Autor Tema: Srpsko pitanje  (Posjeta: 11536 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Srpsko pitanje
« : Rujan 19, 2011, 11:31:22 poslijepodne »
23.03.2009. | 11:45
Vukovar: potukli se hrvatski i srpski učenici, dva ozlijeđena
...
- Dvije skupine učenika potukle su se u vrijeme velikoga odmora u jednoj od učionica. Riječ je o učenicima drugih razreda različite nacionalnosti, ali ne mora značiti da je njihova nacionalnost povod tučnjavi. I drugdje se djeca tuku, samo se u Vukovaru to gleda drukčije i sve dobije dimenziju međunacionalnog sukoba - rekla je novinarima voditeljica smjene Dinka Lazić.
...
Sukob dvojice učenike kulminirao je općom tučnjavom u ponedjeljak u koji su se uključile „ekipe“ na obje strane. Iako je policija potvrdila da je u tučnjavi sudjelovalo 12 učenika, govori se kako ih je u učionici bilo mnogo više.
- Od obične prepirke, kakve se događaju često, došli su do masovne tučnjave Hrvata i Srba. To je žalosno, prokomentirali su učenici okupljeni pred školom.
...

Tučnjave u vukovarskim školama u posljednjih nekoliko godina
- rujan 2006.
Maloljetnik srpske nacionalnosti pod utjecajem alkohola ušao je u vukovarskoj četvrti Borovo naselje u autobus koji je prevozio školsku djecu na Lipovaču, izvadio nož i stavio ga jednom djetetu pod grlo, a zatim ga posjekao po prstima ruke. Napadač je imao 1,47 promila alkohola u krvi, vikao je po autobusu kako će „poklati sve ustaše“, dok je žrtva bio 13-godišnji učenik hrvatske nacionalnosti iz OŠ Blage Zadre.

- prosinac 2006.
Jedan lakše ozlijeđeni učenik, te jedna kaznena i dvije prekršajne prijave bili su epilog tučnjave dvije skupine učenika ispred Prve srednje škole Vukovar (danas Ekonomska škola) pred kraj prvog polugodišta. Verbalni, a potom i fizički sukob izbio je nakon što su jedni druge provocirali pjevanjem pjesama. Učenik četvrtog razreda srpske nacionalnosti s 0,61 promila alkohola lakše je ozlijedio dvije godine mlađeg učenika hrvatske nacionalnosti.

- veljača 2008.
Skupina maskiranih nasilnika uz povike „Ovo je Srbija“ i pogrdne riječi na račun predsjednika Tuđmana i Hrvatske napala je palicama i kamenjem Dom učenika u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. Razbijena su 22 stakla na prozorima i ulaznim vratima. Policija je potvrdila kako su napadači bili maskirani kapama, navijačkim šalovima beogradske „Zvezde“ i kapuljačama. Kazneno je prijavljeno tri, a prekršajno osam napadača.

- svibanj 2008.
Incidentom okončana skupština udruge navijača beogradske „Zvezde“ u Boboti. Seoski Dom kulture, u kojem je po tvrdnjama organizatora ponajviše bilo djece, napala je skupina od 30-ak mladića s bakljama i bocama. U napadu je ozlijeđeno nekoliko osoba, među njima i djeca. Policija je uhitila dvojicu napadača, a navodno je bila riječ o osveti osječkih navijača za napad na Dom učenika u Borovu naselju.

...

Komentar od: crnakraljica @ 25. ožujak 2009 21:51
Nasilje svakako nije način i osobno držim da je tu prije riječ o višestrukom stradanju ljudi (pozadina svega),sve dok se olako bude prelazilo preko svega i guralo pod tepih biti će ovakvog nasilja,situaciju treba razčistiti,Hrvatska još traga za više od 1.700 ljudi a susjedi povratnici neznaju,ni oni amnestirani za koje se zna da su okrvavili ruke i štoviše rade u vukovarskoj policiji,ukoliko se nagomilani problemi ne budu rješavali možemo nažalost očekivati sve više nasilja....prije svega poraditi na kažnjavanju zazivača vel.srbije kojih sudeći po grafitima u Vukovaru ima u obilju prije svega u mladim generacijama koje su 90-h bili bebe,zasigurno nije lako nikomu tko je izgubio cijele obitelji gledati podsjetnike na ta teška vremena svaki dan i usput slušati gadarije proizišle iz želje da se povrijedi....samo nek boli...Vukovar je u Hrvatskoj i to moraju prihvatiti i konačno se ponašati kao građani ove zemlje...a na roditeljima je svakako velika odgovornost po pitanju suživota i gradnje svjetlije budućnosti.

Komentar od: @ 24. ožujak 2009 12:10
The Trooper @,
ja neznam u čemu je problem?
ja san samo napisa kakvi roditelji takva i dica,i šta tu tebi nije kjaro?
niti san pisa o opraštanju ni zaboravu,neman pojma šta te je pogodilo u srce junačko...
a di san bija u ratu ?kakvo je to nepristojno pitanje?
pa neču se ja svakoj šuši ispovidat,uostalom ko si ti i šta ja iman s tobom i tvojim navodnim stradanjima..
i šta bi ja tebe triba pitat dozvolu za komentiranje,ma ajde popuši,ako ti se ne svđaju moji komentari ti ih slobodno priskoči ka šta i ja priskočin one koji mi se ne sviđaju.
eto toko...
PS-a ti ako imaš neko pametno riješenje za VUKOVAR onda ga i iznesi pa da ga pročitamo...
samo nemoj onu srbe na vrbe,sve ih potirat itd...jer nisi spreman na to,možda jedino sa tuđim qrcem tuć po drači...

Komentar od: @ 23. ožujak 2009 20:28
kakvi roditelji takva i dica...
balkan....

Komentar od: PAPE PRVI @ 23. ožujak 2009 14:20
Nikad ti tamo srbi nisu bili spremni za dom.

Komentar od: whiteheart @ 23. ožujak 2009 14:17
to se i dogodilo u borovu naselju,dva ozljeđena srbi.....

Komentar od: @ 23. ožujak 2009 14:10
pa nismo, zar ne citas da imamo dva ozlijedjena. Ali revans u Borovu naselju.

Komentar od: Mick_Doohan @ 23. ožujak 2009 14:05
jesmo in bar dali po pi..i?

Komentar od: @ 23. ožujak 2009 13:20
Oba ozlijedjena Srbi, e Slavonci slabi borci.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/47319/Default.aspx
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Srpsko pitanje
« Odgovori #1 : Rujan 19, 2011, 11:34:39 poslijepodne »
NAPAD NA HRVATSKU OBITELJ
Psovke i prijetnje u nacionalnom sukobu u Podgorju

Petak, 12.08.2011 16:18 Policija iz Gvozda podnijela je kaznenu prijavu protiv šest osoba, od kojih su dvije maloljetne, iz Podgorja jer su se prema članovima jedne peteročlane obitelji iz toga mjesta nasilnički ponašali, objavila je danas na mrežnim stranicama sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Neslužbeno se doznaje da su počinitelji mladići srpske, a obitelj koju su vrijeđali i prijetili joj hrvatske narodnosti.

Policija je utvrdila da su osumnjičeni u noći s 23. na 24. srpnja tijekom zabave u mjesnome društvenom domu puštali glazbu uvredljiva sadržaja, a zatim ispred i u dvorištu obiteljske kuće pjevali pjesme neprimjerenoga i uvredljivog sadržaja.

Tom su prilikom dvojica muškaraca iz skupine vičući prijetila da će na kuću baciti bombu i zapaliti je, nakon čega su u blizini bacili nekoliko petarda. Ta dvojica kazneno su prijavljena i zbog prijetnje.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/psovke_i_prijetnje_u_nacionalnom_sukobu_u_podgorju/366313.html

-

U Vukovaru se pojavili grafiti 'Ovo je Srbija'
Vukovar, 30.08.2011.
U Vukovaru, po zgradi Doma zdravlja, kino dvorane, zgradi Hrvatskih pošta te jednoj stambenoj zgradu osvanuli su grafiti neprimjerena sadržaja.

Jučer oko 22:30 sati nepoznate osobe sprejom su napisali grafite 'Srbija', 'Ovo je Srbija', te na više mjesta četiri slova 'C'. Policija poduzima sve u svrhu pronalaska  nepoznatog počinitelja, a nakon očevida bit će poznata visina pričinjene materijalne štete.
http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/u-vukovaru-se-pojavili-grafiti-ovo-je-srbija.html

-

ZAGREB - Petar Penava, bivši dužnosnik MORH-a i politički emigrant te svjedok u postupku za ubojstvo Stjepana Đurekovića, lažno se predstavio kao član Srpskog revolucionarnog pokreta koji, navodno, stoji iza podmetanja požara u skladištu oružja kod Knina .

VEZANE VIJESTI
Vijesti
Srpski revolucionarni pokret skrivio je požar u kninskoj vojarni?
Slobodna Dalmacija primila je dojavu
Kriv je nemar: Strahoviti požar u Pađanima započeo je na obližnjem divljem smetlištu!
Hrvatski Feniks prijeti Josipoviću i Tadiću: Osvetit ćemo viteza Josipa Jovića i pobiti 300 četnika

Tobožnji terorist i pripadnik srpske ekstremističke organizacije javio se prošlog tjedna dnevniku Slobodna Dalmacija anonimno i u kraćem telefonskom razgovoru izjavio:

- Javljam se uime Srpskog revolucionarnog pokreta! Preuzimamo odgovornost za izazivanje požara u vojarni kod Knina! Tom je prilikom najavio i mogućnost napada na policijsku postaju u Kninu. Budući da se radilo o terorističkoj prijetnji, uslijedila je provjera poziva koji je u redakciju Slobodne upućen iz Njemačke.
...
http://www.jutarnji.hr/petar-penava---bivsi-duznosnik-morh-a-i-emigrant-lazno-dojavio-o-bombi-u-kninu/975128/

Jel nas pak čeka v dogledno vreme "srpsko pitajne" il su to samo čarke?
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #2 : Rujan 20, 2011, 09:49:01 prijepodne »
Pa čeka nas, kada ga nismo na vrijeme i kvalitetno riješili.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #3 : Rujan 20, 2011, 09:57:06 prijepodne »
Pa čeka nas, kada ga nismo na vrijeme i kvalitetno riješili.

Ne znam jel vama prešo nezapaženo, ali bio je jedan članak da se ponovo rezervisti Jugoslavije zovu u vojsku. A našu vojsku će vlast još malo i ukinuti.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #4 : Rujan 20, 2011, 10:00:22 prijepodne »
Ovdje je Hrvatska, gdje vrijede Hrvatski zakoni, koje treba poštivati, bez obzira kakvi su.

Isto vrijedi kad se nađemo u nekoj drugoj zemlji, moraju se poštivati njezini zakoni, to svi znaju i tu nema pogovora.

Ako netko voli Srbiju, Sloveniju, Makedoniju, Bosnu, nema problema, ako tu živi poštuju se domicilni zakoni,a ako ne želi uvijek može otići kuda mu drago!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #5 : Rujan 20, 2011, 02:13:20 poslijepodne »
Ovdje je Hrvatska, gdje vrijede Hrvatski zakoni, koje treba poštivati, bez obzira kakvi su.

Isto vrijedi kad se nađemo u nekoj drugoj zemlji, moraju se poštivati njezini zakoni, to svi znaju i tu nema pogovora.

Upravo tako. No žalosna je činjenica da se djeca truju i uvlače u političkonacionalna prepucavanja, što me ne iznenađuje, koliko smo kao društvo malo tolerantni i osjetljivi prema drugome i drugačijem, kada pročitam i ovdje na ovom forumu neke izjave i stavove po ovom ili sličnim pitanjima, ne čudi me onda da se ovakve situacije događaju, jer se djeca doma već truju i opterećuju sa nečim čega bi ih trebali oslobađati ukoliko želimo biti neko moderno i razvijeno društvo a ne neko plemensko društvo. Ne želim moju djecu opterećivati i pokušavam ih naučiti toleranciji i poštivanju drugog i drugačijeg, stoga nisu djeca kriva, krivica leži na nekim starijim, puno starijim od te djece, vjerojatno prije svih, roditeljima, kao i u svim drugim pogledima u ponašanju djece.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #6 : Rujan 20, 2011, 03:32:56 poslijepodne »
Malo preopćenito pljuješ po pojmu "tolerancije"... tolerancija postoji, no ona ima i svoje granice, i mora ih imati, jer jebem ja toleranciju ako to znači da mi na mojem dvorištu netko sere po glavi kako se njemu sviđa!?...

To je prije biti glup, i nema veze sa tolerancijom. Mnogi su se već i u svijetu debelo opekli na tu temu, i imaju posljedice koje nisu ni sanjali, a sve zato jer su davali previše onima koji to ionako nisu ni željeli, niti to znaju cijeniti. Tolerancije se prečesto okreću kao bumerang prema tolerantnoj osobi, jer je cijela stvar kao u onoj narodnoj - "dobar i glup idu ruku pod ruku".

Tolerancija u smislu da poštujem tuđe - može, i to samo onoliko koliko i taj poštuje moje. No tolerancija kao sustav popuštanja onome tko mi dođe na dvorište, u moju zemlju i u moj narod - i onda sere unedogled i tjera neku svoju pravdu - e to ne može, jer to i nije demokracija, pravda ili tolerancija - to je glupost. I ako je to nešto "moderno" (a nije!) - onda nama takav "napredak" ne treba.

Hrvatsko društvo je puno tolerantnije i otvorenije za mnoge stvari i prema mnogima negoli su to društva koja nama sole pamet i drže prodike kako bi nešto trebalo biti, a istodobno sami sebi ne znaju i ne mogu urediti situaciju doma da to bar na nešto liči.

I onaj tko dobro poznaje situaciju po drugim zemljama, gdje stradavaju stranci a informacije se o tome daju na kapaljku i na slamku - neće nikada reći da je Hrvatska netolerantna zemlja. Činjenica je da mnogi dolaze u Hrvatsku prodavati pamet, bahatiti se i glumiti ne-znam-koga, uz istodoban odnos prema nama kao da su Hrvati plemenska zajednica majmuna mlađeg kamenog doba, pa će sada takav neki šupak malo nama prodavati pamet što je lijepo, pametno i bogato, kao da mi ovdje pasemo travu i živimo u pećinama, i kako nitko nema povijest, civilizaciju i novac osim njega.

Kada takav jaran popije batine i kada ga naperjaju da se sve puši, e onda zlo i pomagaj, onda se jave dežurni domaći "znalci" i "dušebrižnici", dežurni HHO-profila zaštitnici tuđih šupaka (iza čega se krije samo nihov osobni kompleksaški mentalitet manje vrijednosti), i onda takvi počnu prozivke i pljuvanje vlastitog naroda i zemlje, iako to nitko normalan i nigdje ne radi - nigdje nećete doživjeti da netko, nauštrb i protivno svoje zemlje i naroda, a vama za ljubav - pljuje po istima, jedino takva govna postoje kod nas i takva govna dobivaju publicitet. Zato nam se cijeli svijet smije, i zato nas nitko ne poštuje - kada vidi da mi sami sebe ne poštujemo.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #7 : Rujan 20, 2011, 04:55:23 poslijepodne »
Ti od svega moraš napraviti roman, govorio sam u svom postu o djeci, koja čine međunacionalne ispade iako je to možda samo dječji hir ali mediji od toga naprave odmah nacionalni problem.
Govorio sam o djeci, koja odrastaju uz roditelje, djeci koja sa bilo kojim ratom nemaju nikakvog doticaja, osim da ih roditelji odgajaju u tom smjeru i znam da ima takvih slučajeva i ovdje a ne samo u Vukovaru.

Govorio sam da ne treba djecu opterećivati s tim nego ih ako su i opterećena rasteretiti od toga.
ne zadajati djecu mržnjom, govorio sam o tome da je zadaća roditelja da to čine i na njima je odgovornost glede tog problema a o čemu ti?

Naravno da svoje treba cijeniti i naravno da tuđe treba poštivati, ako tako odgajamo i djecu svi problemi su riješeni, a je li svi tako odgajamo djecu? Ja nisam siguran da to svi činimo.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #8 : Rujan 20, 2011, 05:32:06 poslijepodne »
govorio sam u svom postu o djeci, koja čine međunacionalne ispade iako je to možda samo dječji hir ali mediji od toga naprave odmah nacionalni problem.

Ti si jako naivan ako misliš da je to samo "dječji hir". Dječji hirevi ne postoje.

osim da ih roditelji odgajaju u tom smjeru i znam da ima takvih slučajeva i ovdje a ne samo u Vukovaru

U tome je problem, no to nema nikakve veze sa nekakvom tolerancijom, ali ima sa težnjama nacionalizma i agresorske politike.

a je li svi tako odgajamo djecu? Ja nisam siguran da to svi činimo.

Na žalost, ne odgaja jako puno ljudi svoju djecu onako kako bi trebali. Jer jedno je odgajati dijete da poštuje tuđe, a drugo ga je odgajati da je tuđa stvar tvoja, i da ju trebaš uzeti milom ili silom. No niti jedno niti drugo ne predstavlja tumačenje pojma "tolerancija".

Jaguar

• Gost
« Odgovori #9 : Rujan 20, 2011, 06:02:10 poslijepodne »
Dakle da ponovim, rekao sam da je to samo možda dječiji hir, naglasak na možda i ponekad i jesu a ja nisam naivan, jer ima dječjih hireva u mladosti i to jako puno., zvao ti to hirevima ili kako god hoćeš.

A tolerancija u svom značenju ima veze i sa ovim.

I treba posebno naglasiti da utjecaja na djecu ima sa obje strane i hrvatske i srpske, kada gledamo nacionalno, za svađu je potrebno uvijek dvoje, jal tak?

Konkretno ako u Vukovaru žive i jedni i drugi, oboji su na svome i trebaju samo se međusobno uvažavati, poštivati i cijeniti a tako i djecu odgajati. No svjedoci smo da mi i danas još uvijek opterećujemo djecu i sa 2.svjetskim ratom a kamoli tek sa domovinskim. To je sve da djeca uče u povijesti ali ne da ih i doma opterećujemo s tim, što neki i od roditelja čine, direktno ili indirektno.

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #10 : Rujan 20, 2011, 11:03:13 poslijepodne »
Srpski revolucionarni pokret skrivio je požar u kninskoj vojarni?
Mene se čini da je 90/91 cela obala gorela a sumnalo se na piromane,most su tak i skretali pažnu z protu(HR)državne aktivnosti.

Ne znam jel vama prešo nezapaženo, ali bio je jedan članak da se ponovo rezervisti Jugoslavije zovu u vojsku.
Ozbiljno se zahuktava
Srbija poziva rezerviste zbog Kosova
...
"Država, koja za sve godine mog djetinjstva do sada, kad sam već odrastao čovjek koji ima 31 godinu i planira obitelj, nije mi pružila uvjete da sebi stvorim pristojan život, ima smjelosti tražiti da budem dio rezervista u slučaju rata. I pritom mi prijeti financijskom ili kaznom zatvora u slučaju da to ne želim. Ne znam da li me više obuzima strah ili ljutnja", piše u pismu koje je dobio Helsinški odbor.
...
http://danas.net.hr/svijet/page/2011/09/19/0810006.html

*kica... I još cendra HaHaOju...
« Zadnja izmjena: Rujan 20, 2011, 11:08:09 poslijepodne kuntakinte »
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #11 : Rujan 21, 2011, 04:56:56 poslijepodne »

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #12 : Rujan 22, 2011, 03:28:45 prijepodne »
Jel' su i tamo skoro izbori?

Bilaj

• Gost
« Odgovori #13 : Rujan 22, 2011, 09:16:09 prijepodne »
Jel' su i tamo skoro izbori?

Takve stvari nisu pitanja izbora nego odgovorne politike.

A očito da hrvatska nema odgovornu vanjsku politiku.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #14 : Rujan 24, 2011, 11:14:54 poslijepodne »
Takve stvari nisu pitanja izbora nego odgovorne politike.
A očito da hrvatska nema odgovornu vanjsku politiku.

Dijelom jesu stvar izbora jer je 'zakuhavanje' odnosa između Hrvatske i Srbije tako prozirno da je jasno da se tu radi o predizbornim igrama koje bi nekome trebale ići na ruku.

A to da ne .hr nema odgovornu vanjsku politiku je i vrapcima jasno.