Dajte, Joža, ovo već postaje smiješno!!!
gđ. Točkice, i meni je smiješno nadmetanje trojke Vidošević-Hebrang-Primorac i međusobno udaranje u pleksus a do jučer su se grlili i ljubili.
Ja nisam ničiji "stranački vojnik", nego imam uvjerenje da je zaista Vesna Pusić nakvalitetniji kandidat a ukoliko ona ne prođe u drugi krug, moj faovrit dalje je Josipović, upravo iz razloga koje ste naveli u Vašem sljedećem postu, tu se nas dvoje u mnogočemu slažemo. To pravo imam i napisati ovdje kao što imate i Vi
Ovo je tema "Predsjednički izbori 2010", te stoga želim donijeti što više informacija na jedno mjesto, podijeliti s Vama, ostaviti Vam na razmišljanje a Vi će te naravno glasovati prema Vašoj vlastitoj savjesti. I nikako nikoga od Vas ne smatram onako kako ste Vi to ružno opisali, neželim to ni spomenuti, niti mi je to namjera, nego upravo suprotno da razmislimo da damo šansu ipak možda najboljem kandidatu, koji baš i nije do sada direktno sudjelovao u bitnim odlukama u ovoj zemlji koja je zbog loših odluka i lošeg vođenja i dovedena u situaciju u kojoj je danas. I u konačnici ovo nije tema "Vicevi".
Dakle, i dalje ću se zalagati da zagolicam Vaše razmišljanje i da promislite o prednstima moje favoritkinje, dakako da ni ona ni nitko nije savršen i idealan,
ali kada uzmemo u obzir sve činjenice današnjeg trenutka u ovoj zemlji, mislim i dalje da je najčistijeg obraza, da ima pamet, znanje i iskustvo, da je hrabra i odlučna donositi odluke koje možda u određenom trenutku i nisu popularne ali dugoročno vode zamlju ka boljem sutra, znam da je mnogi i ne vole zbog toga
ali dokazano već milion puta da oni koji nam govore ono što volimo čuti a rade drugo, do čega su doveli ovu zemlju i sve nas skupa, danas još uvijek nažalost pobiru simpatije velikog broja građana, vidimo to na svim razinama, svejedno opet svakodnevno gunđamo.
Mislim da je gđ.Plemenitašica napisala ovdje negdje da takvima želi da imaju sutra još manje, da još lošije žive, da plaćaju još više različitih harača itd.
i potpuno se slažem s tim.
Volio bi kada bi nam svima bilo bolje i ljepše sutra, a da bi to bilo tako, potrebne su korjenite promjene i to ne samo na ovim izborima za predsjednika nego promjene i u Vladi, situacija u zemlji zahtijeva i promjenu vlade, naravno demokratskim sredstvima, ovdje se postavlja pitanje vjerodostojnosti koalicijskih partnera u Vladi i njihove odgovornosti. Sutra je sjednica Sabora i tema povjerenja Kalmeti gdje će se pokazati još jednom po tko zna koji put odgovornost u ovoj zemlji za bilo koju stvar pa tako i ministra svog resora u kome je pronevjereno toliko novca koji ulazi svima nama u dug a otišao je najvjerojatnije u privatne džepove, to će naravno sud dokazati, nisam ja taj koji će suditi. Ali sve afere tu tezu potvrđuju.
Imamo jednu zemlju u susjedstvu i to uspješnu, Italiju, kako je moguće da kod njih vlade tako često padaju a i dalje su uspješni? Pa zašto bi bio smak svijeta
da se to dogodi kod nas? Ako bi postojala odgovornost ali nje nema.
I da se vratim ponovo na Vesnu Pusić, upravo i mislim da pored svih svojih pozitivnih osobina je i vrlo odgovorna političarka, u odnosu na svoje protukandidate daleko najodgovornija i nemogu se oteti dojmu kako to u današnjoh Hrvatskoj, u kojoj se godinama događa ovo što se događa, ne prepozajemo.
Ostavljam svakome od Vas pravo na vlastitu odluku kao što imam i ja pravo na svoju, te da istu prezentiram u temi "Predsjednički izbori 2010". Živjeli!