Načelno sam vrlo protiv stapanja ove moje zemlje sa budućom kolonijalno orijentiranom EU, ali s obzirom da sam u debeloj manjini, moram prihvatiti ili bolje rečeno prilagoditi se volji većine koja možda zna ili možda i ne zna što čine.
E pa sad, u toj budućnosti želim da me jedna izabrana osoba dostojno predstavlja u toj tvorevini. A ta izabrana osoba bi trebala i morala biti poštena, svjetska, pristojna, pametna, obrazovana, koja zna misliti, govoriti i ponašati se civilizirano i u duhu 21. stoljeća.
Vesna Pusić to je.

Ostavljam svakome od Vas pravo na vlastitu odluku kao što imam i ja pravo na svoju, te da istu prezentiram u temi "Predsjednički izbori 2010".
U pravu ste.

Je li to samo teritorij zemlje? Valjda nije. Teritorij bez ljudi je ništa.
Netočno. Ova zemlja je zanimljiva meni, a i bagri u EU samo zbog teritorija, zbog ljepota, zbog prirode, zbog žitnice, zbog mora.

Ljudi??… Rekao je Bregović, a Bebek otpjevao:  „po meni se ništa neće zvati“.
Ili su oni neki po kojima se nešto ipak nazvalo baš svi zaslužili?
Ljudi su prolazni, danas jesam, sutra me nema. Dođu naša djeca, pa njihova djeca, a što li će ta djeca i njihova djeca jesti i koju vodu piti ako prodamo ili poklonimo zemlju? Kojim će jezikom govoriti, hoće li jedni druge oslovljavati sa rođo, kume, di si doš`o, jesi mi pis`o, pokr`o? Kak je Goričanka primijetila ima kandidata koji ne znaju izgovoriti riječ Hrvatska.

I odjednom je kristalno jasno tko su i što su ti ljudi koji lažu "u interesu Hrvatske".
Kristalno jasno? Kome? Jednoj određenoj MANJINI ljudi je, nekima je postalo jasno odmah na početku kad su se počeli grupirati u stranke, nekima malo kasnije kad ih je popustila početna euforija, nekima još kasnije pa su skidali kapute i oblačili druge, a VELIKOJ većini još uvijek nije vidljivo, iako osjećaju laži i prijevare, neimaštinu, jad i bijedu svakim danom čak i na svojim leđima i svojem dvorištu. I takvi će na žalost, glasati za iste te prevarante i kradljivce za koje glasaju već godinama. Opet ponavljam: želim im svima da što prije imaju što manje za jest, što manje novca za obući sebe ili djecu, što više krntija od auta ili još bolje da gacaju po blatu.

Je li HRvatska narod? ……

To nije moj interes ma koliko me oni u to uvjeravali. Pa zašto onda ti blentavi političari ne vide da naš interes očito nije isti? Nisu me uvjerili da imamo isti interes. A ako su tako blesavi i to ne shvaćaju, jasno je: oni ne zavrjeđuju moj glas.

Podrazumijevaju li pod "Hrvatskom" sva ova prirodna bogatstva po kojima hodimo svi mi? Ako je to Hrvatska, otkud im pravo da malom broju povlaštenih dodijele lavovski dio tih bogatstava koja po logici stvari pripadaju jednako svima nama koji živimo u ovoj državi i proglase ih svojima?
……
Pa sad podvucimo crtu: moj interes i interes onih koji sebe proglašavaju predsjedničkim kandidatima očito nije isti. Ja nikada od njih nisam tražila da lažu u bilo čije ime i za bilo čiji interes. Oni su to pravo sami sebi dali. Moje poimanje Hrvatske i njihovo očito se razlikuju kao nebo i zemlja. I ja im ne vjerujem.
Slažem se. Niti ja im ne vjerujem niti zavređuju moj glas. Ali nekoga se mora izabrati.
Ipak ostaje opcija  pošten, pravedan, bez putra (zakaj se to veli putra kad bolje pristaje blata, govna ili još ružnijih riječi) na glavi, pa čak i samozatajan. Onaj kaj ore i kopa, koji namješta natječaje, koji izrabljuje radnike, koji zapošljava iz osobnog interesa, koji je stekao svoju imovinu SVOJIM radom u zadnjih 15/20 godina a ta imovina se čita u milijunskim iznosima, zar bi me taj trebao voditi u EU? Ma dajte najte.

Osim toga biramo predsjednika države koji treba dostojno predvoditi svoju zemlju (po imenu zemlju) u svijetu. Kao što je neki dan na TV rekao srednjoškolski kolega Kosor, i Srbi imaju boljeg predsjednika nego ovih nekoliko kandidata u nas. A isti ti Srbi su godinama i stoljećima bili (i jesu) iza nas i uvijek su nam zavidjeli jer smo mi bili Europljani, a oni balkanci? Sigurno imate mnogi takvih iskustava.
(u nastavku pogledajte http://www.forumgorica.com/cuspajz/malo-nas-je-al'-smo/

No, došlo je do promjene. Ali ta promjena je došla samo i isključivo zbog političara koji su već 19-4 godine na vrhu ove zemlje i za koje glasaju ovi neuki i prostački barbari.

Izbor Vesne za precednicu bi bil jeden od najgorših mogućih izborov. Marioneti imamo i preveč.
Ne slažem se, zbog svega gore napisanog. Biste li Tur malo objasnili svoj stav.

Edit: boldanje i ispravak linka
« Zadnja izmjena: Prosinac 11, 2009, 09:18:02 poslijepodne plemenitašica »

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #213 : Prosinac 11, 2009, 09:19:53 poslijepodne »
........... a VELIKOJ većini još uvijek nije vidljivo, iako osjećaju laži i prijevare, neimaštinu, jad i bijedu svakim danom čak i na svojim leđima i svojem dvorištu. I takvi će na žalost, glasati za iste te prevarante i kradljivce za koje glasaju već godinama. Opet ponavljam: želim im svima da što prije imaju što manje za jest, što manje novca za obući sebe ili djecu, što više krntija od auta ili još bolje da gacaju po blatu.
............
No, došlo je do promjene. Ali ta promjena je došla samo i isključivo zbog političara koji su već 19-4 godine na vrhu ove zemlje i za koje glasaju ovi neuki i prostački barbari.

Maloprije je kolega doumaš Trs napisao ove riječi na jednoj drugoj temi
http://www.forumgorica.com/general-discussion/recept/?action=post;quote=7280;num_replies=13;sesc=3d7b1a451f8efe82681fa4abb4b1202a
, ali skopirat ću dio ovdje jer je savršeno opisano stanje ove nacije:

,,,,,,,,,, Zato što stanovnici tih drugih država nisu tako glupi kao mi i ne biraju opet i opet one koji su krađama gigantskih razmjera počeli upropaštavati državu. Dobili su demokraciju pa ju koriste na dobrobit svoju i svoje države.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #214 : Prosinac 12, 2009, 09:37:16 prijepodne »
http://izbori.dnevnik.hr/clanak/vijesti/analiza.html

"Publika u studiju Nove TV koja je pratila jučerašnje sučeljavanje pratila je kandidate te je najbolji dojam na njih ostavila Vesna Pusić.

U skladu s tim čak 40 posto gledatelja pred malim ekranima, od njih 300 koliko ih je sudjelovalo u istraživanju koje je za Novu TV obavila agencija Puls, smatra da je neki od kandidata poboljšao dojam nastupom u sučeljavanju. U tom je smislu najbolje prošla Vesna Pusić. 30 posto anketiranih građana smatra da je poboljšala dojam nastupom. Iza nje nalaze se Josipović, pa zatim Primorac, Vidošević i na zadnjem mjestu Hebrang s najlošijim rezultatom. 'Vesna Pusić dobro je iskoristila sučeljavanje jer je ostavila dobar dojam kod birača drugih kandidata', pojašnjava Dragan Bagić iz agencije Puls."

Poštovani forumaši,

bilo je predbacivanja kako sam pristran, "stranački vojnik", itd. Ako sam pristran, jesam u smislu da podržavam Vesnu Pusić, ali i zadnje sučeljavanje na NOVOJ TV je samo dodatno potvrdilo moje teze, pozitivne karakteristike i kvalitete Vesne Pusić, koje sam i ovdje pokušao cijelo vrijeme prezentirati, potvrdilo je i to da su Hrvatski građani danas ipak pametniji nego jučer, te da znaju zbrojiti dva plus dva.
NOVA TV je zasigurno nepristrana i nemam razloga ne vjerovati ovom istraživanju, makar za mene ono nije najirelevantnije, irelevantni će biti izborni rezultati, međutim podrška Vesni Pusić raste kako se bliži izborni dan. Znam da to nekima od Vas i nije baš jako drago, nadam se da će te i Vi shvatiti i nakon ovog sučeljavanja  što su pojedini kandidati kadri učiniti, koliko nisko ići, koliko se ponižavati a sve radi vlastitog i osobnog interesa. Gdi je tu dostojanstvo i dignitet? Da li su nam potrebiti takvi predsjednici?

Vrlo nisko su pokazali koliko prljavog veša imaju na sebi, okupali su se s ovim sučeljavanjem ali na žalost došli su samo do sledeće prljave majice na sebi a do jučer su bili velike kolege i prijatelji kako u strankama tako i u svom političkom djelovanju te obnašanju vrlo visokih pozicija ove zemlje.

Žao mi je što malo kasnim s ovim postom, nisam bio u mogućnosti ranije, nećete mi zamjeriti nadam se.
Kao ni to što podržavam prvu predsjednicu RH gđ.Vesnu Pusić s punim pravom kao što pokazuje i ovo istraživanje, sretan sam zbog toga, jer imam nadu da bi Hrvatska u ovom slučaju mogla krenuti boljim putem.

http://izbori2009.jutarnji.hr/vijesti/primorac-svima-je-jasno-da-je-milan-bandic-kandidat-hdz-a-i-ive-sanadera/95/

"Primorac: Svima je jasno da je Milan Bandić kandidat HDZ-a i Ive Sanadera

Ako se ne dogodi nova Hrvatska imat ćemo legalizaciju kriminala, a imunitet predsjednika države će služiti kao jedina zaštita od zatvora. Jasno je da su neki od kandidata pošli u utrku za predsjednika da ne završe u zatvoru, upozorio je Primorac. Iako je izbjegao konkretan odgovor o kome se radi, pojasnio je kako su to „pojedini kandidati koji ne dolaze na sučeljavanja“. "

O ovome pisah puno ranije, pa se neki meni dragi forumaši uvrijediše, a prljavi veš i udaranje u pleksus na "balkanski način" se nastavlja, što li ćemo sve još saznati do kraja kampanje? Znaju oni puno jedni o drugima jer su u istom loncu bili, svi.

I neka me netko argumentirano uvjeri da Vesna Pusić nije najbolji izbor za predsjednicu RH, kao što sam već ranije rekao, dakako da nije ni ona niti itko idealan i savršen, međutim pored ovih i ovakvih protukandidata, kojima ako damo legitimet jaoj ga nama, Vesna Pusić je čisti dobitak za RH.

S ovim poboldanim se itekako slažem i mislim da je to do sada najpametnije što je Primorac kazao u kampanji.

« Zadnja izmjena: Prosinac 12, 2009, 11:38:17 prijepodne JosipJoža »

Tur

• Gost
« Odgovori #215 : Prosinac 13, 2009, 08:02:26 prijepodne »
gospon Tur, znate li Vi uopće koju funkciju obnaša Vesna Pusić ispred Vlade, koja vodi Hrvatsku u EU? A znate zašto su nju odabrali na tu funkciju?
Dakle, prvo razmislite tko vodi Hrvatsku u EU i na koji način, drugo zašto baš Vesna predstavlja HR u EU. Pa će te dobiti mnoge odgovore koji za sada nisu baš jasni ni Vama kao ni većini prosječnih građana Hrvatske. Ali eto oni su čuli nešto, što uopće ne razumiju i zato nevole Vesnu.

Vi ste skolniji onima koji Vam pričaju kako nedaju svoje generale u Hag, pa ih izruče ko kutije žigica, koji nedaju ni pedalj svog teritorija a skinu gaće kod prvog pritiska EU i Slovenije, hoćete još, koji pričaju Narodu o blagostanju i jamstvenim karticama a pokradoše sve živo, zaposliše toliko podobnih a ne sposobnih da nikakvo čudo što je Hrvatska u ovakvim problemima, kad nas dodatno zaduže svi trebamo biti sretni i proslaviti to, tko normalan slavi kad se zadužuje da preživi a ne za razvoj i napredovanje? Itd..........

Da, nadprosječna Vesna se bori za ciljeve koje mi obični građani ne možemo shvatiti. Pa znate što ću Vam reči? Shvaćam ja te ciljeve u potpunosti. Pokušava se zatrti nacionalna svijest u Hrvata. Zašto? Da bi se lakše upravljalo nama. Narod koji nema svoj nacionalni ponos i kojem je povijest popljuvana je povodljiv i njime se lako manipulira. I da, znam zašto su nju odabrali. Zato jer je vjerni i pokorni rob Europske unije. Zar ste toliko naivni da mislite da je ona zaista najbolja osoba u Hrvatskoj za obnašanje te dužnosti? Pokažite mi jedno jedino carstvo, kraljevstvo ili zajednicu država koje se u prošlosti nije širilo na račun drugih država! Mislite da su se vremena promijenila? Da je nekome stalo do nas? Da je sa E-unijom drugačije? Tada ću Vam reći da ste glupi i naivni! Štoviše, vrlo ste povodljivi i ne znate razmišljati vlastitom glavom!

Ako netko skida gaće Europskoj uniji onda je to upravo - Vesna. Dajte molim Vas, ona radi sve kako bi se našli topnički dnevnici. Topnički dnevnici??? Što??? Zar ima još budala koji misle da ti dnevnici zaista postoje??? Netko je stajao kraj topa i zapisivao svaki pucanj??? Nemojte biti naivni, molim Vas! Pokušava se popljuvati Oluja, samim time i Domovinski rat. Ljudima se zamagljuju oči, iskrivljuje se istina! Za 10 godina će djeca učiti kao su Tuđman i Gotovina ratni zločinci, Oluja etničko čišćenje, a Domovinski rat građanski rat!  I sve to zbog takvih "Vesni". Pitate se zašto nam to rade? Ponavljam: Narod koji nema svoj nacionalni ponos i kojem je povijest popljuvana je povodljiv i njime se lako manipulira.
« Zadnja izmjena: Prosinac 13, 2009, 08:04:04 prijepodne Tur »

Offline mravac

• Ja samo gledam
  • *
« Odgovori #216 : Prosinac 13, 2009, 09:00:46 prijepodne »
Izbor Pusićke ili Josipovića bio bi za Hrvatsku korak naprijed, a izbor ostalih bar dva ili više koraka unazad.
Želimo li krenuti naprijed ili unazad? Odlučite 27.om.    ???

Tur

• Gost
« Odgovori #217 : Prosinac 13, 2009, 09:07:20 prijepodne »
Izbor Pusićke ili Josipovića bio bi za Hrvatsku korak naprijed

Korak unaprijed ka potpunom ropstvu.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #218 : Prosinac 13, 2009, 10:29:56 prijepodne »
Dakle, prvo razmislite tko vodi Hrvatsku u EU i na koji način, drugo zašto baš Vesna predstavlja HR u EU. Pa će te dobiti mnoge odgovore koji za sada nisu baš jasni ni Vama kao ni većini prosječnih građana Hrvatske. Ali eto oni su čuli nešto, što uopće ne razumiju i zato nevole Vesnu.

Vi ste skolniji onima koji Vam pričaju kako nedaju svoje generale u Hag, pa ih izruče ko kutije žigica, koji nedaju ni pedalj svog teritorija a skinu gaće kod prvog pritiska EU i Slovenije, hoćete još, koji pričaju Narodu o blagostanju i jamstvenim karticama a pokradoše sve živo, zaposliše toliko podobnih a ne sposobnih da nikakvo čudo što je Hrvatska u ovakvim problemima, kad nas dodatno zaduže svi trebamo biti sretni i proslaviti to, tko normalan slavi kad se zadužuje da preživi a ne za razvoj i napredovanje? Itd..........

Da, nadprosječna Vesna se bori za ciljeve koje mi obični građani ne možemo shvatiti. Pa znate što ću Vam reči? Shvaćam ja te ciljeve u potpunosti. Pokušava se zatrti nacionalna svijest u Hrvata. Zašto? Da bi se lakše upravljalo nama. Narod koji nema svoj nacionalni ponos i kojem je povijest popljuvana je povodljiv i njime se lako manipulira. I da, znam zašto su nju odabrali. Zato jer je vjerni i pokorni rob Europske unije. Zar ste toliko naivni da mislite da je ona zaista najbolja osoba u Hrvatskoj za obnašanje te dužnosti? Pokažite mi jedno jedino carstvo, kraljevstvo ili zajednicu država koje se u prošlosti nije širilo na račun drugih država! Mislite da su se vremena promijenila? Da je nekome stalo do nas? Da je sa E-unijom drugačije? Tada ću Vam reći da ste glupi i naivni! Štoviše, vrlo ste povodljivi i ne znate razmišljati vlastitom glavom!

Ako netko skida gaće Europskoj uniji onda je to upravo - Vesna. Dajte molim Vas, ona radi sve kako bi se našli topnički dnevnici. Topnički dnevnici??? Što??? Zar ima još budala koji misle da ti dnevnici zaista postoje??? Netko je stajao kraj topa i zapisivao svaki pucanj??? Nemojte biti naivni, molim Vas! Pokušava se popljuvati Oluja, samim time i Domovinski rat. Ljudima se zamagljuju oči, iskrivljuje se istina! Za 10 godina će djeca učiti kao su Tuđman i Gotovina ratni zločinci, Oluja etničko čišćenje, a Domovinski rat građanski rat!  I sve to zbog takvih "Vesni". Pitate se zašto nam to rade? Ponavljam: Narod koji nema svoj nacionalni ponos i kojem je povijest popljuvana je povodljiv i njime se lako manipulira.

Ponoviti ću Vam moje rječi iz ranijeg posta jer Vi čitate samo ono što Vama odgovara:
"Vi ste skolniji onima koji Vam pričaju kako nedaju svoje generale u Hag, pa ih izruče ko kutije žigica, koji nedaju ni pedalj svog teritorija a skinu gaće kod prvog pritiska EU i Slovenije, hoćete još, koji pričaju Narodu o blagostanju i jamstvenim karticama a pokradoše sve živo, zaposliše toliko podobnih a ne sposobnih da nikakvo čudo što je Hrvatska u ovakvim problemima, kad nas dodatno zaduže svi trebamo biti sretni i proslaviti to, tko normalan slavi kad se zadužuje da preživi a ne za razvoj i napredovanje? Itd.......... "

Nije li to nacionalna sigurnost i domoljublje?

Dakle sve ovo što ste opisali ne odgovara uopće Vesni Pusić nego onima koji su do sada vodili i upravljali državom a neka se sami prepoznaju.
Napisali ste toliko neistine, vjerojatno s razlogom, nastavljate prodavati svima nama maglu i dalje, za razliku od Vas moji vidici i shvaćanje domoljubnosti su nešto drugačiji nego Vaši, zasigurno niste nimalo veći domoljub od mene, a ovo o čemu Vi pričate Narod pije već godinama ali polako dolazi k sebi jer je očito da je shvatio, da je  u velikoj zabludi. I oko toga se nemoramo složiti ali neću dozvoliti da mene ili bilo koga svrstavate u naivce prodavajući maglu kao što se to čini već godinama u ovoj zemlji.

Tur

• Gost
« Odgovori #219 : Prosinac 13, 2009, 10:45:49 prijepodne »
Zar je po Vama domoljublje pljuvanje po ljudima koji su stvorili državu? Izgleda da je. Vesna Pusić je u više navrata izajvila da kao građanin nikada ne bi otišla na grob pokojnog Tuđmana. Čisti primjer zatiranja Hrvatstva! On je po njoj vjerojatno zločinac, kao što je i Oluja po njoj ratni zločin - dao bih se kladiti. Samo što to ne želi izjaviti jer se boji da ne izgubi glasove.

Ne prodajem ja maglu gospodine, nego vi srljate u nju bez razmišljanja. Vaši vidici? Vaši vidici su takvi da ne vidite dalje od vlastitoga nosa. Zato jer ste u magli, i to gustoj. Vidite ono što ONI žele da vidite. I žalosno je što to ne shvaćate. Jednoga dana ćete shvatiti.

Ponavljam još jednom, po tko zna koji put: Pokažite mi jedno jedino carstvo, kraljevstvo ili zajednicu država koje se u prošlosti nije širilo na račun drugih država! Mislite da su se vremena promijenila? Da je nekome stalo do nas? Da je sa E-unijom drugačije?

Niti se Rimsko Carstvo širilo na istok da bi Grcima bilo bolje, niti se Napoleonova Francuska širila na jugoistok da bi Hrvatima bilo bolje, niti su Njemci osvajali Sjevernu Afriku da bi mali crnci bili sretni i zadovoljni. Vremena se mijenjaju, ali ratovi se i dalje nastavljaju. Samo su se metode ratovanja promijenile.
« Zadnja izmjena: Prosinac 13, 2009, 10:59:09 prijepodne Tur »

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #220 : Prosinac 13, 2009, 11:47:34 prijepodne »
Zar je po Vama domoljublje pljuvanje po ljudima koji su stvorili državu? Izgleda da je. Vesna Pusić je u više navrata izajvila da kao građanin nikada ne bi otišla na grob pokojnog Tuđmana. Čisti primjer zatiranja Hrvatstva!

Ovo za grob do sad nisam znala i dobila je još jedan plus više kod mene, kao što je dobila i na parlamentarnim izborima kad je jedina rekla vjeronauk van iz škole.
Bravo Vesna.

Niti ja, nikada ne bih otišla tamo, čak niti u prolazu ne bih prekrižila grob.
Po čemu je to zatiranje Hrvatstva? Isuse moj Bože? Kaj je Tuđman i/ili sva njegova svita iz njegovog doba koja je nadomjestak za apsolutistu dokaz Hrvatsva? Još samo da i zakonom kažnjavaju one koji za vrijeme himne ne drže ruku na lijevoj grudnoj strani jer nisu dostojni nazivati se Hrvati, i jer zatiru himnu, a time i domoljublje. Naravno, k tome se još dodaje da oni koji misle svojom glavom nisu nikakvi Hrvati.

Čelni čovjek toga rata? Da, da…. Osim rata taj čelni čovjek je još i na čelu mnogo svačega.. Da, da… Osim mnogo svačega, ima tu i silne familije…. Da, da… osim silne familije ima tu i nekoliko podobnih…. Ma dajte najte.

Po čemu je on to čelni čovjek? Po kukurikanju. Slušam ovih dana njegove govore na radiju i TV, govori piskutavim glasom, glumi komandanta, zvuk i odjek kao da  se apsolutist obraća nekim poganima.
Nikada mi taj čovjek nije „sjeo“. Zato jer je ga je odavno odavno pregazilo vrijeme. A nakon toga kaj je sve izgovarao…. Ma strašno. A kaj je tek dogovarao… još strašnije.

Čuvajte vi svoj kult Tuđmana, ali meni je kult zemlja, žito, rijeka Mirna, Odra, Cetina, Neretva, Krka, Plitvice, Mljet, Biševo, Lastovo, Svetac, Cres, Vransko jezero, Biograd, Ist, Iž, Čigoč, Lukavec, Krčka vrata, Bilogora, Ivančica, Osijek, Đakovo, Požega, Bednja,  Hum, Motovun, vinogradi, maslina…….
Čuvanje i njegovanje tog „vlasništva“ je iznad svakog i svih.

Ponavljam još jednom, po tko zna koji put: Pokažite mi jedno jedino carstvo, kraljevstvo ili zajednicu država koje se u prošlosti nije širilo na račun drugih država! Mislite da su se vremena promijenila? Da je nekome stalo do nas? Da je sa E-unijom drugačije?

Ponavljam i ja:
Načelno sam vrlo protiv stapanja ove moje zemlje sa budućom kolonijalno orijentiranom EU, ali s obzirom da sam u debeloj manjini, moram prihvatiti ili bolje rečeno prilagoditi se volji većine koja možda zna ili možda i ne zna što čine.
E pa sad, u toj budućnosti želim da me jedna izabrana osoba dostojno predstavlja u toj tvorevini. A ta izabrana osoba bi trebala i morala biti poštena, svjetska, pristojna, pametna, obrazovana, koja zna misliti, govoriti i ponašati se civilizirano i u duhu 21. stoljeća.Vesna Pusić to je.

A kak veli forumaš mravac, samo dvoje ljudi u ovoj kampanji koji nisu kradljivci i lažovi mogu ovu zemlju pomaknuti korak naprijed i zato samo njima mogu dati glas.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #221 : Prosinac 13, 2009, 11:55:10 prijepodne »
Zar je po Vama domoljublje pljuvanje po ljudima koji su stvorili državu?
Eh, da, da i na ovo odgovorim, iako već jesam.
Ti ljudi koji su stvorili OVU državu nisu Tuđman i njegovi Šuškovi, Milasi, Mesići, Hebrangi, Vidoševići, Šukeri, Jadranke, Vesne, Ankice, Košutići i ostali, ne da mi se razbijati glavu kak se prezivaju.
Rat je donio granice ovoj državi, a tada takvi nisu bili u ratu. Oni su bili u raznim stožerima, dobro čuvani.

OVU državu koju danas imamo zaista jesu postavili ovi gore nabrojani, a pridružili su im se mnogi drugi danas jako "važni". No, hvala im na toj državi. Vratite sve kaj ste pokrali, sve kaj ste prodali i novce proslijedili na adrese svojih žena, punica, zetova i ostalih odvjetnika, i vrnite od kud ste i došli.
Hrvatski građani će sa velikim oduševljenjem za vama zatvoriti vrata. Kaj zatvoriti, zalupiti.

Tur

• Gost
« Odgovori #222 : Prosinac 13, 2009, 12:35:17 poslijepodne »
A tko je rekao da ju je stvorio Tuđman, Šuker, Hebrang??? Nitko nije ni rekao da su ju stvorili isključivo oni, molim vas da mi ne stavljate u usta nešto što nisam rekao. To nije način da se dokaže kako ste u pravu.
Pusićka traži tzv. Topničke dnevnike koji (kako ONI kažu) izvješćuju o prekomjernom granatiranju Knina. Zar to nije pljuvanje po Oluji, samim time i Domovinskome ratu? Pljuvanje po 13000 poginulih? Jasno da je! Nitko ne traži topničke dnevnike za granatiranje Vukovara! Čudno, zar ne?

Tuđman je bio samo čovjek. Biti čovjek znači i biti pogrešiv. Bio je sa hrvatskim narodom kada je bilo najteže i zbog toga ga cijenim. Počinio je i neke greške, ali ni upola toliko koliko mu ONI sada pokušavaju natrpati na leđa. A ljudi to tako lako puše, između ostaloga i Vi. Uvjere Vas da je Tuđman bio lopov i prevarant, da nije za ništa zaslužan. Ali ono što je važno, a to je da je Tuđman znao reći ovima iz Europske unije - DOSTA! Razno-razne Pusićke i Josipovići danas to ne znaju. Ne samo da ne znaju, oni okreću guzicu još više i skidaju gaće do poda.

Kakvo kažnjavanje ljudi koji ne drže ruku na desnoj strani za vrijeme sviranja himne? O čemu Vi pričate? To ste rekli Vi i nema nikakve veze sa bilo čime što sam do sada napisao. Ne morate preuveličavati kako bi pokušali dokazati da ste u pravu.

Znate što Vam čini današnja Europa? Napravi da mislite da ste slobodni. Mislite da ste slobodni i da netko vas nešto pita! Da nešto birate na tim izborima! Da nešto ovisi o vama. Istina je daleko od toga. Kada ćete to već jednom shvatiti? Ali naš narod ne samo da to ne shvaća, nego tone još dublje u ponor.
« Zadnja izmjena: Prosinac 13, 2009, 12:41:21 poslijepodne Tur »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #223 : Prosinac 13, 2009, 12:48:35 poslijepodne »
Citat:
A kak veli forumaš mravac, samo dvoje ljudi u ovoj kampanji koji nisu kradljivci i lažovi mogu ovu zemlju pomaknuti korak naprijed i zato samo njima mogu dati glas.

Na koje dvije osobe mislite,ne znam,ali ovu tvdnju treba dokazati.

Ne mislim vi ,nego te osobe,a sa onim karakteristikama o budućem predsjedniku se slažem. Uz jednu malu ali bitnu primjedbu,ja takovu osobu na žalost ne mogu prepoznati među trenutnim kandidatima.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #224 : Prosinac 13, 2009, 01:43:16 poslijepodne »
A tko je rekao da ju je stvorio Tuđman, Šuker, Hebrang??? Nitko nije ni rekao da su ju stvorili isključivo oni, molim vas da mi ne stavljate u usta nešto što nisam rekao. To nije način da se dokaže kako ste u pravu.

Mnogi kažu, mnogi ih i poštuju, mnogi i glasaju za takve.
Pa i vi između tih mnogih, čim dajete podršku jednom apsolutisti onda su i njegovi jataci koji su danas nakon njega isplivali na površinu itekako zaslužni.
Osim toga imamo mi to i na lokalnoj razini.

…….. Nitko ne traži topničke dnevnike za granatiranje Vukovara! Čudno, zar ne?

Da, vrlo, vrlo čudno. Neprihvatljivo. Slažem se. Topnički dnevnici su bedastoća. Kao što je bedastoća bilo i traženje Bobetka, pa isporuka Gotovine, Norca, i ostalih generala koji su se čak i sami predali (za doba čije vladavine?). A još je veća tragedija što sve njih, i njihove odvjetnike plaća ovaj siromašan narod, da bi oni tamo ispunjavali križaljke, čitali Internet i kartali se međusobno, a njihove ženice i djeca putovali k njima kad osjete potrebu. Sve naravno za vaš i moj novac.

Odavno je EU  i Hagu trebalo reći bay, bay. No, nitko od stranaka to ne čini. I zato kažem, da se nekoga mora izabrati, i da taj netko treba biti…… sve kaj sam već napisala.

Tuđman je bio samo čovjek. Biti čovjek znači i biti pogrešiv. Bio je sa hrvatskim narodom kada je bilo najteže i zbog toga ga cijenim.

Pardon, i ja sam samo čovjek i bila sam s Hrvatskim narodom kad je bilo najteže, i moj brat Robert također (mislim i na vas i mnoge Turopoljce i ostale poštene ljude). Ali nisam sklapala ugovore u ime i za ime stranke svojeg oca, bogatila se, trpala novce na deviznu knjižicu i niti jedna Ankica zbog mene nije dobila otkaz.
Nisam prodavala teritorij niti dogovarala na raznim domjencima podjelu Balkana.
A još se manje apsolutistički ponašala, gomilala vlast i bogatstvo u Zagreb, i štitila razne pridošle nikogoviće koji su nastavili gdje je on stao.

Ja sam (i vi) poštena pa nisam zaslužna biti Hrvatica (Za mnoge gliste). Niste jednom pročitali kako su se poneki ponašali na forumu protiv onih koji nisu MI gliste.

A ljudi to tako lako puše, između ostaloga i Vi.

Ja pušim Marlboro crveni, već puno godina. A što puše ostali ne znam, ne pratim. Ali da su stvorili razne kultove raznih „monarha, voždova, vrhovnika i poglavnika“, to jesu, ja nisam.
Napisala sam vam kaj je meni kult.

Razno-razne Pusićke i Josipovići danas to ne znaju. Ne samo da ne znaju, oni okreću guzicu još više i skidaju gaće do poda.

To ne rade samo Pusićke i Josipovići, to rade svi u svakoj stranci. Svi koji se zalažu za ulazak u EU. Ja sam protiv toga, ali moram birati člana parlamenta, predsjednika i lokalnog gradonačelnika, prema tome, po tom pitanju nemam izbora.Ili imam, odseliti se u Afriku.

Kakvo kažnjavanje ljudi koji ne drže ruku na desnoj strani za vrijeme sviranja himne? O čemu Vi pričate? To ste rekli Vi i nema nikakve veze sa bilo čime što sam do sada napisao.

Nema, ali je kulisa za domoljublje. U tom kontekstu je pisano. Jer vi kažete da onaj tko (blago rečeno) ne poštuje Tuđmana, taj pljuje po stvorenoj nam državi i po njegovom liku, djelu i zaslugama za ovaj narod. Kak veli Džapić, Držim da nije ništa zaslužio, niti me ičim zadužio, osim što, kako kažu pokazatelji, dugujem silne tisuće dolara i EUR-e, a nisam nikada podigla kredit u životu, čak niti moji roditelji.

Znate što Vam čini današnja Europa? Napravi da mislite da ste slobodni. Mislite da ste slobodni i da netko vas nešto pita! Da nešto birate na tim izborima! Da nešto ovisi o vama. Istina je daleko od toga. Kada ćete to već jednom shvatiti? Ali naš narod ne samo da to ne shvaća, nego tone još dublje u ponor.

Slažem se. Potpuno.
Zato sam potpisala podršku za referendum za NATO, pa sad za ratifikaciju Pahor-Kosor, a za nikad prežaljeni ZERP nitko nije niti pokretao inicijativu.
I za stapanje sa kolonizatorima isto tako nitko neće raspisati referendum.   :'(