Pljuska SDP-u:Jakovčić i Kosor potpisuju ugovor o projektu Brijuni Rivijera
To kao pljusku mogu shvatiti samo oni kojima je - kao i do sada - prioritet u životu bilo njihovo osobno i stranačko dobro, a ne interes građana ove zemlje i cijele Hrvatske... umjesto da je svatko sretan sa svakim potezom - BEZ OBZIRA OD KOGA DOLAZIO! - koji ide u korist ove zemlje i njezinih građana, i dalje se rasprodaju kompleksaške spike gdje nije važan rezultat - važno je samo tko će nešto moći pripisati sebi ili to - neće moći!... a takvo maloumno držanje je sramotno, i zbog tog robovanja stranci i primarno njezinim interesima (a ne interesima onih koji ih biraju i plaćaju) - članstvo u stranci i dalje smatram maloumnim činom i javnim iskazom osobne gluposti.
A ovo što se događa oko tog projekta vrijednog više MILIJARDI kuna, najbolji je dokaz mojih gornjih navoda... Jakovčić je, očito, jedini prepoznao svoje poslanje, a to je da je on tu da zastupa interese svojeg kraja i ljudi koji su ga birali, i ako idu u korist istih - neka koalira i potpisuje i sa crnim vragom! I to je posao i poslanje svakog normalnog političara, svake normalne osobe i čovjeka koji je plaćen da čini dobro ljudima i kraju koji ga biraju i plaćaju, a ne da se prvo klekne pred stranačkog vođu i pita da li "njegovo veličanstvo" odobrava nešto ili ne, jer očito samo to "veličanstvo" vidi i zna što je dobro, pošteno, pametno i korisno - nitko to drugi nije sposoban uvidjeti.
I dok je stranačka disciplina i stranački interes najvažnija stvar u Hrvatskoj, do tada ću članstvo u stranci smatrati činom maloumnika. Kada se to bude promijenilo, i kada ljudi u strankama budu uvidjeli zbog čega su oni uopće izabrani i koji im je posao, tada možda promijenim mišljenje. No do tada - na žalost - ostaje gorka činjenica da smo svi mi glasači samo taoci privatnih, stranačkih interesa stranačkih prvaka i disciplina - zbog čega ova zemlja i je u banani. Taj debilni plemenski mentalitet poglavica i vračeva treba iskorijeniti, isčupati kao i bolestan zub, iza kojeg je u biti pravi uzrok boli - bolesni mozak.
Zato - iako nisam neki fan Jakovčića - skidam mu kapu zbog toga. Ne zanima me tko je potpisao i sa kime je potpisao; zanima me samo ova zemlja i njezina dobrobit. I za to mi ne treba nikakva stranka - to bi bilo spuštanje na puno niže grane evolucijskog razvoja.