Autor Tema: Topi se prednost SDP-a (ankete)  (Posjeta: 14892 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Topi se prednost SDP-a (ankete)
« : Srpanj 26, 2011, 08:55:59 poslijepodne »
Mediji se već prenijeli rezultate anketa po kojima se smanjuje prednost SDP-a pred HDZ-om i da Jadranki Kosor raste popularnost.

http://www.radio101.hr/vijesti/25806/Topi-se-prednost-SDP-a.html

Žarko Puhovski je za Radio101 komentirao te rezultate, ali njegova mišljenja dovode njegov autoritet u pitanje.

Kaže on da  se ljudi ponašaju po logici prema kojoj će svoj glas dati onima za koje misle da pobjeđuju i onda navodi primjer kak je prije četiri godine, SDP-ova prednost, prema anketama, iznosila 5 posto. Unatoč tome, većinu zastupničkih mjesta dobio je HDZ.

Po toj logici je trebao pobijediti SDP. Prije će biti da su rezultati ankete dodatno motivirali HDZ-ove birače da izađu na izbore, a najavljena prednost je možda navela one malo lijenije (koji inače nisu SDP-ovi birači, ali bi im dali glas) da ostanu doma.

Žarko kaže HNS je također proigrao svoju šansu za samostalan izlazak na izbore. Tvrdi da će HNS zbog toga dobiti samo mrvice. Ako pogledamo najavljenu podjelu ministarskih stolica onda se ne možemo složiti s njime jer bi po tome HNS dobio i više nego što mu po nekoj podjeli snaga pripada (3 umjesto 2 ministarske stolice). HNS je na prošlim izborima dobio najviše glasova u III. izbornoj jedinici što bi teško ponovio jer je u njoj izbjeglica Dragutin Lesar koji će zacijelo prigrabiti dobar dio tih glasova.

Puhovski tvrdi da su glasovi za Lesara glasovi koji se oduzimaju SDP-u. Prije će biti da Laburisti kanabaliziraju dio HNS-ovih glasača, a o ostatak glasova im ovisi o izlasku onih lijenijih i neodlučnih.

U svakom slučaju, ne može se zanemariti trend koji pokazuje anketa i ukoliko SDP i koalicija misle da će im vlast samo tako pasti u ruke onda se grdo varaju. Ako ih pobijedi Jadranka Kosor, koja do sada nije pobijedila ni na jednim značajnijim izborima, onda će to biti znak za njih da su totalno nesposobni i da im je bolje da se bave nekim drugim poslom. Ili je ovo jedini posao u kojem se nesposobnost isplati? Jer puno je lakše uživati u oporbenom hladu dok plaćica ide...

Jaguar

• Gost
Odg: Topi se prednost SDP-a (ankete)
« Odgovori #1 : Srpanj 26, 2011, 10:48:14 poslijepodne »
S ovim citatom se u potpunosti slažem kao da je moje misli pročitao ;D

U svakom slučaju, ne može se zanemariti trend koji pokazuje anketa i ukoliko SDP i koalicija misle da će im vlast samo tako pasti u ruke onda se grdo varaju. Ako ih pobijedi Jadranka Kosor, koja do sada nije pobijedila ni na jednim značajnijim izborima, onda će to biti znak za njih da su totalno nesposobni i da im je bolje da se bave nekim drugim poslom. Ili je ovo jedini posao u kojem se nesposobnost isplati? Jer puno je lakše uživati u oporbenom hladu dok plaćica ide...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #2 : Srpanj 27, 2011, 10:48:17 prijepodne »
Baš tako.

Odavno sam ovdje bio spominjao da pobjeda nekakve koalicije ili samog SDP-a nije ni izbliza tako ni sigurna, ni moćna, ni ništa drugo, jer su i ljudi progledali i odavno shvatili da temeljnih razlika između HDZ-a i SDP-a nema, da su to dvije stranke koje su u 95% identične - od načina rada, vođenja politike, nesposobnosti i nestručnosti, zacrtanih pogrešnih ciljeva koje ostvaruju na pogrešan način (isforisrano, ad-hoc i pod svaku cijenu)...

O njihovim slugama i satelitima koji im služe za dokazivanje matematičke moći - ne treba ni trošiti riječi, to je sve doslovno stoka sitna zuba i prodane duše koje ideale, zdravu pamet i programe podređuju dobrom uhljebljenju njihovih stranačkih šefića...
« Zadnja izmjena: Srpanj 27, 2011, 10:51:00 prijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #3 : Srpanj 27, 2011, 11:42:05 prijepodne »
Ovo je dokaz da je Milanović zapravo trojanski konj HDZ-a...Kako opravdati pet uzastopnih poraza ?..To je preozbiljno da bi bilo zapravo slučajno. Zato nije ni malo slučajno da se sad sve više aktualizira priča da Milanović zapravo cijelo vrijeme radi u korist HDZ-a...čudi me kako to ne vide forumaši koji ovdje na forumu zastupaju sdp-e i hns..????

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #4 : Srpanj 27, 2011, 05:51:26 poslijepodne »
Možda zato jer da išta vide - nebi zastupali stavove SDP-a i HNS-a?...  ;D ;D ;D
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #5 : Srpanj 27, 2011, 10:30:05 poslijepodne »
Ja ću sebi da uvezem nekoliko kineza. Kina je ionako in. 8)

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #6 : Srpanj 29, 2011, 12:11:58 poslijepodne »
Pljuska SDP-u:Jakovčić i Kosor potpisuju ugovor o projektu Brijuni Rivijera

http://dalje.com/hr-hrvatska/pljuska-sdp-u-jakovcic-i-kosor-potpisuju-ugovor-o-projektu-brijuni-rivijera/373602

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #7 : Srpanj 29, 2011, 12:22:20 poslijepodne »
Ovo je dokaz da je Milanović zapravo trojanski konj HDZ-a...

Pa on nije trojanski konj, ali ostavlja takav dojam, jer je glup i nepromišljen, bahat i ishitren - pa svojevrstan trojanac, i to nehotičan, možda i je, barem po rezultatima...

Milanović i kružok oko njega zaslužni su što se SDP tretira istovrsnom strankom i istovrsnom štetočinom za Hrvatsku kao i HDZ, jer su im isti ciljevi, metode, razmišljanja, modusi, nesposobnost i neznanje, te nerazumijevanje stvarnih problema Hrvatske, a još manje razumiju ili znaju kako te probleme rješavati... a ljudi polagano to prepoznaju; istina, trebalo im je puno i previše vremena, no ipak se nešto giba u pozitivnom smjeru, što znači da ljudi prepoznaju SDP kao isti drek kao i onaj kojeg, navodno, planiraju zamijeniti...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #8 : Srpanj 29, 2011, 12:36:37 poslijepodne »
Pljuska SDP-u:Jakovčić i Kosor potpisuju ugovor o projektu Brijuni Rivijera

To kao pljusku mogu shvatiti samo oni kojima je - kao i do sada - prioritet u životu bilo njihovo osobno i stranačko dobro, a ne interes građana ove zemlje i cijele Hrvatske... umjesto da je svatko sretan sa svakim potezom - BEZ OBZIRA OD KOGA DOLAZIO! - koji ide u korist ove zemlje i njezinih građana, i dalje se rasprodaju kompleksaške spike gdje nije važan rezultat - važno je samo tko će nešto moći pripisati sebi ili to - neće moći!... a takvo maloumno držanje je sramotno, i zbog tog robovanja stranci i primarno njezinim interesima (a ne interesima onih koji ih biraju i plaćaju) - članstvo u stranci i dalje smatram maloumnim činom i javnim iskazom  osobne gluposti.

A ovo što se događa oko tog projekta vrijednog više MILIJARDI kuna, najbolji je dokaz mojih gornjih navoda... Jakovčić je, očito, jedini prepoznao svoje poslanje, a to je da je on tu da zastupa interese svojeg kraja i ljudi koji su ga birali, i ako idu u korist istih - neka koalira i potpisuje i sa crnim vragom! I to je posao i poslanje svakog normalnog političara, svake normalne osobe i čovjeka koji je plaćen da čini dobro ljudima i kraju koji ga biraju i plaćaju, a ne da se prvo klekne pred stranačkog vođu i pita da li "njegovo veličanstvo" odobrava nešto ili ne, jer očito samo to "veličanstvo" vidi i zna što je dobro, pošteno, pametno i korisno - nitko to drugi nije sposoban uvidjeti.

I dok je stranačka disciplina i stranački interes najvažnija stvar u Hrvatskoj, do tada ću članstvo u stranci smatrati činom maloumnika. Kada se to bude promijenilo, i kada ljudi u strankama budu uvidjeli zbog čega su oni uopće izabrani i koji im je posao, tada možda promijenim mišljenje. No do tada - na žalost - ostaje gorka činjenica da smo svi mi glasači samo taoci privatnih, stranačkih interesa stranačkih prvaka i disciplina - zbog čega ova zemlja i je u banani. Taj debilni plemenski mentalitet poglavica i vračeva treba iskorijeniti, isčupati kao i bolestan zub, iza kojeg je u biti pravi uzrok boli - bolesni mozak.

Zato - iako nisam neki fan Jakovčića - skidam mu kapu zbog toga. Ne zanima me tko je potpisao i sa kime je potpisao; zanima me samo ova zemlja i njezina dobrobit. I za to mi ne treba nikakva stranka - to bi bilo spuštanje na puno niže grane evolucijskog razvoja.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #9 : Srpanj 29, 2011, 12:49:18 poslijepodne »
Citat:
Ne zanima me tko je potpisao i sa kime je potpisao; zanima me samo ova zemlja i njezina dobrobit. I za to mi ne treba nikakva stranka - to bi bilo spuštanje na puno niže grane evolucijskog razvoja.

Tak bi trebalo biti i to je ok, a ne da načelnica Fažane koči razvoj radi stranačke stege, naime na općinskom vijeću protiv potpisivanja je bilo pet SDP-ovih vijećnika, vijećnik HSU-a i nositelj Nezavisne liste Mirko Novak...http://www.nacional.hr/clanak/113425/danas-potpisivanje-ugovora-o-brijuni-rivijeri-imamo-pravo-znati-sto-ce-biti-s-nekretninama

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #10 : Srpanj 29, 2011, 03:52:15 poslijepodne »
Tako je, još jedan primjer štetnosti stranaka u Hrvatskoj... čini mi se da višestranačje jednostavno nije dobro za Hrvatsku, jer je napućeno glupanima koji zbog toga zaborave svoje osnovne zadaće...

Što je tu važnije - da Fažana postane ono o čemu sanja već desetljećima, ili je važnija nekakva bezvrijedna - i prezira vrijedna - stranačka stega??
« Zadnja izmjena: Srpanj 29, 2011, 03:54:15 poslijepodne Sledgehammer »

Jaguar

• Gost
« Odgovori #11 : Srpanj 29, 2011, 09:18:43 poslijepodne »
Kao što je Jakovčić s IDS-om doprinio razvoju Istre i Čačić s HNS-om razvoju Varaždinske županije, pa slijedom toga imamo i dvije najrazvijenije županije, da upravo zato jer promišljaju dobro i rade za svoje krajeve i rezultati se vide, nisu protiv samo da bi bili protiv, ak je projekat dobar, nebitno od koga dolazio, znam da je ovdje dosta onih koji će sada "popljuvati" Čačića i HNS, činjenice su činjenice i nepobitne, HNS je godinama najači u Varaždinu i rezutati se vide na svakom koraku, bilo to nama milo ili ne. I na koncu nisu protiv da bi samo bili protiv, protiv su loših stvari a za dobre stvari, zato i imaju moju podršku. 8)

I na koncu to su opcije koje mogu razvoj i napredak preslikati i na državnu razinu, jer ako itko zna i ima iskustva onda su to ovi dvoji već dokazani u svojim Županijama i to ćemo priznati ako smo imalo korektni, bez obzira volili mi ili ne Čačića i HNS.
« Zadnja izmjena: Srpanj 29, 2011, 09:22:24 poslijepodne Jaguar »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #12 : Srpanj 29, 2011, 09:53:38 poslijepodne »
Da vidiš šire od ormi koje nosiš - nebi Čačića ni spominjao! Jer geneza njegovog doprinosa toj županiji je opisiva u jednoj kratkoj riječi - KRIMINAL. A Istra bi bila najrazvijenija da ju vodi i Pinokio - takav joj je položaj, takve su joj posljedice rata, takvi su joj rashodi...

Jaguar

• Gost
« Odgovori #13 : Srpanj 29, 2011, 10:36:46 poslijepodne »
Da vidiš šire od ormi koje nosiš - nebi Čačića ni spominjao! Jer geneza njegovog doprinosa toj županiji je opisiva u jednoj kratkoj riječi - KRIMINAL. A Istra bi bila najrazvijenija da ju vodi i Pinokio - takav joj je položaj, takve su joj posljedice rata, takvi su joj rashodi...

Čuj kojn je plemenita životinja što me tješi, za razliku od tebe koji si to u pravom smislu riječi. 8)

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #14 : Srpanj 30, 2011, 10:38:18 prijepodne »
Neka, neka... samo ti cuclaj Čačiću. Daleko ćeš doći. Možda i dalje od Sanadera - on će barem sjediti u hrvatskom zatvoru...  >:D >:D >:D