Autor Tema: Predsjednički Izbori 2010.  (Posjeta: 373705 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Predsjednički Izbori 2010.
« Odgovori #195 : Prosinac 10, 2009, 07:53:17 prijepodne »
Citat:
Ako Hrvatski građani kod ovih izbora i u ovoj situaciji u zemlji ne budu zreli procijeniti i zabrati kvalitetnu osobu, onda ovoj zemlji zaista nema spasa.

Zanima me koja je to pozitivna osoba koju bi mogli izabrati? Koliko dugo bi nakon izbora šutjela i samo klimala glavom ,jer drugo i nemože. Mesić je imao dva mandata,uredno je šutio , a sada se najednom raskokodakao. Kao da ovo o čemu sad priča nije znao i prije.
Sada na kraju kad je sve gotovo,i njegova vladavina(koju bolje da ne pamtimo jer nemamo po čemu) otvorile se čovjeku oči,ma nemoj mi reći.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Tur

• Gost
« Odgovori #196 : Prosinac 10, 2009, 08:09:13 prijepodne »
Primorca! On bi za četiri lete iskorjenil korupciju i kriminalci bi se sami prijavljivali na policiju!

Tur

• Gost
« Odgovori #197 : Prosinac 10, 2009, 08:23:15 prijepodne »
Hebrang i Primorac stižu Vidoševića i Bandića

ZAGREB - Tri tjedna uoči predsjedničkih izbora dodatno se zaoštrila bitka za drugo mjesto, odnosno za ulazak u drugi izborni krug. Još prije desetak dana činilo se kako će se za drugo mjesto boriti dva nezavisna kandidata, Nadan Vidošević i Milan Bandić, dok su svi ostali bili bez realnih izgleda.

No, čak tri istraživanja provedena u proteklih nekoliko dana pokazala su da se sada za u drugi krug tijesno bore četiri kandidata. Posve neočekivano Vidoševiću i Bandiću pridružili su se HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang i još jedan nezavisni, Dragan Primorac. Prvi krug izbora 27. prosinca, dakle, mogao bi biti posve neizvjestan, a SDP-ov kandidat Ivo Josipović do zadnjeg trenutka neće znati s kime će se sučeliti 10. siječnja u drugom krugu.

Josipoviću 30 posto

Favorit prvog kruga definitivno je Josipović koji je još povećao svoju prednost u odnosu na sve konkurente. Istraživanje što ga je za SDP provela agencija Puls pokazuje da Josipović ima podršku 30 posto birača, a identičan je rezultat Josipoviću dalo i istraživanje koje je za svoje potrebe proveo izborni stožer HDZ-ovog kandidata. I anketa koju je agencija Promocija plus obavila za Primorčev izborni stožer potvrdila je da Josipović uvjerljivo vodi.

Da će borba za ulazak u drugi krug do kraja biti neizvjesna pokazuje i podatak da je razlika između drugoplasiranog (u sva tri istraživanja to je Bandić) i petoplasiranog kandidata samo pet postotnih poena. A to znači da je razlika gotovo unutar statističke pogreške koju treba uzeti u obzir pri svakoj anketi te vrste.

Važna uloga dijaspore

Osim toga, istraživanja nisu obuhvatila glasače u dijaspori koji bi mogli presudno utjecati na konačni redosljed kandidata, pa čak i odrediti tko će s Josipovićem ići u drugi krug. Pogotovo što sva četiri kandidata računaju na njihove glasove.

Značajna promjena biračkog raspoloženja koju sugeriraju spomenuta tri istraživanja vjerojatno su rezultat pojačane kampanje Hebrangovog stožera u zadnjih tjedan dana. Prema HDZ-ovom istraživanju, Hebrang osvaja 11 posto, a i anketa konkurenta Primorca daje mu gotovo 10 posto. Da će učiniti maksimalne napore da Hebrang uđe u drugi krug potvrdila je i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor koja je pozvala članstvo da udvostruči angažman u kampanji.

Primorac u izbornoj ofenzivi

Primorac je već dva tjedna u izbornoj ofenzivi, s izrazito jakom medijskom kampanjom, koja je očito dala rezultata. Ne samo njegovo, već i SDP-ovo istraživanje daje mu četvrto mjesto sa oko 10 posto biračke podrške.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/hebrang-i-primorac-stizu-vidosevica-i-bandica/396539/

De Loren

• Gost
« Odgovori #198 : Prosinac 10, 2009, 06:25:15 poslijepodne »
slušam na goričkim vijestima Šukera i Hebranga ... Dali bi ruke u vatru jedni za druge ... dobro, ne baš za sve ... Rončević, Polančec, Jurica, Sanader ... Ako Hebrang pobijedi, (ne dao Bog) ... Hrvatska bu postala u najmanju ruku California, kak oni vele ili u zdravoseljačkom prijevodu: "Ljudi, vi stoko sitnog zuba, glasajte da bi nama (ZNA SE KOME )bilo bolje, a za vas me boli ona stvar ....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #199 : Prosinac 10, 2009, 06:45:52 poslijepodne »
Juda je Bandić, odnosno autor ove slike koji ga je stavil na levu stranu!
Kaj nije Josipović? Kaj nije to njegova ruka koja drži nož?

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #200 : Prosinac 10, 2009, 08:11:51 poslijepodne »
Citat:
Ako Hrvatski građani kod ovih izbora i u ovoj situaciji u zemlji ne budu zreli procijeniti i zabrati kvalitetnu osobu, onda ovoj zemlji zaista nema spasa.

Zanima me koja je to pozitivna osoba koju bi mogli izabrati? Koliko dugo bi nakon izbora šutjela i samo klimala glavom ,jer drugo i nemože. Mesić je imao dva mandata,uredno je šutio , a sada se najednom raskokodakao. Kao da ovo o čemu sad priča nije znao i prije.
Sada na kraju kad je sve gotovo,i njegova vladavina(koju bolje da ne pamtimo jer nemamo po čemu) otvorile se čovjeku oči,ma nemoj mi reći.

Ja bi rada sat,po te dve mandatov,videl imovinske kartice "kuma",precednika zapadnoga Balkana, i negove familije.A rada bi i da Sanader veli teru reč al vrana vrane oči ne kopa.Se su to šupli spominki i kokodakajne pefcov pune tekutov.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #201 : Prosinac 10, 2009, 10:06:14 poslijepodne »
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/tudman-mi-nije-vjerovao-da-nas-je-vatikan-priznao

IVICA MAŠTRUKO, legendarni diplomat na kraju karijere

"- Odmah ću vam reći za koga ću glasati. U prvom krugu apsolutno ću glasati za Vesnu Pusić, i to ne samo zbog stranačkih razloga, nego zato što sam uvjeren da je ona osoba s izvrsnim međunarodnim kontaktima, što je vrlo važno s obzirom na predsjedničke ovlasti, ona na tom području može predstavljati Hrvatsku u najboljem svjetlu. Ako se ona ne bi plasirala u drugi krug, onda je jasno da bi kandidat u rezervi bio Ivo Josipović. To sam već odredio i nemam nikakvih dilema."

Offline Točkica

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
« Odgovori #202 : Prosinac 10, 2009, 10:16:01 poslijepodne »

Dajte, Joža, ovo već postaje smiješno!!!

Već neko vrijeme pratim ove vaše postove. Zar vi stvarno mislite da smo mi maloumni idioti koji će sretnog lica pokusati ovakve naivne "kolače" koje nam ovako jeftino i prozirno prodajete.

Mi smo se i na onom starom, a i sad na ovom novom forumu naslušali tih poslušnih "stranačkih vojnika" koji se po zadatku ulogiravaju i poslušno ga izvršavaju.Neki su bili mudriji i spretniji u serviranju ovakvih stranačkih floskula, a neki su malo manje mudri i spretni (pardon, nastojim biti fina...) pa su njihovi nastupi bili otprilike ovako jeftini i jadni.

Ali poruka je jedna: nitko od njh nije uspijevao u svojem poslu. Dajte, najte...

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #203 : Prosinac 10, 2009, 10:26:39 poslijepodne »
HDzov zastupnik za Novi Zagrep Fijolič.bez punice,obaveštava vas da bu of petek,to je zutra,velika nada Hdzove politike vizital Rašče odnosno Gasilanu.Igraju Slavonske lole a bu i jedače i pijače.

Offline Točkica

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
« Odgovori #204 : Prosinac 10, 2009, 11:19:11 poslijepodne »
Ma slušam sad na Novoj TV ovo kakti sučeljavanje kandidata, pa mi jedno nikako nije jasno. Svima su njima puna usta interesa Hrvatske (pogotovo kad su pričali o tome jesu li, kada i zašto lagali). Vele i Hebrang i svi ostali kako - ako ponekad treba reći neistinu (opet sam fina...) - to može i smije biti jedino "u interesu Hrvatske". Neki su čak odrešito odmahnuli glavom i kazali kako "nikada u životu nisu lagali". To ih je kazalo bar dvoje. Ma daaaajte.... Lažu! U čijem interesu? Svojem? Ili i oni lažu "u interesu Hrvatske".

Ali zanimljivo: nitko, ali baš nitko od njih nije precizirao što je ili tko je u ovom slučaju "Hrvatska" i čiji to interes oni brane.

Je li to samo teritorij zemlje? Valjda nije. Teritorij bez ljudi je ništa.

Jesu li to političari? Ako pod Hrvatskom podrazumijevaju hermetički zatvorenu političku kastu i ako tu kastu poistovjećuju s državom, to mi ne zvuči uvjerljivo. Političari ionako lažu uzduž i poprijeko ne bi li zaštitili svoje interese. Mnogo se puta do sada pokazalo kako su njihova usta, kada pričaju građanima i biračima, puna meda, a nakon nekog vremena iz tog meda počnu militi žohari i balegari. A onda ti balegari krenu kotrljati svoje kuglice po zemlji (poočevši od Markovog trga pa nizbrdo). Pa te kuglice iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, rastu, jedno se lijepi na drugo, one postaju sve veće i sve teže. I odjednom je kristalno jasno tko su i što su ti ljudi koji lažu "u interesu Hrvatske".

Je li HRvatska narod? Ako jest, je li doista naš interes da nam političari lažu? Ja mislim da nije. Pa zašto onda to rade? Ili nas smatraju budalama kojima se hladno i debelo može lagati, a oni to - bene - uopće neće primijetiti.  Ja ne želim da me tretiraju benom i ne želim da mi se laže. To nije moj interes ma koliko me oni u to uvjeravali. Pa zašto onda ti blentavi političari ne vide da naš interes očito nije isti? Nisu me uvjerili da imamo isti interes. A ako su tako blesavi i to ne shvaćaju, jasno je: oni ne zavrjeđuju moj glas.

Jesu li pod Hrvatskom podrazumijevali same sebe (predsjedničke kandidate) i svoju dobrobit? Pa onda stvarno lažu kad tvrde kako im je jedina dobrobit ova država, ja im to ne vjerujem, jer ama baš nikada pas ne laje zbog sela nego uvijek zbog sebe. Ako je igdje ta mudra narodna izreka potvrdila svoj smisao, onda je to u ovom slučaju. Jer na kraju njihovog mandata, kad se sve zbroji i oduzme, uvijek ispadne da se to "lajanje" i te kako isplatilo nihovim džepovima. Pa mi stoga djeluju neuvjerljivo kad kažu da nikada nisu lagali, čak ni "u interesu Hrvatske". A ako su neuvjerljivi, zašto bih ijednome od njih dala svoj glas?

Podrazumijevaju li pod "Hrvatskom" sva ova prirodna bogatstva po kojima hodimo svi mi? Ako je to Hrvatska, otkud im pravo da malom broju povlaštenih dodijele lavovski dio tih bogatstava koja po logici stvari pripadaju jednako svima nama koji živimo u ovoj državi i proglase ih svojima? Pa onda, "u interesu HRvatske" nama naplaćuju pravo na korištenje tih naših bogatstava kroz raznorazne koncesije ili jednostavno nam prodajući ono što iz tih bogatstava crpe ? I čiji je to interes da uzimaju nama i trpaju u svoje džepove? Je li to interes HRvatske? Nije. Je li to interes naroda? Opet nije. To je samo njihov interes.

Pa sad podvucimo crtu: moj interes i interes onih koji sebe proglašavaju predsjedničkim kandidatima očito nije isti. Ja nikada od njih nisam tražila da lažu u bilo čije ime i za bilo čiji interes. Oni su to pravo sami sebi dali. Moje poimanje Hrvatske i njihovo očito se razlikuju kao nebo i zemlja. I ja im ne vjerujem.
« Zadnja izmjena: Prosinac 10, 2009, 11:25:44 poslijepodne Točkica »

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #205 : Prosinac 11, 2009, 12:37:32 prijepodne »

Dajte, Joža, ovo već postaje smiješno!!!

gđ. Točkice, i meni je smiješno nadmetanje trojke Vidošević-Hebrang-Primorac i međusobno udaranje u pleksus a do jučer su se grlili i ljubili.
Ja nisam ničiji "stranački vojnik", nego imam uvjerenje da je zaista Vesna Pusić nakvalitetniji kandidat a ukoliko ona ne prođe u drugi krug, moj faovrit dalje je Josipović, upravo iz razloga koje ste naveli u Vašem sljedećem postu, tu se nas dvoje u mnogočemu slažemo. To pravo imam i napisati ovdje kao što imate i Vi

Ovo je tema "Predsjednički izbori 2010", te stoga želim donijeti što više informacija na jedno mjesto, podijeliti s Vama, ostaviti Vam na razmišljanje a Vi će te naravno glasovati prema Vašoj vlastitoj savjesti. I nikako nikoga od Vas ne smatram onako kako ste Vi to ružno opisali, neželim to ni spomenuti, niti mi je to namjera, nego upravo suprotno da razmislimo da damo šansu ipak možda najboljem kandidatu, koji baš i nije do sada direktno sudjelovao u bitnim odlukama u ovoj zemlji koja je zbog loših odluka i lošeg vođenja i dovedena u situaciju u kojoj je danas. I u konačnici ovo nije tema "Vicevi".

Dakle, i dalje ću se zalagati da zagolicam Vaše razmišljanje i da promislite o prednstima moje favoritkinje, dakako da ni ona ni nitko nije savršen i idealan,
ali kada uzmemo u obzir sve činjenice današnjeg trenutka u ovoj zemlji, mislim i dalje da je najčistijeg obraza, da ima pamet, znanje i iskustvo, da je hrabra i odlučna donositi odluke koje možda u određenom trenutku i nisu popularne ali dugoročno vode zamlju ka boljem sutra, znam da je mnogi i ne vole zbog toga
ali dokazano već milion puta da oni koji nam govore ono što volimo čuti a rade drugo, do čega su doveli ovu zemlju i sve nas skupa, danas još uvijek nažalost pobiru simpatije velikog broja građana, vidimo to na svim razinama, svejedno opet svakodnevno gunđamo.

Mislim da je gđ.Plemenitašica napisala ovdje negdje da takvima želi da imaju sutra još manje, da još lošije žive, da plaćaju još više različitih harača itd.
i potpuno se slažem s tim.

Volio bi kada bi nam svima bilo bolje i ljepše sutra, a da bi to bilo tako, potrebne su korjenite promjene i to ne samo na ovim izborima za predsjednika nego promjene i u Vladi, situacija u zemlji zahtijeva i promjenu vlade, naravno demokratskim sredstvima, ovdje se postavlja pitanje vjerodostojnosti koalicijskih partnera u Vladi i njihove odgovornosti. Sutra je sjednica Sabora i tema povjerenja Kalmeti gdje će se pokazati još jednom po tko zna koji put odgovornost u ovoj zemlji za bilo koju stvar pa tako i ministra svog resora u kome je pronevjereno toliko novca koji ulazi svima nama u dug a otišao je najvjerojatnije u privatne džepove, to će naravno sud dokazati, nisam ja taj koji će suditi. Ali sve afere tu tezu potvrđuju.

Imamo jednu zemlju u susjedstvu i to uspješnu, Italiju, kako je moguće da kod njih vlade tako često padaju a i dalje su uspješni? Pa zašto bi bio smak svijeta
da se to dogodi kod nas? Ako bi postojala odgovornost ali nje nema.
I da se vratim ponovo na Vesnu Pusić, upravo i mislim da pored svih svojih pozitivnih osobina je i vrlo odgovorna političarka, u odnosu na svoje protukandidate daleko najodgovornija i nemogu se oteti dojmu kako to u današnjoh Hrvatskoj, u kojoj se godinama događa ovo što se događa, ne prepozajemo.
Ostavljam svakome od Vas pravo na vlastitu odluku kao što imam i ja pravo na svoju, te da istu prezentiram u temi "Predsjednički izbori 2010". Živjeli!

« Zadnja izmjena: Prosinac 11, 2009, 01:05:16 prijepodne JosipJoža »

Tur

• Gost
« Odgovori #206 : Prosinac 11, 2009, 08:12:37 prijepodne »
Izbor Vesne za precednicu bi bil jeden od najgorših mogućih izborov. Marioneti imamo i preveč.

Edit: Vensa odlučna? Hahahaha!
« Zadnja izmjena: Prosinac 11, 2009, 08:21:15 prijepodne Tur »

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #207 : Prosinac 11, 2009, 08:30:05 prijepodne »
Izbor Vesne za precednicu bi bil jeden od najgorših mogućih izborov. Marioneti imamo i preveč.

Dobro gospon Tur, a koji bi bio onda najbolji po Vama?
Znamo da predsjednik i nema baš neke ovlasti, nego je više marioneta, ali ima jednu po meni veliku ovlast i to moralnu, da svojim primjerom ponašanja i promišljanja bude primjer i vodilja cijeloj naciji, od političara u izvršnoj vlasti pa sve do običnog građanina, da potiče rješenja i pozitivno promišljanje. To je velika i važna ovlast, koju ni Mesić nije najbolje odradio, nisam siguran da i on nema  ruke u pekmezu oko nekih stvari, pa i kad je doc Ivo u pitanju, sada je i njemu došlo iz riti u glavu da ga proziva a dok su se skupa grlili i posjećivali ništa nije imao protiv. A znamo mi i u Gorici tko je Mesićevo kumče.
Zamisli kada Bandić još dođe sa svojim kumčadima i kumovima. Volio bi čuti od Vas a tko je to najbolji izbor, možda i moj stav promijenite ako mi date dobre argumente za taj najbolji izbor. On postoji možda ali negdje drugdje, među ovim kandidatima koji su u kampanji ne.

Tur

• Gost
« Odgovori #208 : Prosinac 11, 2009, 08:56:53 prijepodne »
Glečte, to kej Pusićka zastupa (bezuvjetno pristupanje Europskoj uniji) moglo bi nas koštati glave u budućnosti. Poslunite malo o čemu ona brije, pa tu babu opče ni briga za Hrvatsku kao takvu, jedina stvar teru ona vidi vu one svoje glave je Europska unija.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #209 : Prosinac 11, 2009, 09:14:12 prijepodne »
Glečte, to kej Pusićka zastupa (bezuvjetno pristupanje Europskoj uniji) moglo bi nas koštati glave u budućnosti. Poslunite malo o čemu ona brije, pa tu babu opče ni briga za Hrvatsku kao takvu, jedina stvar teru ona vidi vu one svoje glave je Europska unija.

gospon Tur, znate li Vi uopće koju funkciju obnaša Vesna Pusić ispred Vlade, koja vodi Hrvatsku u EU? A znate zašto su nju odabrali na tu funkciju?
Dakle, prvo razmislite tko vodi Hrvatsku u EU i na koji način, drugo zašto baš Vesna predstavlja HR u EU. Pa će te dobiti mnoge odgovore koji za sada nisu baš jasni ni Vama kao ni većini prosječnih građana Hrvatske. Ali eto oni su čuli nešto, što uopće ne razumiju i zato nevole Vesnu.

Vi ste skolniji onima koji Vam pričaju kako nedaju svoje generale u Hag, pa ih izruče ko kutije žigica, koji nedaju ni pedalj svog teritorija a skinu gaće kod prvog pritiska EU i Slovenije, hoćete još, koji pričaju Narodu o blagostanju i jamstvenim karticama a pokradoše sve živo, zaposliše toliko podobnih a ne sposobnih da nikakvo čudo što je Hrvatska u ovakvim problemima, kad nas dodatno zaduže svi trebamo biti sretni i proslaviti to, tko normalan slavi kad se zadužuje da preživi a ne za razvoj i napredovanje? Itd..........
« Zadnja izmjena: Prosinac 11, 2009, 09:22:48 prijepodne JosipJoža »