Autor Tema: Moramo sami sebi priznati: Projekt hrvatske države je propao  (Posjeta: 16601 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Moramo sami sebi priznati: Projekt hrvatske države je propao
« : Prosinac 02, 2011, 12:00:28 prijepodne »
Moramo sami sebi priznati: Projekt hrvatske države je propao!       
Oct 25, 2010 at 07:43 PM 
Vrijeme je za suočavanje s činjenicom da je ovakva država neodrživa. Hrvatska je država danas instrument interesa organiziranih kriminalnih grupa i međunarodnog organiziranog kriminala, koji kontrolira ovu balkansku quasi republiku kroz kontrolu korumpirane političke elite na vlasti.

Danas je ovo prava posrnula država kojom vlada organizirani kriminal u doslovnom smislu ovih riječi.

Vlast je izgrađena s jedne strane na jasno definiranom odnosu političke hijerarhije, koju kroz Vladu kontrolira HDZ, i s druge strane organizirane kriminalne arhitekture koju preko mafijaških bossova instaliranih 90-ih godina kontroliraju obavještajne službe, policijski vrh, obavještajno podzemlje, opet u dogovoru s vrhom zločinačke političke garniture na vlasti.

Postoji taj dugogodišnji kontinuitet vladavine organiziranog kriminala u ovoj zemlji, koji se temelji na stvarnoj moći paralelnih institucija upravljanja državom, koje je kroz gotovo dva desetljeća zločinačke vladavine izgradio HDZ.

Upravo kroz to treba promatrati i sve dosadašnje unutarnje sukobe u HDZ-u, koji su jednim većim dijelom bili i borba za preuzimanje pune kontrole nad tom paralelnom vlasti u ovoj zemlji.

Sada se taj sustav oteo kontroli i funkcionira realno kao moćniji politički entitet i od same države.

Drugim riječima, upravo je organizirani kriminal preuzeo osnovne funkcije kontrole države kroz parasustav kojeg je HDZ-ovo kriminalno podzemlje instaliralo unutar samog državnog aparata.

HDZ time, u biti, vlada metodama tihog državnog udara iz čega i proizlazi nelegitimnost i nelegalnost njegove vlasti, a što bi za posljedicu moglo imati i određene formalno pravne posljedice, koje proizlaze iz činjenice da odluke koje je na kriminalan način donosila kriminalna vlast, ne mogu po nikakvoj pravnoj logici biti zakonite i legitimne.

Radi se, dakle, o tome da je ovaj državni sustav nelegalan sam po sebi, jer je proizvod upravo tog HDZ-ovog udruženog zločinačkog poduhvata.

Rezultat procesa izgradnje, odnosno osamostaljivanja hrvatske države, zapravo je rezultat te i takve kriminalne politike, i upravo zbog toga Hrvatska je kao država jednostavno neodrživa, i prije ili kasnije, ovakva kriminalna i korumpirana tvorevina pod kontrolom organiziranog kriminala jednostavno će propasti.

To, dakle, nije pretpostavka niti špekulacija. Činjenica je, naprosto, da niti jedna kriminalna organizacija, ma o kakvom se kriminalnom entitetu radilo, jednostavno nije održiva sama po sebi.

A hrvatska je država pretvorena upravo u to: u kriminalnu organizaciju koja je jedan od glavnih mehanizama funkcioniranja organiziranog kriminala u ovoj zemlji, točnije sama država sa svojom državnom administracijom pod kontrolom HDZ-ove vlasti, postala je zločinačka organizacija koja služi isključivo ostvarivanju kriminalnih ciljeva kriminalaca koji je kontroliraju.

Umjesto pravne države hrvatska je država postala kriminalna organizacija, čiji su bitni segmetni vlasti isprepleteni kriminalnim i koruptivnim interesima, od izvršne vlasti, točnije HDZ-ove Vlade koja je sama po sebi zločinačka i kriminalna organizacija, zatim zakonodavne vlasti koju također kontrolira HDZ sa svojim partnerima, a čija je osnovna funkcija pokušaj legalizacije Hrvatske kao kriminalne organizacije, odnosno donošenje takvih zakonodavnih odluka koje će osigurati interese organiziranog kriminala na vlasti, i konačno pravosudne vlasti koje su potpuno u službi vladajuće kriminalne organizacije.

Upravo preko modela paralelne vlasti, HDZ-ovo zločinačko jezgro kontrolira i hrvatsko sudstvo, baš kao i niz drugih državnih institucija, kao primjerice: carinu, policiju i Državno odvjetništvo.

Opljačkana ekonomija; ratnoprofiterska vladajuća elita izrasla na politici ratnog zločina, masovnih ubojstava, organiziranog kriminala, međunarodnog šverca oružja, droge, ljudi, ekonomska elita izrasla na pljački ratnog plijena, točnije na pretvorbeno privatizacijskoj pljački državnih poduzeća nastalih na društvenom kapitalu kojeg su ostvarili upravo radnici tih poduzeća, dakle građani ove „države“; organizirani kriminal izrastao na opasnoj infiltraciji u legalne institucije sistema, koji danas u cijelosti kontroliraju; osiromašeni građani, prezadužena nacionalna ekonomija; danas su glavni rezultati dvadesetogodišnjeg državotvornog procesa.

Vrijeme je za suočavanje s činjenicom da je ovakva država neodrživa.

Hrvatska je država danas instrument interesa organiziranih kriminalnih grupa i međunarodnog organiziranog kriminala, koji kontrolira ovu balkansku quasi republiku kroz kontrolu korumpirane političke elite na vlasti.

Moramo sami sebi priznati da je projekt hrvatske države jednostavno propao!

Domagoj Margetić

http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2045&Itemid=1
wwwg tablice

Offline ulysses

• Iskusni član
Odg: Moramo sami sebi priznati: Projekt hrvatske države je propao
« Odgovori #1 : Prosinac 02, 2011, 12:05:51 prijepodne »
Propale su vam Jugoslavija i Krajina. Hrvatska će preživjeti na vašu žalost. Čak ni kukurikavci je neće uspjeti uništiti.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #2 : Prosinac 02, 2011, 06:41:22 prijepodne »
Tako je. No nisam baš uvjeren da kukurikavci nemaju potencijala zatrti hrvatsku državu.

Neprijatelja sa takvim iskustvom ne treba potcjenjivati.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #3 : Prosinac 02, 2011, 08:02:53 prijepodne »
Ulysses, sledgehammer ... prestanite vrijeđati sve one koji ne misle kao vi.  Isto tako ne širite negativne vibracije na ovom forumu.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #4 : Prosinac 02, 2011, 09:55:28 prijepodne »
Tako je. No nisam baš uvjeren da kukurikavci nemaju potencijala zatrti hrvatsku državu.

Imaju potencijala, imaju. samo takvog iskustva i tolko ljudi za obaviti taj posao kao što ima HDZ oni nemaju. Mislim - pitanje je dal se tu da još kaj spasiti? Taj konj kojeg još jašemo je već preveć dugo mrtav, HDZ ga je stvarno dobrano sredio, ali ga još jaše. Kad (ako) dođe nova vlada, i kad (ako) oni izbace prave brojke kolko smo stvarno u govnima, onda bumo vidli jel nam Grčka do koljena, ili je Grčka mali medo za nas.

Članak je dobar, samo rezime mu je zaqurac. Nebu Hrvatska kao nacija nigdar propala, kao organizirana institucija možda.
« Zadnja izmjena: Prosinac 02, 2011, 10:00:45 prijepodne BobRock »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #5 : Prosinac 02, 2011, 10:31:29 prijepodne »
Ulysses, sledgehammer ... prestanite vrijeđati sve one koji ne misle kao vi.  Isto tako ne širite negativne vibracije na ovom forumu.

A gdje si se ti našao uvrijeđen??

A o negativnim vibracijama - dalo bi se... jer iste ovise o osobnom dojmu. Ono što je tebi super - meni je bolest. Koja zločudno vibrira. No nekome te vibracije pašu.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #6 : Prosinac 02, 2011, 10:34:16 prijepodne »
Mislim - pitanje je dal se tu da još kaj spasiti?

Da se spasiti - samo kukuriku nema za to ni volje, ni želje. Njihove najave su već izrečene u tome smislu, od koncesija pa nadalje, nikome tko zna misliti ne budi nadu u pozitivu.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #7 : Prosinac 02, 2011, 01:08:50 poslijepodne »
Evo ja upravo vidim:

Izađite na izbore
www.kukuriku.org   ;D

I kaj ima loše u tome, pozivaju da se izađe na izbore, ne traže da se glasa za njih.
I zakaj bi to nekome smetalo.
Korektno je građane pozvati izaći na izbore.

Offline ulysses

• Iskusni član
« Odgovori #8 : Prosinac 02, 2011, 11:58:24 poslijepodne »

Neka pokušaju. Završit će kao i njihova krajiška bratija. Na traktorima, na putu za majčicu Srbiju.

Ako ih pustimo da odu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #9 : Prosinac 03, 2011, 04:53:15 poslijepodne »
Evo ja upravo vidim:

Izađite na izbore
www.kukuriku.org   ;D

Kaj si ti doplomirao kako se praviti tošo, grbav, nagluh i tupav? Ili si stvarno takav?

Na izbore pozivaju sve stranke - ne trebaju davati svoj link zbog toga. To je, dapače, i građanska obveza.

Ja govorim o sadržaju, ti o glupostima... nitko i nije rekao da je pozivati na izbore loše. No loše je to što oni nude ako nudu izabrani. To je loše. Dapače, katastrofalno.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #10 : Prosinac 03, 2011, 08:36:33 poslijepodne »
Kolega danas je dan izborne šutnje koju ti očito kršiš, tek toliko kao napomena.
Imaj dostojanstva i suzdržanosti, bar danas.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #11 : Prosinac 03, 2011, 09:22:35 poslijepodne »
Kaj i mi moramo šutjeti? Ili samo stranke i političari?   ???

Jaguar

• Gost
« Odgovori #12 : Prosinac 03, 2011, 09:55:20 poslijepodne »
Kaj i mi moramo šutjeti? Ili samo stranke i političari?   ???

BobRock koliko mi je poznato, doduše tada više kao promatraču i čitaču, na ovom forumu su se teme zaključavale za vrijeme predizborne šutnje, mislim da predizborna šutnja vrijedi za sve. No i to je rastezljiv pojam iako primjećujem kako je po portalima smanjena komunikacija bitno u odnosu ne raniji period na tu temu. To mi govori kako ljudi postaju svjesniji i odgovorniji u tom pogledu.

Offline Vegi

• Iskusni član
« Odgovori #13 : Prosinac 04, 2011, 03:36:07 prijepodne »
Stvaranje Hrvatske države nije projekt, već stoljetna želja, težnja Hrvatskog naroda, a to što su se želje i težnje Hrvatskog naroda ostvarile baš  sa srbočetničkim nastojanjima direktne okupacije hrvatskog teritorija i Hrvatima prisilno nametnule obranu svojiih domova i dvorišta , realni je začetak stvaranja samostalne Hrvatske, a nikako strogo planirani projekt.

Mulac je onaj koji je ovog nadrltvorca teksta tu postavio i otvorio ovu temu, a još veći su mulci oni koji misle da se o samoj opstojnosti Hrvatske države može uopće polimezirati .

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #14 : Prosinac 04, 2011, 07:29:11 prijepodne »
Stvaranje Hrvatske države nije projekt, već stoljetna želja, težnja Hrvatskog naroda, a to što su se želje i težnje Hrvatskog naroda ostvarile baš  sa srbočetničkim nastojanjima direktne okupacije hrvatskog teritorija i Hrvatima prisilno nametnule obranu svojiih domova i dvorišta , realni je začetak stvaranja samostalne Hrvatske, a nikako strogo planirani projekt.

Mulac je onaj koji je ovog nadrltvorca teksta tu postavio i otvorio ovu temu, a još veći su mulci oni koji misle da se o samoj opstojnosti Hrvatske države može uopće polimezirati .

... Kak da je sam Franjo pisal ovaj tekst, samo još fali koji poredbi tipa crveni, zeleni i žuti vragovi, stoka sitnog zuba i sl ... 
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.