"Oštar prema Kerumu bio je i saborski zastupnik i predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin koji je rekao: 'Nakon Tuđmana imamo Keruma. Tuđman je bio sretan što mu žena nije ni Srpkinja ni Židovka, a ovaj ne bi ni za ljubav kćeri pristao na zeta Srbina.' Kerumovu izjavu da svatko mora znati gdje mu je mjesto u ovoj zemlji Kajin je ocijenio strašnom - rasizmom i nacizmom najgore vrste.
Za mene je Kerum OK, jer su mu na prvom mjestu Hrvatska i domaći interesi, a ne kao tom šupku, protalijanskom fašisti Kajinu - koncerti srpskih Ceca i sličnih četničkih veličina, dok Thompson ne smije u Arenu...
Kada se brani nastup Thompsonu u Istri, veli da zastupa moralnost, a kada pušta četnike - onda je tržišno gospodarstvo. A u oba slučaja je bijedna gnjida koju treba zgaziti. Jer su rasizam i nacizam naspram njega blaži oblik ponašanja.
Nakon Mussolinija - imamo Kajina!!
Da ne velim kako mi je žao gledati kako i ovdje malo ljudi zna misliti svojom glavom, već se odmah povode sa time što je rekao netko utjecajan - bilo neki novinar, bilo nekakav političar ili bilo tko drugi... pa da je rekao i predsjednik svijeta, imam svoju glavu sa kojom ću malo
odvagnuti što je on rekao, je li baš sve tako kako se želi prikazati, kako izgleda druga strana te priče, je li to uopće istina... ovako svatko kome se pimpek digne uzima si pravo pametovati i odmah tužiti, skandalizirati, pokazivati prstom i osuđivati - a da blage veze nema o tri čiste o čemu se tu, ustvari, radi!! No kud "svi" - tud i mali Mujica...

Tako sam i danas na Facebooku, na pitanje GBR-a
"Hoće li općinsko Državno odvjetništvo po službenoj dužnosti podnijeti kaznenu prijavu protiv Željka Keruma zbog širenja rasne mržnje a pučki pravobranitelj prekršajnu zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije?" odgovorio slijedeće:
"Zar čovjek više ne smije izreći ni svoje mišljenje, odmah je kršio ljudska i ustavna prava??? Tako je konačno nakon deset dana netko u Večernjaku ipak objasnio da izjava biskupa o budućem predsjedniku nije kršenje nikakvih prava, jer on ima pravo izreći svoje mišljenje, a istodobno nikoga na ništa ne obvezuje, niti crkva odlučuje o predsjedniku Republike... tako je i Kerum rekao svoje osobno mišljenje, sa kojim se slažem. I to je njegovo ustavno pravo. Dok nije ustavno pravo to nekome braniti.
Ovako sve to nije ništa negoli prozirno skupljanje bodova dokonih političara, koji se ne bave onime čime bi se trebali, već vaganjem onoga što nije kažnjivo. Verbalni delikt ne postoji (u Kaznenom zakonu RH.)"Upravo to želim opet reći -
Kerum je iznio svoj osobni, privatni stav, na koji ima pravo. Mnogi to isto misle, samo je "straaašno skandalozno i sablažnjivo" to javno reći!! Zašto?? Tko je tu dvoličan? Onaj koji kaže u glavu što misli, iskreno i bez ustezanja, ili onaj koji ti se cereka u facu, a kad okreneš leža spiči nož među plečke, a kako to rade upravo hrvatski političari prije i poslije izbora?
Velika većina hrvatskih građana je, koliko se sjećam tog ispitivanja javnog mnijenja, rekla anonimno da ne bi htjela da im sin/kćer imaju bračnog partnera Srbina, Muslimana ili Slovenca (ti su odgovori bili ponuđeni, i sve tri grupacije su prošle podosta loše...). A sada je tu nekakvo "čuđenje u svijetu" na djelu...
Kerumova izjava nikoga ne obavezuje na bilo što, ista nije nikakav ultimatum nikome, ista ne određuje ništa i ne nalaže nikome ništa (kao niti biskupova da bi budući predsjednik trebao biti Hrvat i katolik - to ne znači da je to nemoguće!...). Ona se tiče samo njega osobno, na njega se odnosi, a sada - sviđa li se ista nekome ili ne, njegov problem. No to nema veze sa rasnom mržnjom (on nije rekao ništa protiv čovjeka DRUGE RASE, da bi bila rasna mržnja!!), a nije ni diskriminacija po pitanju nacionalnosti, jer
nije pozvao na omalovažavanje i akciju protiv Srba ili bilo koje druge nacionalnosti, već je izrekao rješenje hipotetske situacije unutar obitelji. Na koje on, kao i svatko od nas, ima potpuno pravo. Da moja kćer ima muža izvan hrvatskog naroda i katoličke vjere, i ja nisam ziher da bismo imali idealne odnose. Ili netko misli da za to ima pravo određivati moju reakciju i stav?? I ja bih ga ponovio jasno i glasno i nasred Jelačić-placa, i nasred večernjeg Dnevnika na TV! Barem ne bih bio dvoličan!
Znači, dokaza za bilo kakvu mržnju ili diskriminaciju - nema!! Nadam se da će i to uvidjeti oni koji vole koristiti mehanizme (bolje rečeno - Kazneni zakon i Ustav RH - treba ih čitati sa tumačenjima, ne samo gole članke!!) koje, očito, slabo razumiju. Najlakše je zagalamiti - dokazati da si u pravu je ipak malo teže!! A u konkretnom slučaju i nemoguće, jer nema kršenja zakona. No pametan čovjek bi to uvidio i prije negoli bi podigao glas, što je za političara osobito važno, jer se ne izlaže plitkom politikantstvu i jeftinom populizmu. A već je i maloj djeci jasno da služi samo da bi dotični političar skrenuo pažnju na sebe... kada već ne može konkretnim i bitnim stvarima, ajmo se baviti time što je tko rekao... kao da postoji verbalni delikt! Jadno!!
Nekome se njegov stav ne sviđa, meni se sviđa, jer je izrečen iskreno i otvoreno, čovjek - ako ništa drugo -
ima muda nešto i nekome reći. Kamoli sreće da je više takvih u ovoj zemlji, možda ne bi grcali toliko u kriminalu, jer bi netko uvijek bez uvijanja glasno rekao o čemu se radi (no takvi dobivaju otkaze i prijave korumpiranih poslodavaca, i ispadaju u krivu jer su htjeli biti - pošteni!!).
Glupom narodu bitno je tko kojim tonom govori, radi li pravopisne greške, najpsovačkiji narod na svijetu se zgraža ako veli "jebe" ili "kurac", a iste riječi su doslovan prijevod u filmovima koje omladina gleda u 20.00 navečer na državnoj TV. Opet dvolična glupost na djelu!!
Meni je svejedno što on govori, kakvu frizuru nosi, da li je nekoga sterao u kurac ili mu jebo sve po spisku.
Ako čovjek radi dobro posao za koji je plaćen, ako čovjek ne manipulira i ne laže, te ne oštećuje svoje birače za svoju korist, onda je on za mene čovjek na svom mjestu. I svaka mu čast!!
Nije važno što će napraviti ne-znam-koliko dječjih vrtića ili škola - pa makar i njegovi poznati poslovni partneri (ako imaju najmanju cijenu i dobre reference, zašto ne??, pa ne posluju od jučer sa firmama otvorenim preko noći samo za tu namjenu, kao Bandićevi kumovi!!) - važno je što je bio vulgaran prema nekom novinaru kojeg ne bih samo izvrijeđao, nego i namlatio k'o vola da tako javno iznosi objede, laži i konstrukcije na moje poštenje i dobronamjernost. On i nije biran da drži govore, već - da radi! No očekivati - u ovoj zemlji nerada i dvoličnosti - da će netko cijeniti rad...

C'mon, gimme a break!
No ti napadi i nisu drugo negoli plitka politička hajka oporbenih neprijatelja, koji gladuše od novinarčića kupuju za kavu i sto kuna ispod tanjurića u birtiji preko puta, a šteta koju rade svojim pamfletima nemjerljivo je veća. A rade ju zato jer u ovoj zemlji slijepe i impotentne božice pravde ne trebaju strahovati da će ih pravda ikada i sustići. Ona će ionako sustići najniže oblike života, za njih je i rezervirana... Zato nam novinarstvo i nema kriterije, osim samo jednoga -
nema toga što se za novac neće raditi! Jebeš istinu... ona ne zanima niti budale koje puše te "cigare" koje im političari velikodušno dijele...