Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336723 )

0 Članova i 19 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #181 : Listopad 18, 2011, 08:11:19 poslijepodne »
Ma ne mogu vjerovati da je čačić tako grozan:

Iz večernjeg:
Na upit o prljavoj kampanji i premijerkino predbacivanje da je on "loš vozač" Kukuriku koalicije, kao i o napucima Crkve biračima, tzv. "deset crkvenih zapovijedi", a u jednoj od njih piše i da kršćanin nikada ne bi smio svoj glas dati osobi koja je nekome oduzela život, Čačić je rekao da se to na njega ne odnosi jer on nikome nije oduzeo život.

http://www.vecernji.hr/vijesti/cacic-napuci-crkve-me-se-ne-ticu-nisam-nikome-oduzeo-zivot-clanak-337630

Baš je grozan.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #182 : Listopad 18, 2011, 09:17:23 poslijepodne »
Takvo bezumno govno, koje gazi po leševima da bi nahranio svoj ego i napunio svoj džep, nije za drugo soim da ga se zatuče kolcem... smeće na kvadrat!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #183 : Listopad 21, 2011, 06:19:00 poslijepodne »
Još jedan smrad svjetski, nimalo dvoličan, nimalo pokvaren!

P.S. Šteta što je na jedno tako dobro tijelo sjela jedna tako ružna njuška, no obzirom je od Marekovića - onda može!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #184 : Listopad 21, 2011, 08:52:32 poslijepodne »
http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=3430%3Avaradinski-pouak-kratkovidni-birai-neizlaskom-na-izbore-pomau-razaranju-hrvatske&catid=1%3Ahrvatska&Itemid=3

========================================================

VARAŽDINSKI POUČAK - Kratkovidni birači neizlaskom na izbore pomažu razaranju Hrvatske

Kolektivno brisanje pamćenja donosi teške posljedice i vraća Hrvatsku u stara vremena političke diktature i represije

Kratkovidna osoba koja se uopće ne trudi kako bi poboljšala svoj vid, a mogla bi to učiniti, ne mora biti ni posebno sretna ni previše nesretna. Dapače, možda će reći da joj je najbolje ne vidjeti ono ružno u svome okruženja. Time si lakše zamišlja da su obrisi loše pojave, tek neka prividna najava zala, ali da se između tih obrisa nalazi nešto potpuno bezazleno. I tako će mirno prolaziti dane, sve dok ne padne u jarak. A što onda?

Ta slika preuzeta iz jedne japanske priče dobro opisuje  poremećaj kod hrvatskih nebirača. Pred samo pet dana održali su se izbori u gradu Varaždinu, povijesnoj baroknoj hrvatskoj prijestolnici  i jednom od važnih središta kulturnog i vjerskog života u današnjoj Hrvatskoj. Od građana s pravom glasa, na birališta ih je izišlo tek 38 posto, dakle  nešto više od jedne trećine. A imali su zaista  mogućnost biranja. Od lijevo-ekstremne Kukuriku koalicije, do nezavisnog kandidata koji djeluje u hrvatskoj  kršćanskoj opciji HRAST, preko  liberalnog centriste iz HSLS-a i još jednog nezavisnog kandidata kojeg se uvršćuje među pristaše HDZ-a. Koalicija Savez za Hrvatsku (stranke Akcija za bolju Hrvatsku, Jedino Hrvatska i Hrvatska demokršćanska stranka) nije u ovim izborima sudjelovala, ali je potporu dala kandidatu HRAST-a.

Tako široka lepeza ponuda nije trebala naletjeti na kratkovidnu ravnodušnost dvije trećine građana. A ta anomija ne završava na tome, ''nisam glasovao pa nikome ništa''. To odstupanje od društvenog kompromisa s vlastitim gradom, sa sobom samim i s ljudima koji u njemu žive i koji će u njemu živjeti, dovela je do toga da je pobjedu odnijela lijevo-ekstremno lijeva koalicija: Kukuriku je s 18 posto glasova (od ukupnog biračkog tijela) pobijedila i nalazi se pred osvajanjem grada u drugom izbornom krugu. Kukuriku ima svoje organizirano, malobrojno ali ideološki nabito tijelo, koje zna koliko svaki glas vrijedi i kako ga mora koristiti.

Je li ta jadna epizoda koja se upisuje u povijest slavnoga Varaždina, najava onoga što bi se moglo dogoditi u Hrvatskoj  4. prosinca 2011.? Nakon što se u doba totalitarizma i jednostranačja nije moglo glasovati, sada od jednom se događa to da većina građana ne izlazi na birališta jer – ne će. Kolektivno brisanje pamćenja, donosi teške posljedice i vraća Hrvatsku u stara vremena političke diktature i represije.

Pranje mozga i brisanje povijesti

Sjećanje je kao neka vrsta profanoga raja u kojem ima mjesta za sve drage i nedrage, za junake i izdajnike, za žrtve i krvnike, za preporoditelje i za tlačitelje, gdje pojedinci i narodi svakome dodijele neko mjesto prema objektivnim zaslugama ili prema vlastitoj percepciji i procjeni. Ono što se u Hrvatskoj događa usred ''kulturne revolucije'' i medijske diktature koje haraju od 2000. do danas, jest da se iz pamćenja nastoji izbrisati one drage, one koji su junaci, koji su žrtve i koji su preporoditelji, pa je tako i Varaždin pao  na ovome pokusnom testu. Deformacija povijesti urodila je neshvaćanjem današnjih moralnih i političkih izazova.

''Nikak ni bilo da nekak ni bilo'', znao je Vlatko Maček govoriti u svojoj anacionalnoj blagosti, dok je beogradska diktatura uništavala Hrvate. A ipak je on nastojao biti humanist! Isto tako, stara narodna glupa izreka ''nije vrag tako crn kako ga se opisuje'', upotpunjuje se s frazom lažnih vjernika, onih koji kroz svoje poltronstvo prate velike tragedije drugih, s mudrovanjem o navodnoj Božjoj volji koja, odjednom, svim nesrećama je samo promatračka sjena. Da je tako mislio Konstantin godine 312., što bi bilo od kršćanstva i Rima, što bi bilo od Europe da je to bio stav pape Inocentija XI., hrvatskih junaka i poljskoga kralja Jana Sobieskoga (1629.-1696,), onoga koji je nakon pobjede kod Beča poslao Svetom Ocu zastave poraženih Osmanlija s porukom ''Veni, vidi, Deus vincit''). To su samo neki, možda najveći primjeri nezaobilaznih dužnosti pojedinaca i naroda.

Sve to nadovezuje se kao antiteza na japansku priču o čovjeku oštećenoga vida koji bi si mogao pomoći, ali to ne želi učiniti. Suzdržanost na dan izbora, nikoga ne kažnjava osim poštenoga čovjeka koji misli da se život piše ostane li po strani.

Domagoj Ante Petrić

===========================

Treba li reći da je izlazak na izbore građanska DUŽNOST i OBVEZA?

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #185 : Listopad 22, 2011, 07:15:35 prijepodne »
Samo kratki osvrt na članak Domagoja Ante Petrića ... slažem se s njime jedino u tome što kaže da je jadno jer je na birališta izašlo samo trećina birača (38 %) Zbilja žalosno, a to nam je i obaveza.

. A sad ono drugo ...

Kukuriku koaliciju svrstava u , kako on kaže "ekstremno-lijevu stranku" U Varaždinu desnice očito ni nema, po njemu ili si ekstremno lijevo ili si "u sredini" .

Pred kraj teksta spominje i V. Mačeka te njegovu anacionalnu blagost ...

''Nikak ni bilo da nekak ni bilo'', znao je Vlatko Maček govoriti u svojoj anacionalnoj blagosti ... 

Gospon Petrić, a i Sledgehammer dajte prvo pbjasnite kaj je to anacionalna blagost, a onda pročitajte kak je to negda davno Krleža pisal ...

Khevenhiller

Nigdar ni tak bilo
da ni nekak bilo.
pak ni vezda ne bu
da nam nekak ne bu.

Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo,
kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo.

Tak i vezda bude da nekak ne bude,
kakti biti bude bilo da bi biti bilo.

Ar nigdar ni bilo da ni nišće bilo,
pak nigdar ni ne bu da niščega ne bu.

kak je tak je, tak je navek bilo,
kak bu tak bu, a bu vre nekak kak bu!

Kajti nemre biti i nemre se zgoditi,
da kmet ne bi trebal na tlaku hoditi.

Nigdar još ni bilo, pak nigdar nemre biti,
da kmet neje moral na vojščinu iti.

Kajgod kadgod bilo, opet je tak bilo,
kak je bilo, tak je i tak bude bilo.

Kak je navek bilo, navek tak mora biti,
da muž mora iti festunge graditi,

bedeme kopati i morta nositi,
z repom podvinutim kakti kusa biti.

Kmet nezna zakaj tak baš mora biti
da su kmeti gladni, a tabornjiki siti.

Ar nigdar ni tak bilo da ni nam tak bilo,
pak nigdar ni ne bu da kmet gladen ne bu,

kajti nigdar ne bu na zemlji ni na nebu,
pri koncu pak Turčin potukel nas se bu.

A kmetu je se jeno jel krepa totu, tam
il v katedrale v Zagrebu,

gde drugog spomenka na grebu mu ne bu
neg pesji brabonjek na bogečkem grebu.

« Zadnja izmjena: Listopad 23, 2011, 12:33:30 poslijepodne Mlačanin »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #186 : Listopad 22, 2011, 02:24:51 poslijepodne »
Ovo sam pronašao na Nacionalovoj stranici, nisam još uspio sve ispipati, ali je jako zanimljivo ...

http://www.nacional.hr/clanak/118343/utjerivanje-pritiska-odozdo

Ne samo da je Vlada donijela neodrziv proracun u kojem nije stedjela na najvecim gutacima novca,
.
nego je besramno nastavila kupovati glasove u susjednoj nam BiH.
Za Akademski plivacki klub "Zrinski", Mostar – 697.000 kn;
za Hercegovacku radioteleviziju Mostar – 980.000 kn ;
za Hrvatski radio Bobovac Vares 617.500 kuna,
za Skijaski klub "Blidinje-Cvrsnica" Mostar i Sportski savez grada – 990.000 kn ;
za nabavu studijske opreme za radiopostaju Vrhbosna iz Sarajeva – 272.000 kn ;
za izgradnju crkve u Zupi Gospe od Zdravlja u Neumu – 390.000 kn ;
za obnovu katedrale u Zupi Marije Majke Crkve u Mostaru – 1.180.000 kn ;
za sanaciju temelja crkvenih zvonika na crkvi u Kraljevoj Sutjesci – 1.980.000 kn ,
a za obnovu pastoralnog centra u Zupi Uznesenja Blazene Djevice Marije iz Trebinja – nevjerojatnih 4.225.000 kn !
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline koko-vg

• Jezerača
HDZ "predizborni skup" održao u crkvi sv. Ante u Šibeniku
« Odgovori #187 : Listopad 22, 2011, 04:32:30 poslijepodne »
Na predstojećim parlamentarnim izborima jedne s je strane HDZ, a s druge Kukuriku koalicija na čelu s SDP-om, koji je u svim ključnim trenutcima okrenuo leđa ovoj zemlji, kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta u Šibeniku na predstavljanju izbornog programa HDZ-a, kojem je nazočilo 400-tinjak pristaša te stranke, gradonačelnici, načelnici, saborski zastupnici, te državni tajnici iz stranačkih redova. Zanimljivo da je HDZ za predstavljanje programa odabrao crkvu sv. Ante.
Ministar Kalmeta kazao je da ga jako ljuti teza kako on vodi računa samo o Zadru. To je opasna teza koja se namjerno plasira, no ona je neistinita, kazao je ministar, potkrijepivši to primjerom kako je iz njegovog resora u cestogradnju najviše uloženo u Rijeci. Ljudi koji surađuju s ministarstvom, njegove kolege iz HDZ-a znaju koliko je ministarstvo projekata realiziralo, naglasio je Kalmeta.

Druga je stvar, kazao je, što se u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima na vlasti nije HDZ, već SDP i HNS, kao što je slučaj u Šibeniku, radi vrlo malo ili ništa, za razliku od jedinica lokalne samouprave kojima ravnaju ljudi iz Hrvatske demokratske zajednice. Kalmeta je naveo primjer grada Knina kojega vodi HDZ-ovka Josipa Rimac, a u kojeg se ulaže oko 500 milijuna kuna, dok se u Šibeniku investira ono što izdvoji država zahvaljujući ministarstvima i saborskim zastupnicima.

Saborski zastupnik Ante Kulušić, čelnik HDZ-a Šibensko-kninske županije pojasnio je zašto je HDZ odlučio predstaviti program u crkvi sv. Ante.

Pitali su me neki danas zašto smo odlučili program predstaviti u crkvi. A ja kažem, baš zato što mi vjerujemo u Isusa, a blago onom ko vjeruje i zato ćemo ponovo dobiti izbore, pogotovo u 9. izbornoj jedinici', zaključio je Kulušić.

http://izbori2011.tportal.hr/155528/SDP-je-okrenuo-leda-Hrvatskoj.html

... a kaj je pisac time htio reči ?

Da svi koji ne glasaju za (ZNA SE) koju stranku su nevjernici ?

Gospodine Kulušić, VJERNIK SAM  - u bolju budučnost, u koju vjerujem jedino pod uvjetom da Vi i vama slični siđu s vlasti, jer kaj je previše, previše je !
« Zadnja izmjena: Listopad 22, 2011, 04:34:03 poslijepodne koko-vg »

Jaguar

• Gost
Odg: HDZ "predizborni skup" održao u crkvi sv. Ante u Šibeniku
« Odgovori #188 : Listopad 22, 2011, 10:27:31 poslijepodne »

Pitali su me neki danas zašto smo odlučili program predstaviti u crkvi. A ja kažem, baš zato što mi vjerujemo u Isusa, a blago onom ko vjeruje i zato ćemo ponovo dobiti izbore, pogotovo u 9. izbornoj jedinici', zaključio je Kulušić.

Nisi dostojan da uđeš pod krov njegov, ne spominji ime Isusovo uzalud.
Crkva mjesto predizbornih skupova? Toliko o poštivanju Isusa.
Zanimljivo će biti čitati, što će kardinal Bozanić izjaviti o održavanju predizbornih skupova u Crkvama.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #189 : Listopad 23, 2011, 08:17:58 prijepodne »
Jel vi tu vidite oltar?

A što službeno crkva misli: http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=56110&view=y
« Zadnja izmjena: Listopad 23, 2011, 08:24:06 prijepodne Bilaj »

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #190 : Listopad 23, 2011, 09:22:36 prijepodne »
Ti znaš što je oltar i kako mora izgledati ? Koje veličine i gdje mora stajati ? Ako si poslušao prilog onda si dobio i odgovor da li crkva daje potporu nekoj (ZNA SE) kojoj stranci.

Jaguar

• Gost
Odg: HDZ "predizborni skup" održao u crkvi sv. Ante u Šibeniku
« Odgovori #191 : Listopad 23, 2011, 09:43:21 prijepodne »

Druga je stvar, kazao je, što se u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima na vlasti nije HDZ, već SDP i HNS, kao što je slučaj u Šibeniku, radi vrlo malo ili ništa, za razliku od jedinica lokalne samouprave kojima ravnaju ljudi iz Hrvatske demokratske zajednice. Kalmeta je naveo primjer grada Knina kojega vodi HDZ-ovka Josipa Rimac, a u kojeg se ulaže oko 500 milijuna kuna, dok se u Šibeniku investira ono što izdvoji država zahvaljujući ministarstvima i saborskim zastupnicima.

Ma jel to moguće? Znamo mi u Gorici najbolje koliko su kočeni projekti dok je Picula bio na vlasti a Šuker kočio projekte, zato danas nemamo dvorane iako su novci bili spremni, koje su kasnije ovi potrajbali, znamo kako je kočena izgradnja autoceste itd...... Ma kome ovaj prodaje maglu, kao da mi neznamo kako se s državne razine opstruirala lokalna vlast koja nije bila HDZ-ova. Fuj smrade lopovski! Doći će nadam se vrijeme kada ćeš umjesto magle, prodavati kokice po Remetincu!

Bilaj

• Gost
« Odgovori #192 : Listopad 23, 2011, 09:47:19 prijepodne »
Ti znaš što je oltar i kako mora izgledati ?

Očito da ti ne znaš kako izgleda oltar. Postoje dvije slike i nigdje nema oltara.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #193 : Listopad 23, 2011, 10:23:39 prijepodne »
Onda fletno nazovi crkvu Sv.Ante u Šibenik i pitaj kam su ga stavili (žrtvenik). Ja ne znam kak izgleda njihov oltar, pošto nigdje ne piše kakvog oblika treba biti, kakvih dimenzija te u kojoj boji ... Pošto ti sve znaš (kao još neki na ovom forumu) daj me prosvijetli, a i ostale forumaše, pa na otkri te podatke.  Na kraju, možda to i nije crkva kakvom je ti smatraš ...

Offline ulysses

• Iskusni član
« Odgovori #194 : Listopad 23, 2011, 10:29:05 prijepodne »
Ti znaš što je oltar i kako mora izgledati ?

Očito da ti ne znaš kako izgleda oltar. Postoje dvije slike i nigdje nema oltara.

Zaboravio čovjek. Prošlo je već puno vremena otkada je obilazio crkve i popisivao one koji dolaze na misu.