23.03.2009. | 11:45
Vukovar: potukli se hrvatski i srpski učenici, dva ozlijeđena...
- Dvije skupine učenika potukle su se u vrijeme velikoga odmora u jednoj od učionica. Riječ je o učenicima drugih razreda različite nacionalnosti, ali ne mora značiti da je njihova nacionalnost povod tučnjavi. I drugdje se djeca tuku, samo se u Vukovaru to gleda drukčije i sve dobije dimenziju međunacionalnog sukoba - rekla je novinarima voditeljica smjene Dinka Lazić.
...
Sukob dvojice učenike kulminirao je općom tučnjavom u ponedjeljak u koji su se uključile „ekipe“ na obje strane. Iako je policija potvrdila da je u tučnjavi sudjelovalo 12 učenika, govori se kako ih je u učionici bilo mnogo više.
- Od obične prepirke, kakve se događaju često, došli su do masovne tučnjave Hrvata i Srba. To je žalosno, prokomentirali su učenici okupljeni pred školom.
...
Tučnjave u vukovarskim školama u posljednjih nekoliko godina- rujan 2006.
Maloljetnik srpske nacionalnosti pod utjecajem alkohola ušao je u vukovarskoj četvrti Borovo naselje u autobus koji je prevozio školsku djecu na Lipovaču, izvadio nož i stavio ga jednom djetetu pod grlo, a zatim ga posjekao po prstima ruke. Napadač je imao 1,47 promila alkohola u krvi, vikao je po autobusu kako će „poklati sve ustaše“, dok je žrtva bio 13-godišnji učenik hrvatske nacionalnosti iz OŠ Blage Zadre.
- prosinac 2006.
Jedan lakše ozlijeđeni učenik, te jedna kaznena i dvije prekršajne prijave bili su epilog tučnjave dvije skupine učenika ispred Prve srednje škole Vukovar (danas Ekonomska škola) pred kraj prvog polugodišta. Verbalni, a potom i fizički sukob izbio je nakon što su jedni druge provocirali pjevanjem pjesama. Učenik četvrtog razreda srpske nacionalnosti s 0,61 promila alkohola lakše je ozlijedio dvije godine mlađeg učenika hrvatske nacionalnosti.
- veljača 2008.
Skupina maskiranih nasilnika uz povike „Ovo je Srbija“ i pogrdne riječi na račun predsjednika Tuđmana i Hrvatske napala je palicama i kamenjem Dom učenika u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. Razbijena su 22 stakla na prozorima i ulaznim vratima. Policija je potvrdila kako su napadači bili maskirani kapama, navijačkim šalovima beogradske „Zvezde“ i kapuljačama. Kazneno je prijavljeno tri, a prekršajno osam napadača.
- svibanj 2008.
Incidentom okončana skupština udruge navijača beogradske „Zvezde“ u Boboti. Seoski Dom kulture, u kojem je po tvrdnjama organizatora ponajviše bilo djece, napala je skupina od 30-ak mladića s bakljama i bocama. U napadu je ozlijeđeno nekoliko osoba, među njima i djeca. Policija je uhitila dvojicu napadača, a navodno je bila riječ o osveti osječkih navijača za napad na Dom učenika u Borovu naselju.
...
Komentar od: crnakraljica @ 25. ožujak 2009 21:51
Nasilje svakako nije način i osobno držim da je tu prije riječ o višestrukom stradanju ljudi (pozadina svega),sve dok se olako bude prelazilo preko svega i guralo pod tepih biti će ovakvog nasilja,situaciju treba razčistiti,Hrvatska još traga za više od 1.700 ljudi a susjedi povratnici neznaju,ni oni amnestirani za koje se zna da su okrvavili ruke i štoviše rade u vukovarskoj policiji,ukoliko se nagomilani problemi ne budu rješavali možemo nažalost očekivati sve više nasilja....
prije svega poraditi na kažnjavanju zazivača vel.srbije kojih sudeći po grafitima u Vukovaru ima u obilju prije svega u mladim generacijama koje su 90-h bili bebe,zasigurno nije lako nikomu tko je izgubio cijele obitelji gledati podsjetnike na ta teška vremena svaki dan i usput slušati gadarije proizišle iz želje da se povrijedi....samo nek boli...Vukovar je u Hrvatskoj i to moraju prihvatiti i konačno se ponašati kao građani ove zemlje...a na roditeljima je svakako velika odgovornost po pitanju suživota i gradnje svjetlije budućnosti.
Komentar od: @ 24. ožujak 2009 12:10
The Trooper @,
ja neznam u čemu je problem?
ja san samo napisa kakvi roditelji takva i dica,i šta tu tebi nije kjaro?
niti san pisa o opraštanju ni zaboravu,neman pojma šta te je pogodilo u srce junačko...
a di san bija u ratu ?kakvo je to nepristojno pitanje?
pa neču se ja svakoj šuši ispovidat,uostalom ko si ti i šta ja iman s tobom i tvojim navodnim stradanjima..
i šta bi ja tebe triba pitat dozvolu za komentiranje,ma ajde popuši,ako ti se ne svđaju moji komentari ti ih slobodno priskoči ka šta i ja priskočin one koji mi se ne sviđaju.
eto toko...
PS-a ti ako imaš neko pametno riješenje za VUKOVAR onda ga i iznesi pa da ga pročitamo...
samo nemoj onu srbe na vrbe,sve ih potirat itd...jer nisi spreman na to,možda jedino sa tuđim qrcem tuć po drači...
Komentar od: @ 23. ožujak 2009 20:28
kakvi roditelji takva i dica...
balkan....
Komentar od: PAPE PRVI @ 23. ožujak 2009 14:20
Nikad ti tamo srbi nisu bili spremni za dom.
Komentar od: whiteheart @ 23. ožujak 2009 14:17
to se i dogodilo u borovu naselju,dva ozljeđena srbi.....
Komentar od: @ 23. ožujak 2009 14:10
pa nismo, zar ne citas da imamo dva ozlijedjena. Ali revans u Borovu naselju.
Komentar od: Mick_Doohan @ 23. ožujak 2009 14:05
jesmo in bar dali po pi..i?
Komentar od: @ 23. ožujak 2009 13:20
Oba ozlijedjena Srbi, e Slavonci slabi borci.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/47319/Default.aspx