Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336647 )

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #570 : Prosinac 13, 2011, 01:44:51 poslijepodne »
Muha, nemoj me prekidati, čitam sve lijepe razloge na pustim i bezbrojnim stranicama gdje su pobrojani razlozi za ulazak u EU, a koje je ovdje dao Jaguar... i mislim hoću li sve to stići pročitati od referenduma ili neću, jer toga ima jaaaaako puno...  >:D
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #571 : Prosinac 13, 2011, 05:12:21 poslijepodne »
Upozorio sam i na trenutak pristupanja pregovorima.
Upozorio sam i na trenutno stanje u EU kao i naš  trenutak ulaska, dakle vrlo otovoreno i realno.
Ako se vratiš nekim mojim ranijim postovima, upozorio sam i na složenost situacije u EU u ovom trenutku, kao i to da ćemo vidjeti za 2-3 mjeseca kako će se sve to raspetljati, taman do referenduma, sljedeća stvar rekao sam da je dobro da je referendum pomjeren za 2 mjesec( opa Vesna Pusić) upravo iz svih tih razloga, kao i da se građani mogu više i bolje upoznati s prednostima i nedostacima, te bolje odlučiti na referendumu.
I kaj bi ti još?

@Muha što se tiče ljubavi i voljenja, sigurno više nego ti i takvi koje podržavaš a koji su na svakom koraku krali i pljačkali Hrvatsku. Možeš mi lijepiti etikete kakve hoćeš, nemam komplekse te ili bilo koje druge vrste.

Da je HDZ ostao na vlasti sve bi ti bilo u redu i ne bi s*ao toliko, no nije i tebi je to problem, meni nije.
Pusti neka dokažu mogu li ili ne, nemožeš donositi sud prije nego što su i preuzeli Vladu uopće. Kaj je tebi?

Mogu razumjeti svačiji oprez, pa kada je i ova nova Vlada u pitanju, ali toliko sračkanja, ni ti nisi možda svjestan da su izbori odavno prošli. Halo Muha, kukuriku koalicija je pobijedila, probudi se iz svog sna.
« Zadnja izmjena: Prosinac 13, 2011, 05:14:21 poslijepodne Jaguar »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #572 : Prosinac 19, 2011, 11:59:10 prijepodne »
Malo postizborne analize desnih opcija...

Postizborna analiza-TV Bujica

“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #573 : Prosinac 21, 2011, 06:51:06 poslijepodne »
Jesu li i ovo bili "izborni planovi i programi"?? PDV na 25%??

http://www.24sata.hr/politika/zele-dici-pdv-na-25-posto-kao-u-najbogatijim-zemljama-eu-246948

25% građana Hrvatske - onih kojima Hrvatska nikada nije "legla", i koji su zato i glasali za Kukuriku-kokošinjac - konačno je dočekao - na njihovu sreću i na žalost svakog normalnoga u ovoj državi - prve poteze novih svevladara: podizanje PDV-a na 25%!

Iako je to odmah u startu pokazatelj koliko su lagali u predizbornoj kampanji, krupalija opet nije mogao držati jezičinu u gubici, pa smo tako doznali da bismo voljeli da nam se crno piše - no piše nam se puno tamnije od toga... svim glasačima Kukuriku zahvaljujem, te upućujem i saučešće povodom smrti "dragog Vođe", ideološkog klona, kojeg razlikuju samo metode... sramite se!!

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #574 : Prosinac 21, 2011, 08:09:38 poslijepodne »
To je bilo za očekivati, il povečati prihode il smanjiti rashode ili obadvoje.
Idemo dalje!!!
wwwg tablice

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #575 : Prosinac 21, 2011, 08:59:26 poslijepodne »

http://www.24sata.hr/politika/zele-dici-pdv-na-25-posto-kao-u-najbogatijim-zemljama-eu-246948

25% građana Hrvatske - onih kojima Hrvatska nikada nije "legla", i koji su zato i glasali za Kukuriku-kokošinjac - konačno je dočekao - na njihovu sreću i na žalost svakog normalnoga u ovoj državi - prve poteze novih svevladara: podizanje PDV-a na 25%!

Iako je to odmah u startu pokazatelj koliko su lagali u predizbornoj kampanji, krupalija opet nije mogao držati jezičinu u gubici, pa smo tako doznali da bismo voljeli da nam se crno piše - no piše nam se puno tamnije od toga... svim glasačima Kukuriku zahvaljujem, te upućujem i saučešće povodom smrti "dragog Vođe", ideološkog klona, kojeg razlikuju samo metode... sramite se!!

Kako možeš stalno osuđivati sve koji ne misle isto kao i ti ?  Nisam glasao za Kukuriku koaliciju, ali sam jedva dočekao da se ovi kreteni maknu s vlasti, da dođe netko drugi koji bar malo pokazuje volju da popravi stvar. Daj probaj malo razmišljati, da si na mjestu Milanovića, da si dobio izbore, što bi ti napravio ?  Sjetim se vica kojeg je Vid Balog pričal više puta na tv ... "Dragi hrvatice i hrvati, krali su na i avari i huni i tatari i turci, austrijanci, talijani i njemci, a sad, fala bogu, budite sretni, sad nas kradu naši, hrvati ..." Pun mi je kufer takve Hrvatske, nisam se za to borio !
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #576 : Prosinac 22, 2011, 12:11:41 poslijepodne »
To je bilo za očekivati, il povečati prihode il smanjiti rashode ili obadvoje.
Idemo dalje!!!
Upravo tako!
Onaj koji je očekival da bu država smanjila rashode bez da bu ikoga boljelo, taj stvarno živi u svijetu bajki.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #577 : Prosinac 22, 2011, 01:24:18 poslijepodne »

Jučer je Jurčić bio na jabuci TV i rekel je da je to pogreška. Ako se dižu porezi u trenutku recesije, onda možemo očekivati da će biti još dublja recesija.
PDV treba dizati kada ide gospodarstvu na bolje a ne na gore.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #578 : Prosinac 22, 2011, 06:12:45 poslijepodne »
Onaj koji je očekival da bu država smanjila rashode bez da bu ikoga boljelo, taj stvarno živi u svijetu bajki.

Pa ja ne vidim da time smanjuju rashode. Ja vidim da si time povećavaju prihode (ili barem to žele).

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #579 : Prosinac 28, 2011, 11:20:58 prijepodne »
Naime, oni smatraju kako je za izborni neuspjeh kriv dio vodstva stranke i to onaj na čelu s Friščićem, a koje je odbilo koaliciju sa HDZ-om, koja bi im jamčila osam visokih pozicija na listama. U tom odbijanju su najglasniji bili upravo Petir i Damir Bajs, čiji odlazak sada traži dio HSS-ovaca, predvođen Božidarom Pankretićem.
http://www.sisak.info/?p=10051776

Ne razmeju.
Koalicija ti je kak i droga - da ju jemput probaš više nemreš sam.
Svoj čas.
Si koalicijski panteri su sad spod pražetine.Večinum...
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #580 : Prosinac 28, 2011, 07:57:52 poslijepodne »
Evo napakon vidimo obrise planova kukuriku koalicije. Kaj ja mogu vidjeti samo je jedan plan. Uvođenje višeg PDV-a.

Najgore je što se govori na velika usta- reindustrijalizacija a onda se diže industriji PDV.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #581 : Prosinac 28, 2011, 09:26:43 poslijepodne »
Evo napakon vidimo obrise planova kukuriku koalicije. Kaj ja mogu vidjeti samo je jedan plan. Uvođenje višeg PDV-a.

Bilaj jedan od planova, o kome govori i HNB i bez kojeg nije moguće rješavati probleme tako prenapuhanog proračuna a da se ne dogode drastični rezovi. Dakle nužno je ići u kombinaciju razumnog i postepenog smanjenja rashoda i istovremeno povećanja prihoda, izmeđuostalog i od PDV-a
Kada je PDV u pitanju i kada dajete informacije, dobro bi bilo da su potpune i ne iznosite neistine.
Nime koliko sam shvatio PDV će se povećavati i smanjivati ovisno o proizvodima i grupama proizvoda.
Dakle podržavam da se na osnovne prehrambene proizvode(hranu), smanji a na luksuzne proizvode poveća.
Luksuz i tako kupuju oni imućniji i bogatiji, pa neka više i plate.
Hrana kao nužni dio koji kupuju najšire i najmasovnije grupe građana(socijalnougroženi) time može pojeftiniti a oni proizvodi koji spadaju u luksuz i od kog ne ovosi život neka poskupe(npr. mobilna  telefonija u kojoj izdvajamo veće svote novaca nego što struju platimo mjesečno) Itd, takvih grupa proizvoda, koji su skupi, radi se o većim iznosima(pa je stog osnova i PDV veći) itekako mogu nadomjestiti PDV na tjestenini, ulju, brašnu.....itd. I takav model pozdravljam. I ovdje se Bilaj radi o takvom modelu, s više razreda PDV-a.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #582 : Prosinac 28, 2011, 09:37:04 poslijepodne »
Dakle podržavam da se na osnovne prehrambene proizvode(hranu), smanji a na luksuzne proizvode poveća.

Na hranu će se dijelom povećati PDV.
Na više manje će se sve povećati PDV.
Ukupno porezno opterećenje će se povećati.

ali to nema smisla s tobom rapravljati jer bo ti i dalje ne znaš razliku između uvoza i izvoza, carina u Hrvatskoj i u Bosni, pa kako bi onda znao išta o PDV-u.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #583 : Prosinac 28, 2011, 09:41:38 poslijepodne »
Joj, joj Bilaj kaj reći,.......osim ;D

Bilaj

• Gost
« Odgovori #584 : Prosinac 28, 2011, 10:25:50 poslijepodne »
Eh bolje da se smiješ nego da pričaš o stvarima poput uvoza i izvoza jer još nisi naučio razliku.

E sada malo o utjecaju PDV-a na gospodarstvo.
Netko je bio rekao da PDV plača samo krajnji kupac- to je istina a i nije - odnosno komplicirano.
Zato će mo uvesti jedan jednostavni primjer (dosta je tu pojednostavljenih stvari ali konverzacije radi- držat će mo se jednostavnog modela)

1. Tvrtka Svinja d.o.o.
2. Tvrtka Pršut d.o.o.
3. Janko - običan čovijek i veliki ljubitelj pršuta

Svinja d.o.o iz čistog zraka napravi sviježi svinjski but koji košta 100 kuna (bez PDV-a).
Ona proda Pršutu d.o.o. taj but i mora platiti PDV od 23%, odnosno 23 kune. Znači ukupno Pršut d.o.o. mora dati  Svinji d.o.o. 123 kune.

Pršut d.o.o. suši but pola godine i tek nakon pola godine ga proda Janku po cijeni od 246 kuna. znaći na cijenu koju je morala platiti od 123 kuna stavi svoju zaradu od 100 kuna te onda još mora platiti na to još PDV-a od 23%.
Od  246 kune računa što Janko vidi 46 kuna je PDV, a 200 sam proizvod. 

E sada kupac plača sav taj trošak od PDV-a te ga na kraju on i zaista plati.
Ali Pršut d.o.o. je prilikom kupnje buta morao platiti PDV te onda taj je PDV prebacio na Janka kada je Janko kupio pršut.

Znači Pršut d.o.o. je imao pola godine zamrznutih 23 kune u obliku plačenog PDV-a. Da je tih 23 kune stavio u banku imao bi neku zaradu, ovako je PDV zamrznut.

Tako da promjene PDV-a utjeću na troškove poslovanja izravno a ne samo kao što se misli na cijenu finalnog proizvoda.