znas one ljude koje sretnes, velis im nes u par minuta, a onda oni govore 46 minuta u komadu.
Da, opisala si situaciju sa faksa... jedan te nešto pita, i ako ne govoriš 46 minuta u komadu - padaš ispit!

BTW, forum nije razgovor uživo da bih ja radio pauze. Tamo gdje bi uživo išla pauza, ja napravim novi odjeljak, to je i u skladu sa pravilima pisanog govora. A ti si onda izvadiš pasus koji trebaš, komentiraš ga i to je to. Naravno da uživo ne bih govorio cijeli taj tekst u komadu, i da bi mogli "obraditi" navod po navod u kraćem vremenu i uz manje riječi.
No ako nešto želim realno i "plastično" prikazati, puno riječi je neophodno. Zato je i Krleža dvadesetosam metara ulice u Filipu Latinoviću opisivao punih 27 stranica - misli, detalji, osjećaji, vrijeme itd itd - sve je takvo da, kada sklopiš oči, točno ga vidiš kako rukom prima Meduzinu glavu na starim vratima... I - principijelno - ja pišem na isti način. Ili se barem trudim. U puno riječi se može reći više nego u malo riječi - to je činjenica.
i tako prolaze vasi razgovori. e pa tako je i ovdje kad krene netko na dugo i široko, uzduz i popreko, pa nadoda jos deset nevezanih ili nevaznih stvari...
Važno ili ne, subjektivna je kategorija, ovisno o shvaćanju.
BTW, od nekih koji prakticiraju "sažeto" izjašnjavanje nisam pročitao još ništa. Barem ne pametno ili konkretno. A
ja se neću zamarati osobnim tumačenjima i mozganjem "što je pjesnik htio reći".Imaš tipkovnicu, reci nam što konkretno misliš. I bok. Jel' to teško?