Autor Tema: Afere  (Posjeta: 262889 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Afere
« Odgovori #75 : Travanj 12, 2010, 11:08:56 poslijepodne »
Još jedna afera:

http://www.poslovni.hr/144586.aspx

Jedan MUP-ov Kawasaki s cijenom od 195.795 kuna stoji kao motor plus auto
U trgovini je maloprodajna cijena motora za ovogodišnji model 130.000 kuna. To znači da je MUP 11 motora kupio u trgovini, platio bi ih 820.000 kuna manje

Bilaj

• Gost
« Odgovori #76 : Travanj 21, 2010, 12:48:17 poslijepodne »
Još jedna afera ali vjerovatno se neće dignuti nikakva prašina.

Saborski zastupnik i istovremeno zaštićeni najmoprimac.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/izbori-za-zagrebacki-sdp-birace-plase-povratkom-bandica-i-milanovicevim-bijesom/487209.aspx

Kako smo provjerili Bernardić je zaštićeni najmoprimac na adresi Ilica 13, u stanu od 23 kvadrata zašto se gradu Zagrebu plaća simbolična naknada. Navodno ima stan pa tako onaj u Ilici koristi nelegalno. Kako smo otkrili u tom stanu živio je djed saborskog zastupnika Bernardića, a nakon njega i njegov otac koji je kao hrvatski branitelj živio od socijalne pomoći i preminuo je 1998. godine kada je Bernardiću bilo 18. godina.

Bernardićeva priča o stanu

"Budući da sam povremeno živio kod njega, ostao sam živjeti u tom stanu nakon njegove smrti", kaže Bernardić za Index dodajući da je zahtjev za stjecanje statusa zaštićenog najmoprimca podnio sukladno Zakonu, 2006. godine vjerujući da će biti moguće otkupiti taj stan.

"Početkom 2010. odrekao sam se prava zaštićenog najmoprimca stana u Ilici 13 od 23 metara kvadratnih. Nakon više godina bezuspješnih pokušaja otkupa, radi složenih imovinsko pravnih odnosa, odlučio sam odustati od kupnje tog stana", kaže Bernardić koji je i priložio dokumentaciju. Kaže isto tako da ga ne iznenađuju napadi takve vrste te da ih je i očekivao. Zahtjev za raskid ugovora datira s početkom ove godine što je malo čudno jer Bernardić je saborski zastupnik već dvije godine.

Kako netko može biti zaštićeni najmoprimac i imati jedne od najvećih plača u državi.  :o

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #77 : Svibanj 07, 2010, 10:37:41 prijepodne »
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/67045/Ivan-Mravak-uhicen.html

Uhićen Ivan Mravak, bivši šef HEP-a!

...Mravak i Damir Begović, bivši predsjednik Uprave šibenskog TLM-a, oštetili HEP za čak 84 milijuna eura.....
Mravak se sumnjiči da je kupovao struju po najskupljoj cijeni od 83 eura po megavatu, a TLM-u ju je prodavao po 20 eura. TLM je bio samo posrednik između HEP-a i mostarskog Aluminija, kojem je TLM prepuštao HEP-ovu struju.......

E njega mi je baš žao, dođe mi da se rasplačem od tuge.
Sada će građani sigurno lakše prihvatiti poskupljenje struje. ;D
Samo je meni još jedan upitnik, tko stoji iza njega?Tko mu je to omogućio?
Nadzor, nadzor, vlada, nije samo Mravak kriv.
>:(

Bilaj

• Gost
« Odgovori #78 : Lipanj 06, 2010, 11:18:43 prijepodne »
Još jedna afera:

Tu nisu naveli i da navedeni sa naglo obogatio kada je crveni križ imao dva puta po miliunsku investiciju u turizam.

http://www.vecernji.hr/kolumne/ravnatelj-crvenog-kriza-vrijedan-kao-suho-zlato-kolumna-150947

Bilaj

• Gost
« Odgovori #79 : Srpanj 24, 2010, 11:24:27 prijepodne »
http://www.jutarnji.hr/kvadrat-stana-za-500-eura--moze--nazovite-hzmo/849324/

lopovluk opet u HZMO-u.
Svim tima u HZMO treba dati otkaz  :-[

amarkulin

• Gost
« Odgovori #80 : Srpanj 28, 2010, 12:03:11 poslijepodne »
Šo! Mazgun

U SKLOPU golf igrališta iznad Dubrovnika gradit će se čak dva hotela od čega jedan sa 120, a drugi sa 250 soba. Predviđena je i gradnja bazena, restorana i barova kao i izgradnja čak 268 vila te 408 apartmanskih jedinica!
...
činjenica je da se Dubrovčani dugo opiru projektu golfa na Srđu, jer se već odavno govori kako se iza izgradnje 18 golf rupa krije ništa drugo nego "apartmanizacija" Srđa, što se do sada opovrgavalo

http://www.index.hr/vijesti/clanak/tajno-golf-naselje-iznad-dubrovnika-gradit-ce-se-cak-678-objekata/504073.aspx

Vražji novinari, treba ih zabraniti!  ^-^

shaka zulu

• Gost
Odg: Vruča jesen i (pra)staro meso f HaDeZeju
« Odgovori #81 : Rujan 14, 2010, 08:20:12 poslijepodne »
Vruča jesen i (pra)staro meso f HaDeZeju;
referendum na Ustavni.

MESNI KAOS

Prijetite tužbom? Evo vam novi dokazi kakvo se meso prodaje po hrvatskim dućanima!
...
Zakon o hrani propisuje da se ‘potrošač ne smije dovesti u zabludu’. Evo što se sve može kupiti
...
Premijerka Jadranka Kosor najavila je jučer da je spremna “pokrenuti inspekcijski tsunami u mesnoj industriji” iako vjeruje institucijama i ministarstvima.
http://www.jutarnji.hr/kaos-na-etiketama--nepravilne-deklaracije--necitak-rok-upotrebe--podaci-o-podrijetlu----/885823/

Ma,kakov cunami!Nek sama ide gledet...

MESO NIJE STARO
Čobanković: Jedem parizer, hrenovke i paštetu i nije mi ništa
Premijerka Kosor rekla je da njezina stranka ne bježi od raspisivanja referenduma o izmjenama Zakona o radu.
http://www.vecernji.hr/vijesti/cobankovic-jedem-parizer-hrenovke-pastetu-nije-mi-nista-clanak-190937

IMA LI REFERENDUMA?
Milanovićev i Šeksov sukob na sjednici Odbora za Ustav
Raspisivanje je referenduma u nadležnosti Sabora. Ovdje je riječ o bijegu vladajućih od odgovornosti – kazala je Vesna Pusić.

Vladajući se svojski trude da referenduma ne bude i to zato što znaju da će referendum biti glasanje o povjerenju Vladi, isticali su oporbeni članovi Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav koje je predsjednik Vladimir Šeks (HDZ) sazvao pola sata prije nastavka sjednice Istražnog povjerenstva za Inu na kojoj svjedoče Ivan Šuker i Damir Polančec. Oporba je pozivala vladajuće da si skrate muke, imaju malo dostojanstva i raspišu referendum.
http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovicev-seksov-sukob-sjednici-odbora-ustav-clanak-190575

BIVŠI BLAGAJNIK HDZ-A

Kakav je čarobnjak taj šef naše Carine: Ima plaću 15.000 kuna i satove skuplje od 20.000 eura

S obzirom na primanja od 15.000 kuna, pitanje je kako si Mladen Barišić može priuštiti luksuz rezerviran za holivudske zvijezde. Barišić je, u Sanaderovu društvu, šefovima državnih tvrtki rekao da rade s Fimi-Medijom
http://www.jutarnji.hr/mladen-barisic--carinik-s-odijelima-jamesa-bonda-i-satovima-skupljim-od-20-000-eura/886178/

Da bu stala afera?
Da se proda sve meso,jasno ko dan!

Bilaj

• Gost
« Odgovori #82 : Rujan 24, 2010, 11:17:16 prijepodne »
nije neka afera ali baš strašno opisuje stanje u hrvatskom pravosuđu.

http://www.vecernji.hr/vijesti/radeljak-izbjegao-rusenje-stana-spc-kasno-trazio-ovrhu-clanak-194954

Kak sam shvatio- Radeljak je ilegalno proširio stan na štetu ostalih.
SPC ga tužila zbog toga.
Radeljak izgubio spor i mora sve vratiti u prvobitno stanje.
Ali izgleda da ništa od toga jer SPC se nije pravodobno žalila da ovaj nije maknuo stvari i srušio.

To je apsurd. Ak kršiš zakone super si zakonski zaštičen. Ak tražiš zakonsku zaštitu čak i sa dobivenim presudama nisi siguran.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #83 : Rujan 24, 2010, 02:42:39 poslijepodne »
Još jedna afera:

http://www.poslovni.hr/144586.aspx

Jedan MUP-ov Kawasaki s cijenom od 195.795 kuna stoji kao motor plus auto
U trgovini je maloprodajna cijena motora za ovogodišnji model 130.000 kuna. To znači da je MUP 11 motora kupio u trgovini, platio bi ih 820.000 kuna manje

Ne, to znači da o tome razglabaju ljudi koji pojma nemaju.

Kao prvo, tko veli da je MUP kupio sa osnovnom opremom (koja ima cijenu od cca 130.000 kuna)? Tu ima i grijača rukohvata, zamjenski vjetrobran električno podesiv, cruise control, EDS sustav stabilnosti itd, tako da je očito da je "must-be-sensation" angažman dobio isto tako jaki noviunar, koji je mogao otići u MUP; vidjeti i poslikati motore, a očito je i da kasni, jer je MUP imao javnu promociju tih motora još proljetos za sve zainteresirane novinare, sa svim opcijama, troškovima i ostalim.

Kao drugo, MUP ne vozi serijske motocikle iz dućana, barem ne po pitanju opreme, a opremanje policijskog motocikla za specifične potrebe posla i dugotrajnog boravka na motociklu - od radio-stanica, pojedinih držača, specifičnih kofera za opremu, kamere i recordera ugrađenog u te kofere, antenskih sustava, rotirki i posebnih displaya, zamjenskog sjedala itd itd - košta jako puno, pogotovo jer je riječ o specifičnoj, skupoj i maloserijskoj opremi.

Kao treće, onaj tko se usudi napisati nešto tipa "stoji kao motor plus auto" - taj očito nema blage veze koliko koštaju pravi motocikli - što bi onda rekao na nekakav paralelni model (mada baš paralelni model po motorizaciji i nema, ali ima po opremi) jednog Harley-Davidsona (cca 250.000+ kuna), ili BMWa (koji ima i bolji motor, i bolju serijsku opremu, i cijenu za takvu opremu od debelo preko 200.000 kuna)? Što bi rekao onda - MUP je kupio Kawasaki jer je daleko najjeftiniji u toj klasi motocikala, te time napustio praksu staru više desetljeća - da se vozi BMW, neusporedivo kvalitetniji, dugovječniji i naravski - skuplji motocikl?

Stvar je u tome da će se ta najjeftinija kupnja prije pokazati kao promašaj, i kroz vrijeme i eksploataciju kao najskuplja varijanta - za nadati je amo da to neće biti tako, jer Kawasaki inače baš i ne slovi kao pojam nekakve kvalitete, ali recesija je, pa...

Ako takvi majmunosi, koji glume "savjest javnosti", žele senzaciju - imat će je, nikakav pametan razlog ili argument ih u tome spriječiti ne može. No to i nije ništa novo u svijetu hrvatskog novinarstva, zar ne?

Očito sam u zabludi kada smatram da se za pravu informaciju treba prije - informirati...

« Zadnja izmjena: Rujan 24, 2010, 02:52:03 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #84 : Rujan 27, 2010, 02:40:18 poslijepodne »
Ovo je jad i bijeda hrvatske policije i pravosuđa:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/filmska-potjera-pred-policijom-bjezao-sa-300-kilometara-na-sat/514553.aspx

ANTONIJO JAKOPOVIĆ iz Molvi ipak se nije uspio izvući zbog svoga divljanja na cesti u petak od Koprivnice do Svete Helene. Policija ga je pratila dok se vozio na svojoj Hondi CBR, no uočivši ih, Jakopović nije zaustavio motor, već udario po gasu.

Naseljem je vozio brzinom i do 215 kilometara na sat, neoprezno pretjecao, ulazio u škare, nekoliko puta prošao kroz crveno svjetlo na semaforima u Križevcima i Vrbovcu. Na autoputu kod Svete Helene napokon je uspio pobjeći policajcima, gdje se navodno nastavio voziti brzinom od 250 km/h koja je čak dosezala nevjerojatnih 300 km/h.

Međutim, neodgovorni vozač ipak je dolijao. Policija ga je uhitila u tvrtki Bilić-Erić Security, na radnom mjestu. Sljedeći dan, u subotu, izveden je pred suca u Koprivnici koji ga je kaznio novčanom kaznom od 6800 kuna te zabranom upravljanja motorom na deset mjeseci. Jakopović je zaradio i 15 dana uvjetne zatvorske kazne.

Jad i bijeda policije i pravosuđa. Trebali su ga uhititi i strpati u zatvor na 15 dana a ne uvjetno ts su mu još trebali i oduzeti auto.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #85 : Rujan 27, 2010, 04:36:31 poslijepodne »
I opet se ti razbacuješ sa grubim riječima, etiketama i uvredama, a očito (i opet) nemaš pojma o čemu se radi.

Zašto bi to bila sramota ikoga - osim te budale koja je uhićena kasnije (i zbog toga pitam zašto sramota - policije?? Policija je svoj dio posla - odradila, profesionalno i na vrijeme, sviđalo se to tebi i ne...)?? Frajer je još dobro i prošao, jer su bili ispunjeni uvjeti da ga se malo potpraši i sa metkom.

A da je njuška pala i ubila se - tko bi onda bio kriv? I što bi Indexovi mentalni retardi onda pisali? A tek kako bi ti to shvaćao?? Bolje ni ne misliti...  >:D >:D >:D

Može li i smije li policija - i temeljem ČEGA - nekoga spriječiti da sada sjedne u auto ili na motor i da se ponaša kao zadnji kreten?? Koliko znam, još nemamo čitače misli da bi znali što neka budaletina sprema i želi napraviti, a i da znamo - za takve stvari ne postoji preventiva a da ima zakonsku pozadinu...

Policija nikoga ne može unaprijed uhićivati i kažnjavati bilo čime, jer za to nema zakonske osnove (znaš, postoji nekoliko zakona, zovu se Zakon o kaznenom postupku, Kazneni zakon RH i Zakon o policijskim poslovima i ovlastima - pa se malo interesiraj, nemoj se sramotiti citiranjem isto takvih neznalica u vidu novinara...), jer da to radi - onda bi ti opet zagalamio da kakva je ovo policijska država, teror i kaj sve ne...

Policija radi po zakonu, radi u Europi a ne na Divljem Zapadu, tako da to kaj ti bi i nebi - okači mačku o rep. Za to kaj navodiš treba imati i pokriće u zakonu - ili sam i opet u pravu kada velim da o zakonu pojma nemaš?? U hrvatskim zakonima NEMA kaznenih odredbi oduzimanja motornog vozila za prometne prekršaje - a što ja mislim o tome je nevažno.

Ne branim pravosuđe, ali pozdravljam suca koji se odlučio na tako relativno veliku kaznu, koja za promet nije nimalo uobičajena u Hrvatskoj za takove stvari - 6800 kuna, 15 dana zatvora uvjet, 10 mjeseci zabrane upravljanja...  :)  Inače, i pravosuđe ne reže kazne koje hoće, nego koje su mu propisane zakonom, kojeg pak to isto pravosuđe - ne donosi! Tako da si i opet fulao maksimalno...

Gledajući sve to - ispravno bi bilo reći da je jedina sramota ovdje taj novinar, koji nema pojma kao niti ti, a kao drugo - takve neznalice imaju vlast trovati javno mnijenje sa svojim senzacionalističkim idiotarijama. To je jedina sramota ovdje, što takvi egzistiraju po redakcijama.

A jad i bijeda će sada biti i tom kretinjosu, koji je dobio kaznu valjda kao njegove pune dvije mjesečne plaće zaštitara, ako ne i više. Pa neka se onda pita - tko je tu "popušio", i tko će kome "pušiti"...

BTW, ovaj tvoj članak po ničemu ne spada u ovu temu, koja se zove "Afere", jer ovo nema veze sa nikakvim aferama (valjda znaš što "afere" jesu?)... ovo je običan prometni prekršaj, istinaibog - malo žešći, no ne služi ničemu osim trollanju po forumima...
« Zadnja izmjena: Rujan 27, 2010, 04:47:08 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #86 : Rujan 27, 2010, 07:56:45 poslijepodne »
Frajer je još dobro i prošao, jer su bili ispunjeni uvjeti da ga se malo potpraši i sa metkom.

I trebali su ga.
On će sada uložiti žalbu i na sudu će se pokušavati izmotavati i ima čak 30% vjerojatnosti da se izvuče.
A što je najgore vozačka dozvola će mu se vratiti sutra (barem je tak bilo zadnji put kada sam gledao).

I to je baš lijepa poruka svima ostalim građanima pogotovo klincima.  >:(
Inače pročitaje nadopunjeni članak:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vozio-300-kmh-pa-policiji-porucio-mozete-mi-popusiti/514553.aspx
« Zadnja izmjena: Rujan 27, 2010, 08:08:34 poslijepodne Bilaj »

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #87 : Rujan 27, 2010, 08:58:10 poslijepodne »
Ne branim pravosuđe, ali pozdravljam suca koji se odlučio na tako relativno veliku kaznu, koja za promet nije nimalo uobičajena u Hrvatskoj za takove stvari - 6800 kuna, 15 dana zatvora uvjet, 10 mjeseci zabrane upravljanja...  :)  Inače, i pravosuđe ne reže kazne koje hoće, nego koje su mu propisane zakonom, kojeg pak to isto pravosuđe - ne donosi! Tako da si i opet fulao maksimalno...

Zakon propisuje premale kazne za takve prekršaje. Imali smo primjer u Švicarskoj gdje se govorilo o kazni od milijun franaka za prebrzu vožnju. Ovome će ta kazna samo pomoći da se osjeća većim frajerom. Ali kad bi mu oduzeli auto i opalili kaznu od 10 godišnjih plaća onda bi mnogi razmislili da li se isplatiti ludovati po cesti.

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #88 : Rujan 27, 2010, 09:26:53 poslijepodne »
Ovo je samo pokazatelj da je policija bila ustrajna u naumu da ga kazni, što je dobro.
Ali vidim da je skoro svima promaknula činjenica da su kamere na benzinskoj pumpi tek detektirale o kome se radi.
Znači da su presretači zakazali.
No bilo kako bilo, lik koji se tako ide vozit i još nakon toga na društvenoj mreži javno vrijeđati institucije države zaslužio je nekoliko kazni a ne samo pišljivu malu kaznicu.
Kolega Sleđ je dobro rekao kad bi barem jednom policija upotrijebila zakonom dozvoljena sredstva, pa čak i malo pripucala, za primjer drugima, ne bi nikom padalo na pamet da se na ovakav način zajebava s zakonom. Da stvar bude još gora čovjek radi posao kojeg mu je dao isti taj MUP kojem je on rekao da mu popuši. Upravo je MUP ta institucija koju mu daj dozvolu za rad u zaštitarstvu. Po meni on bi mogao dobit laganu zabranu rada zbog prekršaja, i stvar je jednostavna.
« Zadnja izmjena: Rujan 27, 2010, 09:29:08 poslijepodne Mile car »
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #89 : Rujan 27, 2010, 09:29:07 poslijepodne »
Jedna afera koja je prošla neopaženo.

Bivši predsjednik Mesić je bio u sukobu interesa kada je imenovan u nadzorni odbor Ingre. No to mi se onak čini niš posebno. No taman prije odlaska sa vlasti je imao veliku kampanju napada na IGH da bi silaskom sa pozicije predsjednika postao član nadzornog odbora konkurentske firme IGH-u.  :(