Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336746 )

0 Članova i 11 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #420 : Studeni 19, 2011, 07:44:56 poslijepodne »
Dajte nam imena i prezimena ...

György Liptaka
Erzsebet Liptaka

ili češ reć da je to potpuna besmislica.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #421 : Studeni 19, 2011, 08:18:17 poslijepodne »
Dajte nam imena i prezimena ...

György Liptaka
Erzsebet Liptaka

ili češ reć da je to potpuna besmislica.

Ne, neću reći da je to besmislica, neka suđenje odredi kaznu, no to je jedna privatna tragedija koja se ne radi svjesno i namjerno, nego se na žalost dogodi.

I Bilaj nemojmo to uspoređivati sa namjernim i svjesnim kriminalom, pljačkom i bogaćenjem na teret sviju nas.
To zaista jedno s drugim nema veze za mene.

Nego tih 13 % HNS-vaca koji su pod kaznenim djelima, ta imena me zanimaju, njih dajte, ne skrećite ponovo na Čačićevu tragediju u Mađarskoj.
« Zadnja izmjena: Studeni 19, 2011, 08:23:17 poslijepodne Jaguar »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #422 : Studeni 19, 2011, 09:51:29 poslijepodne »
no to je jedna privatna tragedija koja se ne radi svjesno i namjerno, nego se na žalost dogodi.

Pa nije baš tako...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #423 : Studeni 20, 2011, 01:22:12 poslijepodne »
I Bilaj nemojmo to uspoređivati sa namjernim i svjesnim kriminalom, pljačkom i bogaćenjem na teret sviju nas.
To zaista jedno s drugim nema veze za mene.

To se zove odgovornost. Kako netko može planirati vođenje države kada mu ozbiljno visi mogućnost zatvorske kazne.

Ali kada govoriš o namjernom kriminalu- još uvijek mi ništa nisi rekao na njegov slučaj kada je kao ministar određivao gdje će se graditi trajektna luka te njegova tvrtka je taman tu kupila zamlju. To si se sam mogao uvjeriti da je istina izgovoreno iz njegovih ustiju.

isto tako ponavljam razgovor prije valjda pola godine kada je kao ministar potpisao sa svojom tvrtkom da će ona obavljati nadzor gradnje stanova u Sopnici te je isplatio svojoj tvrtci 132 miliona kuna za nadzor prije nego što je uopće započeo projekt koji BTW njegovo ministarstvo uopće nije na kraju ni počelo s gradnjom ali je uredno isplaćen nadzor gradnje.
To što hrvatsko pravosuđe legalno dopušta lopovluk ne znači da lopovluka i nema.

A sada jedan komentar o V. Pusić koji bi bila ministar vanjskih poslova:

http://www.vecernji.hr/kolumne/je-li-v-pusic-spremna-preuzeti-odgovornost-stabilizaciju-balkana-kolumna-347805

Međunarodna zajednica na ovim prostorima primarno traži stabilnost, što god to značilo. Stabilnost bez talasanja, mir u kojem predsjednik jedne države svira na uho drugom, mir koji uključuje priču o tome da smo svi podjednako krivi. To je stabilnost iz perspektive svijeta.

No, ako ne želi izdati vlastite interese, Hrvatska ne može biti jamac takve stabilnosti. Jer, kad Zagreb traži da mu se vrate vukovarske ade, a Beograd to odbija, to nije stabilna slika regije. Kad bismo mi energično tražili povrat otetog kulturnog blaga, a Srbija i to odbija, to bi tražilo zaoštravanje Zagreba, a to opet nije stabilnost po ukusu svijeta. Kad bi Hrvatska tražila uvođenje viza za Srbiju da joj se ne događa Paravinja i da se beogradska mafija ne masakrira po Jarunu, da bismo, uostalom, na granici prepoznali još ponekog doktora Dabića kad dolazi ljetovati ovamo, to bi opet izazvalo reakciju Beograda i to opet školnički nije stabilnost regije.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #424 : Studeni 20, 2011, 02:01:58 poslijepodne »
Uvjeren sam da Vesna Pusić može i zna dugoročno zašititi hrvatske interese, može jednako tako pridonijeti stabilnosti ali ne na uštrb naših interesa, iako smo vrlo često do sada bili u situaciji da su nam se prodavale mantre o nacionalnim interesima koji su izdani i iznejvjereni bezbroj puta do sada, s dalekosežnim posljedicama po sve nas, što ponekad od nacionalnog sljepila nismo bili u stanju vidjeti ili uočiti.
Današnja situacija u kojoj se nalazimo i sve što se izdogađalo zadnjih 15 godina to potvrđuje.
Na sreću mnogi su danas progledali, shvatili ponešto i o nacionalnim interesima, kako i na koji način se oni mogu sačuvati i zaštiti.

Dakle Bilaj, ponovo pokušavate proturiti jednu tezu i nametnuti tobožnji strah od Vesne Pusić, kao izdajnika nacionalnih interesa, napominjem da ta dama što god je govorila, govorila je istinu iako je vrlo često bila i bolna po nas, s tim se treba suočiti prije ili posle, no mi smo se i tako mnogo puta do sada već suočili i bilo je uglavnom kobno po nas iako vrlo često nismo htjeli poslušati ili shvatiti o čemu Vesna Pusić govori.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #425 : Studeni 20, 2011, 02:14:24 poslijepodne »
no to je jedna privatna tragedija koja se ne radi svjesno i namjerno, nego se na žalost dogodi.

Pa nije baš tako...

Nego kako je? Ideš namjerno napraviti udes, ne znajući i ne misleći da ćeš možda i ti stradati?
Čak i kada najopreznije voziš dogodi se splet nekakvih okolnosti zbog kojih se dogodi nesreća s manjim ili većim posljedicama. To bi ti, kao policajac, trebao znati.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #426 : Studeni 20, 2011, 02:18:21 poslijepodne »

Offline ulysses

• Iskusni član
« Odgovori #427 : Studeni 20, 2011, 02:21:31 poslijepodne »
Iako je ovo nama već sve poznato, za nas u Gorici ništa novo.

http://www.24sata.hr/izbori-2011/vesna-skare-ozbolt-i-t-picula-prijavili-krive-adrese-na-listama-242990

Opet Beus smješta Piculi po medijima. Jel to zbog 8. mjesta na listi?  ;D

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #428 : Studeni 20, 2011, 02:26:52 poslijepodne »
Vrijeme izbora je pred nama, a pred izborna kamarila započinje svojim ludostima svuda oko nas. Jednostavno se ne može izbjeći ma koliko se trudili. Vožnjom do posla, odlaskom u trgovinu, ili bilo kojim poslom koji nas vodi na ulicu, nađemo se u prilici da nam pogled bar djelomično zapne na nekom sloganu ili poruci koja nam se nudi na plakatima.
Stječe se dojam da se nudi loš izbor teksta iz komedije ili kazališne parodiji, koja se nalazi ovaj mjesec na repertoaru .

Ali tada nam u svijest dolazi spoznaja da se to nama, biračima obraćaju „ozbiljni“ politički kandidati koji se bore za svoja mjesta u idućem mandatu Sabora. Sabora, gdje će se donositi odluke kojima direktno utječu na naš život. Odluka, koje će nas nedužne, zadužiti do neslućenih deviznih iznosa čije brojke gotovo ne znamo napisati! 
Čovjek ne može ,a da se ne upita,dali to oni doista misle ozbiljno? Dali su oni pročitali taj tekst i shvatili njegovo značenje?
Jesu li svjesni na koji nam se način obraćaju?  Nama , biračima, osobama koje ih na neki način plaćaju, koje bi im trebale povjeriti svoju budućnost?

Zar doista vjeruju da se tako brzo zaboravlja dosadašnja promašena politička odlučivanja, afere, neiskrenost: Zar misle da nije providna njihova želja za osobnim probitkom i bogaćenjem? Umjesto da zastupaju interese naroda,da ispune svoja ranije dana obećanja,oni izgovaraju „mantru“ poput vjerskih fanatika.
Da su vodili svoj život i brinuli se o njemu , kako su vodili ovu zemlju i politički djelovali , danas bi bili gologuzi siromasi, beskućnici. Stajali bi na uglu ulica i molili koju kunu od prolaznika.  Toliki je njihov udio u prosperitet ovog naroda i države. Da imaju savjesti ne bi se oholili pred institucijama koje im nevješto pokušavaju ukazati na njihove propuste.  Jer su im iste poslušnici, koji im ližu ruke!
Sramotno je vidjeti sa koliko snage, bezobzirnosti stranački istomišljenici brane svoje svete idole od pada u ništavilo. Jer gubitak idola,uzrokuje i njihov pad u besmisao, prašinu koju vjetar raznosi. Ne shvaćaju da im je upravo postupak otresanje prašine sa odjeće, nagrada?   

A sam datum izbora je pun simbolike koju oni nikada neće moći shvatiti! Dati sebe za drugoga, darovati sve svoje za ljubav prema drugome, pa ako treba i svoj život!

Dati život za svoje uvjerenje,koje je toliko jako da je vrednije i od ovozemaljskog života!
Ma ne vjerujem da su naši političari toga imalo svjesni.

Uvjeren sam da nisu ni čuli za djevicu i mučenicu sv. Barbaru, na čiji su dan odredili održavanje izbora?

Upravo im Ona može poslužiti, kao primjer kako se može i treba žrtvovati za drugoga. U našem slučaju , treba se žrtvovati za narod, za svoje glasaće. A naši političari su do sada to toliko puta dokazali?
 Uvjerili su ovaj narod, nas glasaće da im možemo vjerovati?

Ako jesu ,tada ne vidim razloga za toliku navijačku publiku, i na ovom forumu i u svim medijima. Narodna izreka lijepo govori „ Konac djelo krasi“. Kako su sijali tako neka i žanju!

„ Ako zrno gorušice padne na kamen, ono umire badava. Na kamenu ne daje ploda i njezina je „smrt“ besmislena“

Toliko o navijanjima, navijačima i bukačima,koji svojim nepristojnostima i bezobraznim izrazima bespotrebno siju razdor , dok njihovi gospodari mrvice daju drugima,a njih će otresti poput prašne! 
« Zadnja izmjena: Studeni 20, 2011, 02:31:52 poslijepodne Mlačanin »
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #429 : Studeni 20, 2011, 02:38:44 poslijepodne »
mlačanin vrlo dobro kazano a posebno me se dojmila sv. Barbara.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #430 : Studeni 20, 2011, 03:07:15 poslijepodne »
Koji god datum da su izabrali, našel bi se netko kome smeta, zbog svetaca ili njih samih, živih.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #431 : Studeni 20, 2011, 03:33:27 poslijepodne »
....

To je jedan komentar. Bilo bi dobro da zažeš zašto taj komentar ne valjda.

Ili bi bilo bolje reč, dali očekuješ da Vesna Pusić će postaviti pitanje npr Šarengradske ade koji se spominje u ovom komentaru s večernjeg lista.

A opet si izignorirao sve što sam napisao o čačiću.
Čačić nije oprezno vozio- Čačić nije prilagodio svoju vožnju uvijetima na cesti te je takvim ponašanjem u prometu izazvao smrt dvoje ljudi.

Zgodna jedna analogija- horvatinčić je svojim ponašanjem ubio dvoje taljana- te mo je zabranjeno upravljanje bilo kakvih prometnim vozilom.

Čačić je svojim ponašanjem ubio dvoje mađara, pa je nakon toga opet skrivio prometnu nesreću.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #432 : Studeni 20, 2011, 05:39:46 poslijepodne »
Koji god datum da su izabrali, našel bi se netko kome smeta, zbog svetaca ili njih samih, živih.

Datum sam po sebi nije sporan i nije spomenut da mi smeta!   „A sam datum izbora je pun simbolike koju oni nikada neće moći shvatiti!"

Ovo je moje osobno mišljenje

Ako ti ovo nije jasno, žalim.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #433 : Studeni 20, 2011, 05:46:33 poslijepodne »
... žalim i ja ako ti nisi shvatio kaj sam napisal ... koji god datum da je određen, uvijek će se naći netko kome će to smetati iz raznih razloga.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #434 : Studeni 20, 2011, 06:35:34 poslijepodne »
Žmegač: Kad su kandidati iz Splita i Trogira bili u Petrinji ili Kutini?
...“Bilo bi loše da  lijeva koalicija dobije apsolutnu većinu u Saboru” – rekao je Kosor.
HSLS je u šestoj izbornoj jedinici kandidirao devet kandidata s područja Siačko-moslavačke županije, a listu vodi kutinski gradonačelnik Davor Žmegač.
” Sramotno je da na listi Kukuriku koalicije samo dvoje ljudi iz naše županije. Zar to znači da je ova županija stvarno zadnja rupa na svirali?” – rekao je Žmegač osudivši postavljanje kandidata iz Trogira i Splita u našu izbornu jedinicu.
...
http://www.sisak.info/?p=10050248

"Bilo bi loše da  lijeva koalicija dobije apsolutnu većinu u Saboru"-to i ja velim i nis jedini.Skoro apsolutna vlast bez jake opozicije nigdar (nikad ne reci nikad) ni dobra.
wwwg tablice