Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336664 )

0 Članova i 16 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #615 : Prosinac 30, 2011, 09:11:16 poslijepodne »
 Kada budu vladajući sebi poriktali plaču po nacionalnom prosjeku sa kojim stalno mašeju, da vide kako živi prosječni stanovnik ove pokradene zemlje, ukinuli svim a u saboru sve beneficije, putarine,stanarine i ine gluposti, ukinuli kartice i počeli živjeti kao normalan puk…… tada im mogu povjerovati da žele ovoj državi nekaj dobroga.
Kada ukinu famozni zakon, dvije godine spavanja u Saboru pa penzija, ukinuti povlaštene mirovine, i poravnati ih sa ostalim prosječnim mirovinama………..i da ne nabrajam.
Tek tada mogu malo početi vjerovati u njihove priče. A do tada smatram da nas varaju i obmanjuju ,isto kao i oni prije njih. Sve su to gluposti ,koje običan narod mora plaćati.

I da mogu, da mogu , učinio bih svima njima da šepaju na oabdvije noge, da moraju ugrađivati sebi umjetne kukove, da čekaju na red za doktora opće prakse, da se bakćeju po čekaonicama sa ostalim pukom, da čekaju poštara da im done se plaču, tako dugo dok ne dovedu državu u red!
Jer upravo su oni ovu državu doveli u nered!
Kad bude sve u redu , tad nek im se vrati zdravlje!
Znam da su ovo samo snovi , ali ono kaj nam pripremaju nisu snovi i ne vjerujem u bolje sutra.
A poštovanom forumašu Jaguar-u poručujem , ne plači jer buš skupa z nama ridal!
Na žalost.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #616 : Prosinac 30, 2011, 09:22:33 poslijepodne »
A poštovanom forumašu Jaguar-u poručujem , ne plači jer buš skupa z nama ridal!
Na žalost.

Mlačanin, bum, znam da bum, no ja nisam podržavao ove predhodne koji su zemlju pretvorili u prah i pepeo, pa sada kako bi se prenapuhani proračun i deficit proračuna riješio, udarit će se po nama, ja to nisam podržavao i žao mi je sviju koji nisu podržavali a one koji jesu njima, kada bih mogao uveo bi trostruke poreze.
I ovo o čemu ste pisali biti će, mora jer druge više nema, dotakli smo dno dna.

i da se vratim na onih samo 10 mlrd kuna za plaće zaposlenoh-podobnih. Kako ih sada sve hitnuti na ulicu, jel bi to bilo humano? A to ćemo svi plaćati kroz više poreze i nove poreze. No i tih 10 mlrd je samo kap vode u moru. A moglo je bez toga.

jedna paralela u gradu, ista situacija, pare otišle, kazetu će platiti građani višim računima za smeće.
Novozaposleni, nove uprave vrtića a prostora nema, viša cijena vrtića.
I tako moj poštovani Mlačanin iđemo dalje!

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #617 : Prosinac 30, 2011, 09:34:56 poslijepodne »
 Ma ja se bojim da ni veće cijene odvoza smeča neće riješiti to zašto se cijena podiže. Jer te novce budu potrošili na nekaj drugo. Tko ih može kontrolirati, nitko. To nam najbolje pokazuje dosadašnja situacija sa svim aferama koje su podigle prašinu i gle čuda, godinu ili godinu i pol dana zatvora jer je priznat zločin!
Jako dobra poruka. Sramota
Više platiš kaznu ak se švercaš na ZET-ovom busu neka kad opljačkaš državu!?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #618 : Prosinac 30, 2011, 11:26:16 poslijepodne »
PAK   KAJ  BI  VI  MENE  POSLJUHNULI…

Več smo hajdig dugo vu Adventu, a to je vreme čekanja maloga Isuseka. Vu tom cajtu se prepravlamo za Božič, pak je to vreme praštanja, tak gda nam je to prva prilika kaj oprostimo jedni drugima kaj smo zahuzali na izboraj i potepli svoje glase. Ak to priznamo i na spovedi naš dragi Božek nam bode oprostil jerbo nam je to nej prvipot.

Zadnjipot sam vam navuke dal kak i komo morate glase dati na minulaj izboraj za sabornike, šteri so bili na prvo nedelo vu decembro, na samo godovno svete Barike, ali vi kak gda me ne čujete ili pak me čujete i ne marite. Lejpo sam vam povedal gda glase date onima na desnoj strani, jerbo se i z desnom rokom križate, a vi ste zebrali one leve. Kak gda unda mirno spim. Nas katolikov je, vu Čakovco i Međimorjo, prek devedeset procentov, a oni levi, štere mi od milja zovemo još i črleni, so dobili prek šezdeset posto glasov. Mi desni zebrali smo leve (i to nej prvipot), kajbi rekli, mi šteri hodamo vu cirkvo i verjemo vu Božeka, zebrali smo nezerenoše, šteri verjejo gda Božek ne postoji. Ve mi nekak stoga zide gda mi jedno mislimo, drugo pripovedamo, a tretje delamo. I ja sam se par dni puščal kak Ribaričov konj i pripovedal sam gda je to tak moralo biti i gda je i Božek štel kaj se tu vu Lepoj našoj nekaj spremeni, ali unda me je počela glava boleti i nejsam več mogel spati. I kaj nam ve drugo preostaja nek jiv bodemo morali magaditi štiri leti, a štiri leti jako dugo traje i morete se misliti kajkaj vsega se bode naš dragi Božek naposlušal gda mo se bodemo dohajali žalit i plakat. No, na to smo trebali predi misliti, predi nek smo išli glase davat, a nej ve posle gda nikaj nebremo spremeniti ili kak se to veli: prekesno je iti vu pondelek k nedeljni meši.

Več smo hajdig dugo vu Adventu, a to je vreme čekanja maloga Isuseka. Vu tom cajtu se prepravlamo za Božič, pak je to vreme praštanja, tak gda nam je to prva prilika kaj oprostimo jedni drugima kaj smo zahuzali na izboraj i potepli svoje glase. Ak to priznamo i na spovedi naš dragi Božek nam bode oprostil jerbo nam je to nej prvipot. Želim, vsima nama, kaj prepravleni dočakamo Božića, a čuda vsega dobroga kaj bodemo meli na to mlado leto štero je več pred pocekom.                         

Vaš Tonček!

Citat:
ZVONA, Mesečni list čakovečke žup, PROSINEC 2011.
NEKAJ ZA ČAS KRATITI
http://www.forumgorica.com/kajkavski/p-oltar-portal-nas-svagdasni-pobozni-i-vragolasti-bogoslavija/msg40697/#msg40697
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Bilaj

• Gost
« Odgovori #619 : Prosinac 31, 2011, 09:22:48 prijepodne »
jedno zgodno razmišljanje na rnz.hrt.hr emisija na 3 programu kultura demokracije- analiza politčkih stranaka nakon izbora i zašto je hdz dobio toliko glasova, zašto je desnica izgubila te zašto je lesar dobio toliko glasova.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #620 : Prosinac 31, 2011, 11:53:46 prijepodne »
Citat:
Jaguar
Meni se čini upravo suprotno, nekako se u kampanji kukurikukoalicije vidio trag HNS-ovog pristupa kampanjama i rada u kampanji, SDP nije ranije radio takve kampanje

Koji trag??...tebi je trag afera Čačić...Ferenčak..Habuš...SDP-ovi dužnosnici nisu gazili ljude po cesti...svašta..nisu li upravo od iz Varaždina najavljivali promjene?..tebi su to promjene...pijani HNS-ov gradonačelnik doveo u opasnost svoju sugrađanku...tebi je to ok..?... HNS i sam Čačić tijekom cijele kampanje bio je samo uteg Milanoviću i cijelom SDP-u ...ybg-a to su fakti...činjenice, argumenti i naravno istina... 

http://www.dnevno.hr/humor/karikature/prvi_se_cacici_u_vodu_bacaju/512383.html

« Zadnja izmjena: Prosinac 31, 2011, 12:04:04 poslijepodne Muha »

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #621 : Prosinac 31, 2011, 01:25:40 poslijepodne »
Priča se da je Chuck Norris skončao ... presudio mu Čačić .... no dosta o politici ... sretna Vam Nova 2012 i da na m svima skupa bude bolje nego u ovoj.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #622 : Prosinac 31, 2011, 04:35:49 poslijepodne »
Priča se da je Chuck Norris skončao ... presudio mu Čačić .... no dosta o politici ... sretna Vam Nova 2012 i da na m svima skupa bude bolje nego u ovoj.

Hvala i od mene, svima Vama sretna Nova 2012.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #623 : Siječanj 03, 2012, 10:43:27 prijepodne »
Jedna stvar koja se pokazala da neće funkcionirati sa ovakvim sastavom sabora jest mišljenje građana.

Tu bi izdvojio dvije stvari.
1. Komadinin zakon- po kojem komadina može birati svojeg nasljednika a ne da to učine građani na izborima za župana.

2. Referendum o referendumu - koji se neće provesti sa referendumom o ulasku u EU, i to smatram prevarom jer trošak je minimalan. To slabi poziciju vlade jer je sada SDP apsolutno nedodorljiv te može napraviti što god hoće a jedini okidač koji ima narod je referendum koji se opet neće održati.

To je 4 referendum koji je propao. Prvo je bio za očivanje digniteta domovinskog rata koji SDP nije proveo. Drugi je More je kopno koji nije uspio skupiti dovoljno glasova (makar je 240 000 izuzetno puno glasova), pa referendum o promjenama zakona o radu, gdje je HDZ sa Ustavnim sudom izbjegao referendum pa na kraju ni SDP neće pokrenuti referendum o referendumu.

Baš strašno: "Čini se kako će u Hrvatskoj i dalje referendum biti moguće raspisati samo voljom političke elite dok će građani svake četiri godine moći odlučiti koja elita će to biti. "

http://www.index.hr/vijesti/clanak/koalicija-kosormilanovic-prevarila-narod-zasto-nema-referenduma-o-referendumu/591574.aspx

Bilaj

• Gost
« Odgovori #624 : Siječanj 10, 2012, 10:32:18 prijepodne »
dodatno politiziranje svih poduzeća i vračanje koraka unatrag:

http://www.vecernji.hr/kolumne/liniceva-politicka-cistka-kolumna-363923

Linić u nadzorne odbore državnih firmi vraća političare te kaže da članovi tih tijela nemaju pravo na osobno mišljenje.

Naime ukida javne natječaje i on će definirati tko će u kojem nadzornom odboru raditi.

To dovodi do sljedećih pitanja:

Jesu li političari kvalificiraniji od članova NO-a koji to profesionalno rade i imaju višegodišnje iskustvo? U koliko će NO-a opet svaki ministar ili političar biti? Vraćaju li nas apsurdne Linićeve izjave u vrijeme boljševičkog jednoumlja kad ljudi nisu smjeli razmišljati svojim glavama? Zatim, članovi NO-a odgovaraju materijalno i kazneno za pogrešne odluke. Budu li morali donijeti neku protuzakonitu odluku, jer su na to dužni budući da nemaju pravo na osobno mišljenje, čija će imovina tada ići na bubanj? Linićeva? Hoće li Linić umjesto njih ići u Remetinec? Linić usto pokazuje elementarno nepoznavanje nadzornih zadaća. Jer je i u praksi i u teoriji trgovačkog prava poznato kako NO prije svega štiti interese društva, a tek potom pokušava uskladiti i interese vlasnika. Želi li se raspuštanjem NO-a izabranih na javnom natječaju i ponovnim instaliranjem političara spriječiti kritiziranje pojedinih odluka uprava koje su štetne za društvo, ali služe nečijim privatnim političkim interesima, kao kad je nedavno Croatia osiguranje dalo Coningu zajam pod vrlo nejasnim uvjetima? Želi li se novim kadroviranjem NO-a spriječiti rasprava o takvim postupcima kako bi se frizirala slika nove vlasti u javnosti?

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #625 : Siječanj 10, 2012, 11:55:25 prijepodne »
Kakva naivna budala moraš biti da vjeruješ da živina mijenja i dlaku i ćud - obzirom da pametni znaju da živina ne mijenja ćud nikada?? Jer kako vjerovati da će netko, tko cijeli život vježba i primjenjuje istu metodu političke isključivosti i diktata, odjednom pod stare dane postane prosvjećeni demokrat? Za to vjerovati stvarno moraš biti malo veći intelektualac...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #626 : Siječanj 11, 2012, 02:36:41 poslijepodne »
Šprem je potvrdio kako je vladajuća koalicija pripremila zakonski prijedlog o ukidanju povlaštenih mirovina zastupnika, članova vlade i Ustavnog suda, koji bi Sabor trebao donijeti na svojoj prvoj sjednici.
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/1857-prva-sjednica-sabora-18sijecnja.html

Jel to ide retroaktivno ili... vuk magare..?
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #627 : Siječanj 11, 2012, 04:49:57 poslijepodne »
Pa retroaktivno ne ide, jer to i nije zakonski moguće, to je jedno od osnovnih pravnih pravila.

No meni to sve više liči na mazanje očiju, jer kolika je to stvarno ušteda da se skinu (i u kojem smislu i opsegu "skrešu) te mirovine, koliko njih ima, kolika je ušteda?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #628 : Siječanj 11, 2012, 07:31:07 poslijepodne »
Lega,jeno po jeno...
wwwg tablice

Jaguar

• Gost
« Odgovori #629 : Siječanj 12, 2012, 12:41:20 poslijepodne »
.. kolika je to stvarno ušteda da se skinu (i u kojem smislu i opsegu "skrešu) te mirovine, koliko njih ima, kolika je ušteda?

Ne velika, to je više psihološki efekt na građane koji to očekuju a kojima je to obećano u kampanji.
Koliko se sjećam radi se o uštedi 200 mil kuna na godišnjoj razini( jedna aferica).
Dakle svakako je bolji učinak riješiti afere i oduzeti kriminalno stečenu imovinu, kak to dobro rade u Srbiji.
Nemoj mi samo početi o Srbima sada. ;D