Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336632 )

0 Članova i 13 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #390 : Studeni 15, 2011, 03:04:20 poslijepodne »
KAKO smo jučer pisali, nije nikakva tajna da je HDZ iskadrovirao policiju svojim ljudima jer je novim Zakonom o policiji onemogućen dolazak kadrova izvan sustava na rukovodeća mjesta.

HDZ je to dokazao postavljanjem Milijana Brkića, zamjenika ravnatelja policije na drugo mjesto svoje liste za dijasporu.

Ne kužim kako je dokazao??

"HDZ je iskadrovirao policiju svojim ljudima jer je novim Zakonom o policiji onemogućen dolazak kadrova izvan sustava na rukovodeća mjesta", to se dokazuje postavljanjem zamjenika ravnatelja na izbornu listu!!

Meni te dvije stvari nisu nikako povezane, i ova druga nije dokaz za ništa, a najmanje za prvi navod, jer isti međusobno uopće nisu povezani. Drugim riječima, zlonamjerni čoravci i bezveznjaci više i ne gledaju ima li u njihovim napadima mržnje ikakvog smisla, logike i veze, bitno je da se laprda i galami, pa makar i potpuno bezveze!! I takovi bi htjeli poštovanje!

No ukoliko novi zakon zabranjuje dolazak na čelna mjesta (osim ministra) u MUP sa pozicije izvan sustava, to je vrlo dobra odluka, jer su sve funkcije osim ministra - operativne, što pak znači da ljudi koji nisu stručni nemaju što tražiti na tim mjestima. A ako su izvan sustava, stručni i ne mogu biti ako nisu nikada bili policijski službenici. I to je tako i u svim policijama vani - policiji ne šefuju kojekakvi "stručnjaci" sa strane koji su jučer ušli u sustav, jer policija nije politička stranka da se iz jedne stranke sa visoke pozicije prelazi odmah u drugu stranku na visoku poziciju, posravši time ljude koji se u toj stranci vjerno penju po ljestvici od prvoga dana, i onda im dođe netko "jako velik i važan", kao sada VŠO u HDZ, i uzme mjesto nekome tko je vjerni vojnik stranke odavno. Policija je stručna organizacija u kojoj umišljene velilčine sa strane nemaju što tražiti, jer je policijski posao zanatskog, a ne filozofskog tipa. Znači, igru igra struka, ane nečija umišljena veličina. I tako je to i u drugim ministarstvima - to je kao da šefovi kirurgije budu ekonomisti, šefovi pilota veterinari, a šefovi inženjerskog ureda politilozi. A iupravo je na tim osnovama dugo i predugo radio MUP, pa je bilo krajnje vrijeme da se tome stane na kraj. Policijski šefovi trebaju biti policajci, a ne strojari, veterinari, grafičari, dizajneri, politolozi i teolozi - što je do sada nerijetko bio slučaj. Njemačka policija, koja je strukovno vodstvo hrvatskoj policiji za ulazak u EU i pirlagodbu, odavno je rekla tko može biti šef u policiji - no i danas, nakon 10 godina, to se još ne pirmjenjuje, i iako sve ostale grane imaju7 svoje strukovne ugovore, policija to još nema, a nema - baš zbog toga jer bi 80% onih koji odlučuju u MUPu o implementaciji struke dalo time sami sebi nogu u dupe i otpililo granu na kojopj sjedde. Zato se i dan-danas u MUPu zapošljava samo po Zakonu o državnim službenicima, iako je policija vrlo specifična i previše strukovna da bi baš svatko tko ima bilo kakav fakultet mogao šefovati u njoj. A takovih sada ima puno i previše, i bio je red da se konačno zaustavi priljev neznalica i nestručnih ljudi u policiju. Može on imati i tri doktorata - no pitanje koje se izbjegava je "a što policijski posao ima od tih doktorata"? Odgovor je - NIŠTA! pa onda neka taj "stručnjak" ide tamo gdje mu ti doktorati koriste i tamo gdje trebaju njegove doktorate. Policija ih ne treba.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #391 : Studeni 15, 2011, 03:05:20 poslijepodne »
Evo i liste HDZ-a za 6. izbornu...
i eto zbog VŠO naš Barišić je sada 9.eti
a i Kunst je tu, e taj mi je legenda.

http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3522/i-barisic-na-listi-za-sabor.aspx

Lista kandidata HDZ-a za VI. izbornu jedinicu:

1.Ivan Šuker
2.Jasen Mesić
3.Ivan Šantek
4.Vesna Škare Ožbolt
5.Dražen Bošnjaković
6.Boris Kunst
7.Ivanka Roksandić
8.Antun Vidaković
9.Dražen Barišić
10.Mijo Šekap
11.Marija Krupić
12.Mladen Matun
13.Ivica Šipuš
14.Ivica Perković

« Zadnja izmjena: Studeni 15, 2011, 03:17:23 poslijepodne Jaguar »

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #392 : Studeni 15, 2011, 08:53:19 poslijepodne »
Lista kandidata za VI. izbornu jedinicu:

Ivan Šuker
Jasen Mesić
Ivan Šantek

Marina Lovrić Merzel
Neven Mimica
Boris Blažeković
Rajko Ostojić
Mirela Holy
Daniel Mondekar
Vesna Fabijanić-Križanić
Goran Beus Richembergh
(Šime Lučin)

I do još?
Kak bi onda trebala zgledati ta 6-ica..?
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #393 : Studeni 16, 2011, 09:10:26 poslijepodne »
Des na lekeničkomu radiju Sale i Sova žvaču istu temu,do uljazi f Sabor do ne uljazi.
Veli Božič da VŠO ulazi a GBR ne.Lesar i Jurčič bi mogli znenaditi (sigurno sebe,jel još nis čul da bi negdo rekel da bu glasal za dotične).HSLS ima najradikalniji program i zato nebu prešel a ispostavilo se bu da samo govore istinu o "rezidbe".

Napad na HDZ
ZAGREB – Hakerska skupina Anonymous i TeslaSecurtiy najavili su kako će u subotu 19.studnoga točno u podne izvestii seriju cyber napada na Hrvatsku demokratsku zajednicu. „Anonymous će napasti HDZ zbog korupcije, laži, prodaje državne imovine i izdaje hrvatskog naroda i njihovog nacionalnog interesa", poručila je ta hakerska skupina.

Između ostaloga su istaknuli kako će to biti dan kojeg ta stranka nikada neće zaboraviti. Svoj poziv su objavili i najavu hakerskog napada najavili su i putem YouTube-a.
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/1214-napad-na-hdz.html
Nu,ne(g)kak...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #394 : Studeni 16, 2011, 09:57:32 poslijepodne »
Osim ambalaže važan je valjda i neki sadržaj u politici, mi smo se potrudili jedini napraviti gospodarski program, dok su sve druge stranke napravile izborne programe, obećanja koja znaju da neće realizirati nakon izbora – tvrdi Kosor te dodaje da je njegova stranka prije godinu i pol dokazala da im fotelje nisu važne, a to, kaže, vrijedi i danas.

– S novom saborskom većinom surađivat ćemo samo ako bude spremna na reforme i provedbu mjera gospodarskog oporavka, a ako ne, bit ćemo ljuta oporba novoj većini – zaključio je Darinko Kosor
http://www.vecernji.hr/izbori/darinko-kosor-jedino-hsls-ima-gospodarski-program-clanak-346232

HSP dr. Ante Starčevića
R. Tomašić: Nije važno kakav je program nego tko ga provodi
Želimo potaknuti razvoj i hrvatske pameti i hrvatskog proizvoda, a ne kao do sada sponzorirati strane kompanije, kaže Vlajnić
http://www.vecernji.hr/izbori/r-tomasic-nije-vazno-kakav-je-program-nego-tko-ga-provodi-clanak-347263

Hrelja: Kukuriku koalicija ukinut će povlaštene mirovine
Hrvatska stranka umirovljenika svojim je dosadašnjim radom umirovljenicima osigurala ukupno 29 milijardi kuna, rekao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.
http://www.vecernji.hr/izbori/hrelja-kukuriku-koalicija-ukinut-ce-povlastene-mirovine-clanak-346956
wwwg tablice

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Otvoreno !
« Odgovori #395 : Studeni 17, 2011, 02:52:03 poslijepodne »
Gospođo Kosor, to što je u Remetincu najviše ljudi iz vaše stranke ne
znači da ste vi najuspješniji u borbi protiv korupcije već da je u
vašoj stranci bilo najviše kriminalaca!

Drugim riječima, ako ste iz stana izbacili najviše smeća, to ne znači
da ste najbolja čistačica već da ste imali najprljaviji stan!
[/u][/b]
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #396 : Studeni 17, 2011, 03:12:28 poslijepodne »
Kako pogrešno. No za bedake dovoljno. Oni se time zadovoljavaju.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #397 : Studeni 17, 2011, 03:36:58 poslijepodne »
fino i prekrasno se vidi, cita, kakvo povjerenje ima najveci goricki sin, bivsi predsjednik nadzornog odbora INE,  i,   prema negovim pulenima financijski strucnajk svjetskog glasa,  koji je poklonio to  drzavno blago receno na njezno-diotiski nacin MOLU u reziji doktora pukovnika.

primopredaju  potpisao je i najsin velikogoricki , ljubimac brezana i slicne bratije, koji je primopredaju INE potpisao prema njegovom iskazu i da nije znao sto potpisuje.

za svoj domoljubni i mudrohrvacki cin dobio je pocast da bude na celu svoje izborne jedinice..

facit... i treba da bude biran, da onima koji uzivaju u takvim delitantima podari buducnost od socijalne  pomoci..

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #398 : Studeni 17, 2011, 04:19:21 poslijepodne »
Kako pogrešno. No za bedake dovoljno. Oni se time zadovoljavaju.

Koga ti to nazivaš bedakom ? Daj konačno stani pred ogledalo i priznaj sam sebi tko si zapravo. Sirotinja u glavi, malko pomaknuta, kak ti veliš, nisi na državnim jaslama (privatna policija ?) Ali napuhan kao kreketuša, jadno, zbilja jadno, ali pročitano ...
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #399 : Studeni 17, 2011, 08:30:28 poslijepodne »
Pročitaj ponovo - ako možeš razumjeti - to kaj si zaplavio kao baladu, pa reci smisao toga rečenog... zaključak je za budale, a donijela ga je budala. Jer to kaj nekaj znači - lako možemo dokazati suprotno.

Najviše njih u Remetincu ne znači da je u HDZu najviše kriminalaca - nego da se najviše čistilo tamo. A sumnjam da ih je samo u SDPu manje. Počevši od velikana tipa Linić, Čačić pa nadalje - ta bratija je Hrvatsku koštala teške, teške milijarde do sada. Da budem precizniji - samo njih dvojica! Pitajte brodogradnju, građevinarstvo i još neke grane gdje su njih dvojica vedrili i oblačili - iznosi su takovi da po pitanju osobne koristi dobar dio stanovnika Remetinečkog zatvora može o istima samo sanjati...

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Izborni plesno-iluzionistički show
« Odgovori #400 : Studeni 17, 2011, 09:12:11 poslijepodne »
17.11.2011. - Pobjednička lista VI izborne jedinice za Sabor RH
http://www.sdpvg.org

???
Kaj su izbori prešli!?

-

17.11.2011. - Predstavljanje kandidata Kukuriku koalicije - lista br. 23
U subotu 19.11. u 9 sati na Tržnom centru u Velikoj Gorici predstavit će vam se kandidati kukuriku koalicije na listi br.23 za Sabor RH na čelu s koordinatoricom i prvom na listi Marinom Lovrić Merzel.

Veselimo se vašem prisustvu!

Jel bu i sponzor Solidum na predstavljanju?

-

17.11.2011. - TISKOVNA KONFERENCIJA - TEŠKO FINANCIJSKO STANJE GRADA VELIKE GORICE
Kandidati za Sabor RH na parlamentarnim izborima 4. prosinca 2011.i vijećnici u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice Vesna Fabijančić Križanić i Goran Beus Richembergh održat će dana 18.11.2011. u 12 sati u prostorijama SDP-a Cvetno naselje 11, Velika Gorica tiskovnu konferenciju na temu:

TEŠKO FINANCIJSKO STANJE GRADA VELIKE GORICE

-

Najava: veliki skup Kukuriku koalicije u Velikoj Gorici
Četvrtak, 17 Studeni 2011 08:28
U subotu 19. studenog s početkom u 9:00 sati na Tržnom centru u Velikoj Gorici organiziramo predstavljanje liste Kukuriku koalicije za 6. izbornu jedinicu i Plana 21.
Pridružite nam se.
http://www.hns-vg.com.hr/

-

Na izbornom listiću čak 29 kandidacijskih lista
http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3537/na-izbornom-listicu-cak-29-kandidacijskih-lista.aspx

http://www.cityportal.hr/vijesti/29-lista-u-vi-izbornoj-jedinici/
wwwg tablice

Offline ulysses

• Iskusni član
Odg: Izborni plesno-iluzionistički show
« Odgovori #401 : Studeni 17, 2011, 09:19:51 poslijepodne »
Kandidati za Sabor RH na parlamentarnim izborima 4. prosinca 2011.i vijećnici u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice Vesna Fabijančić Križanić i Goran Beus Richembergh održat će dana 18.11.2011. u 12 sati u prostorijama SDP-a Cvetno naselje 11, Velika Gorica tiskovnu konferenciju...

Nisam ni mislio da će Beus i Fabijančićka sutra biti u Vukovaru.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #402 : Studeni 18, 2011, 08:01:05 prijepodne »
Jedan dobar komentar koji sam pročitao. Potpuno se slažem.

"Užasno me nerviraju svi oni koji jedino 18.11. imaju puna usta Vukovara, zato ću ja sutra jednostavno šutjeti jer to Vukovar zaslužuje. Dubok naklon žrtvama i tišina..."

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #403 : Studeni 18, 2011, 01:11:46 poslijepodne »
Pročitaj ponovo - ako možeš razumjeti - to kaj si zaplavio kao baladu, pa reci smisao toga rečenog... zaključak je za budale, a donijela ga je budala. Jer to kaj nekaj znači - lako možemo dokazati suprotno.

Najviše njih u Remetincu ne znači da je u HDZu najviše kriminalaca - nego da se najviše čistilo tamo. A sumnjam da ih je samo u SDPu manje. Počevši od velikana tipa Linić, Čačić pa nadalje - ta bratija je Hrvatsku koštala teške, teške milijarde do sada. Da budem precizniji - samo njih dvojica! Pitajte brodogradnju, građevinarstvo i još neke grane gdje su njih dvojica vedrili i oblačili - iznosi su takovi da po pitanju osobne koristi dobar dio stanovnika Remetinečkog zatvora može o istima samo sanjati...
Slažem se - zaključak nije logičan jer jedno se nemre pomoću logike zaključiti iz drugog.

Činjenica je da se od kad je ona na vlasti počelo više javno pisati o tome ko je kaj skrivio. Možda je to i njena zasluga, a možda je to sve USKOK odavno pripremio, tak da je to sve isplivalo na površinu slučajno baš kad je ona bila na vlasti, pa se sad kiti tuđim perjem. Možda ona i ima udjela u tome, ali možda samo pasivno, i to na taj način da zapravo ništa ne poduzima protiv tih istraga. Možda. Možda i poduzima nekaj, ali samo jer se želi okititi uspjehom ulaska u EU?

A možda stvarno želi očistiti HDZ od zločinaca? No to znači da bi se skoro svi koji ju podržavaju morali bojati zatvora? Pa ne bu ju podržaval onaj koji smatra da bu time završil u zatvoru. Zbog toga sam više sklon vjerovati da se ona samo ništa ne brani protiv istraga, pa to tak i argumentira prema svojim suradnicima - "ja tu ništa nemrem".

Možda ima i još više kriminalaca u SPDju nego u HDZju? Možda. Samo ja osobno to nemrem vjerovati jer je HDZ bil prvi na vlasti, prvi stvoril svoju sivu pozadinsku kriminalnu strukturu, puno duže na vlasti i puno više mogao oštetiti našu Hrvatsku nego SPD. A onaj koji je mogao - taj rijetko da to nije i učinio. Kaj znači da sigurno i SPD ima kandidata za Remetinec.

Puno možda.

No činjenica je da je više HDZovaca u zatvoru nego SPDovaca, kaj ipak ima značenja, jer ne vidim razloga da se i jedne i druge ne bi gonilo istom mjerom. Dapače - uvjeren sam da bi HDZovci napali SPDovce prvom prilikom samo kad bi mogli, i da bi ih tam sigurno bilo puno više nego kaj je sad. Kad bi mogli.

Dakle - uvjeren sam da broj HDZovaca u Remetincu ipak puno veli o količini kriminalaca u HDZju nasuprot broju kriminalaca u SPDju. I da to kaj se događa puno ne veli o zaslugama same premijerke.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #404 : Studeni 18, 2011, 01:40:33 poslijepodne »
uvjeren sam da bi HDZovci napali SPDovce prvom prilikom samo kad bi mogli

No ne mogu. Jer je Bajić kukuriku. A postavljen je da objektivno radi svoj posao, ne da prljavim subjektivizmom dozira kada će koga upropaštavati, a kada pokretati procese. To je radio Ranković - kojeg sada nema, no njegov duh živi i dalje.