Autor Tema: Afere  (Posjeta: 262877 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Afere
« Odgovori #90 : Rujan 28, 2010, 10:07:02 prijepodne »
Zakon propisuje premale kazne za takve prekršaje. Imali smo primjer u Švicarskoj gdje se govorilo o kazni od milijun franaka za prebrzu vožnju. Ovome će ta kazna samo pomoći da se osjeća većim frajerom. Ali kad bi mu oduzeli auto i opalili kaznu od 10 godišnjih plaća onda bi mnogi razmislili da li se isplatiti ludovati po cesti.

Točno, kazne su premale. No onda zbog toga pljuvati po policiji i pravosuđu nije korektno, a temeljno niti točno! Iako nisam ljubimac pravosuđa, jer mi se konstantno zamjera, u konkretnom slučaju ih ipak moram braniti, bar malo, jer činjenice su činjenice.

No pravedni sustav naplate kazni - onaj da plaćaš ovisno o vlastitom bogatsvu i prihodima - je za ovu jadnu zemlju čista utopija. Pa trebalo im je desetak godina da uopće idu na mala vrata ufuravati OIB, a prava primjena istoga se još dugo ne može očekivati, kada je preduvjet zato sređeno stanje i u masu drugih sustava i evidencija, kao i u zakonodavstvu koje detaljno i odrješito propisuje cijele postupke i kazne za nepoštivanje procedure. Tko će to kod nas napraviti i kada?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #91 : Rujan 28, 2010, 10:12:08 prijepodne »
Pa trebalo im je desetak godina da uopće idu na mala vrata ufuravati OIB...
Zato jer su ukinuli JMBG.

kaj se tiče kazni. Imovinski cenzus je u hrvatskoj glup jer bo najveći lopovi su prijavljeni kao socijalni slučajevi.

Kazne za promete prekršaje se jednostavno mogu naplatiti po vrijednosti automobila. Vrijednost takvog novog automobila po tablicama carinske uprave ili osiguravajućih društava * težina prekršaja i evo dosta pravedne kazne.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #92 : Rujan 28, 2010, 11:14:12 prijepodne »
Kao prvo, JMBG su ukinuli (pametni dr. Arlović) daleko prije negoli su imali supstitut za njega (što je dokaz nepromišljenog i nezrelog ponašanja). A ukinuli su ga da se iz njega ne i vidjelo kako "najveći Hrvati" uopće nisu rođeni u Hrvatskoj, neki su hrvatsko državljanstvo dobili tek pred koju godinu, a poneki nisu uopće ni pripadnici hrvatskog naroda. No "veliki Hrvati" ne žele da se to vidi, pa u se izvlačili na to da se šatro ne bi vidjelo koliko žena ima godina itd itd...

Imovinski cenzus bi bio super da funkcionira OIB u pravom smislu riječi.

Kazne po vrijednosti automobila su vrlo loš kriterij, prvenstveno zbog nerealnosti. Jeftin i nov auto je često skuplji od starog rabljenog i skupog kada je bio nov. 
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #93 : Rujan 28, 2010, 12:22:00 poslijepodne »
Kazne po vrijednosti automobila su vrlo loš kriterij, prvenstveno zbog nerealnosti.
Mislim da nije loš kriterij jer tako najboje se mogu kazniti tatini sinovi koji voze pijani BMW pa ubiju ljude a prihodi su im 0 kuna. 

Citat:
Jeftin i nov auto je često skuplji od starog rabljenog i skupog kada je bio nov. 

Može se i to srediti poput vrijednost novog auta - starosni postotak.
Samo da ima volje.  :(

Bilaj

• Gost
« Odgovori #94 : Listopad 12, 2010, 10:54:56 poslijepodne »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #95 : Listopad 19, 2010, 12:34:50 poslijepodne »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #96 : Listopad 21, 2010, 01:31:25 poslijepodne »
Malo o HŽ-u kojem dajemo oko 1,4 miliona ili miliarde kuna subvencija (to bi trebao pnovo pronaći):

http://www.novilist.hr/Vijesti/milijuni-za-analizu-dnevnica-i-p.aspx

Bilaj

• Gost
Tipični političari
« Odgovori #97 : Studeni 22, 2010, 10:06:49 prijepodne »
Ovo je super prikaz hrvatske politike:

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #98 : Prosinac 07, 2010, 06:51:46 prijepodne »
AFERA KAMIONI: BIVŠEM MINISTRU 4 GODINE ZATVORA
Kako će država naplatiti 10,2 milijuna kuna s kamatama? Sud sjeda na imovinu Rončevića i Bačića..
http://www.jutarnji.hr/afera-kamioni--sud-sjeda-na-imovinu-roncevica-i-bacica/909542/

Za 10 milja idem i ja vrešt 4 lete!
Te peneze normalno nikak nemrem okrenuti za 4 lete...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #99 : Prosinac 07, 2010, 07:25:18 poslijepodne »
ŠTO 'KRIJU' CRNE KUTIJE 
Obrat u istrazi: MiG-ovi pali jer su se piloti uspaničili zbog rakete? 
Nakon dva i pol mjeseca istrage o padu vojnih aviona kod Plaškog, istražitelji su se počeli baviti mogućnošću da je ispaljivanje rakete uzrok nesreće, a sve bi mogao otkriti sadržaj crnih kutija
...
Jutarnji

Znači,još nemaju pojma kak se otpiraju črne kutije.Po dva i pol mesece...
wwwg tablice

Offline mali_od_palube

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #100 : Prosinac 07, 2010, 07:55:50 poslijepodne »
Mislim da migovi nemaju crne kutije, možda neko računalo koji bilježi parametre leta, ali crne kutije nemaju!
Jedino ako je kontrola leta nešto snimala, mislim na razgovor između pilota! Ali da sam na mjestu MORH-a, ja bi im to oduzeo u
roku od pola sata... ;)

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #101 : Prosinac 08, 2010, 08:43:50 prijepodne »
... crne kutije sigurno nemaju, am sam osobno videl da pilotima gablece pakiraju u bele kutije ... :D
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #102 : Prosinac 08, 2010, 02:32:23 poslijepodne »
... crne kutije sigurno nemaju, am sam osobno videl da pilotima gablece pakiraju u bele kutije ... :D

To kaj si ti osobno videl nisu avioni nego jedrilice....

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #103 : Prosinac 08, 2010, 03:21:14 poslijepodne »
...  i onda je svizac smotao čokoladu ....
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #104 : Prosinac 10, 2010, 05:36:08 poslijepodne »
Tek sad će isplivati afere
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...